הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

רציתי לדעת ההשלכות אם אני לא הולך לצבא?

דביר2

משתמש מתחיל
234
18
נק' מוניטין:
81
234
18
לגבי האזרחות לא יכול להיות לי בעיה אני פשוט קבלתי פטור ואני יכול לערער על זה ופשוט לא יודע עם לערער או לא
אני מדבר על עבודות זה יכול להיות בעיה שלא עשיתי צבא?

רק אם אתה רוצה לעבוד בתור מאבטח.

אם יש לך סיבה מוצדקת אז לא זה לא יעשה בעיה,
תחשוב על זה שאתה מעסיק ואתה רוצה לקבל אליך עובדים אתה תעדיף לקבל אחד שעשה צבא ואם לא עשה צבא אז לפחות עשה משהו שירות לאומי וכו ...
זה מראה על רצינות

בתיאוריה המגבלות עקב אי גיוס מאוד קטנות. בפועל שירות צבאי עדיין נחשב לחלק משמעותי בחיים של אזרח ישראלי ולכן יש סיכוי שתתקל במקרים בהם יעדיפו בוגר צבא.

• פותח/ת השרשור
תודה אנשים פשוט אני בן 20 אני יכול לערער ואז אני חושב שיגייסו אותיאבל הבעיה שאני

ממש לא רוצה להפסיק להתאמן ונראה לי קצת מאוחר בגיל כזה לעשות צבא

אפשר להתאמן ולהתקדם גם לא רע בכלל בזמן הצבא.. הכל תלוי בכמה זה חשוב לך.

כמישהו שסיים לא מזמן 3+ שנים בצבא חייב לומר שלי אישית נפתחו המון דלתות בזכות השירות הצבאי שלי ואחרי חצי שנה של לשבת בחוסר מעש בבית עדיין יחסית קל לי להתקבל לעבודה טובה.
אני לא איזה פריק של צבא, אם יש לך משהו יותר טוב לעשות לדעתי אתה (וגם הצבא) תסתדר גם אם לא תתגייס, אבל כן מקבלים מהשירות ערך מוסף שעוזר בעתיד. זו דעתי לפחות

• פותח/ת השרשור
זה לא קשור לאימונים רק יש לי בעיה במסגרת ואני מפחד לא להסתדר אני גם לא בנאדם מפונק עבדתי שלוש שנים בגינון פשוט קשה לי קצת מסגרת ואני קצת חושש שזה היה לי קשה

אם אתה חושב שתקבל משהו טוב בצבא שיתן לך: חוויה,ערכים,מיומנות,מקצוע- לך על זה. לצערי בצבא שלנו יש יותר מדי בזבוז בכח אדם ובתור גוף בירוקרטי הסיכוים שלך להתקבל למקום טוב בלי עורך דין או קשרים הוא נמוך. עם הזמן לדעתי אתה לומד להעריך את המסגרת(באזרחי יותר קל ללכת למקומות לא טובים מאשר בצבא שהלוז מלאׂׂ). בכל מקרה עבדתי ב-26 עבודות(בן 21) ואולי השירות הצבאי יחסום לי אפשרויות בעתיד אך עד עכשיו אני שמח שביזבזי רק 6 שנים במדים(בלי להשיג כלום) ולא 10 כמו שהייתי צריך.
אם אתה אוהב הגיון,יושר,חשיבה מחוץ לקופסא,יחודיות,תנאים- אתה תלמד שבצהל אתה לא שווה כלום, הערך שלך כבן אדם הוא אפסי. בלי מזומן היכולת שלך להשפיע על החלטות של מפקדים היא.. אפסית. בכל מקרה במקומך הייתי מנסה לפחות שנה להיות במסגרת- אף פעם לא מאוחר לצאת. מה שכן, אתה יכול להפסיד הרבה יותר אם לא תעשה צבא בכלל. ההפסד הגדול לדעתי הוא שהשינוי שתעבור באזרחי הוא לא יהיה אותו שינוי שתעבור כבן אדם בתור הצבא. או הכלא הצבאי(מה שיבוא הכל לטובה).
בכל מקרה בהצלחה בשילוב האימונים עם הצבא, its gonna bet tough - אם תיפול על בסיס טוב תזונה לא תהיה בעיה. האימונים הם כמעט תמיד בעיה(לפחות ב7 בסיסים של חיל האויר- וזה עוד נחשב חיל טוב.. אז אל תקווה לראק.. או אפילו למשקל או מתח פשוט כי לפעמים פשוט צריך לאלתר כמו סקוואטים עם אחד החברה))

אם אתה חושב שתקבל משהו טוב בצבא שיתן לך: חוויה,ערכים,מיומנות,מקצוע- לך על זה. לצערי בצבא שלנו יש יותר מדי בזבוז בכח אדם ובתור גוף בירוקרטי הסיכוים שלך להתקבל למקום טוב בלי עורך דין או קשרים הוא נמוך. עם הזמן לדעתי אתה לומד להעריך את המסגרת(באזרחי יותר קל ללכת למקומות לא טובים מאשר בצבא שהלוז מלאׂׂ). בכל מקרה עבדתי ב-26 עבודות(בן 21) ואולי השירות הצבאי יחסום לי אפשרויות בעתיד אך עד עכשיו אני שמח שביזבזי רק 6 שנים במדים(בלי להשיג כלום) ולא 10 כמו שהייתי צריך.
אם אתה אוהב הגיון,יושר,חשיבה מחוץ לקופסא,יחודיות,תנאים- אתה תלמד שבצהל אתה לא שווה כלום, הערך שלך כבן אדם הוא אפסי. בלי מזומן היכולת שלך להשפיע על החלטות של מפקדים היא.. אפסית. בכל מקרה במקומך הייתי מנסה לפחות שנה להיות במסגרת- אף פעם לא מאוחר לצאת. מה שכן, אתה יכול להפסיד הרבה יותר אם לא תעשה צבא בכלל. ההפסד הגדול לדעתי הוא שהשינוי שתעבור באזרחי הוא לא יהיה אותו שינוי שתעבור כבן אדם בתור הצבא. או הכלא הצבאי(מה שיבוא הכל לטובה).
בכל מקרה בהצלחה בשילוב האימונים עם הצבא, its gonna bet tough - אם תיפול על בסיס טוב תזונה לא תהיה בעיה. האימונים הם כמעט תמיד בעיה(לפחות ב7 בסיסים של חיל האויר- וזה עוד נחשב חיל טוב.. אז אל תקווה לראק.. או אפילו למשקל או מתח פשוט כי לפעמים פשוט צריך לאלתר כמו סקוואטים עם אחד החברה))

או להוציא את המוט מהמקבילים

איך בכלל הגעת לגיל 20 בלי להתגייס? איך הפכת את זה ללא מתאים לי אני לא עושה?
מה אנחנו פה בשוויץ כוסעמק?

מדינת צבא אין מה לעשות, ומי שמשתמט מהצבא מהסיבות שאתה מביא, הוא בן אדם קטן, מצטער זו דעתי.

• פותח/ת השרשור
איך בכלל הגעת לגיל 20 בלי להתגייס? איך הפכת את זה ללא מתאים לי אני לא עושה?
מה אנחנו פה בשוויץ כוסעמק?

מדינת צבא אין מה לעשות, ומי שמשתמט מהצבא מהסיבות שאתה מביא, הוא בן אדם קטן, מצטער זו דעתי.
קודם כל אני יעשה מה שבא לי עם אני לא רוצה אני לא יתגייס אז על תגיד לי מה לעשות ואתה לא יודע את כל הסיפור אז על תשחק לי אותה עשיתי שטויות
בצו ראשון וגם בגלל שיש לי קבא ודפר נמוך ומגיל
18 משהו כזה יתקשרתי למיטב והם אמרו לי כל פעם שאני בתהליכים אז מה בדיוק יש לי לעשות

אני נגד גיוס חובה ובעד מעבר לצבא מקצועי.

אבל

חוק זה חוק, לצערי. אם קיבלת פטור מסיבות מוצדקות, אני לא רואה סיבה שאתה חייב להתגייס בשמה. הרי אמרת שהנתונים שלך נמוכים, אז כנראה שתפקיד משמעותי אתה לא תעשה בכל מקרה. אתה פשוט תבזבז את הזמן שלך שם.
אם לא קיבלת פטור מסיבה מוצדקת, אז אתה יצור נאלח.

הייתי ממליץ לך להתנדב איפשהו במקום. לא חסרים מקומות ותוכל לעשות משהו משמעותי יותר מלצעוק עד מתי בבסיס הפתוח שבו תשרת.

בהצלחה

חשבת על לעשות שירות לאומי? אני לא בטוח לחלוטין איך זה עובד אבל נראה לי שאתה דיי יכול לבחור את המסגרת שלך וכאלה שזה יכול להתאים למה שאתה רוצה, שזה גם להתאמן וכו'. שירות לאומי לדעתי גם יכול להיות הרבה יותר חשוב מאשר איזה מש"ק ממטרות בצבא...

קשה לי קצת מסגרת ואני קצת חושש שזה היה לי קשה
אני אישית לא הייתי מקבל לעבודה מישהו שיצא מהצבא בגלל סיבה כזאת.

עבודה = מסגרת

תלמד להסתדר גם במקומות שאתה לא נהנה בהם

• פותח/ת השרשור
יש לי שיחה איתם השבוע שלחתי להם גם מכתב ערעור וגם המלצות הם ביקשו
אני יגיד להם שאני בא לשרת בקרבי נראה מה יגידו לי כי עם זה מש"ק ממטרות אין לי מה לחפש בצבא

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית