הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

נפיחות בגב הרגל

TvrSp12

משתמש משקיע
3,716
2,957
נק' מוניטין:
4,269
3,716
2,957
אני לקראת סוף תוכנית אימונים של ריצות ארוכות עם עוד ~ 3 שבועות עם נפחים גדולים של ריצות.
בשבועיים האחרונים כף רגל שמאל לא הרגישה "מושלם" היו לי כאבים קלים לאורך העצם בין הקרסול לבוהן, חשבתי שזה קשור אולי לרכיסה לא נכונה
למרות שאני מאוד מקפיד לא לרכוס את הנעל הדוק מידי, הכאב לא הפריע לי בריצות או ביום יום והמשכתי לרוץ איתו.
אחרי הריצה הארוכה האחרונה שמתי לב שגב רגל שמאל נפוחה וכואבת מעט למגע (אין סימנים לשט"ד מנקע)
מאז אני ב RICE ומורח וולטרן פעמיים ביום גם קבעתי תור לאורטופד אבל התור רק עוד שבועיים.
הנפיחות יורדת אבל לא הרגישות לאורך העצם, מטריד אותי הגורם לנפיחות והאם היא תחזור (אני יודע שאני אהיה מסוגל להתאמן עם הכאב)
אני לא רוצה להזיק לעצמי אבל גם לא רוצה לזרוק 4 חודשים של אימונים לפח.
בינתיים אני מתכנן ריצת "גישוש" ביום רביעי כדי לראות אם אני כשיר.
אשמח לעזרה.
מצורפת תמונה להמחיש את מיקום הכאב (מסומן באליפסה) ואת מיקום הנפיחות (מסומן בקו )

קבצים מצורפים

• foot.jpg
    foot.jpg
    KB 28.6 · צפיות: 183
נערך לאחרונה:
אתה פועל נכון, בשלב הזה של האימונים הייתי ניגש לפיזיוטרפיסט פרטי שיבדוק אותך.
זה נשמע כמו סוג של נקע אבל יכול להיות גם סתם נפיחות בגלל הנעל או אפילו גרב צמודה

• פותח/ת השרשור
אתה פועל נכון, בשלב הזה של האימונים הייתי ניגש לפיזיוטרפיסט פרטי שיבדוק אותך.
זה נשמע כמו סוג של נקע אבל יכול להיות גם סתם נפיחות בגלל הנעל או אפילו גרב צמודה
אם ביום רביעי הכל בסדר בריצה אפשר לחזור באופן מלא או לקחת את כל השבוע הזה באיזי ללא ריצות ארוכות מידי ?

אם ברביעי הכל בסדר, תרוץ בשישי שעה קל, אם הכל בסדר שעתיים בשבת
תמשיך עם קרח אחרי כל ריצה

קשה מאד להתייחס לסיפור שלך בלי לראות את היציבה הכללית, מנח כף הרגל, טכניקת הריצה... וכל זה עוד לפני שהנחתי ידיים.
יכולות להיות כל מיני סיבות שעשויות לגרום לתופעות שאתה מתאר ואכן נשמע שבינתיים אתה עושה מה שצריך אבל כמובן שמדובר בטיפול סימפטומטי ואם מקור הבעיה לא יאובחן, הבעיה תחזור.
לגביי המשך פעילות, אני מציע שתיהיה קשוב למה שהרגל מאותתת ותבחר פעילויות שלא מחריפות את הכאב.
גש בהקדם לפיזיותרפיסט שיאבחן את הבעיה ואולי אפילו יוכל לסייע לך להפחית כאבים באימוני הריצה ע"י טייפינג (חבישות).

איתן,
פיזיותרפיסט ספורט

• פותח/ת השרשור
קשה מאד להתייחס לסיפור שלך בלי לראות את היציבה הכללית, מנח כף הרגל, טכניקת הריצה... וכל זה עוד לפני שהנחתי ידיים.
יכולות להיות כל מיני סיבות שעשויות לגרום לתופעות שאתה מתאר ואכן נשמע שבינתיים אתה עושה מה שצריך אבל כמובן שמדובר בטיפול סימפטומטי ואם מקור הבעיה לא יאובחן, הבעיה תחזור.
לגביי המשך פעילות, אני מציע שתיהיה קשוב למה שהרגל מאותתת ותבחר פעילויות שלא מחריפות את הכאב.
גש בהקדם לפיזיותרפיסט שיאבחן את הבעיה ואולי אפילו יוכל לסייע לך להפחית כאבים באימוני הריצה ע"י טייפינג (חבישות).

איתן,
פיזיותרפיסט ספורט
תודה, אני עוקב אחרי הרגל.. ואראה פיזיו בקרוב
בינתיים הנפיחות ירדה והכאבים כמעט נעלמו (מנוחה של 4 ימים לרגליים)
לדעתי זה שילוב של כמה גורמים, עומס אימונים + נעל שכנראה לא מתאימה ב 100% לרגל שמאל .
לנעל חדשה אין לי זמן להתרגל כרגע והתכנית כמעט בסופה.
נעקוב נטפל ונקווה לטוב.
יהיה בסדר 😵‍💫🥊

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית