הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחרי "צוק איתן": כשליש שוקלים לרדת מהארץ

רואה אותך משחיל הערות חסרות טעם.

מה אני יכול לעשות אם אתה זורק מושגים חסרי טעם. מה זה דת ללא בסיס של אמת? אתה חושב שיש בן אדם מאמין בעולם שלא מאמין שלדת שלו יש בסיס של אמת?

מה זה קפיטליזם חזירי? שנאת נשים? מי שונא נשים? אתה נשמע כמו מחולל משפטים אקראיים.

אתה חושב שיש בן אדם מאמין בעולם שלא מאמין שלדת שלו יש בסיס של אמת?

לא, השאלה היא מה התוצאות.
קפיטליזם חזירי זה אומר שיש עשירים שיכולים לממן ערים שלמות ויש כאלו שאין להם פת לחם.
שנאת נשים תשאל את ריהנה וכל הזמרות שמלבד מין לא מציעות הרבה. (דוגמה קטנה)
מה שמו של ההוא שהרבה מעריצים? זה עם השפנפנות והכסף והצעצועים והנשקים? מאיפה הוא?

לדעתי אחת המדינות היותר חשוכות זאת אמריקה. כל מה שהם מציעים לך זה קפיטליזם חזירי.
זה מוביל אותם רק לחוסר שיווין, לאפליה, לשנאת נשים, לגזענות ועוד. ואני לא חושב שהם מאוד מושפעים מדת.
אין לך פה קפיטליזם. בטח שלא חזירי.
לצורך העניין, מ1913 ובעיקר אחריי הניו דיל, הקפיטליזם כפי שאתה מכיר אותו, חדל מלהתקיים בארה"ב.

אז זה אותו המוצר רק בשם אחר.
ממש לא.
בזכות הקפיטליזם, רוקפלר..בחור צעיר שהרוויח 15 סנט ליום, הצליח לייסד אימפריית נפט ששינתה את סדרי העולם. בתקופתו הוא העלה את תפוקת הנפט מ5000 חביות לשנה באמצע המאה התשע עשרה, ללמעלה ממאה אלף חביות לשנה. רוקפלר הנגיש את הנפט לציבור וייסד אימפריה כלכלית.

הקומוניזם הביא לך חברת חשמל שהפסידה 777 מיליון שקל ברבעון וצברה חוב עצום של למעלה מ74 מיליארד ש"ח..למעשה היא חדלת פרעון, גולאגים, תורות ללחם, הולודומור וכד'.

כן. קפיטליזם זה נוראי

אני לא אכנס לוויכוח לגבי ארה"ב פשוט כי לא חקרתי את ההיסטוריה שלהם. אני רק רואה מה המציאות שם.

חברים, תעריכו את הבית.
הוא אומנם לא מושלם, אבל לשם אנחנו צריכים לשאוף.
אין באמת לאן לברוח.

אני לא אכנס לוויכוח לגבי ארה"ב פשוט כי לא חקרתי את ההיסטוריה שלהם. אני רק רואה מה המציאות שם.

חברים, תעריכו את הבית.
אין באמת לאן לברוח.
המציאות שם היא שבעקבות רפורמות חברתיות, יש לך למעלה ממאה מיליון(!!)אנשים שמקבלים קצבה כזו או אחרת. למעשה אומה יצרנית שקידשה את ערכי העבודה, הפכה לאוכלוסיה של פושטי יד ושל מגיע לי.

אני מעריך את הבית, הייתי לוחם בצבא ובעז"ה אהיה רופא פה. אין זה אומר שהמקום הזה הוא ללא בעיות. צריך להכיר בבעיות ולפתור אותן.
לא להתנער מהן בתואנה שאנחנו העם הנבחר וכד'.

דיון של אטאיסט ודתי לרוב מסתיים בריב. איך אפשר לצפות מאטאיסט גמור, להבין את הדתי המאמין בחבר דמיוני.
גם אם החבר אמיתי- אך כל עוד האחר לא מאמין בקיומו, דיון כזה סופו להסתיים באיבה וצינה.
ספקנות- משהו שאין בשום בן אדם דתי באמת. אם יש לך ספק לגבי השאלות הבסיסיות של החיים.. סימן שאתה חילוני\ או אדם המאמין בכח אליון אך לא בהכרח ביהדות כפי שהיא כיום(כמה רב מקבל?, האם באמת התפרצות הדת במדינה היא דבר נכון?,האם לוחות הברית נכתבו ע"י "מישהו דמיוני" שבאותה מידה יכול להיות חיזר , או אנשי החכמה של אותה תקופה?)
היהדות טוענת ובין היתר הרב זמיר- שכדור הארץ בן כ5000 אלף שנה. אני משאר שאנשים מאמינים לא חזקים באסטרונומיה ובארכיאולוגיה.
הם אותם אנשים שפעם טענו שכד"א לא עגול ועצמות דינוזוארים שמו אנשי סדום שרוצים לשים את אמונתנו בספק?

אני מעריך את הבית, הייתי לוחם בצבא ובעז"ה אהיה רופא פה. אין זה אומר שהמקום הזה הוא ללא בעיות. צריך להכיר בבעיות ולפתור אותן.
לא להתנער מהן בתואנה שאנחנו העם הנבחר וכד'.

העם הנבחר הוא לא מושג של התנשאות כמו שהוא מצטייר. לא נבחר בגלל גנים מיוחדים, אלא נבחר במובן שה' בחר למרות ואולי בגלל הגנים הלא מיוחדים פיזית לשמש דוגמה, ואגב לא בגלל חכמתו שלו אלא של התורה שלא נכתבה בידי בן אנוש.
יש מדרשים המספרים שהתורה הוצעה למספר עמים והם סרבו. אבל זה כבר עניין שיותר קרוב לאמונה ואין לי מספיק סבלנות להרחיב כאן.

דיון של אטאיסט ודתי לרוב מסתיים בריב. איך אפשר לצפות מאטאיסט גמור, להבין את הדתי המאמין בחבר דמיוני.

גם כאן זה עלול להסתיים בריב, זה קורה מכוון שאנשים לא חושבים לעתים על הצורה בה הם מתבטאים.
אני משאר שאנשים מאמינים לא חזקים באסטרונומיה ובארכיאולוגיה.
הם אותם אנשים שפעם טענו שכד"א לא עגול ועצמות דינוזוארים שמו אנשי סדום שרוצים לשים את אמונתנו בספק?

אתה משער. אתה משער במקום לחקור לעומקם של דברים. ולא מבחוץ, לא ממקומות שמלאים בשקרים גם ככה.
מבפנים, מהמקום שבו יסבירו לך את הדברים בצורה האמיתית שלהם.

נערך לאחרונה:
לא, השאלה היא מה התוצאות.
קפיטליזם חזירי זה אומר שיש עשירים שיכולים לממן ערים שלמות ויש כאלו שאין להם פת לחם.
שנאת נשים תשאל את ריהנה וכל הזמרות שמלבד מין לא מציעות הרבה. (דוגמה קטנה)
מה שמו של ההוא שהרבה מעריצים? זה עם השפנפנות והכסף והצעצועים והנשקים? מאיפה הוא?
אדאג לשאול את ריהאנה בשניה שאראה אותה

עיתון "מקו" אלו חלאות המין האנושי: מאיפה הם קבעו ששליש? מי שחיי בדרום ידע שזה שקר וכזב.
העולם כיום מהטלוויזיה וחברים נשמע אחלה ביחס לארץ. אבל זה למי שמאמין שהדברים נישארים כך.
בוא נהיה ריאליסטים.
ההווה: http://en.wikipedia.org/wiki/Islam_by_country מספר המוסלמים, לא לשכוח שזה גדל בקצב מטורף.
בקוראן כתוב במפורש מה המטרה: לכבוש את העולם.
וכן מדינות מוסלמיות מנסות להיתחמש ולהתעצם גם דאעש עושים אחלה עבודה.
אפילו שהמדינות העוינות קרובות אלינו גאוגרפית אנחנו עם האצבע על הדופק ומוכנים תמיד.

בעתיד מלחמות תמיד יהיו זה לא סוד ורואים גם שיש מוטיבציה אם הכלכלה של רוסיה תתערער אין להם בעיה להשיג עוד משאבים.
לאיסלם אין בעיה לכפות את עצמו על אזרחים באירופה זו מצווה, כיום יש הפגנות במדינות אירופאיות דתיות שהולכים ברחוב עם שלטים שכתוב שם "מוחמד רסול אללה".

רק צבא במדינה בשליטה יהודית "ישראל" תבוא לטובת העם שלה בחירוף נפש שנגיע לזמן האמת. אני לא רוצה צבא זר שיגן לי על הנכדים שלי כרגע אנחנו יכולים לברוח ולהפקיר את דורות הבאים שהם הדם שלנו ובתור בן אדם יש לי רחמים.

אני תומך בצ"הל שבעזרת השם כמו שעזר שננצח. ושרדנו עד עכשיו גם בעתיד נמשיך להתקיים והעם שלנו ישאר כמו בכל דור ודור עד היום.

אם כל אחד שירצה יוכל להתחתן עם "גוי" (וזאת לא מילה גסה) בראיה רחוקת טווח תראה שאתה ממוטט את היסודות שאתה נשען עליהם. אציין שוב שליפנית יש אפשרות להתגייר.

איפה כתוב שדווקא את ישראל צריך לשחרר? הייתה אופציה לקבל את אוגנדה ועם הרבה פחות כאב ראש.
"סחטנות קואליציונית". בסופו של דבר זה חלק מהעם וכן, בפוליטיקה פועלים לטובת האינטרסים שבהם מאמינים.

לך תראה חיים של תלמידי ישיבות, מבטיח לך שלא תמצא אסלות מזהב. אל תאכל כל מה שהתקשורת מציפה ומעוותת.
ואני לאו דווקא מסכים עם צורת החיים הזאת.

אז יפנית שמתגיירת זה בסדר אבל יהודי שרוצה להתבולל לא?

אז יש כפייה וסחטנות דתית. מש"ל.

נכון, קשה לפרנס שלושה ילדים בגיל 20 גם עם קצבה של 8k. כל עוד אין תנאים דומים לסטודנט, האפליה שרירה וקיימת.

אז יפנית שמתגיירת זה בסדר אבל יהודי שרוצה להתבולל לא?

לא. כי אם נתבולל העם היהודי ייעלם ואז ממילא אין למדינת ישראל תכלית.

נכון, קשה לפרנס שלושה ילדים בגיל 20 גם עם קצבה של 8k. כל עוד אין תנאים דומים לסטודנט, האפליה שרירה וקיימת.

אתה שוב זורק מספרים. גם לסטודנטים קיימות המון אפשרויות למלגות.

לא. כי אם נתבולל העם היהודי ייעלם ואז ממילא אין למדינת ישראל תכלית.

אתה שוב זורק מספרים. גם לסטודנטים קיימות המון אפשרויות למלגות.

כל עוד אנטישמים והרבנים דואגים להזכיר לך שאתה יהודי גם אם אתה אתאיסט, ומתייחסים ליהדות כאל גזע ולא דת - יש למדינת ישראל תכלית. מבחינתי - היהדות היא דת, אני אתאיסט - ועל כן, לא יהודי.

אני לא זורק מספרים. פורסמו מספיק כתבות בנושא. מלגה, בהנחה ותקבל אותה, מכסה שכר לימוד ומנה פלאפל. כל עוד תנאיו של תלמיד ישיבה לא שווים לתנאיו של תלמיד הנדסה או ספרות, האפליה שרירה וקיימת.

מבחינתי - היהדות היא דת, אני אתאיסט - ועל כן, לא יהודי.

ועל כן, ע"פ תפיסתך האישית אין לך זכות לבוא בטענות. מכיוון שזאת מדינת העם היהודי בראש ובראשונה.
ע"פ תפיסתך אין מקום בכלל למדינת ישראל להתקיים.
מזל באמת שיש אנטישמים ורבנים כדי להזכיר לך מי אתה.
מה גם שתפיסתך או תפיסתי לא מעניינת אף אחד. יהדות מוגדרת לפי המקורות ולא לפי קריזות של אנשים.

נערך לאחרונה:
העם הנבחר הוא לא מושג של התנשאות כמו שהוא מצטייר. לא נבחר בגלל גנים מיוחדים, אלא נבחר במובן שה' בחר למרות ואולי בגלל הגנים הלא מיוחדים פיזית לשמש דוגמה, ואגב לא בגלל חכמתו שלו אלא של התורה שלא נכתבה בידי בן אנוש.
יש מדרשים המספרים שהתורה הוצעה למספר עמים והם סרבו. אבל זה כבר עניין שיותר קרוב לאמונה ואין לי מספיק סבלנות להרחיב כאן.

גם כאן זה עלול להסתיים בריב, זה קורה מכוון שאנשים לא חושבים לעתים על הצורה בה הם מתבטאים.

אתה משער. אתה משער במקום לחקור לעומקם של דברים. ולא מבחוץ, לא ממקומות שמלאים בשקרים גם ככה.
מבפנים, מהמקום שבו יסבירו לך את הדברים בצורה האמיתית שלהם.

אם כזה רב "גדול" אומר שטויות.. הוא מבין משהו או שתיים.. בחוסר ידע.

ועל כן, ע"פ תפיסתך האישית אין לך זכות לבוא בטענות. מכיוון שזאת מדינת העם היהודי בראש ובראשונה.
ע"פ תפיסתך אין מקום בכלל למדינת ישראל להתקיים.
מזל באמת שיש אנטישמים ורבנים כדי להזכיר לך מי אתה.
מה גם שתפיסתך או תפיסתי לא מעניינת אף אחד. יהדות מוגדרת לפי המקורות ולא לפי קריזות של אנשים.

גם איסלאם מוגדר לפי המקורות ולא לפי קפריזות של אנשים. אז אם מוסלמי מתחתן עם יהודייה - הבן הוא מוסלמי או יהודי?
ויש לי זכות מלאה לבוא בטענות למדינה שמצד אחד אני מספיק טוב בשביל לשרת בצבא שלה שלוש שנים, ומצד שני מפלה אותי כי אני לא מאמין בנחש מדבר ושעדיין לא ביטלה את חוקי נירנברג. מה לעשות - המדינה היא גם דמוקרטית, ויש לי זכות מלאה לבוא בטענות. רוצה מדינה אחרת שבה אין לאנשים זכות כזאת בשם הדת - לך לדאע"ש, איראן או עזה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית