הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע מבט מקרוב על ויטמין D - מאמר חדש בפורטל קילוגרם!

משתמש חדש

משתמש פעיל
345
6
נק' מוניטין:
237
345
6
הסבר לעומק על הויטמין הנחשק ביותר כיום בעולם המחקר. מהי הצריכה המומלצת? האם קיים מינון מקסימלי? השפעות של אי צריכה על מחלות והשפעתו של ויטמין D על ביצועים ספורטיבים.

לקריאה:
מבט מקורב על ויטמין D

תודה ל @cherokee על העריכה והגהה של המאמר.

תהנו 😃

בבדיקה האחרונה שעשיתי לפני 3 חודשים בערך , יצא לי 35 mmol\L
מאז בילתי קצת יותר בשמש חח , האם זה מספיק ? מומלץ לתסף ?
בכתבה ראיתי שממליצים לרוב המוחלט לתסף במילא , אני אתחיל עם מינון נמוך ואעשה בדיקות שוב .
תוך כמה זמן ההשפעה אמורה להתקבל [מבחינת הבדיקות ] ?

הליכה של 20 דקות בשמש ביום מספיקה?
מתחיל עכשיו לקרוא את המאמר
טוב אחרי קריאת המאמר אני מבין שזה אחלה ממליץ לקרוא אבל בכללי תמיד כשמנסים להלל משהו יצליחו להוציא אותו בצורה טובה

נערך לאחרונה:
מגניב יש לי בבית קופסא של קפסולות של ויטמין d ואף פעם לא ידעתי אם שווה לתסף אני אתחיל ממחר

יש מחקרים שמראים שתיסוף של ויטמין D לא עוזר כמו ספיגה של ויטמין D מהשמש.
אני אחכה לעוד כמה מחקרים שאמורים לצאת השנה על ויטמין D.

יש מחקרים שמראים שתיסוף של ויטמין D לא עוזר כמו ספיגה של ויטמין D מהשמש.
אני אחכה לעוד כמה מחקרים שאמורים לצאת השנה על ויטמין D.

מה זאת אומרת? אם נסכים שבדיקת 25-hydroxy היא מדד משקף. תיסוף בויטמין D3 בהחלט מעלה את רמת הויטמין, אני העלתי בחורף שעבר מאיזור ה30-40 ל50-60 מתיסוף בלבד.

שאלה-
שכתוב במאמר שחשיפה של כ-20 דקות לאור השמש מספיקה לקבלת הערך של ויטמין D, הכוונה לחשיפה לשמש ישירה? (כמו בשיזוף) או שמספיק גם לעבוד/ להסתובב בחוץ?

d.jpg

שאלה-
שכתוב במאמר שחשיפה של כ-20 דקות לאור השמש מספיקה לקבלת הערך של ויטמין D, הכוונה לחשיפה לשמש ישירה? (כמו בשיזוף) או שמספיק גם לעבוד/ להסתובב בחוץ?
כתוב שם: חשיפה מלאה של הגוף לאור השמש במשך כ -20 דקות ללא מקדם הגנה (לעור בהיר ממוצע). אם החשיפה חלקית , כמובן שהזמן הנדרש יעלה בהתאם.
כלומר אם אתה מסתובב בחוץ בלבוש שמסתיר למשל 50% מהגוף שלך, אז הזמן עולה ל 40 דקות בשביל לקבל אותו אפקט.

בבדיקת דם האחרונה שעשיתי לפני 10 חודשים הוויטמין D היה לי 34, כשכתוב שם שהנורמה זה בין 20 ל 100. מעניין אותי אם ברמה כזאת יש יתרון בתיסוף או חשיפה נוספת לשמש בשביל לעלות את הרמות של הוויטמין או שכל עוד זה בין 20 ל 100 זה בסדר?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית