הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

כאבים בכתף ימין

• פותח/ת השרשור ytpt
  • פורסם בתאריך

ytpt

משתמש פעיל
559
67
נק' מוניטין:
96
559
67
שלום רב!!!
אני סובל זה מספר שבועות מכאבים בחלק הקדימי של הכתף והייתי אצל אורטופד מומחה כתף ולהלן הממצאים מהבדיקה
שהוא עשה לי ( יש לציין ששלח אותי לבדיקת אולטראסאונד,אבל זה ייקח זמן):
האבחנה שלו - ROTATOR CUFF SYND bi lateral
אשמח לדעת יותר לעומק מזה אומר, תשובה מדויקת מה יש לי רק אחרי האולטרסאונד.
תודה!!

RCS היא אבחנה שמתייחסת לפגיעה אפשרית בגידי השרוול המסובב (ארבעה גידים שתפקידם להניע ולייצב את מפרק הכתף).
יכולים להיות כל מיני גורמים ל RCS, ביניהם - חבלה ישירה ועבודה חוזרנית ממושכת מעל גובה כתף.
בהקשר של אימון, עבודה בטכניקה לא נכונה ו/או בעומסים גבוהים גבוהים מדיי יכולה לגרות את האיזור ולגרום לכאבים.
רמת הפגיעה יכולה לנוע מדלקת קלה ועד קרע מלא. במידה ואין נזק נרחב ומשמעותי (שמחייב ניתוח), לרופא אין מה לעשות איתך וטיפול תרופתי או זריקה יעזרו רק לטווח הקצר.
על מנת לתת פתרון ארוך טווח, יש לעבור אבחון אצל פיזיותרפיסט שיתאים לך תוכנית שיקום ותרגול אישית שמטרתה שיכוך כאבים, שיפור טווח תנועה וחיזוק שרירים.

איתן,
פיזיותרפיסט ספורט

• פותח/ת השרשור
RCS היא אבחנה שמתייחסת לפגיעה אפשרית בגידי השרוול המסובב (ארבעה גידים שתפקידם להניע ולייצב את מפרק הכתף).
יכולים להיות כל מיני גורמים ל RCS, ביניהם - חבלה ישירה ועבודה חוזרנית ממושכת מעל גובה כתף.
בהקשר של אימון, עבודה בטכניקה לא נכונה ו/או בעומסים גבוהים גבוהים מדיי יכולה לגרות את האיזור ולגרום לכאבים.
רמת הפגיעה יכולה לנוע מדלקת קלה ועד קרע מלא. במידה ואין נזק נרחב ומשמעותי (שמחייב ניתוח), לרופא אין מה לעשות איתך וטיפול תרופתי או זריקה יעזרו רק לטווח הקצר.
על מנת לתת פתרון ארוך טווח, יש לעבור אבחון אצל פיזיותרפיסט שיתאים לך תוכנית שיקום ותרגול אישית שמטרתה שיכוך כאבים, שיפור טווח תנועה וחיזוק שרירים.

איתן,
פיזיותרפיסט ספורט
תודה רבה, אכן קיבלתי זריקה ועזרה לי. מבחינת שיקום, אחרי כמה זמן אתה ממליץ לחזור ?

קורטיזון מפרק כל מה שבדרך - מערכת חיסונית, שריר ואת הדלקת וכו'.
זה אמור לפתור לך את הבעיה, כרגע רק הזמן יעשה את שלו.

• פותח/ת השרשור
קורטיזון מפרק כל מה שבדרך - מערכת חיסונית, שריר ואת הדלקת וכו'.
זה אמור לפתור לך את הבעיה, כרגע רק הזמן יעשה את שלו.
תודה על המידע.
איתן, אחרי כמה זמן מהזריקה אתה ממליץ לחזור לפעילות שיקום של הכתף?

אחת הבעיות בשימוש בקורטיזון היא שהוא מחליש את הגיד לאורך זמן וחושף אותו לפציעות חמורות יותר. מה שאולי התחיל בתור דלקת כתוצאה אפשרית מכל אחת מהסיבות שרשמתי בתשובה הקודמת, יכול להסתיים עם קרע בגלל הקלות הבלתי נסבלת שבה החומרים האלה ניתנים!
כמו שאמרתי - הזריקה לא פותרת את הבעיה ומומלץ לעבור אבחון ושיקום ע"י פיזיותרפיסט מוקדם ככל האפשר (ולפני החזרה לאימונים) על מנת שהבעיה לא תחזור.

• פותח/ת השרשור
אחת הבעיות בשימוש בקורטיזון היא שהוא מחליש את הגיד לאורך זמן וחושף אותו לפציעות חמורות יותר. מה שאולי התחיל בתור דלקת כתוצאה אפשרית מכל אחת מהסיבות שרשמתי בתשובה הקודמת, יכול להסתיים עם קרע בגלל הקלות הבלתי נסבלת שבה החומרים האלה ניתנים!
כמו שאמרתי - הזריקה לא פותרת את הבעיה ומומלץ לעבור אבחון ושיקום ע"י פיזיותרפיסט מוקדם ככל האפשר (ולפני החזרה לאימונים) על מנת שהבעיה לא תחזור.
תודה!!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית