הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ פולי עליון, מתח וכתף אחורית

• פותח/ת השרשור Sherif
  • פורסם בתאריך

Sherif

משתמש מתחיל
69
8
נק' מוניטין:
15
69
8
שלום לכולם, חג שמח ושנה טובה.
יש לי מספר שאלות:
נכון להיום אני יכול לעשות 5 מתח ברוחב כתפיים(לא צ'ין אפס, אלה מתח כשכף גב היד כלפי), 5 חזרות מלאות במשקל גוף. גם זה אני סוחב אולי 2 סטים, בסט השלישי אני מצליח אולי 4(בהנחה ואני לא לוקח מנוחה ארוכה מדי).
רציתי לדעת האם לבינתיים עדיף לי לעשות פולי עליון(fbw, מתחיל יחסית במסה) באחיזה צרה/רחבה, או מתח בגרביטון?
יש לציין שאני לא כל כך מסתדר עם תרגילי חתירה.

עוד שאלה היא האם מתח/פולי עליו, או האם יש תרגיל גב כלשהו שהוא לא חתירה, שבנוסף לעבודה על הגב משלב גם עבודה על הכתף אחורית? כיוון שנכון להיום הגוף שלי נוטה טיפה קדימה, דבר שגורם לכך שאני צריך להשתדל כל הזמן לקחת את הכתפיים קצת אחורה ואני מעדיף ללכת זקוף ויציב יותר.

*עוד יש לציין שנכון לעכשיו אני לא עושה דדליפט.
תודה רבה לכל מי שמנסה לעזור, חג שמח ושנה טובה לכולם.

קודם כל נסדר את ההגדרות: מתח עם כפות ידיים אליך = צ'ינאפס.
ואח"כ - 5 חזרות מלאות זה בסדר גמור ואין שום סיבה לעבור למשהו אחר.

• פותח/ת השרשור
קודם כל נסדר את ההגדרות: מתח עם כפות ידיים אליך = צ'ינאפס.
ואח"כ - 5 חזרות מלאות זה בסדר גמור ואין שום סיבה לעבור למשהו אחר.
בקשר לצ'ין אפס, אולי לא הבהרתי את עצמי טוב, אבל לזה התכוונתי 😃.
בכל מקרה, עדיף לעשות 5 חזרות במשקל גוף? או שאולי עדיף להוריד טיפה משקל בגרביטון ולהגיע ל8 חזרות?
והאם במתח יש עבודה על כתף אחורית? אם לא, כדאי להוסיף לFBW תרגיל לכתף אחורית? כי אני באמת רוצה ללכת זקוף יותר.

וכמובן: תודה רבה על התשובה! 😃

לטעמי עדיף בהחלט 5 חזרות מתח מאשר 8 על הגרביטון המוזר הזה..
עם מעט התמדה אתה תעלה די מהר בכמות החזרות על מתח
ולגבי שאלת הכתף, אז כן, יש עבודה על כתף אחורית (ותשתדל לעלות עד למעלה..) אבל אני לא רואה בעיה
מיוחדת להוסיף 1-2 סטים לכתף אחורית (דאמבלים, כבלים) אם מתחשק לך.

בקשר לצ'ין אפס, אולי לא הבהרתי את עצמי טוב, אבל לזה התכוונתי 😃.
בכל מקרה, עדיף לעשות 5 חזרות במשקל גוף? או שאולי עדיף להוריד טיפה משקל בגרביטון ולהגיע ל8 חזרות?
והאם במתח יש עבודה על כתף אחורית? אם לא, כדאי להוסיף לFBW תרגיל לכתף אחורית? כי אני באמת רוצה ללכת זקוף יותר.

וכמובן: תודה רבה על התשובה! 😃
עדיף 5 חזרות במשקל גוף ולנסות לעלות משקל כל אימון... במתח יש עבודה על כתף אחורית, אתה יכול פעם בשבוע להוסיף הרחקה אופקית

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית