הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון "קטוזיס" מומלץ או לא?

• פותח/ת השרשור dabush
  • פורסם בתאריך

dabush

משתמש מתחיל
191
12
נק' מוניטין:
27
191
12
קיבלתי המלצה ממטפל שאני מטופל אצלו להתחיל דאיטת בשיטת הקטוזיס.

לא ב100% כמו שהשיטה דוגלת ( כמו לא מעט שומן מהחי וכד') אבל עם קווים מאד דומים

תזונה שמבוססת על חלבונים ושומנים ומינימום שבמינימום פחמימות..

ארוחה לדוגמא:
1קוטג 5% - 2 ביצים - 4 כפות טחינה - 15 זיתים - מלפפון.

אחת לשבוע/שבועיים העמסת פחמימות למילוי מאגרי הגליקוגן.

קיבלתי את ההמלצה ממנו לאחר שסיפר לי שהוא עצמו מבצע את אותה הדאיטה והולך לו מעולה..

אשמח לשמוע עוד דעות מאנשים שניסו/מנסים כרגע ולשמוע חוות דעת-טיפים-המלצות.

תודהץ

אם אתה 12 א"ש ואתה רוצה לרדת ל7 אז לך על זה אם לא אין לך בשביל מה זה קשה רצח ואתה תסיים אותה אם מצב נפשי מעורער . ותשוקה לא נורמלית לשוקולד .
אפילו לחם אם חמאה יהיה מעדן בשבילך מדבר מי נסיון .

איצחק גם אתה עכשיו בחיטוב קטוזיס לא ? 😛
שאמרתי במכון שאני בחיטוב,הרוסים הכבדים הרימו גבה ואמרו לי לא לומר את זה יותר
אלא לומר:"אני בהורדה במשקל"
אז,אני בהורדה במשקל ידידי

אם אתה 12 א"ש ואתה רוצה לרדת ל7 אז לך על זה אם לא אין לך בשביל מה זה קשה רצח ואתה תסיים אותה אם מצב נפשי מעורער . ותשוקה לא נורמלית לשוקולד .
אפילו לחם אם חמאה יהיה מעדן בשבילך מדבר מי נסיון .
זה ^
בידיוק מה שקרה לי בפעם האחרונה שהייתי על קטוזיס.
דכאונות, חרדות, דאגות משום מקום, מתחים ולחצים.

לא יודע לגבי הדכאונות והחרדות אבל תשוקה לא נורמלית לפחמימות םשוטות בעיקר מה שלא היה לי במשך ה20 שנה שחייתי

שהגיע יום שישי של העמסה הייתי המאושר באדם גם אם סגרתי שבת בבסיס זאת חוויה שרק בשבילה שווה לנסות

אחרי כמה חודשים בתזונה הזאת כבר מתרגלים

יש לציין שחשק מיני ירד לא יודע אם זה קשור

שאמרתי במכון שאני בחיטוב,הרוסים הכבדים הרימו גבה ואמרו לי לא לומר את זה יותר
אלא לומר:"אני בהורדה במשקל"
אז,אני בהורדה במשקל ידידי
למה הרוסים הכבדים אמרו לך ככה ?
ולמה לא הרבצת להם ? ראיתי אותך בסירטונים של הפווארליפטינג מי יכול להגיד לך מה להגיד 😛

אני כבר כמעט שנה על אפס פחמימה,לא נוגע בכלל במוצרי חלב כאלו רזים,רק גבינות שמנות,וגם אני לא אוהב לאכול הרבה,קממבר,ברי,רוקפור.
הרבה שומן זה לאכול 400 גר' אסאדו שהיחס של השומן לבשר זה 1:1.
רוב השומן שלך צריך לבוא מהחי.
להלה,בחודשים הראשונים התשקה לפחמימות עצומה,אבל זה שלב ההסתגלות,אחרי חצי שנה בערך מתחילים להרגיש את היתרונות.
העמסת פחמימות לא תכניס אותך למצב של קטוזיס תמידי,וזה יגרום אמנם לעליה בטווח הקצר,אך לירידה בטווח הארוך.
פעם היה לי קרייבינג מטורף למשהו פחממתי,אמרתי אוקי נאכל איזה אגוז אחד וזהו,ראיתי במקרר אגוז מוסקט,איכשהו זה היה טעים לי.
הבעיה שתוך חצי שעה נרדמתי כמו עץ והיו לי סיוטים כל הלילה 😃

זה ^
בידיוק מה שקרה לי בפעם האחרונה שהייתי על קטוזיס.
דכאונות, חרדות, דאגות משום מקום, מתחים ולחצים.
כי אתה עשית שטויות, אני זוכר את האשכולות שפרסמת פה וקיבלת שם הכוונה טובה מאוד לגבי מה לעשות ואיך.
אני הרגשתי פצצה בקטוזיס חוץ מזה שהיו קצת בעיות באימונים, אבל מבחינת הרגשה הייתי במצב מצויין.
מי שלא עושה את זה נכון (כמו להתחיל להכניס כל מיני שטויות, ולאכול 50 גרם פחמימה ביום וכאלה או לעשות העמסות פעם בשבוע)
מתחיל להרגיש חרא. כי אתה נכנס למצב של לימבו, לא שם ולא פה והגוף משתגע...
אז או שהולכים עד הסוף ונכנסים לאפס פחמימה טהור למשך איזה 2-3 חודשים (אם נגיד המטרה היא לרדת לאחוז שומן מסויים)
או שלא עושים דל פחמימה בכלל שזה אפשרי בהחלט ואפשר לרדת לאחוז שומן נמוך גם בלי להיות על פחמימה נמוכה.

דרך אגב,הסיוטים נגרמו לי בגלל האגוז מוסקט למי שתהה.
והדיאטה הזו דווקא משפרת את מצב הרוח! אין יותר ''דאון'',גם כשיש לי לחץ מטורף,בעיות,אני מרגיש שאני מתפקד הרבה יותר טוב,והרבה יותר אופטימי.
כל הדאגות,חרדות וכו' באים מכיוון שהגוף נכנס למצוקה כשאין לו סוכר.

אם תכנס עמוק לקטוזיס למספיק זמן כדי שהדיכאון של ההתחלה יעבור אז יש סיכוי לא רע שתכנס לאופוריה.

אחד מהגופים הקטונים bhb הוא חומר נורא דומה לסם האונס ghb והציעו שהוא גורם לחלק מהאנשים להרגיש בהיי כשהריכוז שלו במוח עולה.(זה כמובן יקרה רק כשהמוח יתחיל להשתמש בקטונים וזה לוקח קצת זמן)

אני תמיד מקבל אופוריה בזמן קטוזיס ובאמת משתכר מהר יותר מאלכוהול כמו שהיית מצפה מסם האונס.

אז או שהולכים עד הסוף ונכנסים לאפס פחמימה טהור למשך איזה 2-3 חודשים (אם נגיד המטרה היא לרדת לאחוז שומן מסויים)
או שלא עושים דל פחמימה בכלל שזה אפשרי בהחלט ואפשר לרדת לאחוז שומן נמוך גם בלי להיות על פחמימה נמוכה.
רגע רגע... אז לא עושים העמסות כלל?

אי אפשר להתאמן הרבה זמן בלי לאכול פחמימות בכלל. במוקדם או במאוחר השרירים יתרוקנו מגליקוגן ואז לרוב מתעלפים...

חייבים העמסות.

רגע רגע... אז לא עושים העמסות כלל?
תראה, עם העמסות שבועיות אין מצב שהגוף שלך יכנס לקטוזיס רציני ולמצב שהוא מנצל 100% מגופי הקטון שמיוצרים
ולכן הגוף ממשיך להשתמש בגליקוגן שאתה ממלא בכל סופ"ש. אם רוצים קטוזיס אמיתי, הולכים על 0 פחמימה ונכנסים לזה לכמה חודשים
בלי העמסות, צ'יטים ושטויות (אלא אם כן איזה צ'יט שמתאים לתזונה ולא צלחת פסטה)
זו גם הסיבה שאתה רואה מלא אנשים שכותבים שהם מרגישים חרא והם גמורים ואין כוח לכלום- כי הם משגעים את הגוף עם
הלימבו הזה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית