תאמת אני טס עוד שבוע.. וממה שחברים שלי שהיו שם המליצו, זה אם אתה בעניין של קופי שופס זה לנסות את הלא מוכרים. וללכת לגלוינג גולף ולגן חיות אחרי שעישנת משהו.
אני בבריסל עכשיו,מה אתה רוצה לדעת?
החוויה של ההיניקן בברלין מיותרת,היניקן זה חרא בירה.בחלונות האדומים אל תנסה לצלם.יש בבריסל חנות de bier temple שזו חנות בירות עם אחלה מחירים ומגוון בשביל מרכז בריסל.האוכל במרכז בריסל לא זול(לפחות האזור שקרוב לילד המשתין).תתרחק מבירות pilsner.לאוטובוס בבריסל קונים כרטיס מהמכונה שנמצאת ליד התחנת אוטובוס למרות שבגדול אפשא לקנות מהנהג.בברלין קל למצוא כיוון ואל תשכח להתמקח על המחיר איתם,בקלות אתה חותך את המחיר בצורה ניכרת.באמסטרדם תתפוס רכבת לפארק רכבות הרים,שווה את הנסיעה.תלך מוקדם בבוקר.זו דעתי:)
בעקרון תסתובב כל החלק הצפון-מערבי של העיר זה "המרכז" , שכיכר דאם זה המרכז של המרכז , הכל זה רחובות ראשיים שמסתעפים להמון המון סמטאות (תזהר לא ללכת פעם ראשונה לעשן במקום ממש רחוק שאין לך מושג איך לחזור ממנו זה קרה לי וזה סיוט הייתי פצוץ).
לך לגן חיות(ארטיס) , מאדם טוסו(מוזאון שעווה) , תערוכת גוף האדם , לוולדנפארק , חלונות אדומים (ברובע הזה לך לקופי שופ הבולדוג וגם לפאב הבולדוג - שתי מקומות שונים), קופי שופ The Doors - חובה - מוריסון הייז.
תקנה באנג\פייפ זול רק לשם , נייר גלגול ופילטרים יש לך ברוב הקופי שופים חינם לקחת .
טאבק - יש המון מקומות שאסור לך לגלגל עם טאבק במקום זה יש תערובת צמחים כזאת אז שים לב , ממליץ לקנות קופסאת סיגריות שם שיהיה פארש למקרה הצורך .
אל תקנה בקופי שופים סיגריות מגולגלות כבר , תקנה כל פעם 1g (אפשר כמה 1g מכמה סוגים) ותגלגל לבד . ממליץ בהתחלה בערך 30% פארש ולהתקדם ל10% פארש.
אם אתה לא עישנת הרבה אל תתחיל מסוג חזק מידי , כמו כן ממליץ לפני השינה לעשן פייפ\באנג של White Widow נקי.
הייתי בכל המקומות הנ"ל (בבריסל עם ההורים..):
קודם כל לגבי כל המקומות- שים לב שחיי הלילה מתרכזים בעיקר בסופ"ש ובאמצע שבוע זה בעיקר מקומות של תיירים, לפעמים זה טוב לפעמים לא. הייתי ממליץ לנצל את הסופ"ש ללכת למקומות של מקומיים.
אמסטרדם-
מעבר לסמים והכל (ממליץ לשאול מקומיים איפה הקופי שופס הטובות, כי יש הבדל גדול באיכות) כמה אטקרציות נחמדות-
מאדאם טוסו - מצחיק מאוד במיוחד שאתה מסטול...
דאנג'ן - כנ"ל...
וואליבי וורלד - סתם אם אתה אוהב פארקים, אפטלינג חמוד אבל מאוד מכוון לילדים.
אוכל - קפה דה קלוס - הספייר ריבס הכי טובות שאכלתי, גם שאר הבשר מעולה. ממש אסור לפספס.
מועדונים - אסקייפ זה המועדון המתוייר, הוא טוב אבל מאוד תלוי ביום בשבוע. פאראדיסו מגניב מאוד ויוצא דופן. דאנסן בין יאנסן מועדון סטודנטים (יש מצב שלא יתנו להכנס בלי תעודת סטודנט) מקומי מאוד לדעתי משפיע לטובה. יש עוד לא מעט שלא יצא לנו להיות..
יש 2 בארים עם מגוון בירות יוצא דופן (בוטיק וכו') אם זה מעניין אותך אוכל לבדוק. הפאב שהוא גם מבשלה בטחנת רוח די מעפן.
ברלין-
כמעט לא היינו בשום אטרקציה תיירותית של ממש, יותר יצאנו וסתם סיירנו. ברלין מפוצצת במועדונים (לא הייתי בזמנו בברגהיים המפורסם) אבל שאני הייתי גם כאן היה חשוב לצאת בסופ"ש כי אמצע שבוע רק המטריקס (מועדון של תיירים) פועל, אולי כמה מועדונים אחרים שלא הכרנו. יש כאן באמת המון מקומות וקשה לזכור את כולם... הכי חשוב לשאול מקומיים, ולהגיד להם איזה סגנון אתה אוהב כי חלק טכנו חלק האוס חלק אינדי וממש לא כולם מיינסטרים.
בריסל-
יש את הבאר עם הכי הרבה בירות בעולם (דליריום קפה) ובכלל בלגיה מקדש למי שאוהב בירות מיוחדות. מעבר לזה לא ממש זוכר שום דבר חיובי.
אז מבחינת ברלין
ממליץ מאוד על הגן החיות, עצום בגודלו ועם חיות ממש מיוחדות, נהנו מכל רגע שם [שאר האטרקציות פחות טובות, די קטנות ... נגיד המאדאם טוסו]
יש לך קרוב למרכז העיר ליד alexanderplatz [המגדל טלויזיה הגדול]
biergarten עצום של hofbrau ... ממש אווירה מטורפת ובירות זולות.. אוכל נהדר גם כן, בילינו שם יום יום... פשוט גן אדם למי שמחפש אווירה של פאב באווארי ובירה מצויינת
הייתי שבוע באמסטרדם במרץ.
בקשר לקופישופס - תתרחק מהבולדוג זה כמו המקדונלדס של הקופי שופס, כמו כן יש גם מלא קופי שופס של מרוקאים וערבים, חלקם סבבה אבל הרוב על הפנים. שמות שאני ממליץ עליהם זה hunter's, barney's, dolphins, greenhouse אחלה מקומות במיוחד הדולפינס ישבנו שם מלא. אחרי שאתה מתרגל קצת לחומר ממליץ לך לעשן ממכשיר בשם vaporizer מעיף אותך כמו 10 ג'וינטים. וכמה שאומרים להתרחק ממוכנים, במקום הנכון (נגיד קופי שופ dampling) אתה יכול ליפול על מוכן שמחזיק לך 20 דקות ומפוצץ בחומר, ומה לעשות לפעמים אין חשק לגלגל.
אם אתם בעניין של סמארטשופים גם - תקנו רק טראפלס ואת ההכי חזק. כל השאר חרטא.
אוכל - ממליץ על מסעדה קטנה כזו בשם cafe de klos לא רחוק מה-leidsplein אבל רק תהיה מוכן לחכות איזה שעה עד שיתפנה מקום. חוץ מזה רוב אמסטרדם זה מאנץ' דוכני צ'יפס ונודלס וכו' ו-KFC ובורגר קינג. יש גם מלא מסעדות אבל בהנחה שרוב הזמן תהיה מסטול כנראה לא יהיה לכם כוח לשבת במסעדה. אה ותיקנה בסטארבאקס את האייס הזה עם הקצפת שלהם ומאפין שוקולד - גן עדן שאתה מסטול.
בנוגע לאטרקציות - גן חיות חובה במיוחד מסטול. וואלאבי אמור להיות קטלני ממש רצינו ללכת אבל עוד לא נפתח כשהיינו. ובגדול אלו האטרקציות חובה לדעתי יש שם עוד מלא דברים נחמדים כמו ההיניקין והמאדאם טוסו. מה שכן אל תלך לדאנג'ן - על הפנים בזבוז של איזה 15 יורו. אל תלך לאייסבאר אלא אם כן ממש משעמם לכם. והאמת שגם מאדאם טוסו לא כזה להיט. בסופו של דבר תמיד היינו מוצאים את עצמנו זורמים להסתובב בחלונות האדומים חחח תכלס זה המקום הכי מעניין גם בלי להיכנס.
בנוגע למועדונים היינו באסקייפ, בפאראדיסו ובמקלווג - בגדול אני שונא מועדונים אבל חברים שלי אהבו רק את האסקייפ.
עוד המלצה - קחו אוטובוס לכפרי דייגים באיזור - volendam, edam ויש עוד איזה 2 - מקומות פשוט מדהימים וגם המזכרות שם זולות יותר מבאמסטרדם (נגיד הכובע שבטח תקנו עולה בעיר 10 ובכפר מצאנו אפילו ב5).