הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בזבוזי כסף באירופה לחברה שהיו פה אשמח לעזרה..

אני בגישה אחרת:
עם כל הכבוד, אתה לא טס לאפריקה או לעירק.
מי צריך להסתובב עם מזומן היום, בסוף שנת 2014!?

אני תמיד לוקח סכום מינימלי של כ-300 יורו/ליש"ט וזהו. כל השאר בכרטיס אשראי.

למה להיות כל הזמן בחשש מפני גניבות וכו'?

לא קיים מקום מקום, במקומות שציינת, שלא מקבל כרטיס אשראי, לכן לא צריך להסתבך עם מזומן!

@Strawberry לתשומת לבך. דבר נוסף, אגב, את טיילת במזרח אירופה שהינה זולה לעין שיעור מהמקומות אליהם פותח השרשור יטוס.
אבא שלי רוצה לטוס ללונדון בסוף דצמבר בתקופה של משחקי חג המולד בפרמייר ליג.

אמרתי לו אתה יודע איזה קר יהיה שם ? יקפא לנו התחת אם נטוס בתאריך הזה.

אלא אם כן אתה מחובבי הקיץ התל אביבי, התחת שלך לא יקפא בלונדון באמצע החורף. זו לא ברלין או שטוקהולם. אין לך מה לדאוג דאוג

נערך לאחרונה:
לשלם בכרטיס אשראי זאת ריבית מטורפת כל גיהוץ / משיכה.

וזה מבוסס על?

כמה עובדות:
  1. מזומן לא גדל על עצים או שיחים בצידי הדרך. צריך ללכת למקום מסויים ולקנות אותו (הריבית פה יותר גבוהה).
  2. כרטיס אשראי הרבה יותר בטוח והרבה יותר נוח להסתובב איתו, במקרה של גניבה כמובן ויש ביטוח על כל דבר שאת עושה.

אלא אם כן אתה מחובבי הקיץ התל אביבי, התחת שלך לניקוי בלונדון באמצע החורף. זו לא ברלין או שטוקהולם. אין לך מה לדאוג דאוג

לא הבנתי את התחביר באמצע המשפט, מודה....

אלא אם כן אתה מחובבי הקיץ התל אביבי, התחת שלך לא יקפא בלונדון באמצע החורף. זו לא ברלין או שטוקהולם. אין לך מה לדאוג דאוג

ת'אמת שהייתי בברלין לפני 4 שנים גם בתקופת הכריסמס שם והתלבשתי חם ולא היה כזה קר כמו שחשבתי שיהיה.

ת'אמת שהייתי בברלין לפני 4 שנים גם בתקופת הכריסמס שם והתלבשתי חם ולא היה כזה קר כמו שחשבתי שיהיה.

אם לא היתה לך בעיה בברלין, לבטח לא תהיה לך בעיה בלונדון. ברלין הרבה יותר קרה.

וזה מבוסס על?

כמה עובדות:
  1. מזומן לא גדל על עצים או שיחים בצידי הדרך. צריך ללכת למקום מסויים ולקנות אותו (הריבית פה יותר גבוהה).
  2. כרטיס אשראי הרבה יותר בטוח והרבה יותר נוח להסתובב איתו, במקרה של גניבה כמובן ויש ביטוח על כל דבר שאת עושה.

מבוסס על שיחה לישראכרט?

1. יותר זול להמיר כסף בחנויות מאשר לשלם באשראי כל פעם.
2. נכון שכרטיס אשראי יותר נוח, אבל אם הוא נגנב רוב הסיכויים שהגנב יוציא ממנו הרבה כסף עד שאתה תיצור קשר עם מישהו מהארץ ותבטל את הכרטיס (וכנראה שאתה לא תחפש wifi באזור ובסוף תבצע שיחה שתעלה הרבה כסף).

הייתי במוסקבה ב14- מעלות לפני חצי שנה בתקופת הכריסמס ולבשתי טייצ' שמתחתיו גרביון, חולצה ארוכה, מעיל וצעיף (בוא נגיד שבארץ אני מתלבשת יותר חם מזה) ולא היה כזה קר.
אבל כמובן שהקור במוסקבה שונה לחלוטין מהקור בארץ.

מבוסס על שיחה לישראכרט?

1. יותר זול להמיר כסף בחנויות מאשר לשלם באשראי כל פעם.
2. נכון שכרטיס אשראי יותר נוח, אבל אם הוא נגנב רוב הסיכויים שהגנב יוציא ממנו הרבה כסף עד שאתה תיצור קשר עם מישהו מהארץ ותבטל את הכרטיס (וכנראה שאתה לא תחפש wifi באזור ובסוף תבצע שיחה שתעלה הרבה כסף).

הייתי במוסקבה ב14- מעלות לפני חצי שנה בתקופת הכריסמס ולבשתי טייצ' שמתחתיו גרביון, חולצה ארוכה, מעיל וצעיף (בוא נגיד שבארץ אני מתלבשת יותר חם מזה) ולא היה כזה קר.
אבל כמובן שהקור במוסקבה שונה לחלוטין מהקור בארץ.

וכל זה בלי כמה צ'ייסרים בשביל לחמם את העניינים ? האם זה יתכן ?

הבעיה היא שבלונדון משתמשים בפאונד ולא באירו.
תתחיל לתכנן בגדול מה הכיוון שלך כדי שתדע כמה להמיר לאירו וכמה לפאונד.
בלונדון למשל, טראבל קארד שבועי לאזורים 1-2 עולה 32 פאונד לאדם.
אוכל ליום - בהתכלבות רצינית - 25 פאונד מינימום.

הבעיה היא שבלונדון משתמשים בפאונד ולא באירו.
תתחיל לתכנן בגדול מה הכיוון שלך כדי שתדע כמה להמיר לאירו וכמה לפאונד.
בלונדון למשל, טראבל קארד שבועי לאזורים 1-2 עולה 32 פאונד לאדם.
אוכל ליום - בהתכלבות רצינית - 25 פאונד מינימום.
לא יודע מתי היית בלונדון אבל בכל מקום מקבלים שם יורו

• פותח/ת השרשור
בכל מקרה לדעתכם כמו שרשמתי בהתחלה 8אלף שקל לבזובזים יספיק
לאמסטרדם לשבוע לונדון שבוע וברלין שבוע?
רק לבזובזים כמובן
אגב בנוגע לכסף מה אתם ממליצים לבוא עם ה 8אלף במזומן
או ללכת עם אשראי בין לאומי? יש לי MASTER CARD בין לאומי זה תופס שם?
..

רק לבזובזים כמובן
..

מומלץ שתקרא את כל השרשור

רק לבזובזים כמובן
..

עדיף ללכת עם מזומן (כמובן לא הכל עלייך במכה אחת) ולקחת אשראי כביטחון אם אתה נתקע או לא משנה מה, מהסיבה הפשוטה שכל משיכה/חיוב באשראי זה ריבית של 5% ש''ח (ויכול להיות שזה עלה, זה הנתונים שישראכרט הביאו לי לפני חצי שנה).
וכן, תקרא את השרשור.

עדיף ללכת עם מזומן (כמובן לא הכל עלייך במכה אחת) ולקחת אשראי כביטחון אם אתה נתקע או לא משנה מה, מהסיבה הפשוטה שכל משיכה/חיוב באשראי זה ריבית של 5% ש''ח (ויכול להיות שזה עלה, זה הנתונים שישראכרט הביאו לי לפני חצי שנה).
וכן, תקרא את השרשור.

אוקיי, בואי נחשב:
על כל אלף יורו, מה העמלה שתשלמי על מזומן ומה העמלה שתשלמי על שימוש בכרטיס האשראי.

לאחר מכן, נחשוב האם זה שווה את הסיכון או לא.

כבדרך אגב, הפעם האחרונה שאני הוצאתי כל כל הרבה מזומן, היתה בשנת 2003. מאז הבנתי שזה לא שווה את הסיכון והטירדה, לעומת גיהוץ האשראי.

אוקיי, בואי נחשב:
על כל אלף יורו, מה העמלה שתשלמי על מזומן ומה העמלה שתשלמי על שימוש בכרטיס האשראי.

לאחר מכן, נחשוב האם זה שווה את הסיכון או לא.

כבדרך אגב, הפעם האחרונה שאני הוצאתי כל כל הרבה מזומן, היתה בשנת 2003. מאז הבנתי שזה לא שווה את הסיכון והטירדה, לעומת גיהוץ האשראי.

כשאני קניתי אירו בירושלים לחבר שלי, העמלה הייתה 2 אג'.
דבר שני, מה הטעם לטוס לחו''ל ושם למשוך 8 אלף אירו במזומן?
מי שהולך נטו עם כרטיס יוצא מנקודת הנחה שכל דבר זה גיהוץ או משיכה קטנה ועל כל אחד כזה ריבית של 5% זה לא נחמד במיוחד.

כשאני קניתי אירו בירושלים לחבר שלי, העמלה הייתה 2 אג'.
דבר שני, מה הטעם לטוס לחו''ל ושם למשוך 8 אלף אירו במזומן?
מי שהולך נטו עם כרטיס יוצא מנקודת הנחה שכל דבר זה גיהוץ או משיכה קטנה ועל כל אחד כזה ריבית של 5% זה לא נחמד במיוחד.

אף אחד לא הולך למשך 8-אלפים יורו כדי להסתובב עם מזומן, תות.
וגם לא אמרתי שצריך לגהץ על כל כוס קפה שקונים - בשביל זה אכן סבבה עם מזומן ולכן טענתי שאפשר להוציא, נניח, 500 יורו וזהו. אבל, עם סכומים גדולים יותר, זה כבר לא משנה אם גישות פעם אחת או פעמיים, 5% הם 5%. אז זה לא משנה אם תגידי פעמיים 150 יורו או פעם אחת 300.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית