הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון ריצה, איבוד מסת שריר

סהר רחמים

משתמש מתחיל
24
6
נק' מוניטין:
6
24
6
שלום,

לפני כמה זמן הגיע אליי שמועה שריצה גורמת לאיבוד מסת שריר, זה נכון?

ואם כן זה ברמה משמעותית שכדאי בכלל לייחס אליה?

גם אני מכיר כמה חברים שמתאמנים ומפחיתים בריצות כדי לא לאבד שריר..

תודה,

פיתוח מסת שריר דורש מאזן קלורי חיובי. ריצה היא פעילות ששורפת קלוריות ואפילו די הרבה.
לכן אם למרות הריצה תשאר במאזן קלורי חיובי תוכל להעלות במסת שריר, החסרון במקרה הזה הוא פגיעה בהתאוששות.
אם תהיה בגלל הריצה במאזן שלילי לא תעלה במסת שריר ועם הזמן היא גם תרד במקביל לירידה הכללית במשקל

כל עוד תפצה על הקלוריות שנשרפו אין שום בעיה.
שמעתי שפעם בשבוע זה אפילו תורם לעליה במאסה, מאחר והריצה מסייעת לחילוף החומרים (שמועות).....

חולק על דעתך.
לשמור על כושר ריצה זה חשוב מאוד.
קל יותר בתקופת החיטוב.
ריצה פעם בשבוע לא משמרת כושר, אלא תהיה נסיגה כמעט כמו בלי לעשות כלום.
לצורך העניין תוך שבועיים של אימונים אפשר להגיע לאותה רמת כושר אם תרוץ פעם בשבוע ולכן זה מיותר

עליתי 6 קילו תוך כדי הכנה לריצת חצי מרתון (21.1 ק"מ במשך 4 חודשים) ולאחר מכן המשכתי לרוץ כ 36 ק"מ בשבוע.
בכל התקופה התאמנתי גם על כח.
תחליט לבד אם שרפתי שריר או לא...
80 to 86.jpg

ריצה לא גורמת לאיבוד מסת שריר, מה שישפיע במישור הזה הוא המאזן הקלורי.
לעומת זאת, פעילות אירובית ממושכת מאותתת לגוף סיגנלים הפוכים מאלו של פעילות אנ-אירובית (AMPk ו-mTOR בהתאמה), ולכן ניתן לשער שפעילות אירובית מרובה תצמצם במידה מסויימת את פוטנציאל הגדילה.
לדעתי, דווקא כדאי לעשות אירובי גם במסה אך במתינות (למשל 3 ריצות בשבוע של 20-30 דק').

תודה קיבלתי את התשובה שלי,

אבל עדיין אני חולק על זה שריצה פעם בשבוע זה מיותר..
בסופו של דבר תעשה מה שבא לך.
ענה לך בחור שמתאמן/התאמן בריצה ברמה תחרותית, ויש לו הרבה יותר נסיון והבנה בתחום ממך.
במקומך כן הייתי מקשיב למה שיש לו לומר, כי הוא כנראה כן יודע, ובעיקר דרך הרגליים.

ריצה פעם בשבוע גם לדעתי מיותרת. לעומת זאת, באותה מידה אתה יכול לעשות 2-3 ריצות לא אינטנסיביות וקצרות בשבוע (נגיד 20-30 דק') אשר כן יכולות לעזור לך לשמר יכולת אירובית (כמובן שתלוי מה נקודת המוצא)

שלום,

לפני כמה זמן הגיע אליי שמועה שריצה גורמת לאיבוד מסת שריר, זה נכון?

ואם כן זה ברמה משמעותית שכדאי בכלל לייחס אליה?

גם אני מכיר כמה חברים שמתאמנים ומפחיתים בריצות כדי לא לאבד שריר..

תודה,
פעילות אירובית בדופק גבוה גורמת לשריפה של יותר קלוריות ולאיבוד שריר.

במתינות (למשל 3 ריצות בשבוע של 20-30 דק')
מה מתון ב90 דק' אירובי בשבוע?
זה שווה ערך ל-15 ק"מ בשבוע אם הריצה בקצב 6 דק' לק"מ (10 קמ"ש), שזו לא מהירות גבוהה.
שלוש ריצות בשבוע של 5 ק"מ זה בערך מה שעושים חבר'ה שמתכוננים לגיבוש שייטת. זה לא המון, אבל מתון זה לא. זה ממש להתאמן בריצה, לא סתם לסמן וי.

@Beast and cheat
אני מסכים איתך שלרוב האנשים זה מאמץ גדול למדי,
אבלמאני לא חושב שעבור רץ מיומן ,30 דקות ריצה בקצב קל הן מאמץ מיוחד.

ואם אתה עושה אותן הדופק מתאים אז הריצה לא מתונה?
ריצה מעבר לטווח דופק קל כבר בהחלט יכולה להיות מאמץ שפוגע בהתאוששות. חצי שעה בקצב חצי מרתון זה כבר אימון לא קל בכלל

ריצה מעבר לטווח דופק קל כבר בהחלט יכולה להיות מאמץ שפוגע בהתאוששות. חצי שעה בקצב חצי מרתון זה כבר אימון לא קל בכלל
התכוונתי דופק מתאים לריצה מתונה (ממוצע 70%). לא לדופק חצי מרתון(אני לא מדבר על עצמי)

@Beast and cheat
אני מסכים איתך שלרוב האנשים זה מאמץ גדול למדי,
אבלמאני לא חושב שעבור רץ מיומן ,30 דקות ריצה בקצב קל הן מאמץ מיוחד.
הוא לא דיבר על רץ מיומן, אלא על מישהו שעושה מסה:
לדעתי, דווקא כדאי לעשות אירובי גם במסה אך במתינות (למשל 3 ריצות בשבוע של 20-30 דק').

ואם אתה עושה אותן הדופק מתאים אז הריצה לא מתונה?
גם בדופק לא גבוה, כמות העבודה תהיה מאוד גדולה וזה חד משמעי לא יהיה דבר של מה בכך מבחינת התחשבות בהתאוששות, השקעת זמן, מוטיבציה וכו'.
למעשה, מי שמבצע מסה רצינית, יתקשה בשלב מסויים אפילו לסיים את האימונים הללו. 30 דק' עבודה רצופות זה מאמץ ממש לא ברור מאליו, בוודאי לא למי שבתהליך של עלייה במשקל.
זה הרבה מעבר ללסמן וי על קצת אירובי בזמן מסה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית