הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מעוניין ב TRT (חוקי), איך עושים את זה?

• פותח/ת השרשור wat
  • פורסם בתאריך

wat

משתמש מתחיל
2
0
נק' מוניטין:
0
2
0
שלום לכולם,
אני בן 27, ומעוניין בטיפול TRT (טסטוסטרון).
בשנים האחרונות אני חווה את כל התסמינים של טסטוסטרון נמוך: עייפות, דכאון, חוסר מוטיבציה, חוסר חשק מיני, השמנה וכו'.
בשנה-שנתיים האחרונות הכל החמיר בצורה קיצונית, ואני בקושי מסוגל לתפקד. אני עדיין מתאמן, אבל חוסר המוטיבציה שלי פוגע גם בזה. החשק המיני נעלם לחלוטין. בגיל 27 אני מרגיש בן 60+.
שמעתי מהרבה אנשים על נפלאות הטסטוסטרון, ואני חושב שהגיע הזמן לקבל טיפול. גם אבי טופל בעבר בטסטווירון דפו (בגיל מאוחר הרבה יותר) ואני יודע שהייתה לזה השפעה חיובית. אני מדגיש שאני לא מעוניין בסייקל, אלא בטיפול מתמשך בטסטוסטרון רפואי במינון נמוך, בצורה אחראית ותחת השגחה.
הבעיה היא שבגלל שאני צעיר, מתאמן, ובגלל שהטסטוסטרון שלי נמצא בקו התחתון של הנורמה, אני לא יכול לקבל מרשם. רופאת המשפחה שלי לא מוכנה לשמוע על זה. קופת החולים עושה כל דבר שאפשר על מנת למנוע את זה (טירטורים, בדיקות חוזרות בלי סוף, תרופות רעילות ולא מועילות, אתם בטח מכירים את התהליך...). כל מה שאני רוצה זה לקבל מרשם לטסטוירון. זה לא רעל, ואני בחור אחראי. למה זה כל כך קשה? למה זה צריך לקחת שנים?
תהיתי אם חברי הפורום אולי עברו משהו דומה, ויכולים לספר לי איך לקצר את התהליך.
חשבתי לקבוע פגישה עם אנדוקרינולוג פרטי, אבל אני לא יודע איך זה עובד ואם זה בכלל אפשרי. אני גם לא מכיר רופאים כאלה, ככה שאני יכול ליפול על עוד אחד שהוא אנטי-טסט.
חשבתי גם על אופציות פחות קונבנציונליות שלא ארחיב עליהן כאן, אבל המחשבה שאני אקנה זיוף מסוכן מאוד מלחיצה אותי מאוד.
אשמח לעזרה. אגב, יש לי מה לדאוג בכל מה שקשור לפוריות? אני כן ארצה ילדים בשלב מסוים..

הטיפול ניקרא HRT
HORMONE REAPLACEMENT THERAPY
מקווה שכתבתי נכון
קודם כל אתה צריך ללכת לעשות בדיקת רמת טסטטוסטרון בדם
נכון שיש רופאים שעדיין מחזיקים בדעות קדומות בנוגע לשימוש בטסטטוסטרון
כדאי לך ללכת לרופא צעיר כזה שהמוח שלו לא נעול בדעות קדומות ...
דבר נוסף כנס לאינטרנט ותוציא מישם מאמרים אשר תומכים בשימוש בטסטטוסטרון
תגיע עם אותם מאמרים לרופא
בכל מקרה אתה עדיין צעיר ולכן יחייבו אותך בתור התחלה לבצע בדיקה
לאחר שיראו מה הרמה של הטסטטוסטרון יהיה אפשר לחשוב מה עושים הלאה

תיזכור
רופא דואג קודם כל לתחת שלו
אף רופא לא יזוז קדימה ללא בדיקת דם ...

לאחרונה גם אני היתחלתי שימוש בHRT לפני שאתה מגיע לאינדוקרינולוג תבקש מרופא המשפחה שלך שיפנה אותך לבדיקת דם בהן יבדקו את הפרופיל ההורמונאלי ןרק לאחר שיהיו לך בדיקות דם תקינות ביד תפנה לאידוקרינולוג
עם הבדיקות יראו שיש לך חוסר אתה תקבל באופן מידי HRT

אהלן,
אני בעצמי חווה טסט ברמה נמוכה ויש לי פגיעה מסויימת בפוריות(לא עקרות)עוד מתקופת הצבא.
דבר ראשון, הייתי ממליץ לך לבדוק את הפוריות שלך. תבקש מהרופא שלך הפנייה לאורולוג, אצלי בקופה(כללית) ניתן לקבוע תור לאורולוג גם ללא הפנייה מרופא משפחה.

אתה הולך לאורולוג ומסביר לו את הדברים האלה, החששות שלך לגביי הפוריות והתסמינים שאתה חווה. הוא ישלח אותך לבדיקות זרע ולבדיקות טסט.

במידה והזרע שלך לא תקין, תדרוש פרופיל הורמונלי מלא והפנייה לאנדוקרינולוג.
אם ימצאו שיש לך משהו משובש בפרופיל ההורמונלי(LH/FSH/SHBG)כנראה שתקבל טיפול כלשהו. אגב, גם טסט בסקלה הנמוכה יכול לזכות אותך בטיפול בTRT, אל תסתמך על מה שהרופא משפחה אומר לך.
אני כותב לך את זה מנסיון אישי שלי. אותי טרטרו עם הבדיקות האלה וסירבו לתת לי אותם עד הטרום ניתוח שלי, במידה ובאמת קיימת פגיעה באיכות הזרע תדרוש את הבדיקות האלה מהאורולוג!

• פותח/ת השרשור
חברים קודם כל תודה רבה על התגובות המושקעות.
אני מקבל את ההמלצות שלכם להמשיך עם המסלול הרפואי, אבל לצערי אני לא חושב שמהרופאה שלי תבוא הישועה, למרות שאני אמשיך לנסות.
בדקתי לגבי אורולוגים, לפחות ממה שכתוב באתר של מכבי ניתן באמת לפנות אליהם גם בלי הפנייה מרופא מטפל.
עכשיו מה שנשאר לי זה למצוא אורולוג (או לחילופין רופא מומחה אחר שיסכים לקבל אותי בלי הפנייה).
אני לא רוצה להמשיך לבזבז את הזמן, אם מישהו מכיר במקרה רופא באיזור חיפה, מכבי או פרטי, אני אשמח לשמוע המלצות (גם בהודעה).
כנ"ל לגבי כל הצעה אחרת שיש לכם.

אגב, לגבי פוריות. אין לי כרגע סיבה לחשוב שהזרע שלי לא תקין, החששות שלי הן רק לגבי מה שיהיה בעקבות הטיפול (אם אקבל). ממה שקראתי זה עלול לעשות בעיות בהמשך.

חברים קודם כל תודה רבה על התגובות המושקעות.
אני מקבל את ההמלצות שלכם להמשיך עם המסלול הרפואי, אבל לצערי אני לא חושב שמהרופאה שלי תבוא הישועה, למרות שאני אמשיך לנסות.
בדקתי לגבי אורולוגים, לפחות ממה שכתוב באתר של מכבי ניתן באמת לפנות אליהם גם בלי הפנייה מרופא מטפל.
עכשיו מה שנשאר לי זה למצוא אורולוג (או לחילופין רופא מומחה אחר שיסכים לקבל אותי בלי הפנייה).
אני לא רוצה להמשיך לבזבז את הזמן, אם מישהו מכיר במקרה רופא באיזור חיפה, מכבי או פרטי, אני אשמח לשמוע המלצות (גם בהודעה).
כנ"ל לגבי כל הצעה אחרת שיש לכם.

אגב, לגבי פוריות. אין לי כרגע סיבה לחשוב שהזרע שלי לא תקין, החששות שלי הן רק לגבי מה שיהיה בעקבות הטיפול (אם אקבל). ממה שקראתי זה עלול לעשות בעיות בהמשך.
אהלן,
לא ידוע אם זה אפשרי אבל לגביי אורולוגיה ממליץ לך שתברר על המחלקה האורולוגית בבילינסון ובבית חולים שרון(מטר זה מזה).
אומנם זה נסיעה והכל, אבל הרופאים שם ברמה אחרת, מנסיון אישי שלי. תבדוק עם הקופה שלך מה הולך..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית