הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאבים בברכיים

yuvalmichaeli

משתמש מתחיל
45
1
נק' מוניטין:
1
45
1
אוקיי אז ככה אני מתאמן בסביבות שנה ובזמן האחרון אחרי ריצות יש לי כאבי ברכיים לפעמים כאבים קלים ולפעמים כאבים קשים יותר.
אני בן 16 גובה 1.83 משקל 73
התרגילים לרגליים שאני עובד עליהם הם סקוואטלחיצת רגליים והרמת עכבים בסמית מאשין (ab)

אז השאלה שלי בעצם היא מה כדאי לי לעשות (לפחות בשלב ראשוני לפני אורטופד).
או אם מישהו יודע ממה הכאב נגרם אז בכלל טוב.

תודה.

• פותח/ת השרשור
יכול להיות שמסלול הריצה שלך לא טוב עליות וירידות לפעמים עושות כאבים בברכים
רצתי בהליכון.
אתה חושב שכדאי לי לנסות לעבור לתרגילים שמעמיסים פחות על הברכיים כמו פשיטה וכפיפת ברכיים? (אני חושב שהם מעמיסים פחות אני לא בטוח).

לגבי השאלה שלך אני לא יודע ומעדיף שמישהו שמבין יותר יענה
לגבי ההליכון גם הוא עושה לפעמים כאבי ברכים תנסה לרוץ בחוץ במסלול אחר ותראה את המצב

סקווט בסמית' ולחיצת רגליים הם שני תרגילים שמעודדים כאבים בקדמת הברך

חסרה הרבה אינפורמציה כדי להתחיל לענות פה על השאלה שלך.
הכאב באמת יכול להיות קשור לריצה או לסוג התרגילי כוח, אבל באותה מידה יכול להיות קשור גם לטכניקה, לשינוי בהנעלה, לעליה בעומס אימונים (כוח או אירובי), למנוחה לא מספקת וכו'
בלי לתחקר את העניין בצורה יסודית ובלי בדיקה מסודרת, יהיה קצת קשה להבין מה מקור הבעיה.
אני מציע לחזור לפרמטרים של האימון האחרון שהרגיש לך בסדר, לבדוק מה מצב הכאבים ומשם נתקדם.

איתן,
פיזיותרפיסט ספורט

• פותח/ת השרשור
חסרה הרבה אינפורמציה כדי להתחיל לענות פה על השאלה שלך.
הכאב באמת יכול להיות קשור לריצה או לסוג התרגילי כוח, אבל באותה מידה יכול להיות קשור גם לטכניקה, לשינוי בהנעלה, לעליה בעומס אימונים (כוח או אירובי), למנוחה לא מספקת וכו'
בלי לתחקר את העניין בצורה יסודית ובלי בדיקה מסודרת, יהיה קצת קשה להבין מה מקור הבעיה.
אני מציע לחזור לפרמטרים של האימון האחרון שהרגיש לך בסדר, לבדוק מה מצב הכאבים ומשם נתקדם.

איתן,
פיזיותרפיסט ספורט
אוקיי אז אני אנסה לתת לך כמה שיותר מידע.
לגבי הנעלה החלפתי לא מזמן אבל לנעליים מעולות של מיזונו והן ממש נוחות ואני גם די בטוח שהכאב התחיל קצת קודם.
לגבי טכניקה, אני בטוח ב99% שהטכניקה שלי בסדר גם ביקשתי מהמדריך שיסתכל אם אני עושה בסדר (למרות שאני לא עושה דיפ סקוואט אז אולי זה משפיע?)
עומס באימונים - בחופש הגדול ועוד חודש לפני עשיתי מסה ועליתי בערך 7 קילו משקל גוף וגם את המשקלים שהרמתי אבל מתחילת הלימודים הורדתי הילוך ונשארתי על אותם משקלים (אבל אולי יש השפעה על העלייה המהירה במשקל לכאבי ברכיים?)
לגבי מנוחה - מאז תחילת הלימודים אני לא חושב שיצא לי ללכת יותר מ3 פעמים בשבוע אז אני מאמין שזה לא בעיה במנוחה.

*הכאב התחיל לי לקראת סוף החופש אחרי שעליתי הרבה במשקל אז הפסקתי לרוץ ולאחרונה שניסיתי לחזור ולהמשיך לרוץ הרגשתי כאב חזק מאוד ביחס להתחלה.

אני מקווה שהייתי מספיק ברור, אם יש לך רעיון מה מקור הבעיה או שיש לך עוד שאלות אליי אני מאוד אשמח. תודה רבה!!!

עלייה מהירה במשקל יכולה להסביר את זה, גם צמיחה מהירה בגובה לצורך העניין.
שים לב שהחזרה לריצה תיהיה הדרגתית כי גם סרגל מאמצים חד מדיי עשוי לעורר כאב

• פותח/ת השרשור
עלייה מהירה במשקל יכולה להסביר את זה, גם צמיחה מהירה בגובה לצורך העניין.
שים לב שהחזרה לריצה תיהיה הדרגתית כי גם סרגל מאמצים חד מדיי עשוי לעורר כאב

תודה רבה!
שאלה אחרונה, לגבי העבודה האנארובית לרגליים להמשיך כרגיל או להוריד עומס?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית