הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע תזונת פליאו - האמת המדעית (מאמר חדש בפורטל קילוגרם!)

Mike Bikov

מנהל אתר
103,265
12,428
מנהל
נק' מוניטין:
58,705
103,265
12,428
״מה היא תזונת פליאו? האם המהפכה החקלאית באמת משנה את התמונה? מה דינם של מוצרי חלב, דגנים, גלוטן, וממתיקים מלאכותיים שונים בדיאטה זו? בואו לגלות איתנו מה לעולם המדע יש לומר על פליאו.״

תזונת פליאו - האמת המדעית

קישור:
https://www.kilogram.co.il/4449/תזונת-פליאו-האמת-המדעית/

המאמר תורגם ע״י @משתמש חדש ו @zorner
נערך ע״י @שבצ'נקו ו @-Ziv-

תהנו 😃

המקור הוא שאת הסוכר הביאו מדרום אמריקה וכמעט לא היה באירופה עד גילוי אמריקה. והסובייקטוביות היא מה שמפריעה לי במשפט הכול במידה, כי זה לא נכון לומר הכול במידה. לא הכול צריך להכניס לגוף של כל אחד מאיתנו.

1. לא לא הביאו אותו מדרום אמריקה.
2. לא אמרתי שאנחנו חייבים הכל בשביל להתקיים, אמרתי שאני יכולים לצרוך מכל דבר בתנאי שזה במידה.

לפני כתיבת הפוסט,אני חייב לציין אני לא פליאו
קיבלתי חום מלקרוא את המאמר הזה. יש פה כל כך הרבה דברים שאני פשוט לא מסכים איתם שזה מדהים. אני אתחיל ?
1. אף אחד לא אמר אל תאכל מוצרי חלב. אתה יכול בפליאו כל עוד זה א''ש גבוה כל עוד אתה לא פליאו קיצוני
2.בחלב יש מונסודיום גלוטומט, אני רושם בקצרה,הוא נכנס לתאים וחוסם את כניסת הציסטאין שזה חלק מאבני הבניין (שהם גלוטומט גליצין וציסטאין) של גלוטת'יון(נוגד חמצון). אין גלוטתיון=אין שליטה על התרבות רדיקלים חופשים=יש יותר מדי=אין שליטה על מערכת מיטוכונדריה=אין מיטוכונדריה=אין אנרגיה=תא מת
בכללי יותר מדי רדיקלים חופשיים זה לא דבר שאנחנו רוצים
3.''אל תאכלו תפוח אדמה'' דבר ראשון פ ליאו כן מאפשר תפוח אדמה,דבר שני אתה יכול להיות פליאו שאוכל תפוח אדמה גם אם זה אסור יש דרגות של קיצוניות בפליאו.
4.''אי אפשר לקבוע דיאטה על תקופה שאין עלייה כמעט ממצאים'' או משהו כזה. פאקינג 10 אלף שנה עברו,זה כל כך קצת שזה מדהים בן אדם היה פליאו 2.5 מיליון שנה לפחות,בעצם כל קיומו,ב10 אלף שנה הגוף שלנו לא מסוגל להתאים את עצמו אבולוציוניות לאכילת פחמימות
5.אני מאמין שאם לא בא לך להיפרד מפסטה זה בסדר,תהיה פליאו אבל תאכל פסטה זה לא פשע נגד האנושות,אז אולי תהיה פליאו לייט אבל הוצאת את כל החרא המעובד מהתפריט שלך זה כבר סוג של progress פשוט תפקח על כמה פסטה אתה אוכל. אפילו שפליאו אומר לא לפסטה,עצם העובדה שאתה מפסיק לאכול פיצות וכל החרא הזה כבר תהיה בריא יותריותר
6.אספרטיים או ''ממתיק מלאכותי'' אני לא יודע מה נשמע גרוע יותר,ממתיק או מלאכותי. זה באמת משהו שאתם חושבים שאמור להכנס לגוף שלכם?
7.למה אסור חיטה מלאה ? אני רק אניח את זה כאן

זה עוד הלחם שנחשב ''בריא''
8.אני רק אניח את זה כאן

כמובן אבל שאני עומד להיות מופצץ במוניטין שלילי כי אני ילד בן 14 ואם המאמר בפורטל הוא חייב להיות קדוש כמו לוחות הברית

רק בגלל שאתה בן 14 ואין לך כלים לשפוט מאמרי זבל אני לא אתן לך שלילי. הפוסט הזה מלא שגיאות גסות...
1.זה פשוט נוח שכל פעם שמדברים על מאכל עם תכונות בריאות שהרבה פלאוליסטים לא אוכלים אז כל האחרים קופצים ואומרים שלא חייבים לא לאכול. זה עדיין רלוונטי כלפי הרבה מאוד אנשים.

2.חומצה גלוטמית היא אחת מחומצות האמינו הבסיסיות שנפוצות בטבע, בדומה למשל ללאוצין. כשהחומצה הגלוטמית נמצאת במים בחומציות הטבעית של גוף האדם הצורה הנפוצה שלה נקראת גם גלוטמת. בכל היצורים החיים יש גלוטמת, גם בדגים ,בבשר ובעוף וחלב אינו יוצא דופן מבחינת הכמויות שבו (תבדוק בגוגל אם אתה רוצה). גם גוף האדם מייצר כמויות גדולות מאוד ממנה בצורה טבעית כל יום ויש אותה בכמויות גדולות גם בחלב אם בכמות גדולה מחלב פרה.

לגבי מנגנוני הכניסה לתאים, יש הרבה מאוד טרנספורטרים שמכניסים חומצות אמינו לתאים ואני מסופק אם יש הרבה אנשים שמכירים לעומק את כל הסוגים ואת כל המערכות שמפקחות עליהם בגוף. מעבר לכך שמידי פעם מגלים טרנספורטר חדש... אאל"ט יש במקרה איזה טרנספורטר שמשחלף בין ציסטאין לגלוטמת, אז מה? יש גם אחרים שמכניסים גלוטמת לבד, כך שאם תאכל הרבה גלוטמת גם הרמה שלו בתוך התאים תעלה ואז הוא לא יפריע לכניסת ציסטאין ואפילו יעודד אותה. בצורה כללית המערכת תמיד דואגת לכך שאם אכלת מעט יותר מחומצת אמינו מסוימת זה לא יפריע לכניסת האחרות לתא.

לגבי הגלוטטיון, שים לב שהוא מורכב גם מגלוטמת ולא רק מציסטאין כך שהן חשובות באותה מידה לסינטוז שלו.

3. ראה 1.

4.ראשית, יש ויכוח על מתי המהפכה החקלאית בעצם התרחשה. היו הרבה מהפכות כבר מלפני 100000 שנה.

שנית, מאז המהפכה החקלאית היו המון שינויים גנטיים גם בנו וגם במזון שלנו. הפרות שאתה אוכל את הסטייקים שלהן עברו לא מעט השבחות גנטיות ששינו את ההרכב והגודל שלהן, גם התירס שהן אוכלות עבר השבחות והנדסה גנטית. כך גם לגבי כל הצמחים שהפליאוליטים אוכלים. הטענה הכי מובילה בדיונים מדעיים נגד הפליאו היא שמוצרי המזון שאנחנו אוכלים היום שונים מאוד בהרכב שלהם מאיך שהם היו בתקופת האדם הקדמון כך שאי אפשר לשחזר את התזונה הפליאוליטית עם האוכל של היום.

מבחינת בני האדם, העובדה שאתה יכול לשתות חלב אחרי גיל היניקה היא דוגמא ברורה לכך שהתרחשו שינויים גנטיים לטווח הקצר בפרק הזמן מאז המהפיכה החקלאית.

אגב, רוב התאים במערכת העיכול שלך הם חיידקי מעיים ויש להם השפעה מאוד חזקה על הדרך שבה המזון שאתה אוכל מעובד. בלידה טבעית האם אמורה להוציא הפרשות מפי הטבעת כדי שחיידקי המעיים שלה יעברו לילוד, בעידן המודרני האנטיביוטיקות שהילד מקבל והניתוחים הקייסריים גרמו לכך שהתורשה הזאת כבר לא קיימת וכך בניגוד לתקופת האדם הקדמון חלק גדול יותר מיכולת עיבוד המזון שלנו היא יכולת נרכשת מחיידקי מעיים שקיבלנו במהלך החיים ולא מורשת מחיידקים שקיבלנו בתורשה.

5. אני לא בעד אכילת כמויות גדולות של מזון מעובד, אבל קיצוניות היא דבר גרוע...

6.אספרטיים הוא בסך הכל שילוב של שתי חומצות אמינו טבעיות הוא לא מזיק .

7.אם אתה לא חולה בציליאק, גלוטן לא מזיק לך. זה חלבון טבעי שיש בכל מיני צמחים. חלק קטן מהאנשים יכולים לפתח אליו אלרגיה כמו שקורה גם לחלבונים מבשר או חלב, או צמחים אחרים ואז הוא מזיק. אנשי המכירות של החברות שמייצרות מוצרים דלי גלוטן הצליחו לשכנע אנשים טיפשים ללא אלרגיה שהוא מסוכן כשאף אחד מהם בעצם לא יודע מה זה גלוטן. נעשו על זה אגב הרבה מחקרים וגלוטן לא גורם נזק חוץ מנוסיבו.

שאר השטויות שכתובות הם סתם דמגוגיה זולה ואין לי כוח להתייחס אליהן, רואים שהכותב לא מבין גדול בשום דבר שהוא כותב שם...

נערך לאחרונה:
לא מאפשר לצטט אבל התכוונתי שבזמן האחרון יש מחקרים על יתרונות דל פחמימה על פני דל שומן.

לא מאפשר לצטט אבל התכוונתי שבזמן האחרון יש מחקרים על יתרונות דל פחמימה על פני דל שומן.

אמת. לא קראתי כדי לראות אם הם שווים משהו, אבל זה לא ממש קשור לפלאו שלא חייב להיות דל פחמימה.

312.jpg

SAID ENOUGH

תא שריר,צריך מיטוכנדריה בשביל אנרגיה?
וכן זה לקוח מפליאו ישראל

זה מה שקורה שאתה שואב את המידע שלך מארכיאולוג.

אגב, רוב התאים במערכת העיכול שלך הם חיידקי מעיים ויש להם השפעה מאוד חזקה על הדרך שבה המזון שאתה אוכל מעובד. בלידה טבעית האם אמורה להוציא הפרשות מפי הטבעת כדי שחיידקי המעיים שלה יעברו לילוד, בעידן המודרני האנטיביוטיקות שהילד מקבל והניתוחים הקייסריים גרמו לכך שהתורשה הזאת כבר לא קיימת וכך בניגוד לתקופת האדם הקדמון חלק גדול יותר מיכולת עיבוד המזון שלנו היא יכולת נרכשת מחיידקי מעיים שקיבלנו במהלך החיים ולא מורשת מחיידקים שקיבלנו בתורשה.

לינק? אני מאד מתעניין בתחום של מיקרוביום (רץ חזק בביו-אינפורמטיקה).

אשמח לראות מחקר כזה. דווקא בזמן האחרון יש הרבה מחקרים שסותרים את הרעיון של יתרון בדיאטת דלת-פחמימה (בדיאטות עם צריכה קל' שווה והשוואה של חלבון).

לינק? אני מאד מתעניין בתחום של מיקרוביום (רץ חזק בביו-אינפורמטיקה).
זה הראשון שמצאתי :
http://jn.nutrition.org/content/138/9/1791S.full
Newborns delivered by cesarean section seem to have a reduced number of bacteria compared with those naturally delivered infants; moreover, the appearance of bifidobacteria seems to be delayed for up to 6 mo of life

Environmental sources of the bacteria that are first to arrive into the gut of newborns are believed to be the vagina, skin, and feces of the mother, providing an inoculum that is a mix of intestinal and nonintestinal adapted species.​

וצריך לזכור שגם אם הוא ינק, שבוע אחרי שהילד מגיע לגן הוא חולה ואז מקבל אנטיביוטיקה שהורגת את רוב החיידקים במעיים שלו.

לפני שנתיים או משהו כזה קראתי מאמר דיעה של איזה חוקר מוביל בתחום שכתב שלדעתו הסיבה שנשים בהריון מקיאות היא כי הגוף עושה מאמצים לצמצם קצת את המגוון הביולוגי במעיים שלהן לפני ההעברה לילוד, אני לא מבטיח שאני אמצא אותו, אבל אני אחפש כשיהיה לי מעט יותר זמן.

נערך לאחרונה:
מעבר לשטן שעשו פה מפחמימות הסרטון מעולה
אני חייב להגיד שהסרטון בהחלט לא הכי אובייקטיבי ומנסה להוציא שם רע לפחמימות אבל חייב להגיד באמת שהוא מצוין,חוץ מזה אני לא מנסה להעביר אף אחד לפליאו,אבל לא מבין את האנשים שאוכלים 400 גרם פחמימה ביום,סלח לי.
לא יודע מה איתכם,אכלתי הרגע סלט שמורכב מגמבה אדומה עגבנייה 2 מלפפונים 3 ביצים 2 פרוסות גבנ''צ קופסאת טונה קצת לימון סחוט מלמעלה ושמן זית.
נהנתי מכל רגע וקיבלתי בסביבות ה750 קלוריות 62 גרם חלבון 30 גרם שומן ו13 גרם פחמימה בערך מה ירקות
ומינרלים וויטמינים (נגיד גמבה אדומה מפוצצת בויטמין C)

אני חייב להגיד שהסרטון בהחלט לא הכי אובייקטיבי ומנסה להוציא שם רע לפחמימות אבל חייב להגיד באמת שהוא מצוין,חוץ מזה אני לא מנסה להעביר אף אחד לפליאו,אבל לא מבין את האנשים שאוכלים 400 גרם פחמימה ביום,סלח לי.
לא יודע מה איתכם,אכלתי הרגע סלט שמורכב מגמבה אדומה עגבנייה 2 מלפפונים 3 ביצים 2 פרוסות גבנ''צ קופסאת טונה קצת לימון סחוט מלמעלה ושמן זית.
נהנתי מכל רגע וקיבלתי בסביבות ה750 קלוריות 62 גרם חלבון 30 גרם שומן ו13 גרם פחמימה בערך מה ירקות
ומינרלים וויטמינים (נגיד גמבה אדומה מפוצצת בויטמין C)

לא הבנתי מה הייתה הנקודה בלהגיד מה אכלת כרגע, אבל איך אתה הולך להכניס 3000-4000 קלוריות בלי פחמימה?

לא הבנתי מה הייתה הנקודה בלהגיד מה אכלת כרגע, אבל איך אתה הולך להכניס 3000-4000 קלוריות בלי פחמימה?
מה הנקודה? בתראו כמה דברים אפשר לאכול,פליאו זה ממש לא עונש. חוץ מזה להכניס 3000 קלוריות זה קשה אבל אפשרי,אני לא רואה סיבה לאכול 4000 קלוריות אבל לזה אני כבר באמת לא מאמין שזה אפשרי להגיע בלי פחמימה חוץ מזה כשבן אדם אוכל 4000 קלוריות ביום,לא באמת נראה לי שהוא זורק זין על אם זה מגיע מאוריאו או מאורז

מה הנקודה? בתראו כמה דברים אפשר לאכול,פליאו זה ממש לא עונש. חוץ מזה להכניס 3000 קלוריות זה קשה אבל אפשרי,אני לא רואה סיבה לאכול 4000 קלוריות אבל לזה אני כבר באמת לא מאמין שזה אפשרי להגיע בלי פחמימה חוץ מזה כשבן אדם אוכל 4000 קלוריות ביום,לא באמת נראה לי שהוא זורק זין על אם זה מגיע מאוריאו או מאורז

אף אחד לא אמר שפלאו זה עונש. זו בכלל לא הנקודה. ואתה טועה, גם לאנשים שאוכלי 4000+ אכפת מאיפה זה מגיע.

זה מהסיבה שאתה בן 14 ויש לך את כל הזמן שבעולם להתעסק עם זה בדקדוק, לא בנימה מזלזלת חס וחלילה, כל הכבוד שאתה משקיע, אבל בפועל מעולם לא ראיתי הבדל בביצועים או במראה במידה ובוררים בסוג הקלוריות וגם בשביל הבדל שהוא מאד מאד פעוט (במידה וקיים) זה לא שווה את כל ההתעסקות/ אכילה של דברים פחות טעימים

זה מהסיבה שאתה בן 14 ויש לך את כל הזמן שבעולם להתעסק עם זה בדקדוק, לא בנימה מזלזלת חס וחלילה, כל הכבוד שאתה משקיע, אבל בפועל מעולם לא ראיתי הבדל בביצועים או במראה במידה ובוררים בסוג הקלוריות וגם בשביל הבדל שהוא מאד מאד פעוט (במידה וקיים) זה לא שווה את כל ההתעסקות/ אכילה של דברים פחות טעימים
''אתה בן 14'' יופי של תירוץ. ''לך יש זמן'' אתה משחק אותה ראש קטן,אם באמת היית רוצה היית מצליח,אבל אתה לא באמת רוצה בתכלס. זה בסדר אני לא שליח של פליאו אני לא מנסה להפוך את העולם לפליאו אני רק מביע את דעתי אתה מסכים איתי שבלי פחמימות הגוף שלך מסוגל לחיות ולעומת זאת בלי שומנים הוא לא?
אף אחד לא אמר שפלאו זה עונש. זו בכלל לא הנקודה. ואתה טועה, גם לאנשים שאוכלי 4000+ אכפת מאיפה זה מגיע.
אני לא מדבר על כאלה שאוכלים 4000+ שיהנו להם מהאוריאו. אני מדבר על מתאמן ממוצע שאוכל 2800 קלוריות ביום בערך,זה הרבה יותר מאפשרי להגיע לזה

''אתה בן 14'' יופי של תירוץ. ''לך יש זמן'' אתה משחק אותה ראש קטן,אם באמת היית רוצה היית מצליח,אבל אתה לא באמת רוצה בתכלס. זה בסדר אני לא שליח של פליאו אני לא מנסה להפוך את העולם לפליאו אני רק מביע את דעתי אתה מסכים איתי שבלי פחמימות הגוף שלך מסוגל לחיות ולעומת זאת בלי שומנים הוא לא?

אני לא מדבר על כאלה שאוכלים 4000+ שיהנו להם מהאוריאו. אני מדבר על מתאמן ממוצע שאוכל 2800 קלוריות ביום בערך,זה הרבה יותר מאפשרי להגיע לזה

ברור שאני לא רוצה, זה מיותר. השגתי דברים יותר מרשימים בתחום מאשר להפסיק עם פחמימות..
ולא אני לא מסכים איתך, אי אפשר להתקיים ללא פחמימות.
אפילו אם תחייה על כמות מעטה של פחמימות ליום לאורך זמן אז...... תהנה עם המחסור בסרוטונין שלך

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית