הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ טכניקה בסקוואט,כאבים במפשעה.

• פותח/ת השרשור biker
  • פורסם בתאריך

biker

משתמש קבוע
1,863
619
נק' מוניטין:
600
1,863
619
ישנם כאבים במפשעה בצד שמאל,לא כאבים של בקע,אלא כמו מתיחה,הייתה תקופה שדי כאב וקשה היה לי לעלות מדרגות.
כתוצאה מכך הורדתי משקל למשקל די נמוך שממנו אני לא עולה עד שהפציעה תעבור לי,כל עליה במשקל העבודה לא עושה טוב למקום.
בדדליפט עם רגליים בפיסוק צר אני לא מרגיש את הכאבים.
בכל הסטים של החימום די קשה לי לשבור מקביל ואני מרגיש שהמתיחה שם מגבילה אותי.
מבצע LIMBER 11 לפני כל אימון,עם דגש על הצד השמאלי עם הכדור לאקרוס.
ניסיתי לנוח שבוע,די עזר,אבל עדיין נשאר.
2 סרטונים מהיום,יש לי סרטונים מלפני שבועיים בערך,שמצולמים מהריצפה,אם אצטרך אעלה,כנ''ל לגבי דדליפט שאעשה ביום חמישי.
מה אני עושה לא בסדר? חוץ מזה שאני רזה...

ישנם כאבים במפשעה בצד שמאל,לא כאבים של בקע,אלא כמו מתיחה,הייתה תקופה שדי כאב וקשה היה לי לעלות מדרגות.
כתוצאה מכך הורדתי משקל למשקל די נמוך שממנו אני לא עולה עד שהפציעה תעבור לי,כל עליה במשקל העבודה לא עושה טוב למקום.
2 סרטונים מהיום,יש לי סרטונים מלפני שבועיים בערך,שמצולמים מהריצפה,אם אצטרך אעלה,כנ''ל לגבי דדליפט שאעשה ביום חמישי.

מה אתה עושה לא בסדר - העמידה רחבה מידי בעיני, התנועה מתחילה מהברך במקום מהטוסיק ואתה יורד למטה בקצב צניחה חופשית.

לעניין המתיחה, לא בטוח שזה יעבור מעצמו, זו פציעה מזן מאוד מציק.

• פותח/ת השרשור
אוקי,אעמוד צר יותר,אתחיל את התנועה עם הטוסיק,ולגבי הירידה,פשוט להתחיל לרדת לאט?
ויש שיטות לריפוי הפציעה הזו? אני מרגיש שאני לא יכול לעלות במשקלים וזה משגע אותי,אני לא באמת יכול לעשות SS.
מחר אעלה סרטונים עם התיקונים.

אוקי,אעמוד צר יותר,אתחיל את התנועה עם הטוסיק,ולגבי הירידה,פשוט להתחיל לרדת לאט?
ויש שיטות לריפוי הפציעה הזו? אני מרגיש שאני לא יכול לעלות במשקלים וזה משגע אותי,אני לא באמת יכול לעשות SS.
מחר אעלה סרטונים עם התיקונים.
כרגע תמנע ממה שמעורר את זה ושים עשר דקות קרח אחרי אימונים.
אם זה לא פותר את הבעיה תוך שבוע-עשרה ימים גש לאורטופד וקבל הפניה לפיזיותרפיה.

• פותח/ת השרשור
הכאבים ירדו בצורה קריטית,יש כאב מתיחה אך ורק כשאני עושה מתיחות וממש מעט בנק' הכי נמוכה בסקוואט.
שמתי לב שכשאני עושה לפי הדגשים שנתת לי המשקל נהיה ממש קל,ואני מצליח לרדת אפילו נמוך יותר ולהעביר כוח דרך העקבים.
מחר אעלה סרטונים של דדליפט וסקוואט.
רק בעיה בדדליפט,אחרי כל חזרה אני עוזר את המוט,עומד,נושם כמה שניות ואז עושה עוד חזרה,ככה 5 חזרות,זה תקין?
אני מרגיש שאחרי 2 חזרות אין לי כוח להרים עוד ואני חייב להסדיר את הנשימה.

1. סגור טיפה פיסוק ונסה לרדת פחות מהר, צפה מראש את ה"באונס", חלק מהשרירים נרפים כשאתה צונח ככה לתחתית, מה שאולי גורם לעומס יתר במפשעה.
2. עליה במשקל תעזור לך להמנע מפציעות טורדניות, בכללי עוד לא צברת בגוף(בפרט בירכיים) מספיק מהמשקל הראשוני שמתאמן מתחיל צובר, אתה צריך להכניס יותר קלוריות, ללא קשר לסוג התזונה שאתה נמצא בה(העליה הראשונית במאסת גוף היא הכרחית, אני זוכר שסיפרת שאתה בתפריט תזונה ספציפי מאוד)

• פותח/ת השרשור
קלוריות הן לא הבעיה,אני אוכל ביום הרבה יותר מ4K,ומעל 150 גר' חלבון.
כשאני נשאר על אותם משקלי עבודה אני שם לב שהמשקל גם לא עולה,אך כשאני עולה במשקלי העבודה משקל הגוף דווקא עולה.
שמתי לב שהג'ינסים מתחילים להיות קטנים בירכיים,וזאת רק כשהעלתי משקל בדדליפט,כנ''ל בחולצות.
אתחיל לעלות כל אימון 5 ק''ג בסקוואט,אם ארגיש קצת כאבים מקסימום אעצור את העליה לאימון ואמשיך אח''כ.
הבעיה שהייתה לי פציעה בכתף והתחלתי פרוטוקול פציעות,הכאבים נעלמו,אך עדיין מרגיש שהכתפיים לא שוות,ורואים זאת בלחיצות,המוט גבוה יותר בצד אחד.
עקב כך משקלי עבודה לא מאוזנים בשיט,
בנצ' 55 ק''ג ל10 חזרות,בקרוב ארד ל5,בגלל הפרוטוקול.
סקוואט 45 ק''ג
דדליפט 95 ק''ג
מילטרי פרס 30
מתח 10-8-6 מגיע לכשל בכל סט.
ומוסיף בכל אימון את התרגיל למסובבי כתף,שדומה קצת לקלין ואז לפרס,די עזר לי האמת!.

יאללה שיהיה בהצלחה אז מקווה שתתקדם טוב
ברגע שגם הסקוואט יתקדם יחד עם הדדליפט אתה תעלה יפה במאסה, סה"כ יש טכניקה בסדר ורק צריך שינויים קטנים

• פותח/ת השרשור
הנה סרטונים אחרי שיישמתי את התיקונים.
45 ק''ג סקוואט,העמידה הרגישה לי קצת יותר מרוחב כתפיים,עכשיו כשאני רואה את הסרטון זה נראה קצת רחב,מה דעתכם? ומה על זווית כפות הרגליים?
90 ק''ג דדליפט,חזרה אחת עם 80.
האימון מיום ראשון,אתמול עשיתי אימון עם 50 ק''ג סקוואט והרגיש לי ממש קל,לעומת 95 ק''ג דדליפט שהצלחתי להרים אבל המוט ברח לי מהידיים כבר מהחזרה השלישית,באימון הבא אביא מגנזים.

כמו שאתם רואים דיי התנשפתי בסט דדליפט וקיבלתי קצת סחרחורת מה שגרם לי לנוח בעמידה די הרבה,ערכתי קצת את הסרטון מכיוון שנחתי בערך 10 שניות בין החזרה השניה לשלישית.
זה ''חוקי'' לנוח כמה שניות בין חזרה לחזרה?
החימום שלי בדדליפט הוא ככה:
2x5 מוט ריק
1x1 60 kg
1x4 60kg
1x3 70kg
1x2 80kg
1x1 90kg.
האם תקין? כשאעלה יותר משקל אעשה ירידה מ5 חזרות עד 1,כרגע אין לי את האפשרות מכיוון שהמינימום זה 60 KG.

תראה יש פה כמה טעויות אתה לא מחזיק את המוט נכון והוא יותר מדי למטה מהצוואר שלך הוא אמור להיות בערך לא על הצוואר אלא סנטימטר או שתיים מתחת לצוואר וככה גם התנועה בירידה תיהיה לך יותר קלה והגב שלך יהיה ישר כי בסרטון בעלייה הגב שלך לא כל כך ישר וכשאתה מגיע לסוף ואתה רוצה לרדת עוד הפעם אתה מיישר אותו.עכשיו לאורך כל התנועה מלמעלה למטה ובחזרה תנסה לשמור על חזה קדימה ותחת אחורה ואז תבצע את התרגיל שלאורך כל התרגיל החזה ישאר קדימה ותחת אחורה.גם לי היו בעיות אם הסקוואט עד שהתחלתי לראות סרטונים ולאט לאט למדתי את הטכניקה הנכונה.יש לך את האתר הזה:http://www.bodybuilding.com/fun/exercises.htm
יש לך פה את כל סוגי הטכניקות לתרגילים נפוצים ואתה יכול לבדוק שם טכניקה וללמוד משם הרבה.

• פותח/ת השרשור
אני עושה LOW BAR,מה שאתה מתאר זה HIGH BAR,לא?
הוא בעיקרון יושב לי על השקע הזה שיש בשכמות כשאני מכווץ אותן.

אני עושה LOW BAR,מה שאתה מתאר זה HIGH BAR,לא?
הוא בעיקרון יושב לי על השקע הזה שיש בשכמות כשאני מכווץ אותן.
הוא צריך להיות לך בערך קצת מעל שרירי הטרפז ולא על הצוואר.אם הוא על השכמות שלך זה גורם להקשתה של גב כי המוט הוא האחראי על תנועת הגב וזה ממש לא טוב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית