הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחרי "צוק איתן": כשליש שוקלים לרדת מהארץ

לא כל מי שרוצה לעזוב הוא צעיר ומשכיל. ולא כל מי שמאמין הוא זקן וחסר השכלה.
במקום להתאמץ להישמע סקסי תנסה להתחבר קצת למציאות. ולא, זה לא פשוט.
יופי תעתיק שתי מילים ותתעלם ממה שבא לפניהן.

יופי תעתיק שתי מילים ותתעלם ממה שבא לפניהן.

לפניהן באה הטענה שהדת נוגדת קידמה.
בתגובתי הקודמת ניסיתי לרמוז לך שאתה טועה.
לפי טענותיך המדינה מתקרבת לדת...מה שאולי נכון, ובמבחן המציאות ישנו קו ברור של התפתחות טכנולוגית.

הכל טוב ויפה אבל אתה מתבלבל בין דת לבין קבוצות אוכלוסיה שהוחלט לתת להם אזרחות במדינות מסוימות.

אנגלו סקסים - קבוצת עם שפלשה לבריטניה הגדולה,לא מתייחסים לדת שלהם.

ואין דבר כזה אזרחות יהודית - זה אזרחות ישראלית.
כמו שאין דבר כזה אזרחות נוצרית או אזרחות בודהיסטית.
אדם לא יקבל אזרחות כי הוא בודהיסט
ואדם לא יקבל אזרחות כי הוא נוצרי
אדם כן יקבל אזרחות - אם הוא יהודי
וזה טיפשי
כרגע זאת הדייסה שהמדינה בישלה לעצמה.
ויהיה להם רוב בשלב מסוים גם אם תבטיח לכל יהודי שעולה לפה 10000 דולר להתיישבות.
זה מה שמחזיר אותנו לעמודים הראשונים של הדיון - שרוב האנשים מעדיפים להגר מפה ,מסיבה כזו או אחרת.

המדינה מתייחסת לבדואים לדוג' (שגרים ליידי) ביד קלה,הם מתיישבים לא חוקיים שלא משלמים שקל ועוד דורשים דברים מהממשלה שמספקת להם אותה.
בכל מדינה אחרת כבר היו הורסים להם את מקום המגורים.

חוק השבות זה לא מה שיציל את המדינה שלך

שואל אותי מה יעזור? בכנות אין לי מושג
מה שכן,אפשר להתחיל מלהרוס התיישבות לא חוקית.

אנגלו-סקסים = לאום אתני
גרמאנים = לאום אתני
סקנדינבים = לאום אתני
יהדות = דת אבל גם לאום אתני

אם היהדות היתה רק דת ולא לאום - חילונים לא היו יכולים לעלות לארץ, היה יכול להיות מושג ערבים-יהודים וישראל הייתה מדינת דת שכנראה הייתה מפלה חילונים(למרות שגם זה לא בטוח)
בגלל שיהדות היא גם לאום אף אחד מהדברים למעלה לא מתקיים.

אנגלו-סקסים = לאום אתני
גרמאנים = לאום אתני
סקנדינבים = לאום אתני

אם היהדות היתה רק דת ולא לאום - חילונים לא היו יכולים לעלות לארץ, היה יכול להיות מושג ערבים-יהודים וישראל הייתה מדינת דת שכנראה הייתה מפלה חילונים(למרות שגם זה לא בטוח)

אתה יודע מהי ההגדרה של חוק השבות?(עשית בגרות באזרחות?)
תקרא תחזור ותראה שמה שכתבת זה שטויות ,כאב לי לקרוא את זה.

אתה יודע מה ההגדרה של חוק השבות?(עשית בגרות באזרחות?)

חוק השבות, התש"י-1950
הוא הביטוי החוקי המרכזי להיותה של מדינת ישראל מדינת העם היהודי כולו. החוק התקבל בכנסת ב-5 ביולי1950 (כ' בתמוזה'תש"י), בעקבות יוזמה של חבר-הכנסת זרח ורהפטיג ממפלגת "הפועל המזרחי". החוק מעניק לכל יהודי שהביע את רצונו להשתקע בישראל את הזכות לעלות לישראל ולקבל תעודת עולה, אלא "אם נוכח שר הפנים שהמבקש – (1) פועל נגד העם היהודי; או (2) עלול לסכן בריאות הציבור או ביטחון המדינה; או (3) בעל עבר פלילי העלול לסכן את שלום הציבור". בהתאם לחוק האזרחות הישראלי תעודת עולה מזכה מיידית באזרחות ישראלית.

מצוטט מויקיפדיה.
מה בדיוק כאב לך?

חוק השבות, התש"י-1950 הוא הביטוי החוקי המרכזי להיותה של מדינת ישראל מדינת העם היהודי כולו. החוק התקבל בכנסת ב-5 ביולי1950 (כ' בתמוזה'תש"י), בעקבות יוזמה של חבר-הכנסת זרח ורהפטיג ממפלגת "הפועל המזרחי". החוק מעניק לכל יהודי שהביע את רצונו להשתקע בישראל את הזכות לעלות לישראל ולקבל תעודת עולה, אלא "אם נוכח שר הפנים שהמבקש – (1) פועל נגד העם היהודי; או (2) עלול לסכן בריאות הציבור או ביטחון המדינה; או (3) בעל עבר פלילי העלול לסכן את שלום הציבור". בהתאם לחוק האזרחות הישראלי תעודת עולה מזכה מיידית באזרחות ישראלית.

מצוטט מויקיפדיה.
מה בדיוק כאב לך?

אתה מומחה בלצטט מה שמתאים לך.תעשה לי טובה ואל תצטט אותי כי אי אפשר לנהל דיון ככה.

תרשה לי רק לתקן ולהוסיף שאם יחליט באמת ובתמים אדם ממוצא ערבי באשר הוא - להתגייר, לא קיימת מניעה בגדול.

אתה צודק. הכוונה הייתה שבגלל שגם יהודי וגם ערבי הם לאומים לא יכול להיות ערבים יהודי כמו שלא יכול להיות ערבי בריטי, למרות שיש ערבים נוצרים וערבים מוסלמים. ערבי בהחלט יכול להתגייר כי יהדות היא גם דת אבל בכל זאת יהודי שנולד בארץ ערבית אינו ערבי יהודי אלא יהודי שחי בארץ ערבית.
תודה על ההבהרה בכל מקרה.
למען האמת לא עשיתי בגרות באזרחות אבל אני כן לומד אזרחות והטיעונים שלי מבוססים על דברים שלמדתי בשיעורי אזרחות.
קראתי את הניסוח של חוק השבות ונכתב בו במפורש "העם היהודי". עם הוא לאום ולא דת אז זה רק מחזק את הטענה שלי.

אין טעם,אתה פרימיטיבי מידי,צר אופקים ואוכל את כל מה שמוכרים לך בכפית

אני חושב שישנם אנשים מאוד סגורים (גם הוכחות שחור על גבי לבן לא מתקבלות) וניזונים בצורה עיוורת בעיקר מתקשורת יומרנית, בלי לחפש תשובות.
למרבה הפלא, הם לאו דווקא דתיים.
רוצה להבהיר שגם אם אני חושב שהם טועים מבחינות מסוימות הם לא פחות טובים מהצד שלי (כביכול ) מבחינתי.
לפעמים זה עלול להצטייר כך בוויכוחים מהסוג הזה.

נערך לאחרונה:
אנגלו-סקסים = לאום אתני
גרמאנים = לאום אתני
סקנדינבים = לאום אתני

אוקיי כולם עונים על ההגדרה של לאום אתני
אבל רק אחת עונה על ההגדרה של דת

בוא נגיד את זה בפשטות ובלי זיוני מוח
באף מדינה נורמלית,אתה לא תקבל אזרחות אם תוכיח שאתה מדת מסוימת....
שאלוהים יודע מי קבע את השטות והקריטריון למי נחשב יהודי ומי לא
כנראה שהוא לא עשה

באף מדינה נורמלית,אתה לא תקבל אזרחות אם תוכיח שאתה מדת מסוימת....

אתה כן תקבל במקרה שתוכיח שאתה מלאום מסוים.
שאלוהים יודע מי קבע את השטות והקריטריון למי נחשב יהודי ומי לא

אגלה לך את הסוד- ההלכה וחוקי המדינה נכון להיום.

ושיהיה לנו בהצלחה...

ממליץ לכם לצפות סרטון מעניין מ2008:

Muslim Demographics:

@yogevnn את ההפחדות והדמגוגיה תשאיר לעצמך.
מוסלמים בארץ:17%
מוסלמים באיטליה:2%

ויש עוד הרבה דוגמאות.אם מוסלמים היו מפחידים אותי הדבר הראשון שהייתי עושה זה לעזוב את הארץ הזו, שמוקפת במדינות מוסלמיות ועם אחוז מוסלמים גבוה מאוד.חוץ מזה שאולי לא תאמין אבל יש גם מוסלמים "טובים" והדבר האחרון שמעניין אותם זה הדת שלך.

נערך לאחרונה:
מזה שאולי לא תאמין אבל יש גם מוסלמים "טובים" והדבר האחרון שמעניין אותם זה הדת שלך.
מתי שהוא ראית אותי אומר שאין מוסלמים טובים?

לדעתי הם הרוב, אבל זה ממש לא רלוונטי, כי המיעוט הוא בעל הכוח.

בעזה לדעתי הרוב ממש לא בעד כל הסכסוך הזה..אבל המיעוט הוא בעל הממון והכוח, וככה זה בכל המדינות האלו. המיעוט הוא זה שיוצר את הבעיות.

זה שנחנו מוקפים מוסלמים לא אומר שצריך לברוח להפך, פה אתה יןדע איפה הם נמצאים לפחות.
ההפחדות והדמגוגיה תשאיר לעצמך.
ממש לא ניסיתי להפחיד. אלא לשתף צשהו שראיתי אתמול במקרה, שמראה על ההתפתחות של האסלם בעולם ועל כך שעוד כמה שנים אירופה אבודה

מקור הבעיה שלנו היא לא בעולם המוסלמי.
הבעיה שלנו מתחילה כשלאנשים אצלנו אין תשובות. משם הדרך להלקאה עצמית היא מאוד קצרה.
אם היינו מאוחדים והתשובות לשאלות של העולם ה"נאור" מסביב היו ברורות לנו, היה הרבה יותר קל.
איך אפשר לצפות מכלל העולם להבין אותנו כשחלק מאיתנו ממש לא מבינים?
למה אנחנו מופתעים מהפגנות אנטי ישראליות ברחבי העולם כשיש מקום לתופעות כאלו ממש אצלנו?

אם אתה מחלילים את כל האיסלאם כמקור רוע- אתם לא שונים מחמאס. יש גרעין של אקסטרימיסטים קיצוניים. זה לא אומר שכל ה1.6 מיליארד המוסלמים הם נגד העם היהודי. אפשר להבין אותם- זה לא שהפוליטיקאים חיפשו פיתרון לסיכסוך הפלסטיני ב-20 שנה האחרונות.
אחד הדברים שערבים מחשיבים כחולשה היא אי-החלטיות. ואם אנחנו עדיין לא בטוחים שזו לא מדינתנו(מדברים על גבלות 67 ו48 כאילו זה נורמאלי.. ושהר הבית שייך לערבים)- לא פלא שהם מנסים להוציא אותנו.
רק במקום להתייעל,להשתפר ולפעול למען פתרון אנחנו מדברים על הכל חוץ ממה שדורש שיפור.
יש כמה פרות קדושות בארץ: צבא מקצועי,הפרדה בין דת למדינה,לגלזיציה של סמים קלים,טשטוש חובות של אנשי עסקים,טשטוש שחיטות במשרדי הממשלה. מחפשים דברים שוליים והחדשות כבר מזמן לא חדשות- אפשר לשער שיהיה פה מאוד לא טוב - לא בגלל הערבים או הסכנה מדע"ש,חמאס,גיאהד איסלאמי ועוד עשרות ארגוני טרור.. אלא בגלל הממשלה החלשה. בסוף כולנו נקבל בדיוק מה שהבאנו על עצמנו(מי שהצביע יש עתיד כבר אכל חתיכה מהחרא).

בפן האישי אם לשים את הנוחות,הבריאות,החינוך והביטחון שלי ושל ילדי מול ההרגשה שאני יהודי בארץ ישראל.. אני מעדיף לדאוג לעתיד. יהודי תשאר גם בחו"ל. בכסף שאנחנו משלמים מיסים אנחנו אמורים לקבל הרבה יותר- והסיבה שאנחנו לא מקבלים זה שיש אנשים שמצדיקים את חוסר היעילות הנוכחי ששורר בכל מקום שהמדינה נכנסת אליו.

מתי שהוא ראית אותי אומר שאין מוסלמים טובים?

לדעתי הם הרוב, אבל זה ממש לא רלוונטי, כי המיעוט הוא בעל הכוח.

בעזה לדעתי הרוב ממש לא בעד כל הסכסוך הזה..אבל המיעוט הוא בעל הממון והכוח, וככה זה בכל המדינות האלו. המיעוט הוא זה שיוצר את הבעיות.

זה שנחנו מוקפים מוסלמים לא אומר שצריך לברוח להפך, פה אתה יןדע איפה הם נמצאים לפחות.

ממש לא ניסיתי להפחיד. אלא לשתף צשהו שראיתי אתמול במקרה, שמראה על ההתפתחות של האסלם בעולם ועל כך שעוד כמה שנים אירופה אבודה

אני מדבר על המוסלמים באירופה לא על המוסלמים בעזה.למוסלמים הקיצונים שם אין את הכוח שאתה חושב שיש.תראה מי נמצא בעמדות הכוח בממשלות שם ואת תוצאות הבחירות של מדינות אירופה שהיו לאחרונה.ותראה שהמפלגות הקיצוניות כנגד מוסלמים קיבלו תמיכה אדירה וממש לא צפויה,אז אתה יכול לנשום לרווחה לעומת מה שאתה חושב שהגרמנים לא מוותרים בקלות על כלום.כנ"ל על עוד מדינות באירופה.
המוסלמים הרועשים והקיצוניים הם מהגרים עניים חלשים שאינם בעמדות כוח פוליטיות או כלכליות והם באחוז בודד והם לא "ימחקו את אירופה".

בפן האישי אם לשים את הנוחות,הבריאות,החינוך והביטחון שלי ושל ילדי מול ההרגשה שאני יהודי בארץ ישראל.. אני מעדיף לדאוג לעתיד.

בפן האישי, שום הון שבעולם לא ימחק את השריטה במקרה הטוב שעלולה לפקוד את ילדיך אם יקלעו למקום הלא נכון בזמן הלא נכון חס ושלום.
לא משנה כמה תתכחש, או כמה זה נשמע נדוש - זאת המציאות.

בפן האישי, שום הון שבעולם לא ימחק את השריטה במקרה הטוב שעלולה לפקוד את ילדיך אם יקלעו למקום הלא נכון בזמן הלא נכון חס ושלום.
לא משנה כמה תתכחש, או כמה זה נשמע נדוש - זאת המציאות.

או שערס מפגר ידקור את הבן שלו בקלארה.

ממתי סכנה היא פקטור לגיטימי להשארות/עזיבה?
לא מספיק מסוכן לך פה בשביל שלא תקח את זה בחשבון?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית