הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קניתי פיקנטו חדשה + שאלה חשובה

מה זה המדחס לבורים בנינו?

לבורים מבינכם :
המדחס הוא חלק מרכזי של המזגן. המדחס דוחס את נוזל הקירור
מאפשרים את פעולתו על ידי שימוש בכפתור ה-AC.

נערך לאחרונה:
לבורים מבינכם :
המדחס הוא חלק מרכזי של המזגן. המדחס דוחס את נוזל הקירור
מאפשרים את פעולתו על ידי שימוש בכפתור ה-AC.

מה שאתה רושם פה בעצם זה שמאוורר על 4 ומאוורר על 1 משפיעים על הצריכת דלק בדיוק אותו דבר? (כאשר הAC פועל בשניהם).
אם כן על מה אתה מסתמך?

נערך לאחרונה:
מה שאתה רושם פה בעצם זה שמזגן על 4 ומזדן על 1 משפיעים על הצריכת דלק בדיוק אותו דבר? (כאשר הAC פועל בשניהם).
אם כן על מה אתה מסתמך?

למזגן אין עוצמות. זו העוצמה של המאוורר.

מה שאתה רושם פה בעצם זה שמזגן על 4 ומזדן על 1 משפיעים על הצריכת דלק בדיוק אותו דבר? (כאשר הAC פועל בשניהם).
אם כן על מה אתה מסתמך?

זה לא מה שאני טוען, בדיוק, אלא רק ברמה של צריכה ברת מדידה. זה כמו, שתשאל עד כמה משפיעה נורת הלב האדומה של הטלויזיה על צריכת החשמל הביתית....

מדחס מזגן ממוצע, ברכב, צורך כ-4 כ"ס, בפעולה מקסימלית. העומס של המאוורר, לעומת זאת, הוא פחות מעשירית מכך, כאשר הוא פועל על עוצמה מקסימלית.
כעת, השווה זאת להספק של מנוע ממוצע (נניח 100 כ"ס) ותבין עד כמה זה זניח.

בקיצור, אם תקפיד על לחץ אוויר תקין בצמיגים, תחסוך יותר דלק...
ברכב זה נכון, אבל במזגנים עם טכנולוגיית אינוורטר זה לא נכון. לאינוורטר יש "עוצמות".
לא מדויק בכלל.

ראשית, ברכבים מודרנים יש" אינוורטר" (God knows מדוע הם נקראים כך....). בכך, הכוונה למדחס אשר מסוגל לעבוד בעוצמות חלקיות, בדר"כ ע"י שליטה על אורך המהלך של הבוכנה שלו. זאת בניגוד למדחסים רגילים, אשר מסוגלים או לעבוד או לא לעבוד.
פעולת המאורר , לעומת זאת, לא קשורה ולא תלויה בפעולת המדחס ולא משנה איזה סוג מדי יש לך.

זה לא מה שאני טוען, בדיוק, אלא רק ברמה של צריכה ברת מדידה. זה כמו, שתשאל עד כמה משפיעה נורת הלב האדומה של הטלויזיה על צריכת החשמל הביתית....

מדחס מזגן ממוצע, ברכב, צורך כ-4 כ"ס, בפעולה מקסימלית. העומס של המאוורר, לעומת זאת, הוא פחות מעשירית מכך, כאשר הוא פועל על עוצמה מקסימלית.
כעת, השווה זאת להספק של מנוע ממוצע (נניח 100 כ"ס) ותבין עד כמה זה זניח.

בקיצור, אם תקפיד על לחץ אוויר תקין בצמיגים, תחסוך יותר דלק...
לא מדויק בכלל.

ראשית, ברכבים מודרנים יש" אינוורטר" (God knows מדוע הם נקראים כך....). בכך, הכוונה למדחס אשר מסוגל לעבוד בעוצמות חלקיות, בדר"כ ע"י שליטה על אורך המהלך של הבוכנה שלו. זאת בניגוד למדחסים רגילים, אשר מסוגלים או לעבוד או לא לעבוד.
פעולת המאורר , לעומת זאת, לא קשורה ולא תלויה בפעולת המדחס ולא משנה איזה סוג מדי יש לך.

אז מה שלא מדויק זה שברכבים זה גם יכול לעבוד ככה? (חידשת לי, לא ידעתי שיש מזגנים כאלה ברכבים).

אני לא בור.
אני כן

Bent-Over-Row.jpg

יש לי אותו רכב (נקנה לפני 3 חודשים) רק צבע כסוף 😃 קודם כל תמיד הנתונים של היצרן שונים ממה שקורה בתאכלס כי אלו נתונים שניתנים בנהיגה בתנאי מעבדה. בנוסף גם אני הרגשתי בהתחלה שהוא קצת טוחן דלק ואח״כ זה הסתדר... זה גם מאוד תלוי איך אתה נוהג - אם אתה רוצה להיות חסכן בדלק תשתדל לא להאיץ מהר מדי בתחילת נסיעה/רמזורים ולא לנסוע מהר מדי (שים לב למד של הטורים). בנסיעה רגועה יוצא לי בערך 1:17, כשאני לא מקפיד ולוחץ על הגז יוצא לי 1:12-1:13. חוצמזה הוא אחלה רכב, תהנה ממנו ותתחדש!

יש לי אותו רכב (נקנה לפני 3 חודשים) רק צבע כסוף 😃 קודם כל תמיד הנתונים של היצרן שונים ממה שקורה בתאכלס כי אלו נתונים שניתנים בנהיגה בתנאי מעבדה. בנוסף גם אני הרגשתי בהתחלה שהוא קצת טוחן דלק ואח״כ זה הסתדר... זה גם מאוד תלוי איך אתה נוהג - אם אתה רוצה להיות חסכן בדלק תשתדל לא להאיץ מהר מדי בתחילת נסיעה/רמזורים ולא לנסוע מהר מדי (שים לב למד של הטורים). בנסיעה רגועה יוצא לי בערך 1:17, כשאני לא מקפיד ולוחץ על הגז יוצא לי 1:12-1:13. חוצמזה הוא אחלה רכב, תהנה ממנו ותתחדש!
ידוע שצבע כסוף צורך פחות דלק מצבע אדום, כמו שיש ל @Leviathan

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית