הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ הספר של ריפטו על הSS

• פותח/ת השרשור boomer
  • פורסם בתאריך

boomer

משתמש מתחיל
156
4
נק' מוניטין:
-2
156
4
אני קונה את הספר על הSS של מארק ריפטו, ורציתי לדעת האם דרך זה שאקרא את כולו אבין יותר לעומק את הטכניקות של הסקוואט דדליפט בנץ' פרס מיליטרי ופוואר קלין?
כי את הסרטונים והDVD שלו ראיתי , ובאופן כללי מידע על התכנית הזאת מעניין אותי ואני רוצה ללמוד אותה בצורה הטובה ביותר
רק כדי להיות בטוח- הספר שאני צריך לקנות זה ה3RD EDITION נכון?
זה מה שאני רוצה להזמין- http://www.ebay.com/itm/Starting-St..._Nonfiction_Book&hash=item233fc673a5#shpCntId

זה זה?
דרך אגב הספר מכיל את הDVD?

תודה

אני עדיין יעדיף ביקורת טכנית מפה מאשר להסתמך על ספר. ולא קראתי את הספר ואני עדיין מבין למה אני עושה X ולא Y.
1. מה תעדיף זה לא משנה.
2. לא, אתה לא מבין למה אתה עושה X ולא Y, ולהגיד שאתה "כבר מבין את כל מה שכתוב בספר" בלי לקרוא אותו, זה לגמרי לא להבין על מה אתה מדבר.

לא. זו גם לא טענה לגיטימית. כמו שאמרתי, המדד הוא בסופו של דבר היכולת שלך לייצר כוח. ברור לך מה צריך להיות הניסוי כדי להגיד משהו מושכל, נכון?

כן, שכדי לקבוע מי יותר חזק אתה צריך שהם יתחרו באותו תרגיל. בהחלט יכול להיות מצב שמתחרה X יהיה חזק ממתחרה Y ב-LB אבל חלש ממנו ב-HB, פרונט וכו'. להשוות מישהו שעושה HB עם מישהו אחר שעושה LB בלי פרמטרים נוספים זה כמו שתיקח את המספר של מישהו בדדליפט, ואת המספר של מישהו אחר ב-LB. אי אפשר ללמוד מזה הרבה.

עניתי כבר. לקרוא זה לא הצד החזק שלך, הבנו את זה כבר.
אתה רוצה לרדת למקומות האלה? זה הכי קל שבעולם

מיסטר קולדפייר תירגם בשבילנו את המאמר של קורטה לפורטל, זה אומר שהוא קרא כל מילה וכתב אותה בעברית. אבל, עדיין לא הבין מה הוא כותב כי את קורטה הוא לא עשה כמו שצריך.
אני לא מבין איך לעזאזל תירגמת מאמר ועדיין לא הצלחת לעשות את התוכנית שאתה תירגמת לפה 😣
1. מה תעדיף זה לא משנה.
2. לא, אתה לא מבין למה אתה עושה X ולא Y, ולהגיד שאתה "כבר מבין את כל מה שכתוב בספר" בלי לקרוא אותו, זה לגמרי לא להבין על מה אתה מדבר.
אני מבין כי הסבירו לי וכי קראתי לא בספר.

אני מבין כי הסבירו לי וכי קראתי לא בספר.
אז עכשיו אתה מתחכם על איפה המידע רשום, בספר, במחברת, באינטרנט או על היד?
הטענות שלך יהיו בעלות משמעות כלשהי אך ורק אחרי שקראת את מה שכתוב בספר - ותוכל גם להביע עליו דעה - זה לא משנה איפה קראת.

כן, שכדי לקבוע מי יותר חזק אתה צריך שהם יתחרו באותו תרגיל. בהחלט יכול להיות מצב שמתחרה X יהיה חזק ממתחרה Y ב-LB אבל חלש ממנו ב-HB, פרונט וכו'. להשוות מישהו שעושה HB עם מישהו אחר שעושה LB בלי פרמטרים נוספים זה כמו שתיקח את המספר של מישהו בדדליפט, ואת המספר של מישהו אחר ב-LB. אי אפשר ללמוד מזה הרבה.

גם אם הם יתחרו באותו תרגיל זה לא מספיק. כשאתה מחליף את התרגיל יש לך שלב ראשוני של לימוד התנועה. אם כבר, אתה צריך לקחת שתי קבוצות שמתאמנות אותו הדבר (נניח ב-WL או ספורט אחר שמבוסס על כוח) כך שאחת תשתמש ב-HB, השניה ב-LB. וגם אז יהיה קשה לדעת בוודאות.
אבל עד שיש מחקרים, אני לא רואה שום טיעון מכני (או כל דבר אחר) בעד HB.

אז עכשיו אתה מתחכם על איפה המידע רשום, בספר, במחברת, באינטרנט או על היד?
הטענות שלך יהיו בעלות משמעות כלשהי אך ורק אחרי שקראת את מה שכתוב בספר - ותוכל גם להביע עליו דעה - זה לא משנה איפה קראת.
קראתי מידע, לא של ריפטו. הספר לא חובה כ

אתה רוצה לרדת למקומות האלה? זה הכי קל שבעולם

מיסטר קולדפייר תירגם בשבילנו את המאמר של קורטה לפורטל, זה אומר שהוא קרא כל מילה וכתב אותה בעברית. אבל, עדיין לא הבין מה הוא כותב כי את קורטה הוא לא עשה כמו שצריך.
אני לא מבין איך לעזאזל תירגמת מאמר ועדיין לא הצלחת לעשות את התוכנית שאתה תירגמת לפה 😣

WUT?

ואתה צודק, באמת צריך להעיף את קורטה מהפורטל.

הבעייה היא שהטיעון של המשקל הוא לא טיעון יחיד שעומד בפני עצמו, אלא שהוא בעצמו למעשה בכלל לא טיעון, אלא חלק מטיעון. מקסימום משקל + מקסימום מסת שריר + מקסימום טווח תנועה.
מה שאתה עושה זה לוקח אחד ואומר שאם רק הוא נכון אז זה לא מחייב שכל המשוואה נכונה. וזה מקולקל. על אותה רמה אתה יכול לקחת רבע סקוואט ולהשתמש באותם טיעונים, וזה ממש לא משקף את מה שריפטו טוען.

מקסימום טווח תנועה אין ב-LB. מצטער. יש מקסימום משקל בטווח תנועה שרירותי מינימאלי שנקבע כשקריטריון שיפוט (לשבור מקביל). בעוד שב-HB המטרה היא להרים מקסימום משקל בטווח התנועה המקסימלי למעשה שמתאפשר ע"י הגמישות והמוביליות שלך. בתכלס גם ב-LB צריך לרדת לא רק מתחת למקביל, אלא גם לקבל את הבאונס, אבל הרבה לא עושים את זה, וגם ריפטו בעצמו אומר למתאמנים גמישים לקצץ עומק, כך שהביקורת שלי במקום.
ובכל מקרה, יש מספיק מקומות שריפטו מתייחס למשקל על המוט כעל איזשהו פרמטר מבודד, כמו שגם אלכס בעצמו ועוד רבים אחרים מתייחסים אליו גם בשרשור הזה ובעוד מאות שרשורים בפורומים אחרים, מה שמצדיק גם את ההתייחסות שלי אליו.

מקסימום טווח תנועה אין ב-LB. מצטער. יש מקסימום משקל בטווח תנועה שרירותי מינימאלי שנקבע כשקריטריון שיפוט (לשבור מקביל). בעוד שב-HB המטרה היא להרים מקסימום משקל בטווח התנועה המקסימלי למעשה שמתאפשר ע"י הגמישות והמוביליות שלך. בתכלס גם ב-LB צריך לרדת לא רק מתחת למקביל, אלא גם לקבל את הבאונס, אבל הרבה לא עושים את זה, וגם ריפטו בעצמו אומר למתאמנים גמישים לקצץ עומק, כך שהביקורת שלי במקום.
ובכל מקרה, יש מספיק מקומות שריפטו מתייחס למשקל על המוט כעל איזשהו פרמטר מבודד, כמו שגם אלכס בעצמו ועוד רבים אחרים מתייחסים אליו גם בשרשור הזה ובעוד מאות שרשורים בפורומים אחרים, מה שמצדיק גם את ההתייחסות שלי אליו.

רק לציין שאני לא בעד הטענה של ריפטו שמספיק רק לשבור מקביל. אני חושב שכל אחד צריך להשתמש בטווח תנועה שהוא יכול לעבוד בו בלי לאבד מתח בתחתית. אני גם חושב שזה לא כזה שונה מלשבור מקביל לרוב האנשים.
אתה אמור לדעת את זה, הרי תירגמת אותה.

עוד טענה נפלאה. עכשיו אתה יכול לחזור לשחק בחול עם הילדים?

גם אם הם יתחרו באותו תרגיל זה לא מספיק. כשאתה מחליף את התרגיל יש לך שלב ראשוני של לימוד התנועה. אם כבר, אתה צריך לקחת שתי קבוצות שמתאמנות אותו הדבר (נניח ב-WL או ספורט אחר שמבוסס על כוח) כך שאחת תשתמש ב-HB, השניה ב-LB. וגם אז יהיה קשה לדעת בוודאות.
אבל עד שיש מחקרים, אני לא רואה שום טיעון מכני (או כל דבר אחר) בעד HB.

תלוי מה אתה מנסה להפיק מהתרגיל. HB הוא סקוואט יותר עמוק, ואני בכלל לא ממהר לחתום לאף אחד שמשוואת העבודה יוצאת לו בהכרח לטובת ה-LB. כמו כן, עקומת הכוח ב-LB היא יחסית שטוחה ואיטית, בעוד שב-HB יש שני פיקים של כוח מתפרץ (אחד ביציאה מהבור, שצריך שם הרבה מהירות בגלל העומק), והשני בסטיקינג פוינט, כשהארבע ראשי משתלט על העניינים, וזו תנועה מהירה יותר. כמובן שיש גם לואובריסטים מהירים והייבריסטים איטיים, אבל אלו הם היוצאים מן הכלל.

רק לציין שאני לא בעד הטענה של ריפטו שמספיק רק לשבור מקביל. אני חושב שכל אחד צריך להשתמש בטווח תנועה שהוא יכול לעבוד בו בלי לאבד מתח בתחתית. אני גם חושב שזה לא כזה שונה מלשבור מקביל לרוב האנשים.

עוד טענה נפלאה. עכשיו אתה יכול לחזור לשחק בחול עם הילדים?
לא, אני הולך לצחוק על חוסר היכולת שלך להבין מה אתה כותב.

תלוי מה אתה מנסה להפיק מהתרגיל. HB הוא סקוואט יותר עמוק, ואני בכלל לא ממהר לחתום לאף אחד שמשוואת העבודה יוצאת לו בהכרח לטובת ה-LB. כמו כן, עקומת הכוח ב-LB היא יחסית שטוחה ואיטית, בעוד שב-HB יש שני פיקים של כוח מתפרץ (אחד ביציאה מהבור, שצריך שם הרבה מהירות בגלל העומק), והשני בסטיקינג פוינט, כשהארבע ראשי משתלט על העניינים, וזו תנועה מהירה יותר. כמובן שיש גם לואובריסטים מהירים והייבריסטים איטיים, אבל אלו הם היוצאים מן הכלל.

אלא אם כן אתה פאוורליפטר, אני מניח שאתה מנסה להתחזק מהתרגיל. לא יודע לגבי עקומת הכוח. מאיפה זה ולמה זה משנה?

אלא אם כן אתה פאוורליפטר, אני מניח שאתה מנסה להתחזק מהתרגיל. לא יודע לגבי עקומת הכוח. מאיפה זה ולמה זה משנה?

לקחתי את זה מהפורום של גלן, וזה גם משהו שפחות או יותר כל מי שהתנסה בשני הסגנונות יודע גם מהניסיון האישי על עצמו. זה משנה כי גם מהירות ומשוואות כמו הספק נכנסות כאן לתמונה. כפי שציינתי - אני לא חושב שיש וריאציה שהיא באופן גורף נכונה לכולם, יש טיעונים לשני הכיוונים. אני חושב גם שאם נסתכל על כל אחד ביחס לעצמו - יכול להיות שבתקופה מסוימת באימונים עדיף לעשות HB ולהחליף ל-LB בתקופה אחרת. תלוי בהמון פרמטרים.

לקחתי את זה מהפורום של גלן, וזה גם משהו שפחות או יותר כל מי שהתנסה בשני הסגנונות יודע גם מהניסיון האישי על עצמו. זה משנה כי גם מהירות ומשוואות כמו הספק נכנסות כאן לתמונה. כפי שציינתי - אני לא חושב שיש וריאציה שהיא באופן גורף נכונה לכולם, יש טיעונים לשני הכיוונים.

אולי אתה צודק. אני אשמח לראות את הנתונים.

• פותח/ת השרשור
חחחחח אנשים התדרדרתם פה לריב רק מהשאלה ששאלתי על הספר של ריפטו??
בכל מקרה אם זה מעניין מישהו אני בסוף קונה את הספר מאיביי את ה3RD EDITION, דרך אגב למי שקרא פה את הספר- האנגלית בו גבוהה או בינונית? או אולי קלה? כי אני יודע אנגלית ברמה טובה אבל לא ברמה גבוהה מאוד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית