ייעוץ הספר של ריפטו על הSS

• פותח/ת השרשור boomer
  • פורסם בתאריך

boomer

משתמש מתחיל
156
4
נק' מוניטין:
-2
156
4
אני קונה את הספר על הSS של מארק ריפטו, ורציתי לדעת האם דרך זה שאקרא את כולו אבין יותר לעומק את הטכניקות של הסקוואט דדליפט בנץ' פרס מיליטרי ופוואר קלין?
כי את הסרטונים והDVD שלו ראיתי , ובאופן כללי מידע על התכנית הזאת מעניין אותי ואני רוצה ללמוד אותה בצורה הטובה ביותר
רק כדי להיות בטוח- הספר שאני צריך לקנות זה ה3RD EDITION נכון?
זה מה שאני רוצה להזמין- http://www.ebay.com/itm/Starting-St..._Nonfiction_Book&hash=item233fc673a5#shpCntId

זה זה?
דרך אגב הספר מכיל את הDVD?

תודה

חחחחח אנשים התדרדרתם פה לריב רק מהשאלה ששאלתי על הספר של ריפטו??
בכל מקרה אם זה מעניין מישהו אני בסוף קונה את הספר מאיביי את ה3RD EDITION, דרך אגב למי שקרא פה את הספר- האנגלית בו גבוהה או בינונית? או אולי קלה? כי אני יודע אנגלית ברמה טובה אבל לא ברמה גבוהה מאוד.

אם האנגלית שלך ברמה טובה אתה תסתדר.

כן אחי. LB לא מחזק אותך יותר, סתם אתה צריך לייצר יותר כוח כדי להרים יותר משקל.

לדעתי, בשביל לקבוע מה מחזק אותך יותר אתה צריך להסתכל על ההספק שנעשה במהלך ההרמה שלך, ובהנחה שהזמן בו אני מבצע סקוואט LB שווה עד כדי סדר גודל קטן מאוד לזמן בו אני מבצע HB, אז העבודה שנעשית בHB יכולה לעלות על זו שנעשית בLB עקב העובדה שאתה מבצע בHB דרך גדולה יותר מבLB (במידה וההפרש במשקלים לטובת הLB הוא לא כזה שיכפר על כך - מצב לגיטימי לחלוטין לפי דעתי). ברור לי שזה לא שחור ולבן לאף כיוון, תלוי בין היתר באדם הספציפי שמרים, בנקודות החוזק והחולשה שלו, ובאיזה התחזקות אנחנו דנים (ז"א באיזה שרירים), אבל הקביעה הזאת שאם אתה מייצר יותר כוח אתה מתחזק יותר- לדעתי, שגויה.
לא בטוח לחלוטין בזה (שצריך לשפוט לפי ההספק) כי לא השקעתי הרבה מחשבה בנושא. מה אתה אומר?

@Beast and cheat

לדעתי, בשביל לקבוע מה מחזק אותך יותר אתה צריך להסתכל על ההספק שנעשה במהלך ההרמה שלך, ובהנחה שהזמן בו אני מבצע סקוואט LB שווה עד כדי סדר גודל קטן מאוד לזמן בו אני מבצע HB, אז העבודה שנעשית בHB יכולה לעלות על זו שנעשית בLB עקב העובדה שאתה מבצע בHB דרך גדולה יותר מבLB (במידה וההפרש במשקלים לטובת הLB הוא לא כזה שיכפר על כך - מצב לגיטימי לחלוטין לפי דעתי). ברור לי שזה לא שחור ולבן לאף כיוון, תלוי בין היתר באדם הספציפי שמרים, בנקודות החוזק והחולשה שלו, ובאיזה התחזקות אנחנו דנים (ז"א באיזה שרירים), אבל הקביעה הזאת שאם אתה מייצר יותר כוח אתה מתחזק יותר- לדעתי, שגויה.
לא בטוח לחלוטין בזה (שצריך לשפוט לפי ההספק) כי לא השקעתי הרבה מחשבה בנושא. מה אתה אומר?

@Beast and cheat

מבחינת כמות העבודה זה באמת יכול להיות לכאן ולכאן. השאלה למה אתה חושב שעבודה זה מדד יותר טוב מהכוח שאתה מייצר? ברור שהכוח שאתה מייצר גם תלוי בשרירים. למשל כדי לעשות חצי סקוואט עם 400 קילו צריך לייצר יותר כוח מאשר לעשות היי בר מלא עם 200, אבל הבעיה עם זה שזה עובד רק על חלק מהשרירים שסקוואט מלא עובד עליהם. סקוואט LB מלא של 240 קילו ידרוש ממך לייצר יותר כוח מאשר HB עם 200 וגם יאמן את כל השרירים שאנחנו רוצים, ולכן אפשר לטעון שהוא יעשה אותך יותר חזק. אם אתה הולך לפי עבודה/הספק אז יכול להיות שהקביעה לא נכונה ויכול להיות שכן. השאלה למה זה המדד הנכון.

כן, רק הבעייה היא שאתה לא מייצר יותר כוח - אתה פשוט משנה את המנופים על המפרקים המעורבים ואת טווחי התנועה, כך שהכוח שלך יכול לבוא לידי ביטוי ביותר משקל. זה שאני לא מצליח לפתוח אום מסוים כי אני משתמש במפתח מומנט גדול מדי וסבתא שלי הצליחה לפתוח אותו כי היא משתמש במפתח מומנט קטן יותר לא אומר שסבתא שלי יותר חזקה ממני. או לחליפין - אם החלפתי את מפתח המומנט ואז הצלחתי, לא אומר שהתחזקתי (שזה אנלוגי גם לדוגמה שנתתי קודם עם הסינגלים - הגעתי למקסימום HB, נחתי 10 דקות, ואז נתתי LB יותר גדול - זה לא שתוך 10 דקות הספקתי לא רק להתאושש, אלא גם להתחזק בכמה אחוזים...זה פשוט העובדה ששיניתי את המכניקה של התנועה).

כן, רק הבעייה היא שאתה לא מייצר יותר כוח - אתה פשוט משנה את המנופים על המפרקים המעורבים ואת טווחי התנועה, כך שהכוח שלך יכול לבוא לידי ביטוי ביותר משקל. זה שאני לא מצליח לפתוח אום מסוים כי אני משתמש במפתח מומנט גדול מדי וסבתא שלי הצליחה לפתוח אותו כי היא משתמש במפתח מומנט קטן יותר לא אומר שסבתא שלי יותר חזקה ממני. או לחליפין - אם החלפתי את מפתח המומנט ואז הצלחתי, לא אומר שהתחזקתי (שזה אנלוגי גם לדוגמה שנתתי קודם עם הסינגלים - הגעתי למקסימום HB, נחתי 10 דקות, ואז נתתי LB יותר גדול - זה לא שתוך 10 דקות הספקתי לא רק להתאושש, אלא גם להתחזק בכמה אחוזים...זה פשוט העובדה ששיניתי את המכניקה של התנועה).

אם אתה רוצה לטעון שב-LB אתה מרים יותר משקל רק כתוצאה מיעילות מכנית אתה תצטרך להסביר איך ב- LB המכניקה משתנה רק לטובתך. הדוגמא עם האום לא ממש דומה למכניקה של הסקוואט.

אם אתה רוצה לטעון שב-LB אתה מרים יותר משקל רק כתוצאה מיעילות מכנית אתה תצטרך להסביר איך ב- LB המכניקה משתנה רק לטובתך. הדוגמא עם האום לא ממש דומה למכניקה של הסקוואט.

קודם כל, let's state the obvious - קיצצת עומק.
דבר שני: http://www.pendlayforum.com/showpost.php?p=45346&postcount=316

זה הסבר של גלן במקור על משיכות, אבל כמובן שהוא ישים גם לגבי סקוואטים - בהינתן מספר נתון של יחידות מוטוריות מגויסות, גב אפקטיבית קצר יותר מאפשר להרים משקלים כבדים יותר במהירות איטית. גב אפקטיבית ארוך יותר מאפשר להניע משקלים קלים במהירות גבוהה. רק כדאי לציין כשעושים HB, לא מדובר על משקלי נוצה כמו כדור בייסבול שעף במהירות אסטרונומית, מדובר על משקלים לא רחוקים בהרבה, אם בכלל מ-LB, שנעים במהירות יותר גבוהה, ולטווח תנועה יותר גדול. איפה בדיוק עובר הטרייד אוף המושלם - זה תלוי במיליון פרמטרים

זה מאמר מעניין שיצא לי לקרוא בנידון: http://www.t-nation.com/free_online...ng_performance/olympic_vs_powerlifting_squats

אפשר להסכים, אפשר לא להסכים, אבל אי אפשר להגיד שאין סיבה ונימוקים לאף אחד לעשות HB.

נערך לאחרונה:
קודם כל, let's state the obvious - קיצצת עומק.

מקובל.

דבר שני: http://www.pendlayforum.com/showpost.php?p=45346&postcount=316

זה הסבר של גלן במקור על משיכות, אבל כמובן שהוא ישים גם לגבי סקוואטים - בהינתן מספר נתון של יחידות מוטוריות מגויסות, גב אפקטיבית קצר יותר מאפשר להרים משקלים כבדים יותר במהירות איטית. גב אפקטיבית ארוך יותר מאפשר להניע משקלים קלים במהירות גבוהה. רק כדאי לציין כשעושים HB, לא מדובר על משקלי נוצה כמו כדור בייסבול שעף במהירות אסטרונומית, מדובר על משקלים לא רחוקים בהרבה, אם בכלל מ-LB, שנעים במהירות יותר גבוהה, ולטווח תנועה יותר גדול. איפה בדיוק עובר הטרייד אוף המושלם - זה תלוי במיליון פרמטרים

מה שגלן מסביר פה זו דעה שלו. אני לא מסכים לגבי המהירות כי מובן שההשוואה נעשית במשקלים שעולים בערך באותה מהירות. ואין בן אדם שה-1RM האמיתי שלו יעלה מהר, לא משנה אם זה LB או HB.

פרט לעומק אין יתרון מכני מובהק ל LB. זה נכון שהארבע ראשי נמצא ביתרון (מומנט קטן יותר), אבל פושטי היריך נמצאים בחסרון בגלל מומנט גדול יותר ולכן לא ניתן להגיד שאתה מרים יותר משקל רק בגלל ששינית את התנועה.

המחקר היחיד שאני מכיר בנושא הוא די ישן, אבל עדיין מעניין:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8775157

כמה ציטוטים חשובים:

The study shows the differences between the high- and low-bar techniques and also the
effects on the hip and knee moment of force. The low-bar squat with the barbell further
down on the back is characterized of a larger hip flexion (Fig. 6), and this technique creates a
hip moment of force that in Newton-meter is almost twice as large as the knee moment. The
high-bar squat, however, is performed more upright and the joint moment of force are more
equally distributed between the hip and knee joints. The hip and knee angles in the present
study correlate well with the angles found by Fry et al. (12) and confirm the more upright
position during the high-bar squat. Although the powerlifters were larger and lifted heavier
loads than the weightlifters, the mean moment of force on the knee joint was lower than for
the weightlifter, and the difference was significant for the parallel squat. The powerlifters,
however, had significantly a higher load on the hip joint compared with the weightlifters. The
difference in hip load could be an effect of heavier lifters lifting heavier loads in addition to
an effect of different technique, but the difference in knee moment of force could hardly be
explained from anything else but different lifting technique.

ואמנם EMG הוא כנראה לא מדד טוב כל כך אבל זה כל מה שיש כרגע:

The powerlifters showed higher EMG activity than the weightlifters for all investigated
muscles, although the difference was significant only for the rectus femoris. The powerlifters
were heavier and lifted heavier loads, but this could be the explanation to the higher muscular
activity. EMG activity, however, was normalized in relation to a reference contraction with
the same relative external load, which might indicate that the low-bar squat actually is
advantageous from a muscular recruitment point of view.

זו לא דיעה שלו, זה היבט/ניתוח פיסיקאלי של המנוף שלא ראיתי במקומות אחרים - אתה יכול גם לראות בערוץ שלי איך נראה RM1 ב-HB לעומת איך נראה RM1 ב-LB.
לגבי זה שיש עוד מנופים - מקובל.
לגבי ה-EMG, מעבר לבעייתיות שלו כמדד - שים לב שלקחו פאוורליפטרים "כבדים יותר" (אני משער שזה אומר מקטגוריית משקל גבוהה יותר, ואני משער בסבירות לא מעטה שהבדלי המשקלים נבעו לא רק משינויי הטכניקה אלא גם בגלל זה). אין לי נתונים לגבי אילו משקלים בדיוק הם הרימו, אבל כדי שלמחקר כזה יהיה תוקף צריך לקחת הבדלי משקלים שמשקפים יחס או "טוב" בין HB ו-LB (כל אחד ביחס לעצמו או אפילו עם אדם אחר שמייצג יחס סביר), נניח הבדלי משקלים של 5-10%.
יש גם הבדל עצום בין HB "של פאוורליפטרים" לבין סקוואט "אולימפי", כך שכל העסק הזה רחוק מלהיות שחור ולבן.

זו לא דיעה שלו, זה היבט/ניתוח פיסיקאלי של המנוף שלא ראיתי במקומות אחרים - אתה יכול גם לראות בערוץ שלי איך נראה RM1 ב-HB לעומת איך נראה RM1 ב-LB.

אלא אם כן אני מפספס משהו, הוא טוען בדיוק את ההפך ממך. זרוע יותר קצרה מאפשרת לך להרים משקל יותר גדול באיטיות. אם אתה מיישם את זה ל LB מול HB, אז דווקא LB אמור לעלות יותר מהר.
אבל אני באמת לא מבין איפה הוא מבסס את הטענה הזאת. הוא רק מצהיר על זה.

לגבי ה-EMG, מעבר לבעייתיות שלו כמדד - שים לב שלקחו פאוורליפטרים "כבדים יותר" (אני משער שזה אומר מקטגוריית משקל גבוהה יותר, ואני משער בסבירות לא מעטה שהבדלי המשקלים נבעו לא רק משינויי הטכניקה אלא גם בגלל זה). אין לי נתונים לגבי אילו משקלים בדיוק הם הרימו, אבל כדי שלמחקר כזה יהיה תוקף צריך לקחת הבדלי משקלים שמשקפים יחס או "טוב" בין HB ו-LB (כל אחד ביחס לעצמו או אפילו עם אדם אחר שמייצג יחס סביר), נניח הבדלי משקלים של 5-10%.
יש גם הבדל עצום בין HB "של פאוורליפטרים" לבין סקוואט "אולימפי", כך שכל העסק הזה רחוק מלהיות שחור ולבן.

אני מסכים לגבי ה-EMG, אבל מה שאתה טוען נלקח בחשבון:

The weightlifters performed high-bar squats and the powerlifters performed low-bar
squats. We did not let all lifters do both high- and low-bar squats since by testing some of the
lifters we realized that they could not perform the type of squat they were not used to in an
optimal way.

EMG activity, however, was normalized in relation to a reference contraction with
the same relative external load, which might indicate that the low-bar squat actually is
advantageous from a muscular recruitment point of view.

אם אתה רוצה את כל המחקר, אני אשלח לך.

יש שתי זרועות העמסה על האגן - אחת אופקית ואחת אנכית, הזרוע האנכית גדולה יותר ב-HB.
שלח לי, אני תמיד שמח לקרוא משהו חדש. 😃

אני לא חושב שריי וויליאמס מתעסק באם המוט נח לו בLB או HB. אני די בטוח שהוא פשוט מצא את הטכניקה(או מיקום של המוט על הגב אם תרצו) שבה הוא יכול להרים הכי הרבה משקל\לא להפצע - להכנס ולצאת מהבור בצורה הכי מהירה וניצול הכי גדול של השרירים החזקים אצלו.

אני לא חושב שריי וויליאמס מתעסק באם המוט נח לו בLB או HB. אני די בטוח שהוא פשוט מצא את הטכניקה(או מיקום של המוט על הגב אם תרצו) שבה הוא יכול להרים הכי הרבה משקל\לא להפצע - להכנס ולצאת מהבור בצורה הכי מהירה וניצול הכי גדול של השרירים החזקים אצלו.

נכון. אנחנו לא מתווכחים איפה אפשר להרים יותר משקל, כי התשובה לזה ברורה. הוויכוח הוא על מה עושה אותך יותר חזק.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית