Resource icon

texas_method.log.txt

איך זה קשור לדיון?

טל אני לא בטוח שאתה מודע להגדרה של אפלייה.
אין פה קשר למוסר, הפלייה בעולמנו אינה מוסרית, והינה מוסרית בעולמם של אנטישמים/גזענים וכו'.
אפלייה משמעותה:
  • הבחנה לא צודקת, כלומר - הבחנה שאינה מתבססת על שוני ענייני המצדיק הבחנה זו, ובכך פוגעת ביכולת האדם להתפתח ולמצות את הפוטנציאל הגלום בו.
דוגמה: דיכוי שחורים על ידי לבנים המונע מהם לרכוש השכלה, תרבות ומיומנויות הוא הבחנה לא צודקת, כלומר אפליה.

כשאתה לא נותן לאנשים לא אינטליגנטים ללמוד בטכניון אתה לא מפלה אותם, אתה מבדיל אותם על סמך שוני קונקרטי.

ארקדי, שב בשקט. מה זה קשור בדיוק? אין לך מה להוסיף לדיון אז אתה יורד עליי?
ישנם הבחנות אשר אנשים שונים לוקחים אותן כאפליות ומנסים "להרוויח" ממצב זה.
לדוגמא:תנאים סוציאליים לנשים בהריון.
אז אם יש לי עסק ואני לא מוכן למכור את הצלחות המעופפות שלי לכושים, אני מפלה?
התשובה היא כן.
אבל השאלה היא האם זה פסול. תענה על השאלות ששאלתי במקום לענות על כל שאר הדברים שקשורים לאפלייה שלא חדשים לא לי ולא לך. יודע צה זה אפלייה. כשאתה משתמש בזה בקונטקסט רע, אני מניח שאתה אומר שזה רע ופסול (ולא מוסרי כמובן).
אז בוא תענה על מה ששאלתי ונתקדם משם.

וארקדי, אתה עדיין משתמש בשם הכוללני הזה "כדורים". כל כדור לגופו, להגיד "אני אקח כדורים רק כשאצטרך" זו שוב אותה הכללה של מולטי ויטמין וציאניד באותה מילה.

טל, אפליה היא אפליה, אתה לא יכול לשנות את זה.
אם אתה בוחר להפלות, בחירה שלך, זכותך כביכול, אבל בתור עסק שמבצע אפלייה ראה פגיעה מציבור הקונים הרואים את הפעילות המפלה שלך בתור דבר אסור.
באיזו אפלייה אתה רואה בעייה מוסרית?
אפלייה שנוגדת את המוסר שלי?
איך אתה יודע שהיא קיימת
לא ברור לי, איך אני יודע שאפליה קיימת? אולי כי יש אנשים שדוגלים בה?
כמו שתגיד לי שישנם אנשים שמאמינים שאין קיום למדינת ישראל ואף אחד לא פועל כנגד קיומה של הארץ.
קצת נאיבי.
איך היא באה לידי ביטוי ומה לדעתך היה קורה אם היא לא הייתה קיימת?
אתה מצפה ממני להביא דוגמאות לאפליה בחברה שלנו? אתה לא יכול לעשות גוגל?

מה לא הייתה קיימת? אפליה? לא מבין מה מטרת השאלה.

מתי, אתה מטריל אותי? מה יש לך?

אם אתה בוחר להפלות, בחירה שלך, זכותך כביכול, אבל בתור עסק שמבצע אפלייה ראה פגיעה מציבור הקונים הרואים את הפעילות המפלה שלך בתור דבר אסור.
סבבה. אף פעם לא הייתי נגד דברים שמתבצעים בהסכמה. לא לקנות את התפוחים שאתה מוכר זה תקין לגמרי. לא מוצא כאן בעייה.

אפלייה שנוגדת את המוסר שלי?
יופי גאון.
עכשיו בוא תגיד מה זה מוסר, ואיזו אפלייה נוגדת אותו. תן דוגמה.

לא ברור לי, איך אני יודע שאפליה קיימת? אולי כי יש אנשים שדוגלים בה?
יש גם אנשים שדוגלים בקיומה של מפלצת הספגטי המעופפת, זה אומר שזה מתקיים במציאות?
השאלה פשוטה. תבחר אפלייה שעונה על הקריטריונים שהצגתי - לא מוסרית, ותגיד לי איך אתה יודע שהיא מתקיימת. השאלה ממש פשוטה, וזה לא נראה שאתה מצליח לענות עליה.

אתה מצפה ממני להביא דוגמאות לאפליה בחברה שלנו? אתה לא יכול לעשות גוגל?
גוגל יספר לי על כך שאחוז זעום של מרצים אתיופים באוניברסיטאות ביחס לאשכנזים זו אפלייה. ממך אני מצפה ליותר.

מה לא הייתה קיימת? אפליה? לא מבין מה מטרת השאלה.
כן, אם אותה אפלייה שבחרת להשתמש בה כדוגמה לא הייתה מתקיימת - מה היה קורה?
לצורך הדוגמה, אתה יכול להגיד שהאפלייה שאתה בוחר היא מספר המרצים האתיופים באוניברסיטאות ולהגיד שלדעתך בלי שהיא הייתה מתרחשת, היו פי 4 יותר מרצים אתיופים ממה שיש עכשיו.

השאלות פשוטות. מאוד. רק תענה.

יופי גאון.
עכשיו בוא תגיד מה זה מוסר, ואיזו אפלייה נוגדת אותו. תן דוגמה.
טל, כבר התווכחתי איתך עם זה במכון ואתה לא מוכן לקבל את הטיעונים שלי.
אני לא נכנס למוסר יותר .

תבחר אפלייה שעונה על הקריטריונים שהצגתי - לא מוסרית, ותגיד לי איך אתה יודע שהיא מתקיימת.
נגיד לדוגמא, אי מכירת דירות לאתיופים.
לא שיווני- לא מוסרי בעייני. אפליה על סמך קריטריון לא רלוונטי.

לצורך הדוגמה, אתה יכול להגיד שהאפלייה שאתה בוחר היא מספר המרצים האתיופים באוניברסיטאות ולהגיד שלדעתך בלי שהיא הייתה מתרחשת, היו פי 4 יותר מרצים אתיופים ממה שיש עכשיו.
זו לא אפליה, זו אינטיליגנציה/בחירה של החברה האתיופית, לא חושב שאם היו אתיופים מספיק אינטיליגנטים שבחרו והתקדמו מספיק בחייהם לא היו נותנים להם להיות מרצים.
טל, אם אתה חושב שאפליה לא קיימת ואתה חי בעולם שאפליה מתקיימת רק במובן של הבדלה של קרטריון עקרוני אתה חי בסרט.

אז מעכשיו זה לא מוסרי מצידימלא למכור לך את הדירה שלי?
שם כסף שאתה לא יכול להגדיר מוסר בצורה שתענה באופן חד משמעי מה מוסרי ומה לא, ושההגדרה שלך מתבססת על רגשות לא מעניינים.

ומי אמר שאין אפלייה בעולם? מה אתה רוצה?
אתה לגמרי מפספס את הנקודה שלי כי אתה לא עונה על השאלות. הנקודה שלי היא שאפלייה זה לא לא-מוסרי. זה פשוט משהו שאתה לא אוהב. אבל זה לא שימוש בכוח לא למכור לך דירה. כמו שזה לא הרגל לא לעשן וכמו שאתאיזם זו לא דת.

אז מעכשיו זה לא מוסרי מצידימלא למכור לך את הדירה שלי?
שם כסף שאתה לא יכול להגדיר מוסר בצורה שתענה באופן חד משמעי מה מוסרי ומה לא, ושההגדרה שלך מתבססת על רגשות לא מעניינים.
טל, אני לא נכנס לזה כבר.
אני לא מביא לך הגדרות למוסר, הבאתי לך כבר מליון פעם ואתה לא הקשבת.

ומי אמר שאין אפלייה בעולם? מה אתה רוצה?
אתה לגמרי מפספס את הנקודה שלי כי אתה לא עונה על השאלות. הנקודה שלי היא שאפלייה זה לא לא-מוסרי. זה פשוט משהו שאתה לא אוהב. אבל זה לא שימוש בכוח לא למכור לך דירה. כמו שזה לא הרגל לא לעשן וכמו שאתאיזם זו לא דת.
אפליה זה לא מוסרי.
הרעיון הכללי של מוסר הוא הראייה מה נכון ומה לא נכון,מה אסור ומה מותר.
אם אני רואה פעולה אי שיוונית כלא מוסרית אז אי מכירת דירה לאתיופים זה לא מוסרי.
אני לא ממשיך יותר את הדיון הזה.
מקור הבעיה בדיון הזה שאתה בטוח שאתה ממציא את הגלגל מחדש וחושב שאתה יכול לקבוע פה הגדרות חדשות למה הוא מוסר.
אתה מוזמן להיכנס לגוגל ולקרוא על הגדרות.
אף אחד לא מדבר על שימוש בכוח.
מוסר הוא או אוניברסלי שעליו נבנים ערכים דינאמיים תרבותיים או שהוא סובייקטיבי לחלוטין לכל אדם בכל חברה.

נערך לאחרונה:
ארקשה אולי תשנה את שם הלוג ל"לוג החפירות של ארקדי וחבריו"?

נגמר על מה לחפור לפני שיש הגדרה למוסר שהיא לא "דברים שמתי לא אוהב".

אינטיליגנציה היא היכולת להתמודד שכלית עם דברים מורכבים. אתה לא יכול לסיים תואר במדעי המחשב בטכניון בלי רמת אינטיליגנציה מסויימת (המדד הכי פשוט - IQ, למרות שהוא לא המדד היחיד).
זה לא שאתה יכול לגרום למישהו עם IQ של, נגיד, 85 - להבין את מה שמלמדים בתארים כאלה, בטח ובטח שלא כשמדובר על תארים יותר קשים (נגיד - פיזיקה).
ככה שכן, זה מעיד על IQ, שהוא המדד הבודד שחוזה הצלחה בחיים הכי טוב. הצלחה כמובן נמדדת בהכנסה כלכלית, סיכוי להגיע לכלא וכו'.
זה לא אומר שאין אנשים עם IQ מאוד גבוה שהם כישלון (מה לעשות שתכונות כמו עצלנות או אלימות שגרמו להם לא לממש את השכל שלהם יכולות להיות קיימות אצלם, אבל הן יכולות להיות קיימות גם אצל בעלי IQ נמוך) או שאין בעלי IQ נמוך שהם הצלחה. אבל הטרנד הוא שככל שהIQ שלך גבוה יותר אתה מצליח יותר, והיוצאים מהכלל הם רק יוצאים מהכלל.

וכמובן, כמובן שיש גם את האלמנט של צורת החשיבה. IQ גבוה לא אומר שאתה לא קל לאילוף או שאתה חושב בצורה ביקורתית. זה רק אומר שאתה יודע לחשוב בצורה יעילה יותר, זה כמו המנוע שלך, אבל אם אתה לא מכוון את הסירה לכיוון הנכון שום מנוע לא יעזור.

הומופוביה וגזענות, הם דברים שמגיעים מתוך תכונה כלשהי, לא מתוך חשיבה לא יעילה. כמו שאתה בטח יודע, יש אנשים יותר חכמים מארקדי, ממך, או רחמנא לצלן - אפילו ממני, שהם גזענים או הומופובים, וזה לא אומר שהם טיפשים או שהם לא יכולים לגלות תגליות משנות-עולם ולזכות בפרסי נובל. זה רק אומר שיש להם תכונות נוספות פרט לאינטיליגנציה ברמה מסויימת, כמו לכולנו.
מה שכן, אינטיליגנציה גבוהה באמת מקושרת עם פחות גזענות. אבל זו לא סיבתיות, אלא קורלציה.

ורק לרקורד - גזענות היא השלכה מהכלל לפרט, כלומר להגיד שבגלל שאתיופים רצים טוב יותר מסקנדינבים, מישהו אתיופי שפגשת הרגע רץ יותר טוב מסיימון. אבל להגיד שאתיופים רצים טוב יותר מסקנדינבים זו לא גזענות, בדיוק כמו שלהגיד שסקנדינבים בעלי אינטיליגנציה גבוהה יותר מאתיופים זו לא גזענות (גגל IQ ממוצע באתיופיה ובנורבגיה למשל, ותווכח בעצמך). בדיוק כמו שלהגיד שסקנדינבים גבוהים יותר מאתיופים זו לא גזענות. יוצאים מהכלל בוודאי שיש בכל האוכלוסיות, והנה, הנורבגי היחיד שהכרת לא גבוה בכלל. וגם טיפש ( @Savo ). אבל זה לא אומר שהממוצע הוא לא הממוצע.
מקווה שאתה לא מאלה שצועקים "אפלייה" כי יש פחות מרצים אתיופים באוניברסיטאות מאשר מרצים אשכנזים, למשל. אם אתה כן, אז אני מקווה שאתה גם צועק "אפלייה" כשאנחנו שולחים לאולימפיאדה רק רוסים ברוב המקצועות ובריצה רק אתיופים. מקווה שאתה מציע לשלוח אותי לאולימפיאדה בשחייה, כדי שיהיה הוגן. צריך לשלוח גם שחיינים בגובה 1.73 עם ידיים קצרות. שיהיה פייר אחי. ומרצים לפיזיקה עם אייקיו 85. בשם ההוגנות...

מה שאמרת כאן זה כל כך תלוי-מקרה. יש דברים קלים ויש דברים קשים שהגוף לא יסתגל אליהם ויש דברים קלים ודברים קשים שהגוף כן יסתגל אליהם.
אין להכליל.

לא... וגם לא רואה זמן לעשות את הנסיעה anytime soon. מתאמן במכון שלי. איפה שגדלים אלופים... 😁

תראה, אינטיליגנציה היא היכולת להתמודד עם דברים מורכבים. אחת הדרכים היעילות לבדוק את זה, היא לבדוק את היכולת שלך לזהות patterns. מתי יגיע היום בו תזהה כבר את הדפוס הזה של "יצאת" ולא "יצאתה", "חזרת" ולא "חזרתה" ?
חשבתי שיש לך משהו בקופסא ולא רק מחשבים, קודים ותוכנות (שהם דברים מורכבים יותר מ"יצאת", אז השכל שלך פרדוקסלי לגמרי).

יופי גאון, ממש חכמה להגיד שאתה לא לוקח כדורים כשאתה לא חולה, ולהגיד שאתה לא חולה כי אתה לא לוקח כדורים.
גם אם אתה באמת חולה הכי פחות, זה לא כי אתה לא לוקח כדורים כשאתה חולה, כי אתה לא חולה.
לרקורד - הפעם האחרונה שהיה לי חום הייתה באיזה כתה ג', ולמעט השנה שהייתה לי דלקת גרון שדרשה אנטיביוטיקה, לא זוכר מתי פעם אחרונה הייתי חולה. פעם ב~4 שנים יוצא לי, וגם אז לא מדובר במשהו שמצריך אנטיביוטיקה. אבל אני שונא לסבול, אפילו כשמדובר על פעם בכמה שנים, ככה שכל פעם שמשהו קורה - אני לוקח את האקמול וחבריו מיד.
ואני הבנאדם הכי פחות חולה מבין כל מי שאני מכיר. אז בטח אני עושה משהו נכון...
(אותה אנלוגיה)
המציאות היא שפשוט יש לי גנים טובים בתחום הזה, כמו לכל המשפחה שלי (אצלי זה יותר מובהק מאצלם, מניח שבגלל אורח החיים הבריא יותר שלי), תוסיף על זה את העובדה שאני גם חזק יחסית לאוכלוסייה הכללית, גם עם מסת שריר גבוהה וגם עם סיבולת ברמה מאוד גבוהה, אוכל רוב הזמן טוב, ישן רוב הזמן טוב, לא מעשן לא שותה ולא מזריק, אז זה התוצר. זה לא כי אני לוקח אקמול פעם בכמה שנים שעושה אותי לא חולה כמעט אף פעם... בדיוק כמו זה שאתה לא לוקח אקמול מדי פעם זה ממש לא הפקטור העיקרי בכמה חולה תהיה.
הפקטורים שבאמת יש להם משמעות בכמה חולה אתה תהיה הם גנטיקה ואורח חיים (תזונה, אימונים - כלומר מצב גופני - כמה אתה חזק בראש ובראשונה, שינה, סטרס, וכו'). הפקטור של אם אתה לוקח אקמול כשאתה חולה הוא כל כך רחוק מלהיות בעל משמעות כלשהי ביחס לשאר הפקטורים, שכל מיליוני האנשים שטוענים את זה, טוענים את זה ללא שום סימוך מחקרי, כי אין. זה פשוט מגיע מתוך גישה של אנטי כימיקלים היפים. אולי כן יש לזה משמעות, אני לא יודע, אבל היא זניחה לגמרי ביחס לשאר הפקטורים שציינתי. ובגלל שאנחנו לא באמת יודעים אם יש לזה משמעות - אולי המשמעות (הזניחה בוודאות) של זה, היא להיות חולה פחות? אני לא יודע, וגם אתה לא.

godlin23 עדכן/ה את הלוג ״texas_method.log.txt״:

עדכון לוג: 03/07/16

שבוע 5 אימון A

סקוואט 77.5X4X5
בנץ 102.5X4X5
צין אפס +28.75 3X6

לא היה מזגן למטה, כל פעם הלכתי לאזור הספות בשביל לקבל את המזגן מהקומה למעלה.
הזעתי ברמות.

יחסית אימון בסדר, סקוואט ובנץ לקראת 2 סטים אחרונים היה קשה. מאמין כי הלכתי מאוחר לישון בגלל יום הולדת לחבר.

קרא את שאר עדכון הלוג...

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית