הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע תזונת פליאו - האמת המדעית (מאמר חדש בפורטל קילוגרם!)

Mike Bikov

מנהל אתר
103,265
12,428
מנהל
נק' מוניטין:
58,705
103,265
12,428
״מה היא תזונת פליאו? האם המהפכה החקלאית באמת משנה את התמונה? מה דינם של מוצרי חלב, דגנים, גלוטן, וממתיקים מלאכותיים שונים בדיאטה זו? בואו לגלות איתנו מה לעולם המדע יש לומר על פליאו.״

תזונת פליאו - האמת המדעית

קישור:
https://www.kilogram.co.il/4449/תזונת-פליאו-האמת-המדעית/

המאמר תורגם ע״י @משתמש חדש ו @zorner
נערך ע״י @שבצ'נקו ו @-Ziv-

תהנו 😃

פליאו בגדול - המנעות מגלוטן,סוכר,ושמנים תעשייתים
כל השאר כמו תפוחי אדמה זה מינורי,
לא חושב שאפשר להגיד על גלוטן שהוא בריא.

מה זה במידה? עד לפני 500 שנה לרוב האנשים באירופה קילו סוכר לבן\חום בשנה היה נדיר, היום קילו סוכר מגיע לגוף האדם בחודש בערך. זה עדיין מידתי ? אין דבר כזה הכול במידה, לכל אחד מתאים משהו אחר. לחולי צליאק גם צריך גלוטן במידה?הרי הכול במידה

לא יודע מאיפה הבאת את הדוגמא המוזרה הזאת של הקילו סוכר ואני בספק באמינות של המקור שלך (אם קיים בכלל).
ונכון יש המון דברים שהם סובייקטיבים אבל זה יותר לרמת המיקרו, ברמת המאקרו אם תתן לכל בן אדם באשר הוא קילו שוקולד ביום אתה תראה התדרדרות משמעותית בבריאותו, ואם בא לך שאהיה יותר רדיקלי לשם הדגשת המסר שלי, תתן לכל אדם לצרוך פי 6 כמות חלבון ממשקל גופו כולם יקבלו הרעלת חלבון בשלב מסוים (בין אם יש הבדל בין כמות הימים), אם תתן לכל בן אדם לשתות 3 ליטרים של מים בפחות מעשרים דקות, אז הוא יקבל הרעלת מים.

תביא רפרנס אחד שזה מוכח שזה לא טוב.

http://www.haaretz.co.il/news/health/.premium-1.2437306

כמה כיף זה שפליאו ונגזרותיו הם כ"כ מעורפלים, זה תמיד עוזר שאתה יכול לשנות את ההגדרה של מה זה פליאו
ההסבר לכך פשוט מאוד האדם הקדמון לא התרכז באיזור גיאורפי אחד כך שבכל יבשת/אזור הוא נאלץ להשלים את התזונה שלו עם מה שהיה בסביבה אם זה שורשים או דגנים.
אין באמת תזונה קדמונית אחת.

נו נו נו
https://www.lbs.co.il/threads/59013/

ההסבר לכך פשוט מאוד האדם הקדמון לא התרכז באיזור גיאורפי אחד כך שבכל יבשת/אזור הוא נאלץ להשלים את התזונה שלו עם מה שהיה בסביבה אם זה שורשים או דגנים.
אין באמת תזונה קדמונית אחת.

אז מה ההגדרה לתזונה פלאוליטית?

• פותח/ת השרשור
2.בחלב יש מונסודיום גלוטומט, אני רושם בקצרה,הוא נכנס לתאים וחוסם את כניסת הציסטאין שזה חלק מאבני הבניין (שהם גלוטומט גליצין וציסטאין) של גלוטת'יון(נוגד חמצון). אין גלוטתיון=אין שליטה על התרבות רדיקלים חופשים=יש יותר מדי=אין שליטה על מערכת מיטוכונדריה=אין מיטוכונדריה=אין אנרגיה=תא מת
אני אפילו לא יודע מאילו מקשים להתחיל להקליד במקלדת על הדבר הזה

לא יודע מאיפה הבאת את הדוגמא המוזרה הזאת של הקילו סוכר ואני בספק באמינות של המקור שלך (אם קיים בכלל).
ונכון יש המון דברים שהם סובייקטיבים אבל זה יותר לרמת המיקרו, ברמת המאקרו אם תתן לכל בן אדם באשר הוא קילו שוקולד ביום אתה תראה התדרדרות משמעותית בבריאותו, ואם בא לך שאהיה יותר רדיקלי לשם הדגשת המסר שלי, תתן לכל אדם לצרוך פי 6 כמות חלבון ממשקל גופו כולם יקבלו הרעלת חלבון בשלב מסוים (בין אם יש הבדל בין כמות הימים), אם תתן לכל בן אדם לשתות 3 ליטרים של מים בפחות מעשרים דקות, אז הוא יקבל הרעלת מים.
המקור הוא שאת הסוכר הביאו מדרום אמריקה וכמעט לא היה באירופה עד גילוי אמריקה. והסובייקטוביות היא מה שמפריעה לי במשפט הכול במידה, כי זה לא נכון לומר הכול במידה. לא הכול צריך להכניס לגוף של כל אחד מאיתנו.

אז מה ההגדרה לתזונה פלאוליטית?
זה בדיוק העניין שאין ממש הגדרה כזו.
האדם הקדמון התבסס יותר על ליקוט מאשר על ציד ובכל מקרה כשהוא צד זה היה לרוב חיות קטנות.
אבל זה נשמע טוב ובזמן האחרון מגובה גם במחקרים.

אני אפילו לא יודע מאילו מקשים להתחיל להקליד במקלדת על הדבר הזה
אני מחכה לתגובה. המאמר הוא פשוט כל כך אנטי פליאו שזה מדהים יש בהתחלה פסקה קטנה בלה בלה יתרונות אבל אף אחד לא שם לב לזה באמת כל המאמר הוא נגד פליאו

זה בדיוק העניין שאין ממש הגדרה כזו.
האדם הקדמון התבסס יותר על ליקוט מאשר על ציד ובכל מקרה כשהוא צד זה היה לרוב חיות קטנות.
אבל זה נשמע טוב ובזמן האחרון מגובה גם במחקרים.

מגובה במחקרים מאיזו בחינה?

• פותח/ת השרשור
הביאו מדרום אמריקה
המקור של הסוכר הוא מאיי אוסטרליה (New Guinea), האינדיאנים היו הראשונים שהצליחו לעבד אותו מקנה סוכר ולפזר אותו בתור ״אבקה״, בשלב הראשוני לאסיה ואז לאירופה.

• פותח/ת השרשור
אני מחכה לתגובה. המאמר הוא פשוט כל כך אנטי פליאו שזה מדהים יש בהתחלה פסקה קטנה בלה בלה יתרונות אבל אף אחד לא שם לב לזה באמת כל המאמר הוא נגד פליאו
אני לא הולך לתת לך שיעור במטובליזם. אני כמעט בטוח שציטטת או תרגמת את זה מאיזה פורום פלאו שהכותב של זה פשוט לא מבין דברים אלמנטרים במבנה התא. תשאל את מי שכתב את זה איך תאי דם אדומים מייצרים אנרגיה - בלי מיטוכונדריה.

אני לא הולך לתת לך שיעור במטובליזם. אני כמעט בטוח שציטטת או תרגמת את זה מאיזה פורום פלאו שהכותב של זה פשוט לא מבין דברים אלמנטרים במבנה התא. תשאל את מי שכתב את זה איך תאי דם אדומים מייצרים אנרגיה - בלי מיטוכונדריה.
תא שריר,צריך מיטוכנדריה בשביל אנרגיה?
וכן זה לקוח מפליאו ישראל

• פותח/ת השרשור
תא שריר,צריך מיטוכנדריה בשביל אנרגיה?
תשאל את פליאו ישראל אם יש דבר כזה גליקוליזה.
ולפי ״תאוריית״ פליאו ישראל, חצי מהאנשים בפורום היו צריכים כבר למות מרידקלים חופשיים כי יש פה חבר׳ה שהיו שותים גלון (3.8 ליטר) חלב ביום והם עדיין חיים - איך אתה מסביר את זה?

תשאל את פליאו ישראל אם יש דבר כזה גליקוליזה.
ולפי ״תאוריית״ פליאו ישראל, חצי מהאנשים בפורום היו צריכים כבר למות מרידקלים חופשיים כי יש פה חבר׳ה שהיו שותים גלון (3.8 ליטר) חלב ביום והם עדיין חיים - איך אתה מסביר את זה?
טוב אני לא יודע ואני לא רוצה להגיד דברים סתם.

טוב אני לא יודע ואני לא רוצה להגיד דברים סתם.
"קיבלתי חום מלקרוא את המאמר הזה. יש פה כל כך הרבה דברים שאני פשוט לא מסכים איתם שזה מדהים. אני אתחיל ?"

אז למה התחלת?

"קיבלתי חום מלקרוא את המאמר הזה. יש פה כל כך הרבה דברים שאני פשוט לא מסכים איתם שזה מדהים. אני אתחיל ?"

אז למה התחלת?
אני לא רוצה להתחיל לדבר על המבנה התאי ולהתווכח עם משה כי אני לא מבין בזה יותר מדי.
ואף אחד לא אמר שתמות מחלב

לא אמרתי להתנזר מפיצה לגמרי,גם טניה שהיא פליאו דופקת לפעמים פיצות.
אני לא רוצה להתווכח איתך על הממתיק המלאכותי,אני לא מבין בזה,אבל תשמע זה לא נשמע לי כמו משהו רצוי בטח שלא תחת הכותרת ''מלאכותי''
ואפשר לדעת מה בריא ומה לא,אפילו שדחפו לפרה שאתה אוכל את הסטייק מהתחת שלה הורמונים,זה בריא כמה מונים מפיצה.
פשוט לא אוכלים מה שבא בקופסא,או לא יודע מה,יש ביצים יש דגים,טונה,סלמון זה מאוד בריא,יש בשר,שומנים מהצומח יש עולם ומלואו שם בחוץ! אנשים מדברים מדברים כאילו פליאו זה השטן כאילו זהו נגמר לך ההנאות בחיים,סך הכל יש פה פחמימות שאפשר להכניס והדבר הכי גרוע ביקשו ממך זה להפסיק לאכול פיצה על בסיס יומי,דפטק צ'יט פעם בשבוע אף אחד לא יגיד לך איך לעשות את הפליאו שלך,עובדה שיש דרגות של פליאו.
אגב זה במרוכז התגובה גם לwhiteowl פשוט הסתבכתי עם הציטוטים בפלאפון

וואו זה כל כך נכון אני חשבתי על זה לא יודע למה לא רשמתי כנראה שכחתי,יופי שהוא היה אוכל את זה,הוא גם היה אוכל פיצה אם זה היה בהישג יד,אבל הוא לא!! למי אכפת אם הוא היה אוכל את זה,הוא לא עשה זאת והגוף שלנו לא מותאם אבולוציונית לכך.

תאכל שמנת חמוצה 27 תאכל גבנ''צ 28 לא אמרתי לא
גבר רצח אחי עזוב כל האנשים פה שחושבים שהפורטל מקודש ואין מצב שהוא טועה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית