הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאבים במותן כסל

Vosegus

משתמש משקיע
3,382
2,115
נק' מוניטין:
5,837
3,382
2,115
שלום,
עבדתי תקופה די ארוכה במשקלים של 180+ בסקוואט(אני עושה HB) ולאחר זמן מה התחילו לי כאבים בברך ובמותן כסל.
הורדתי 10 ק"ג מהמוט, הכאבים בברך הפסיקו אבל הכאבים במותן כסל התגברו..
עכשיו אני עושה 160 סקוואט בקושי. המותן מטריפה אותי, אני נורא מפחד להחמיר את זה.
מה לעשות?
ביום יום זה לא מפריע לי, רק כשאני עושה סקוואט או תנועת שפיפה כלשהי עם או בלי משקל.

חשבתי להוריד את המוט ל120 ולעבוד עם משקלים נמוכים עד שזה מסתדר..יש עוד משהו שאני יכול לעשות?יש מתיחות לאזור הזה?
חשוב לציין שזה כואב רק בצד שמאל.

תודה!

יש כמה מבנים אנטומיים שעוברים באיזור שעשויים לעורר כאב, איך החלטת שזה המותן כסל?
כמו כן, אתה מציין שגם כשאתה עושה סקוואט בלי משקל יש כאב, אז לא נראה לי שלהוריד את המשקל ל 120 יעשה הבדל משמעותי..
כנראה ששמת הרבה מדיי עומס מהר מדיי והגוף מאותת לך להירגע.
תן למקום שבוע מנוחה מכל פעילות שמגרה כאב ותראה מה המצב אחרי זה (כמובן לשים לב לטכניקה ולחזרה הדרגתית).
אם עדיין אין רגיעה בכאב אני מציע שתגיע לאבחון פיזיותרפי כדי לאתר את מקור הבעיה ולטפל בה.

איתן,
פיזיותרפיסט ספורט

• פותח/ת השרשור
אממ לא יודע אם זה מותן כסל...זה איפה שהרגל מתחברת למותן..
איפה אפשר לעשות אבחון פיזיותרפי?

האמת שגם לי HB עשה לא מעט בעיות, נתפס לי הגב כמעט לאחר כל אימון... כאבי ברכיים.
התייעצתי עם איתן, וניסתי לשנות טכניקה עברתי לLB ואני חייב לציין שיש שינוי משמעותי, גב פחות תפוס, ברכיים מתחילות לעבור.

• פותח/ת השרשור
אהלן,
אז הפסקתי עם הסקוואט לתקופה של שבועיים וחזרתי אתמול, כל אותה תקופה שתיתי 2 גרם כורכום ביום ועכשיו אני מרגיש טוב יותר.
אני לא מרגיש את הכאב בסקוואט(למרות שהתחלתי ממשקל די נמוך)
יש מתיחות שאני יכול לבצע למותן?תודה!

זו פציעה מאוד נפוצה בכופפי האגן שנוצרת מהסקוואט.
הפתרון הוא שינוי העמידה. ברוב המקרים לצרה יותר. בכל מקרה מפתח נוסף לפיתרון הוא להוציא את הברכיים החוצה. להרחבה קרא כאן: https://www.lbs.co.il/threads/56065/#post-711659

מכירה את הכאב באופן אישי והצלחתי לפתור את הבעיה לאחר שאימצתי סדרת מתיחות נוספת עם גליל קצף.
בדרך כלל היתי עושה רק חימום לכתפיים, מתיחות של פנים הירך וסקווט ללא משקל אבל כבר בשלב החימום הרגשתי את הכאב בנקודה שאתה מדבר עליה. אני אעלה ללוג שלי תמונות של המתיחות אם תרצו לנסות:
https://www.lbs.co.il/threads/59124/

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית