ייעוץ מינון אומגה 3?

JAY_CUTLER_MOFGAZ

משתמש פעיל
939
312
נק' מוניטין:
566
939
312
אני בקרוב מקבל כדורים של אומגה 3 ורציתי לדעת כמה לקחת ומתי ..
בכל מנה של שתי כדורים יש
2126mg שמן דגים
EPA 800mg
DHA 400mg
תודה 😃
אגב נשאר לי כמה דולרים אז קניתי גם כדורי GABA 125מג בכדור .. הבנתי שצריך לקחת לפני השינה וזה יעזור להירדם נכון?

נערך לאחרונה:
GABA מרגיע את הגוף ושם אותו במצב "שינה".
אם אתה עייף, זה לא ירדים אותך.
אבל אם אתה עייך ובכל זאת לא מצליח לישון בגלל מתח, לחץ, עומס של מערכת העצבית, דאגות, דכאון, התקפי חרדה - אז GABA יעזור.

לגבי אומגה-3, קח 2 כדורים.
1200 מ"ג של EPA + DHA ליום זה מספיק.

• פותח/ת השרשור
אבל אם אתה עייך ובכל זאת לא מצליח לישון בגלל מתח, לחץ, עומס של מערכת העצבית, דאגות, דכאון, התקפי חרדה - אז GABA יעזור.

מעולה תודה רבה .. מתי לקחת את האומגה 3 משנה? או כמו כל מקור שומן רגיל מתי שמסתדר?
ובנוגע לגאבה,יש מינון מסוים שכדאי לא לעבור?

1200 מג יש בכדור אחד.

1200 מג יש בכדור אחד.
בשני כדורים.
זה האומגה 3 של VC.

מעולה תודה רבה .. מתי לקחת את האומגה 3 משנה? או כמו כל מקור שומן רגיל מתי שמסתדר?
ובנוגע לגאבה,יש מינון מסוים שכדאי לא לעבור?
לא כל כך משנה, למרות שאני צורך אחד בבוקר ואחד בערב (את אותו החברה שאתה הזמנת).
אל תעבור 1,000 מ"ג GABA.
500 מ"ג זה מינון אופטימלי.

• פותח/ת השרשור
בשני כדורים.
זה האומגה 3 של VC.

לא כל כך משנה, למרות שאני צורך אחד בבוקר ואחד בערב (את אותו החברה שאתה הזמנת).
אל תעבור 1,000 מ"ג GABA.
500 מ"ג זה מינון אופטימלי.
מעולה תודה רבה רבה 😃

המינון המומלץ של אומגה 3 הוא 1800-3000 מ"ג של EPA+DHA.
לכן הייתי מצליץ לקחת לפחות 3 (עד 5) כדורים מהאומגה שיש לך.

המינון המומלץ של אומגה 3 הוא 1800-3000 מ"ג של EPA+DHA.
לכן הייתי מצליץ לקחת לפחות 3 (עד 5) כדורים מהאומגה שיש לך.
עם כל הכבוד לכך שאתה מנהל פה בפורום, אין לי מושג מי נתן לך תעודה \ הסמכה \ תואר \ השתלמות בתזונה שאתה מגיב ככה.
אתה עלול לגרום לנזק מאוד חמור לאוכלוסיה עם הידע שלך שמטעה אנשים.

http://chriskresser.com/when-it-comes-to-fish-oil-more-is-not-better
There is no evidence that people other than those with arrhythmia and chronic heart failure benefit from taking fish oil or that doses higher than one gramof omega-3 fatty acids per day provide any benefit over smaller doses. And then there’s the rather disturbing result of the DART-2 trial, the only fish oil study lasting more than four years, showing an increase in heart disease and sudden death

עם כל הכבוד לכך שאתה מנהל פה בפורום, אין לי מושג מי נתן לך תעודה \ הסמכה \ תואר \ השתלמות בתזונה שאתה מגיב ככה.

מנהל, לא מנהל, אתה קצת מגזים עם התנשאות היתרה שלך כמו לא מעט פעמים.
גם אם הוא טועה בעיניך, אפשר לבקר אותו בצורה קצת יותר עדינה ומוסרית מאשר לתקוף בצורה כזו או אחרת.

אני לא יודע מה בדיוק ההכשרה הזאת שלך שאתה כל הזמן מתגאה בה וזה גם לא מעניין אותי, אבל אולי כדאי שבמקום לדחוף את זה בפנים של אנשים כל שתי הודעות תנצל את הזמן בלכתוב דברי טעם. ההודעות שלך, כולל זו, לא מבוססות ומלאות יהירות. די כבר. עם כל ההתנשאות הזאת אפשר לצפות למשהו יותר מציטוט של בלוג פוסט. במיוחד כשהציטוט הזה הוא בולשיט.

3 גרם ליום, כבר שש שנים, אני עדיין מחכה למלאך המוות שידפוק לי על החלון.

http://www.scielo.br/scielo.php?scr...0004-27302010000500006&lng=en&nrm=iso&tlng=en

אם היית טורח לקרוא את המחקר המקורי הייתי רואה שקבוצת הבדיקה הכילה רק 20 אנשים, שהטריגליצרידים שלהם ירדו ב-25% והכולסטרול אמנם עלה ב-8%, אבל שליש מזה הוא ה-HDL ובאופן כללי החוקרים לא אמרו שאומגה 3 יכולה להרוג אותך אלא שאובחנה עליה מסויימת ברמת הכולסטרול ושדרושים מחקרים נוספים בנושא (את כל הכותרות המפוצצות הבלוג שנתת לו לינק המציא בשביל למשוך תשומת לב).

יש לך מאות מחקרים שתומכים בתיסוף באומגה 3 ומחקר בודד מאוניברסיטה בברזיל שאומר שצריך לחקור את הנושא יותר לעומק, אל תטעה אנשים עם שטויות.

• פותח/ת השרשור
3 גרם ליום, כבר שש שנים, אני עדיין מחכה למלאך המוות שידפוק לי על החלון.

http://www.scielo.br/scielo.php?scr...0004-27302010000500006&lng=en&nrm=iso&tlng=en

אם היית טורח לקרוא את המחקר המקורי הייתי רואה שקבוצת הבדיקה הכילה רק 20 אנשים, שהטריגליצרידים שלהם ירדו ב-25% והכולסטרול אמנם עלה ב-8%, אבל שליש מזה הוא ה-HDL ובאופן כללי החוקרים לא אמרו שאומגה 3 יכולה להרוג אותך אלא שאובחנה עליה מסויימת ברמת הכולסטרול ושדרושים מחקרים נוספים בנושא (את כל הכותרות המפוצצות הבלוג שנתת לו לינק המציא בשביל למשוך תשומת לב).

יש לך מאות מחקרים שתומכים בתיסוף באומגה 3 ומחקר בודד מאוניברסיטה בברזיל שאומר שצריך לחקור את הנושא יותר לעומק, אל תטעה אנשים עם שטויות.
אז 3 כדורים ביום יהיה בסדר?
יוצא מהם
3189mg שמן דגים
EPA 1200mg
DHA 600mg
או שעדיף 4 כדורים ביום שבהם יהיה:
4252mg שמן דגים
EPA 1600mg
DHA 800mg
תודה 😃

סלח לי מר בחור, אבל אתה פשוט חצוף.
מאיפה אתה שואב את הביטחון והיהירות הזו תגיד לי, שאני גם אדע להגיע למקורות האלה.
זה לא קשור לעובדה שאני מנהל או לא, יש דרך מכובדת לנהל שיח, ואתה פשוט לא יודע את הדרך.

אז הינה לך המקורות שלי:
שמן דגים/אומגה 3
אם יש דבר שכמעט בלתי אפשרי להגיע לצריכה המומלצת שלו עם התזונה המודרנית (פרט לאנשים שאוכלים הרבה דגים), זה חומצות שומן מסוג אומגה 3. שמן דגים עושה המון דברים, הוא אינו משפר רק את הבריאות הכללית אלא עוזר גם נגד דלקות, מקדם הפיכת שומן לאנרגיה, עוזר במניעת איכסון שומן ועוד. זה אפילו נראה טוב מכדי להיות נכון, אבל המחקרים קיימים.
משום שקשה להגיע לרמות טובות של אומגה 3 מתזונה, תיסוף של שמן דגים הוא הכרחי. אפשר לתסף אותו עם קפסולות המכילות אתחומצות השומן החיוניות באומגה 3 – EPA ו DHA, או בנוזל.
לפני שנים, שמן פשתן הומלץ כמקור לאומגה 3 משום שהוא מכיל חומצת שומן שהגוף יכול להמיר ל-EPA ו DHA. עם זאת, נראה שההמרה הזו של הגוף מאוד לא יעילה אצל רוב האנשים (צמחונים הם בגדר יוצאים מן הכלל במקרה זה מסיבה מסויימת), ולא נראה ששמן פשתן הוא חלופה טובה לשמן דגים. כדאי לכם למצוא דרך שתהיה לכם נוחה לצרוך אומגה 3 באופן יום-יומי, בקפסולות או בנוזל (יש המעדיפים נוזל שאפשר להוסיף לסלטים ולשייקים). אפשרות נוספת היא צריכה מספקת של דגים המכילים אומגה 3.
למרות שלא נעשו הרבה מחקרים בנושא, צריכה של בין 1.8-3.0 גרם של EPA/DHA ביום היא הגיונית. קפסולה סטנדרטית של שמן דגים בדרך כלל מכילה כ- EPA 180mg ו DHA 120mg – מה שיוצא כ-300 מיליגרם אומגה 3, כך שהצריכה היומית היא בערך 6-10 קפסולות שכדאי לחלק לפחות לבוקר ולערב (עם הארוחות). אם רוצים להפחית במספר הקפסולות ניתן לקנות מוצרים מרוכזים יותר המכילים 600 מ"ג אומגה 3 בכל קפסולה.

ההמלצה לספורטאים היא לצרוך 6 קפסולות של אומגה 3 (EPA/DHA 180:120) ביום [22]. סביר להניח שחלקכם מרימים גבה כעת, מאחר וכתוב על הקופסה לצרוך רק 3 כדורים ביום, אך ממאות מחקרים שנעשו לאחרונה, נראה שהמינון הזה נמוך. אם אתם צורכים דגים טריים (טונה מקופסת שימורים לא נחשב) לפחות 3 פעמים בשבוע, אתם יכולים לצרוך רק 3 כדורים ביום. רוב המחקרים נעשים היום עם לפחות 1.8 גרם אומגה 3 שהם 6 כדורים (180 מ״ג EPA ו 120 מ״ג DHA, סה״כ 300 מ״ג אומגה 3 לכדור). כעת אין צריכה מומלצת לאומגה 3 (RDA), מה שאומר שאין המלצה רישמית כי היא לא ידועה. אפשר לראות מאתר כללית שאפילו שם ממליצים על 1.8 גרם של DHA+EPA.
http://www.clalit.org.il/HE-IL/Gener…es/omega+3.htm
זמן הצריכה אינו חשוב – עדיפות לאחר ארוחה כדי למנוע הפרשות לא רצויות (גרפסים). כדאי לחלק את צריככת הכדורים ל-3 בבוקר ו-3 בערב. מנגד, אפשר לרכוש ״סופר אומגה 3״, שמכיל יותר EPA/DHA לכדור ולצרוך רק 3-4 כדורים ליום.

מתוך הפורטל, תהיה בטוח שזה לא רשום שם סתם ליופי.
אז לפני שאתה טועה ומטעה אחרים, תעשה קצת שיעורי בית.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית