אחר שאלה (אני דרך המשתמש של אמא),בקשר לפיתוח גוף.

נטלי1234

משתמש מתחיל
28
1
נק' מוניטין:
1
28
1
אז יש לי אבקת חלבון ואני נרשם למכון,קראתי טיפה מאמרים וכו',אנשים שונים שמים דגש רב יותר על חלבון נטו מאשר פחמימה,אם חלבון הוא מה שבונה את השריר אז למה צריך לצרוך פחמימה בצורה כל כך מוגזמת?

הייתי שמח לשמוע אם אפשרי לפתח גוף ללא פחמימה רבה.

אתה חייב חלבון ברף מסוים ופלוס קלורי שאליו יותר קל להגיע ע"י הוספת פחמימה ושומן, בנוסף גם פחמימה חשובה כדי להתאושש מאימונים כמו שצריך.

אתה יכול לנסות לפצות על פחמימה עם טונה של חלבון אבל אז זה יהיה קשה, לא טעים ויקר.

פחמימה מאוד חשובה לבניית מסת השריר, יש לה חשיבות בדיוק כמו לחלבון ושומן, הכול חשוב.

פחמימה מאוד חשובה לבניית מסת השריר, יש לה חשיבות בדיוק כמו לחלבון ושומן, הכול חשוב.
אין לה חשיבות כמו לחלבון ולשומן בכללי,
אם רוצים לעלות במסה צריך קצת פחמימות אבל ממש לא ההמלצה המקובלת, אפשר גם עם 150 ג'
בניגוד לחלבון ולשומן שאותם חייבים.

אז יש לי אבקת חלבון ואני נרשם למכון,קראתי טיפה מאמרים וכו',אנשים שונים שמים דגש רב יותר על חלבון נטו מאשר פחמימה,אם חלבון הוא מה שבונה את השריר אז למה צריך לצרוך פחמימה בצורה כל כך מוגזמת?

הייתי שמח לשמוע אם אפשרי לפתח גוף ללא פחמימה רבה.
בצורה מוגזמת בטח שלא צריך, ויש הרבה אנשים שבכלל לא צורכים פחמימות.

• פותח/ת השרשור
כיון שאני לא ממש אוהב פחמימות,למשל פחמימות כמו אורז ושעועית אין לי בעיה,כמו כן,הבנתי שפחמימה היא מתכון יחסית להשמנה,יש לי תפריט שלקחתי מהפרוטל ובו יש צורך לאכול 1 כוס אורז אחרי בישול (כמה פעמים ביום וזה כמות אדירה של פחמימה לא?).

למשל פה בסרטון ראיתי שהוא אוכל ממש קצת אורז אבל יש לו שעועית וקצת תפוחי אדמה :

השאלה שלי היא,האם באמת צריך לאכול 1 כוס אורז מבושל?התפריט שנתתי פה טוב?כמו כן,איזה לחם לאכול?לבן?

חג שמח ושנה טובה 😃.

הנה התפריט:

ארוחה 1
• 2 פרוסות לחם מלא או לבן/1.5 כוסות קורונפלקס/ חצי כוס שיבולת שועל לפני בישול
חצי קוטג' 3% / 1 כוס חלב
(ניתן להוסיף לשיבולת שועל: צימוקים, דבש, קינמון, אבקת חלבון [במקום הקוטג'/חלב= סקופ וחצי])
• 3 כפות חמאת בוטניםארוחה 2

• 1 כוסות (מבושל) אורז (מלא/לבן) / כוסות פסטה / כוסמת/ תפו"א / קוסקוס / 2 פרוסות לחם / פחמימה בסיגנון
• חצי קופסת טונה בשימורים/ 3 חתיכות פסטרמה / 1 ביצה שלמה
• 1 כף טחינה
• 3 קפסולות אומגה 3 (אופציונלי)
• 3 ירקות
ארוחה 3

• 1 כוס (מבושל) אורז (מלא/לבן) / כוסות פסטה / כוסמת/ תפו"א / קוסקוס / 2 פרוסות לחם / פחמימה בסגנון
• 100 גרם (מבושל) חזה עוף/הודו/דג או 5-6 פרוסות פסטרמה או 7 לבן ביצה
• חצי אבוקדו שלם
• 3 ירקות

ארוחה 4

• 2 מנות פרי (תפוז, תפוח, בננה, אפרסק וכו')
17:30 – 19:00

אימון

ארוחה לאחר אימון

• 1 סקופ חלבון/טונה במים/2 דנונה 0%
• 4 תמרים/ 300 מ"ל חלב 1% + 2 תמרים

ארוחה 5

• 2 כוסות (מבושל) אורז (מלא/לבן) / כוסות פסטה / כוסמת/ תפו"א / קוסקוס / 4 פרוסות לחם / פחמימה בסגנון
• 100 גרם (מבושל) חזה עוף/הודו/דג או 5-6 פרוסות פסטרמה או 7 לבן ביצה/ טוסט גבינה צהובה 9% - 3 פרוסות
• ירקות
• 2 כפיות שמן זית

סה"כ:
חלבון: 155~
פחמימה: 250 ~
שומן: 85~
קלוריות: 2400~
•לא חושבו הירקות בתפריט

כיון שאני לא ממש אוהב פחמימות,למשל פחמימות כמו אורז ושעועית אין לי בעיה,כמו כן,הבנתי שפחמימה היא מתכון יחסית להשמנה,יש לי תפריט שלקחתי מהפרוטל ובו יש צורך לאכול 1 כוס אורז אחרי בישול (כמה פעמים ביום וזה כמות אדירה של פחמימה לא?).

למשל פה בסרטון ראיתי שהוא אוכל ממש קצת אורז אבל יש לו שעועית וקצת תפוחי אדמה :

השאלה שלי היא,האם באמת צריך לאכול 1 כוס אורז מבושל?התפריט שנתתי פה טוב?כמו כן,איזה לחם לאכול?לבן?

חג שמח ושנה טובה 😃.

הנה התפריט:

ארוחה 1
• 2 פרוסות לחם מלא או לבן/1.5 כוסות קורונפלקס/ חצי כוס שיבולת שועל לפני בישול
חצי קוטג' 3% / 1 כוס חלב
(ניתן להוסיף לשיבולת שועל: צימוקים, דבש, קינמון, אבקת חלבון [במקום הקוטג'/חלב= סקופ וחצי])
• 3 כפות חמאת בוטניםארוחה 2

• 1 כוסות (מבושל) אורז (מלא/לבן) / כוסות פסטה / כוסמת/ תפו"א / קוסקוס / 2 פרוסות לחם / פחמימה בסיגנון
• חצי קופסת טונה בשימורים/ 3 חתיכות פסטרמה / 1 ביצה שלמה
• 1 כף טחינה
• 3 קפסולות אומגה 3 (אופציונלי)
• 3 ירקות
ארוחה 3

• 1 כוס (מבושל) אורז (מלא/לבן) / כוסות פסטה / כוסמת/ תפו"א / קוסקוס / 2 פרוסות לחם / פחמימה בסגנון
• 100 גרם (מבושל) חזה עוף/הודו/דג או 5-6 פרוסות פסטרמה או 7 לבן ביצה
• חצי אבוקדו שלם
• 3 ירקות

ארוחה 4

• 2 מנות פרי (תפוז, תפוח, בננה, אפרסק וכו')
17:30 – 19:00

אימון

ארוחה לאחר אימון

• 1 סקופ חלבון/טונה במים/2 דנונה 0%
• 4 תמרים/ 300 מ"ל חלב 1% + 2 תמרים

ארוחה 5

• 2 כוסות (מבושל) אורז (מלא/לבן) / כוסות פסטה / כוסמת/ תפו"א / קוסקוס / 4 פרוסות לחם / פחמימה בסגנון
• 100 גרם (מבושל) חזה עוף/הודו/דג או 5-6 פרוסות פסטרמה או 7 לבן ביצה/ טוסט גבינה צהובה 9% - 3 פרוסות
• ירקות
• 2 כפיות שמן זית

סה"כ:
חלבון: 155~
פחמימה: 250 ~
שומן: 85~
קלוריות: 2400~
•לא חושבו הירקות בתפריט

אני ממליץ לך לקרוא את המדריך לעלייה במסהhttps://www.kilogram.co.il/74/המדריך-השלם-להעלאה-במסת-השריר/
ולבנות לך תפריט משל עצמך זה עדיף בהרבה ומותאם לסוגי המזון שאתה אוכל ולצרכים שלך ואין שום בעיה לאכול פחמימות אתה לא תשמין מזה פלוס קלורי מוגזם גורר עלייה מוגזמת בשומן
ואל תסתכל מה אחרים אוכלים אתה לא יודע מה הוא אוכל בשאר היום באיזה תקופה הוא ועוד מלא דברים
דבר שמישהו עושה לא תמיד יתאים גם לך

• פותח/ת השרשור
תודה לכם.

בעקרון,אני יודע מה הערכים שלי,ככה שהתפריט שנתתי הוא ממש על הערכים רק טיפה טיפה יותר ממש ב-5 - 10,בעקרון הנטראלי שלי הוא 1930,האם התפריט שנתתי מבחינת קלוריות הוא טוב?כי הוא 2400 שזה כמעט 500 מעל הנטראלי.

ושאלה נוספת,חלבון ושומן הם הערכים שבונים את השריר?בעקרון למשל אם אין לי לפעמים פחמימה בהשיג יד אם אני בטיול וכו',חלבון הוא מה שחשוב בעיקר?למשל בארוחה כמו חלבון מומלץ וכמה פחמימה?

והאם מומלץ לשבת עם מחשבון קלוריות ולהכין לעצמי תפריט לבד + לקחת טיפה רעיונות מתפריטים אחרים?
כמו כן,לכתוב בכל ארוחה באיזה שעה היא וכו'.

נערך לאחרונה:
ב
תודה לכם.

בעקרון,אני יודע מה הערכים שלי,ככה שהתפריט שנתתי הוא ממש על הערכים רק טיפה טיפה יותר ממש ב-5 - 10,בעקרון הנטראלי שלי הוא 1930,האם התפריט שנתתי מבחינת קלוריות הוא טוב?כי הוא 2400 שזה כמעט 500 מעל הנטראלי.

ושאלה נוספת,חלבון ושומן הם הערכים שבונים את השריר?בעקרון למשל אם אין לי לפעמים פחמימה בהשיג יד אם אני בטיול וכו',חלבון הוא מה שחשוב בעיקר?למשל בארוחה כמו חלבון מומלץ וכמה פחמימה?

והאם מומלץ לשבת עם מחשבון קלוריות ולהכין לעצמי תפריט לבד + לקחת טיפה רעיונות מתפריטים אחרים?
כמו כן,לכתוב בכל ארוחה באיזה שעה היא וכו'.
בסופו של דבר הכל חשוב אתה צריך להגיע לערכים של התפריט שלך וכן עדיף שתבנה לבד ותקח רעיונות מכל מיני מקומות
יש מקרים חריגים של טיול ודברים כאלו זה לא שאתה יוצא כל שבוע לטיול וגם אם כן תמיד אפשר ללכת אם אוכל איתך הכל תלוי בכמה אתה משקיע
למשל אני הולך עם קופסאות אוכל לבית ספר במסה
בקיצור תבנה תפריט לפי הקישור שנתתי לך
500 קלוריות מעל הניטרלי ותעלה אותו פה לפורום ותקבל חוות דעת עליו

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית