הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון תפריט לקטוזיס - צריך חוות דעת.

• פותח/ת השרשור dabush
  • פורסם בתאריך

dabush

משתמש מתחיל
191
12
נק' מוניטין:
27
191
12
היה לי שבוע די טוב בקטוזיס כולל ירידה חמודה בשומן.
אני מתחיל השבוע עבודה חדשה עם שעות מסודרות ורציתי לנצל את זה ולאכול גם לפי תפריט מסודר.

מה דעתכם?
אשמח לקבל ביקורות והמלצות לשיפור ( אשמח גם אם תנמקו )

קבצים מצורפים

• לכידה.PNG
    לכידה.PNG
    KB 25.9 · צפיות: 190
אם אתה רוצה להיכנס לקטוזיס הייתי שואף להוריד יותר את הפחמימה, ככלל מתחת ל20 גר' נחשב בעיני קטוגניים לרף עליון.
תוותר על השקדים ועל היוגורט 4.5 אחוז שומן

במקום זה וכדי להשלים שומן וקלוריות תמיר את הגבינה 22% לגבינות שמנות 30% כמו גאודה/קשקבלו/טל העמק וכו'
את העוף רצוי שתמיר למקור בשרי שמן יותר(פרגית/בשר וכו') וסגרת לך תפריט

נערך לאחרונה:
אם אתה רוצה להיכנס לקטוזיס הייתי שואף להוריד יותר את הפחמימה, ככלל מתחת ל20 גר' נחשב בעיני קטוגניים לרף עליון.
תוותר על השקדים ועל היוגורט 4.5 אחוז שומן

במקום זה וכדי להשלים שומן וקלוריות תמיר את הגבינה 22% לגבינות שמנות 30% כמו גאודה/קשקבלו/טל העמק וכו'
את העוף רצוי שתמיר למקור בשרי שמן יותר(פרגית/בשר וכו') וסגרת לך תפריט

נחש, לפי לייל מתחילים להכנס לקטוזיס ולדיאטה קטוגנית מתחת ל100 פחמימה וב50 כבר יש ייצור משמעותי של גופי קטון, מעין ההמלצה של 20 פחמימה כרף עליון?

נחש, לפי לייל מתחילים להכנס לקטוזיס ולדיאטה קטוגנית מתחת ל100 פחמימה וב50 כבר יש ייצור משמעותי של גופי קטון, מעין ההמלצה של 20 פחמימה כרף עליון?
ייצור גופי קיטון לא אומר כלום לגבי היעילות של הגוף בשימוש שלהם. אתה יכול ליצור גופי קיטון כל הלילה אבל אם הגוף לא משתמש בהם כראוי אתה לא עושה כלום

הסבר:
יש מספר גישות לדיאטות קטוגניות, רוב מהחקרים הקליניים שנועדו בפועל לכניסה יעילה לקטוזיס מבוססות על Standard Ketogenic Diet -SKD, שבה צורכים עד 20 גר' כרף עליון(וכמובן שאחוז הקלוריות מחלבון לא יהיה גבוה מדי לעומת אחוז השומן וכל שאר הדגשים שכולם מכירים.)
לייל בונה את הדיאטה ספציפית לשילוב עם אימונים עצימים, במה שנקרא Cyclical Ketogenic Diet- CKD או Targeted Ketogenic Die- TKD(כולל העמסות פחמימות, צריכת פחמימה מרוכזת לפני אימון, משחק של 50-100 גר' פחמימה לפי הצורך של המתאמן כדי שלא יהרסו האימונים וכד').

עכשיו, בגלל שקטוזיס זה תהליך שלוקח מספר ימים(ותהליך לא נעים שלא קל להתמיד איתו במרוצת הזמן), אני תמיד ממליץ להתחיל מהערך הכי נמוך שאפשר להתמודד איתו ולעלות ב5 גר' כל שבוע במהלך הדיאטה עד לאזור ה50(ואם אפשר והאימונים לא נהרסים לא לעלות בכלל, כי ככל שהפחמימה יורדת הקטוזיס עולה)

כשאנשים מתחילים דל פחמימה(80-100 גר') ועושים העמסות הם לא מבינים שעד שהם נכנסים לקטוזיס עם כמות כזו של פחמימה הם כבר מתחילים העמסת פחמימות בחלק מהמקרים וזו לא כוונת המשורר.

• פותח/ת השרשור
אני קצת תקוע חברים..

הקשבתי להמלצות שלכם ושידרתי את התפריט
אבל אני קצת תקוע עם הארוחה האחרונה לפני השינה..

- המליצו לי לא לעבור בקטוזיס את ה30 גר' חלבון לארוחה וה1.8X משקל גוף ביום ( 150 גר')
ובנוסף אני לא רוצה להוסיף עוד יותר מידי פחמימות..

מה אתם ממליצים לי לעשות את הארוחה האחרונה , ו- האם להוסיף ארוחת ביניים לפני האימון ואם כן מה..

תודה רבה מראש חברים אתם עוזרים לי מאד

קבצים מצורפים

• לכיד2ה.PNG
    לכיד2ה.PNG
    KB 21.8 · צפיות: 114
  • לכידה.PNG
    לכידה.PNG
    KB 2.8 · צפיות: 121
עם תפריט כזה אתה תרגיש רע מאד.
תעיף טונה במים,תעיף חזה עוף,תעיף שמן זית,בקיצור תעיף הכל חוץ מהביצה והגבינה,אם אתה חייב אותה.
זה לא באמת אוכל.
במקום תוסיף בשר אדום שמן,אנטריקוט,אסאדו,בשר טחון,בשר ראש,איברים פנימיים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית