הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לגבי כאבים בחוליה T10 ופיזיותרפיה

• פותח/ת השרשור boomer
  • פורסם בתאריך

boomer

משתמש מתחיל
156
4
נק' מוניטין:
-2
156
4
בעקבות כאבים בגב חוזרים באזור החוליות בחוליה T10 התחלתי פיזיותרפיה
עשו לי שם אולטראסאונד ובנוסף גם לחצו לי על החוליה הנ''ל וכשלחצו לי עליה זה ממש כאב, ואמרו לי שלא משנה שזה כאב כי זה יעזור בעתיד הלחיצות האלה עלייה.
רציתי לדעת האם זה טכניקה ידועה לטיפול בפיזיותרפיה ללחוץ על אזור שכואב, ובכלל, מותר ללחוץ חזק על אחת החוליות?
בנוסף, מייד בתום הטיפול היו לי כאבים מוזרים בהאמסטרינג ברגל ימין שהקרין לתאומים
תודה.

לחיצות על חוליות (או "מוביליזציות") הן חלק מכלי העבודה של הפיזיותרפיסט במטרה לעודד תנועתיות באיזורים בהם יש נוקשות.
רוב רובן של הבעיות האורטופדיות שמגיעות אלינו אינן מבודדות למבנה אנטומי אחד בודד ולכן ההתייחסות היא בד"כ לא נקודתית.
כל מטפל בוחר לפי הבנתו את דרך הגישה לבעיה שעומדת מולו ומכאן גם ההבדלים בטיפולים בין מטפלים שונים.
כנראה שהפיזיותרפיסט שטיפל בך ראה לנכון להתחיל את הטיפול מהמקום הזה ואין זה מקומי או מקומו של אף אחד אחר לבקר או לתמוך בדרך שהוא בחר כיוון שהוא זה שבדק אותך.
בגדול, בהנחה ואתה מבצע את התרגול הביתי כראוי והמגמה בין טיפולים היא מגמת שיפור, אתה יודע שאתם בכיוון הנכון.
לגביי הכאב ברגל, על פניו לא אמור להיות קשר בין הדברים אבל אני מציע שתשאל את מי שטיפל בך לגביי התופעה והאם היא קשורה למשהו שנעשה בטיפול.

איתן,
פיזיותרפיסט ספורט

• פותח/ת השרשור
לחיצות על חוליות (או "מוביליזציות") הן חלק מכלי העבודה של הפיזיותרפיסט במטרה לעודד תנועתיות באיזורים בהם יש נוקשות.
רוב רובן של הבעיות האורטופדיות שמגיעות אלינו אינן מבודדות למבנה אנטומי אחד בודד ולכן ההתייחסות היא בד"כ לא נקודתית.
כל מטפל בוחר לפי הבנתו את דרך הגישה לבעיה שעומדת מולו ומכאן גם ההבדלים בטיפולים בין מטפלים שונים.
כנראה שהפיזיותרפיסט שטיפל בך ראה לנכון להתחיל את הטיפול מהמקום הזה ואין זה מקומי או מקומו של אף אחד אחר לבקר או לתמוך בדרך שהוא בחר כיוון שהוא זה שבדק אותך.
בגדול, בהנחה ואתה מבצע את התרגול הביתי כראוי והמגמה בין טיפולים היא מגמת שיפור, אתה יודע שאתם בכיוון הנכון.
לגביי הכאב ברגל, על פניו לא אמור להיות קשר בין הדברים אבל אני מציע שתשאל את מי שטיפל בך לגביי התופעה והאם היא קשורה למשהו שנעשה בטיפול.

איתן,
פיזיותרפיסט ספורט
אוקיי, תודה רבה על התגובה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית