הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוסף להתאוששות

netanel96

משתמש מתחיל
173
12
נק' מוניטין:
68
173
12
אני בדרך להתחיל SS אבל לפני כן אני רוצה לדאוג לתנאי התאוששות טובים
שינה מספקת (פיניתי המון דברים בכדי לישון מינימום 7 שעות)
תזונה אני בונה תפריט גדול בפלוס של 1000 ( אגב אני יכול לעלות עם זה נקי ?כי זה גם מכסה על עוד פעולות כמו ללכת לבית ספר וכו)
האם מגנזיום ציטראט עוזר בהתאוששות?
כמו כן שמעתי שזה עושה אותך מאוד עייף לאחר כחצי שעה שזה אצלי יתרון ענקי (לא מצליח לישון לפני 12 משום מה :D)
ואיזה תרכובת הכי מומלצת ZMA או מגנזיום ציטראט עם אבץ?

שינה של 7 שעות היא מעולה, אבל אל תשאף לישון פחות מ- 7, המינימום צריך להיות 7 שעות שינה מלאות.
כשאני אומר מלאות, אני מתכוון כשאתה בשינה 7 שעות ולא מתגלגל עוד חצי שעה לפני השינה.

עם פלוס 1,000 קלוריות אתה לא יכול לעלות נקי.
רוצה לעלות נקי? מקסימום פלוס 500.

* מגנזיום ציטראט עוזר בהתאוששות המערכת העצבית וכך עוזר לך להתאושש יותר טוב בין האימונים.
הסינטזיה של החלבון, הידוע כבניה במסת השריר, צריכה כמות מספקת של מגנזיום, ככל שהסינטזיה יותר טובה, כך גם ההרפיה תהיה יותר טובה.
* מגנזיום גם עוזר לישון טוב, מכניס אותך לשינה עמוקה וטובה, כך אתה תקום בבוקר גם יותר עירני והאימונים שלך יהיו יותר אינטנסיביים מפעם לפעם.
* מגנזיום ידוע גם כמפיג מתחים, ככל שהבן אדם פחות במתח, כך ההשפעה הפיזיולוגית על האנאבוליזם תהיה יותר טובה.
בזמן סטרס, הורמון הקורטיזול משתחרר ומפרק רקמות שריר ואוגר רקמות שומן.

ZMA מורכב מאבץ, מגנזיום ו- B6.
למה לקחת מגנזיום ואבץ בנפרד אם יש לך ZMA?
בנוסף לכך, הצורה הביוכימית של אבץ שיש ב- ZMA הידוע כ- Zinc Aspartate, היא הצורה הכי מועילה לעליה ברמות הטסטוסטרון.
קשה למצוא אבץ בודד בשוק שמגיע כ- Aspartate.
חוץ מזה, ZMA זה מוצר די זול אם אתה מזמין מחו"ל, זה גרושים ואין ממש הבדלים בין החברות.

מה שאני הייתי ממליץ לך :
5 גרם קריאטין ביום.
מולטי-ויטמין על בסיס יומי.
אבקת חלבון (במידה וצריך להשלים את הערכים בסוף היום).
שמן דגים (אומגה-3) על בסיס יומי.
ZMA לפני השינה.

רק שתדע, ZMA לוקחים על בטן ריקה, זה אומר שעה וחצי לפחות אחרי הארוחה האחרונה.
מומלץ שהארוחה האחרונה לא תכיל חלב \ מוצרי חלב \ מקורות אחרים של סידן כי הסידן מפריע לספיגה של אבץ ומגנזיום.

• פותח/ת השרשור
שינה של 7 שעות היא מעולה, אבל אל תשאף לישון פחות מ- 7, המינימום צריך להיות 7 שעות שינה מלאות.
כשאני אומר מלאות, אני מתכוון כשאתה בשינה 7 שעות ולא מתגלגל עוד חצי שעה לפני השינה.

* מגנזיום ציטראט עוזר בהתאוששות המערכת העצבית וכך עוזר לך להתאושש יותר טוב בין האימונים.
הסינטזיה של החלבון, הידוע כבניה במסת השריר, צריכה כמות מספקת של מגנזיום, ככל שהסינטזיה יותר טובה, כך גם ההרפיה תהיה יותר טובה.
* מגנזיום גם עוזר לישון טוב, מכניס אותך לשינה עמוקה וטובה, כך אתה תקום בבוקר גם יותר עירני והאימונים שלך יהיו יותר אינטנסיביים מפעם לפעם.
* מגנזיום ידוע גם כמפיג מתחים, ככל שהבן אדם פחות במתח, כך ההשפעה הפיזיולוגית על האנאבוליזם תהיה יותר טובה.

בנוסף לכך, הצורה הביוכימית של אבץ שיש ב- ZMA הידוע כ- Zinc Aspartate, היא הצורה הכי מועילה לעליה ברמות הטסטוסטרון.
חוץ מזה, ZMA זה מוצר די זול אם אתה מזמין מחו"ל, זה גרושים ואין ממש הבדלים בין החברות.

מה שאני הייתי ממליץ לך :
5 גרם קריאטין ביום.
ZMA לפני השינה.

מומלץ שהארוחה האחרונה לא תכיל חלב \ מוצרי חלב \ מקורות אחרים של סידן כי הסידן מפריע לספיגה של אבץ ומגנזיום.
קודם כל אני מאוד מודה לך על הזמן שהקדשת בשבילי ועל ששיתפת איתי את הידע המקצועי שלך
האם כמות גבוהה של b6 עלולה להזיק כי צריכה מ ZMA ומולטי נראית לי גבוהה מדי
האם הוויטמינים שאני צורך ממולטי מכסה את הוויטמינים שאני צריך לצרוך ביום או שאני צריך בנוסף לאכול גם הרבה ירקות
את הZma לוקחים חצי שעה לפני השינה ?
וזאת אומרת שאני לא יכול לאכול גבינות ומאכלים חלביים כשעתיים לפני נטילת ה Zma? (קצת בעיה כי אם לא גבינות אז אין מה לאכול בלילה , כמה זמן בכלל לוקח לסידן להספג)
וה Zma מעייף (כי החצי שעה גילגולים לפני השינה שציינת באמת קורים לי )? כי גם משה אישית ציין שהZma עשה לו פעולה הפוכה מבחינת שינה חחחחח

תודה רבה

קודם כל אני מאוד מודה לך על הזמן שהקדשת בשבילי ועל ששיתפת איתי את הידע המקצועי שלך
האם כמות גבוהה של b6 עלולה להזיק כי צריכה מ ZMA ומולטי נראית לי גבוהה מדי
האם הוויטמינים שאני צורך ממולטי מכסה את הוויטמינים שאני צריך לצרוך ביום או שאני צריך בנוסף לאכול גם הרבה ירקות
את הZma לוקחים חצי שעה לפני השינה ?
וזאת אומרת שאני לא יכול לאכול גבינות ומאכלים חלביים כשעתיים לפני נטילת ה Zma? (קצת בעיה כי אם לא גבינות אז אין מה לאכול בלילה , כמה זמן בכלל לוקח לסידן להספג)
וה Zma מעייף (כי החצי שעה גילגולים לפני השינה שציינת באמת קורים לי )? כי גם משה אישית ציין שהZma עשה לו פעולה הפוכה מבחינת שינה חחחחח

תודה רבה
היי,
כמות גבוהה של ויטמין B6 היא לא רעילה, אבל יכולה להפריע לך לישון.
במידה ואתה רואה שאתה רק מתעורר מלקחית ZMA, תוריד במינון של ZMA.
לרוב האוכלוסיה, ZMA גורם לשינה עמוקה וטובה.

האם הויטמינים שאתה צורך ממולטי מכסה את הויטמינים שאתה צריך לצרוך ביום?
זה אינדיוידואלי, צריך בדיקות דם בשביל זה.
מומלץ לעשות בדיקות דם מעמיקות על כל הויטמינים והמינרלים, ולא רק על ויטמין D ו- B12 כמו שרוב הרופאים אוהבים לתת.
עם כל הכבוד, הם מבלבלים את האוכלוסיה וגורמים לה לחשוב שאם לבן אדם מסויים אין חוסר ב- B12 או ויטמין D אז אין לו חוסר באף ויטמין אחר.

ZMA לוקחים בין 15 דקות לפני שינה עד 45 דקות לפני השינה.
סידן יכול להפריע לספיגה של אבץ ומגנזיום עד שעתיים לאחר האכילה.

ZMA מעייף, הוא מפיל אנשים בגלל המגנזיום, הוא מאוד מרגיע ומרפה לך את הראש והשרירים, גם מנטלית וגם פיזית.
משה חווה אפקט הפוך בגלל שהוא מהמיעוט של האוכלוסיה שרגישים ל- B6 וכל מינון קטן של B6 מפריע להם לישון.

מה שאני הייתי ממליץ לך :
5 גרם קריאטין ביום.
ZMA לפני השינה.

חחח גרמת לי לקנות מגנזיום עכשיו

• פותח/ת השרשור
היי,
כמות גבוהה של ויטמין B6 היא לא רעילה, אבל יכולה להפריע לך לישון.
במידה ואתה רואה שאתה רק מתעורר מלקחית ZMA, תוריד במינון של ZMA.
לרוב האוכלוסיה, ZMA גורם לשינה עמוקה וטובה.

האם הויטמינים שאתה צורך ממולטי מכסה את הויטמינים שאתה צריך לצרוך ביום?
זה אינדיוידואלי, צריך בדיקות דם בשביל זה.
מומלץ לעשות בדיקות דם מעמיקות על כל הויטמינים והמינרלים, ולא רק על ויטמין D ו- B12 כמו שרוב הרופאים אוהבים לתת.
עם כל הכבוד, הם מבלבלים את האוכלוסיה וגורמים לה לחשוב שאם לבן אדם מסויים אין חוסר ב- B12 או ויטמין D אז אין לו חוסר באף ויטמין אחר.

ZMA לוקחים בין 15 דקות לפני שינה עד 45 דקות לפני השינה.
סידן יכול להפריע לספיגה של אבץ ומגנזיום עד שעתיים לאחר האכילה.

ZMA מעייף, הוא מפיל אנשים בגלל המגנזיום, הוא מאוד מרגיע ומרפה לך את הראש והשרירים, גם מנטלית וגם פיזית.
משה חווה אפקט הפוך בגלל שהוא מהמיעוט של האוכלוסיה שרגישים ל- B6 וכל מינון קטן של B6 מפריע להם לישון.
תודה רבה עזרת לי מאוד

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית