ייעוץ הספר של ריפטו על הSS

• פותח/ת השרשור boomer
  • פורסם בתאריך

boomer

משתמש מתחיל
156
4
נק' מוניטין:
-2
156
4
אני קונה את הספר על הSS של מארק ריפטו, ורציתי לדעת האם דרך זה שאקרא את כולו אבין יותר לעומק את הטכניקות של הסקוואט דדליפט בנץ' פרס מיליטרי ופוואר קלין?
כי את הסרטונים והDVD שלו ראיתי , ובאופן כללי מידע על התכנית הזאת מעניין אותי ואני רוצה ללמוד אותה בצורה הטובה ביותר
רק כדי להיות בטוח- הספר שאני צריך לקנות זה ה3RD EDITION נכון?
זה מה שאני רוצה להזמין- http://www.ebay.com/itm/Starting-St..._Nonfiction_Book&hash=item233fc673a5#shpCntId

זה זה?
דרך אגב הספר מכיל את הDVD?

תודה

• פותח/ת השרשור
זה הספר, לא כולל את ה dvd
ההסברים מאוד מפורטים
אוקיי אני מזמין אותו אז.
אני שואל לגבי הטכניקה כי עשיתי לא מזמן איזשהי תכנית שכוללת סקוואט דדליפט בנץ ומילטרי ונפצעתי בגב ובברכיים...
בכל אופן כמעט בטוח שאת הסקוואט והדדליפט עשיתי לא נכון לכן אני שואל אם אפשר ללמוד טוב מהספר? כי את הDVD כבר ראיתי את החלק המעשי.

ההסבר בספר מעולה, אבל כדי ללמוד טכניקה צריך מישהו שייתן לך משוב אם אתה עובד נכון.
אתה יכול לצלם ולהעלות לפה

• פותח/ת השרשור
ההסבר בספר מעולה, אבל כדי ללמוד טכניקה צריך מישהו שייתן לך משוב אם אתה עובד נכון.
אתה יכול לצלם ולהעלות לפה
אז אם אשלב את לימוד הטכניקה בספר ואיישם את מה שלמדתי ואצלם סרטון לביקורת, ולאחר מכן אעלה לפה זה בסדר?

אני לא חושב שאתה צריך את הספר כדי ללמוד טכניקה. צפה בכמה סרטונים, שאל כמה שאלות ותתחיל להתנסות. אח"כ עלה לפה סרטונים לביקורת, ובמידה וממש תרצה להשקיע קח לך מאמן אישי לאימון או שניים. מידע תיאורטי לא בדיוק ילמד אותך כמו שאתה מחפש שהוא ילמד אותך.

• פותח/ת השרשור
אני לא חושב שאתה צריך את הספר כדי ללמוד טכניקה. צפה בכמה סרטונים, שאל כמה שאלות ותתחיל להתנסות. אח"כ עלה לפה סרטונים לביקורת, ובמידה וממש תרצה להשקיע קח לך מאמן אישי לאימון או שניים. מידע תיאורטי לא בדיוק ילמד אותך כמו שאתה מחפש שהוא ילמד אותך.
אני רוצה את הספר גם בגלל שיש שם את כל המידע על SS וזה מעניין אותי
והסיבה השנייה אמרו לי למעלה שמידע שם מאוד מפורט אז זה יעזור לי להבין את הטכניקה
אני אחד שיכול ללמוד רק מתיאור בכתב, ולאו דווקא מסרטונים, אבל אחרי שאקרא אותו ואבין לעומק את הטכניקה של הסקוואט והדדליפט אני אעלה סרטון לביקורת
גם זה לא כל כך יקר...
האנגלית שם ברמה בינונית לא גבוהה נכון?

אני גם לא חושב שצריך לקנות את הספר הזה בשביל להבין טכניקה ולדעת לעשות SS.
ספר שכן הייתי ממליץ לקנות זה ppst3.

תקשיב , אם כבר נפצעת כמו שתיארת (מקווה שלא קשה מידי) אז ספר זה לא התרופה הכי יעילה לפתרון הבעיה שלך.
כמו שאמרו לך למעלה (חנן) אתה צריך "מישהוא" שישגיח עליך שתעשה נכון , בתכלס הכוונה שאתה צריך מאמן אישי שחי ונושם פאוורליפטינג ובזה הוא הכי טוב על מנת שיתרגם לך את הספר הלכה למעשה.

לדעתי רק שילוב של ספר + מאמן תוכל לעבוד בצורה נכונה בטוחה והכי חשוב בלי להפצע כי זה לא שווה את זה.

• פותח/ת השרשור
אני גם לא חושב שצריך לקנות את הספר הזה בשביל להבין טכניקה ולדעת לעשות SS.
ספר שכן הייתי ממליץ לקנות זה ppst3.
זה הספר? http://www.amazon.com/Practical-Programming-Strength-Training-Rippetoe/dp/0982522754/
ומה יותר טוב בו מאשר הספר המלא על הSS?
תקשיב , אם כבר נפצעת כמו שתיארת (מקווה שלא קשה מידי) אז ספר זה לא התרופה הכי יעילה לפתרון הבעיה שלך.
כמו שאמרו לך למעלה (חנן) אתה צריך "מישהוא" שישגיח עליך שתעשה נכון , בתכלס הכוונה שאתה צריך מאמן אישי שחי ונושם פאוורליפטינג ובזה הוא הכי טוב על מנת שיתרגם לך את הספר הלכה למעשה.

לדעתי רק שילוב של ספר + מאמן תוכל לעבוד בצורה נכונה בטוחה והכי חשוב בלי להפצע כי זה לא שווה את זה.
אוקיי הבנתי.
ואם אלמד מספר כלשהו של ריפטו את הטכניקות ואצלם סרטונים ואעלה לפה זה מספיק טוב? כי אין לי תקציב למאמן אישי כי גם ככה אני מתכנן לבנות חדר כושר בבית ככה שכסף למאמן אישי לא אופציה...

זה הספר? http://www.amazon.com/Practical-Programming-Strength-Training-Rippetoe/dp/0982522754/
ומה יותר טוב בו מאשר הספר המלא על הSS?
אוקיי הבנתי.
ואם אלמד מספר כלשהו של ריפטו את הטכניקות ואצלם סרטונים ואעלה לפה זה מספיק טוב? כי אין לי תקציב למאמן אישי כי גם ככה אני מתכנן לבנות חדר כושר בבית ככה שכסף למאמן אישי לא אופציה...

זה עדיף מכלום זה בטוח. אבל אל תעבוד במשקלים גבוהים בהתחלה עד שיגידו לך פה שהטכניקה טובה , אחרת לא תוכל לעלות כלום כי תפצע 🤣

• פותח/ת השרשור
זה עדיף מכלום זה בטוח. אבל אל תעבוד במשקלים גבוהים בהתחלה עד שיגידו לך פה שהטכניקה טובה , אחרת לא תוכל לעלות כלום כי תפצע 🤣
ברור , אעבוד עם משקלים קלים בשביל ללמוד את הטכניקה..
את הבנץ' פרס אני יודע מעולה את הטכניקה אבל הסקוואט והדדליפט לא מי יודע מה..
בכל מקרה מה אתם אומרים בשביל להעמיק ולדעת הכל על הSS ובפרט על סקוואט ודדליפט, לקנות את הספר על הSS של ריפטו או מה שוויקיד המליץ לי למעלה על הPPST3?

PPST הוא אחד הספרים הכי אינפורמטיבים בנושא אימונים. אני לא רואה צורך בספר של SS.

יש ב-SS ניתוח טכני של התנועות ברמה שאף אחד מעולם לא כתב ואפילו לא התקרב אליה.

בנושא אימונים הכל נגיש מהרבה מקורות, והרוב בולשיט גם ככה.

האינפורמציה הכי טובה שתקבל על תנועה היא מסרטון הדגמה\מאמן. ספר לא ילמד אותך כמו שמאמן טוב\סרטון מוסבר יעשה.

זה קשקוש כמובן. אבל צריך לקרוא את הספר כדי להבין את זה.

ריפטואיסט שאומר שריפטו מוכר בולשיט?

ריפטו הוא אחד האנשים היחידים בתחום שלא מוכר בולשיט, ריפטו מוכר את מה שהוא חושב שנכון כרגע. אם תשווה את ppst3 ל-ppst1 תראה שהמון דברים ב ppst1 כבר לא נכונים. זה לא אומר שהוא מכר בולשיט, זה אומר שהוא שינה את דעתו.

על מנת להבין את התרגילים לעומק אין מנוס מקריאת הספר, סרטונים זה דבר חשוב אבל פרקטיקה בלי תיאוריה שווה הרבה פחות. אולי בעצם כלום. יש כמו זבל אנשים שמלמדים אנשים לעשות סקוואט ורואים סקוואטים כל יום, ועדיין אין להם מושג מה צריך לעשות, מה לא צריך לעשות, ולמה, שזו השאלה הכי חשובה, קשה, טובה ומעידה על רמה של מאמן שמתאמן יכול לשאול.

• פותח/ת השרשור
טוב אז ככה החלטתי לעשות:
אקנה את הספר על הSS של ריפטו (אני צריך את ה3RD EDITION, נכון?)
ואצפה בDVD על הSS, ואת הביצועים שלי בסקוואט ודדילפט אצלם ואעלה לפה לביקורת.
החלטה נבונה?
שוב אציין שאין לי תקציב למאמן אישי או פווארליפטר שיילמד אותי, כי אני מאמין שאימון אישי אחד עולה המון...
וגם יש לי מוטיבציה ללמד את עצמי על ידי למידה בתיאוריה ומעשיות (תיאוריה הספר, ומעשי בסרטונים של ריפטו וביוטיוב...)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית