הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

"נעביר 300 אלף ישראלים לברלין. בואו לנתב"ג."

הדיון כאן הוא סביב הקרטלים והעובדה שלראשי המדינה הזו אין שום בעיה למכור אותה למרבה במחיר על חשבוננו.
אין שום סיבה שבמדינה שהשכר הממוצע בה הוא כשליש מאירופה, נשלם מחירים כפולים על מוצרי יסוד.
ואם נהיה רלוונטים לפורום, זה מה שקורה כששמים בילדר להיות שר האוצר!
מבטיחה לכם שאם הוא היה ליפטר מחירי האוכל היו ברצפה!
😆😆

תכלס זה כל כך נכון, גרתי בלונדון שאומרים שהיא כל כך יקרה וסתם לדוגמא:
ליטר מיץ תפוזים טיבעי, חבילה של 4 המבורגרים קפואים, שמפו, דורדונט של אקס עולים פאונד אחד שזה בערך 5 שקל כשבארץ המחירים שלהם 15-20 שקל. והשכר מינימום שם 7 פאונד שזה בערך 35 שקל לשעה.

אני גר בסידני, שתמיד מככבת בראש טבלה הערים היקרות בעולם, מה אני אגיד לכם-
דלק עולה כאן 4.5 ש"ח לליטר
פורד פוקוס חדשה עולה כאן 60,000 ש"ח
סטייק ראמפ בסופר פחות מ40 ש"ל לקילו, טרי. בשר טחון טרי עוד יותר זול.
קילו חלבון עולה פחות מ100 ש"ח.
מסעדות קצת יותר יקרות, אבל שאלו יהיו הצרות שלנו.

מנגד בחורה בת 18 אחרי תיכון מרוויחה יותר ממה שאני הרווחתי עד היום.
משפחות טסות 2-3 לחו"ל לחופשות ארוכות, ועוד חופשות בתוך אוסטרליה.
ליפטרים טסים קבוע לתחרויות פלוס מלון כמובן.
ארוסתי מורה פרטית למוזיקה (ילדים לרוב) מפוצצת כי כל ילד שני עמוס בפעילויות אחרי הלימודים- ספורט, אומנות, מוזיקה.
המכוניות שאנשים רגילים נוסעים עליהן מדהימות, כל בחור משכיל עם עבודה סבבה יכול להרשות לעצמו איזו מרצדס. כל בחור אחרי תיכון שחוסך קצת יכול להרשות לעצמו סקייליין או סופרה.
חבר שלנו, שוטר, בגילי (27) קנה לפני כמה שנים, לבדו דירה חדשה בבניין שמתאים לצפון תל אביב, דירה שרק עשירים יכולים להרשות לעצמם בארץ - בחור צעיר בעבודה פשוטה קונה כאן, בלי סבתא עשירה.

אנשים פשוט לא יודעים איך חיים במקומות אחרים ולא מבינים כמה בלתי נסבלים החיים בארץ, אנשים תמיד נותנים את השואה בתור הקצנה של "עברנו את השואה בשביל שתברח מפה?" אז בתקופת השואה - היהודים ברחו מאיפה שלא היה להם טוב, הגיעו לארץ. היום החכמים בורחים מאיפה שלא טוב (בארץ) לארצות שמסכימות לקלוט אותן.

עד שלא תהיה הגירה באמת משמעותית, לא יזוז כאן כלום. אגב השכר מינ' כאן - 17$ לשעה. בפועל בכל עבודה כמעט מרוויחים קצת יותר.

אני גר בסידני, שתמיד מככבת בראש טבלה הערים היקרות בעולם, מה אני אגיד לכם-
דלק עולה כאן 4.5 ש"ח לליטר
פורד פוקוס חדשה עולה כאן 60,000 ש"ח
סטייק ראמפ בסופר פחות מ40 ש"ל לקילו, טרי. בשר טחון טרי עוד יותר זול.
קילו חלבון עולה פחות מ100 ש"ח.
מסעדות קצת יותר יקרות, אבל שאלו יהיו הצרות שלנו.

מנגד בחורה בת 18 אחרי תיכון מרוויחה יותר ממה שאני הרווחתי עד היום.
משפחות טסות 2-3 לחו"ל לחופשות ארוכות, ועוד חופשות בתוך אוסטרליה.
ליפטרים טסים קבוע לתחרויות פלוס מלון כמובן.
ארוסתי מורה פרטית למוזיקה (ילדים לרוב) מפוצצת כי כל ילד שני עמוס בפעילויות אחרי הלימודים- ספורט, אומנות, מוזיקה.
המכוניות שאנשים רגילים נוסעים עליהן מדהימות, כל בחור משכיל עם עבודה סבבה יכול להרשות לעצמו איזו מרצדס. כל בחור אחרי תיכון שחוסך קצת יכול להרשות לעצמו סקייליין או סופרה.
חבר שלנו, שוטר, בגילי (27) קנה לפני כמה שנים, לבדו דירה חדשה בבניין שמתאים לצפון תל אביב, דירה שרק עשירים יכולים להרשות לעצמם בארץ - בחור צעיר בעבודה פשוטה קונה כאן, בלי סבתא עשירה.

אנשים פשוט לא יודעים איך חיים במקומות אחרים ולא מבינים כמה בלתי נסבלים החיים בארץ, אנשים תמיד נותנים את השואה בתור הקצנה של "עברנו את השואה בשביל שתברח מפה?" אז בתקופת השואה - היהודים ברחו מאיפה שלא היה להם טוב, הגיעו לארץ. היום החכמים בורחים מאיפה שלא טוב (בארץ) לארצות שמסכימות לקלוט אותן.

עד שלא תהיה הגירה באמת משמעותית, לא יזוז כאן כלום. אגב השכר מינ' כאן - 17$ לשעה. בפועל בכל עבודה כמעט מרוויחים קצת יותר.
ואיך הולכת הפרוצדורה אצלכם להשגת אזרחות ? הם עושים חיים קלים ?

לא יודע איך זה הולך בסידני, אבל לי לקח 8~ חודשים להוציא אזרחות ועוד כמה בשביל דרכון.

ואם נהיה רלוונטים לפורום, זה מה שקורה כששמים בילדר להיות שר האוצר!
מבטיחה לכם שאם הוא היה ליפטר מחירי האוכל היו ברצפה!
😆😆
אז מה, עכשיו מחירי החוטיני והצבע-גוף ברצפה? 🤣

עד שלא תהיה הגירה באמת משמעותית, לא יזוז כאן כלום.
יש לי חדשות בשבילך - יש כבר הגירה משמעותית. המון אנשים עם תואר וניסיון ומקצועות מבוקשים עפים מפה. והם כולם מתארים בדיוק מה שאתה מתאר, עד כמה החיים בארץ בלתי נסבלים.

יש לי אזרחות צרפתית... לצרפת אני בטוח לא יהגר, אבל בהחלט חושב על מקומות אחרים

אני גר בסידני, שתמיד מככבת בראש טבלה הערים היקרות בעולם, מה אני
יש דבר אחד ממש מכוער באוסטרליה שאותו אף פעם לא ציינת כאן- האינטרנט.
החברות מגבילות את המהירות למהירות מאוד נמוכה ואפשר לקבל תמורת תשלום מהירות גבוהה באתרים מסויימים (אם נגיד אתה גולש בעיקר ביוטיוב- תקבל גישה לשם. אם ב-LBS- לשם. אם אתה גולש פעם בשנה בפייסבוק אבל רוצה חיבור מהיר לפייסבוק- גם אפשר).
עד כמה שהבנתי זה לא מפריע לאף אחד כי הפוליטיקאים מקבלים את הצ'ק שלהם והכל יופי טופי.
זה מה שהבנתי מכל מיני מקורות באינטרנט, וזה משהו שעלול לקרות בארהב בעקבות המלחמה שיש עכשיו באינטרנט.

אני חושבת שמי שלא גדל כיהודי בגולה לעולם לא יבין מה זה אנטשמיות!
אתם משווים את המדינה היחסית צעירה שלנו למעצמות ותיקות ומנוסות. ובמקום להשאר ולהאבק על שינוי אתם פשוט מוותרים ובורחים כי כך יותר קל, כי על הזין שלכם המשפחה המורחבת והחברים!

אני מודעת לזה שיש הרבנ חרא בארץ ויש הרבה מה לשנות. אבל אני וההורים שלי ספגני כול כך הרבה אפליה ורדיפה בגלל היותנו יהודים, שבחיים לא נשקול אפילו לעזוב. כי מסתבר שלמרות היותנו ״רוסים מסריחים״ אנחנו יותר ציונים מהרבה מאוד ישראלים... וזה נוראה עצוב.

ולגביי ברלין... זה כבר סתם קורבנות חוזרת...

במקום להשאר ולהאבק על שינוי אתם פשוט מוותרים ובורחים כי כך יותר קל, כי על הזין שלכם המשפחה המורחבת והחברים!

רק אידיוט יחשוב שהוא יצליח להפוך את המדינה הזו למדינה מפותחת,בנתיים זו מדינה מתפתחת שתקועה במאה הקודמת.
תקראי ותביני שכל גורם במדינה הזו מושחת ורקוב.ראשי ממשלה,צהל,נשיאים,משטרת ישראל,מדא,רכבת ישראל,דואר ישראל,רבנות ישראל וכל עניין הכשרות.בעצם כל גוף שקיים פה.
שניצולי שואה פה מתנוונים בבית ההרוס שלהם בזמן שהם מתלבטים אם השבוע הם יאכלו או שיקנו את התרופה וביטוח לאומי מזיין אותם ולא מסייע להם בזמן שהמנכל מרוויח סכומי עתק.יש אין סוף דוגמאות על הריקבון הזה שישראל מסריחה ממנו.הציבור פה טיפש וימשיך להצביע לביבי כי הוא אוהב שמזיינים אותו טוב ואז לבכות שיקר פה ושדירות עולות מיליונים והתחבורה הציבורית פה נראת כמו הפרצוף של שרה נתניהו.
מוזמנת להאבק בשביל השינוי,אבל לפי דעתי החיים קצרים מידי בשביל לבזבז אותם בלחימה בטחנות רוח.

מוזמנת להאבק בשביל השינוי,אבל לפי דעתי החיים קצרים מידי בשביל לבזבז אותם בלחימה בטחנות רוח.
אז אני אידיוטית.
וגם אחרי שגיליתי באמת שהחיים הרבה יותר קצרים ממה שחשבתי... מעדיפה למות בארץ ישראל. במדינת יהודים!
ועם אתה חושב שכול המדינות שם בחוץ כול כך נאורות, צדיקות וכול משמעניין אותם זה טובת אזרחיה... אז נראה לי שאתה יותר נאיבי ממני.

אז אני אידיוטית.
וגם אחרי שגיליתי באמת שהחיים הרבה יותר קצרים ממה שחשבתי... מעדיפה למות בארץ ישראל. במדינת יהודים!
ועם אתה חושב שכול המדינות שם בחוץ כול כך נאורות, צדיקות וכול משמעניין אותם זה טובת אזרחיה... אז נראה לי שאתה יותר נאיבי ממני.

איפה כתבתי שאני חושב "שכל המדינות שם בחוץ כל כך נאורות,צדיקות וכל מה שמעניין אותם זה טובת האזרחים"?
הנה רמז,לא כתבתי.

תמותי איפה שאת רוצה,אבל את הקעקוע הזה שיש לך בגב יחתכו אותו.ישחיטו את הגופה שלך כי הקעקוע הזה טמע על פי היהדות.אבל לא באדמה אלא בקומות עם נוף נפלא לפתח תקווה.אבל אין כמו מדינת היהודים.

נערך לאחרונה:
אז אני אידיוטית.
יש לי הרגשה שלא חווית מספיק חרא מהמדינה.
אני רק בן 21 וכבר הספקתי להרגיש "מיוחד". התנדבתי בקרן לרווחת ניצולי השואה בישראל(הארגון שתמיד צריך כסף)-הייתי המתנדב הראשי(שזה בערך מראה עד כמה באמת אכפת לחברה מעניין "ניצולי השואה". צביעות לשמה איך אנשים מדברים ומה הם עושים בשטח.
נאבקתי 3 שנים כדי לקבל צנחנים רק בשביל לקבל כלא,רשויות המיסים אונסים אותי מגיל 17 למרות שהייתי סטודנט וחייל. שוטרים עצרו אותי מספיק פעמים שאני ארגיש עבריין(למרות שלא קרוב לזה). הפתעות נחמדות נכנסות לי לחיים כמו תביעה על סה"כ 200 אלף שקל אחרי 16 שנה מהוצאה לפועל(מתנה מאבא).
אין פה מערכת אחת יעילה. אושפזתי לפחות 5 פעמים בבית חולים- ורק רע זה עשה לי. הרבה כדורים כשאפילו לא יודעים מה לא בסדר.
עבדתי בתור מטפל סיעודי כחצי שנה- וחוץ מהניסיון המשפחתי והאישי- אלו שבאמת צריכים לא מקבלים. השכבות החלשות נחלשות עוד יותר בעזרת המשטר. ישיעהו ליבוביץ נבא שיהיה פה דיקטטורה ומי שחושב אחרת חי בבועה(אולי אפשר להגיד דברים נגד המערכת אבל הפעולות לרוב נחשבים כהתרסה).
יש לי הרבה קרובים ברוסיה שחושבים שאנחנו בוגדים בגלל שברחנו לישראל(אפילו שיהודים), ואם אתה מוציא מילה אחת רעה על פוטין אתה הופך לסוג של אויב עם. שטיפת מוח ברמה הקיצונית ביותר. פה זה קיים תודות למערכת והתערבות דת במדינה.
כפיה דתית לא עזרה בשום מקום,כמו גם עוד מועצות,עוד מונופולים,עוד כוח לטייקונים, עוד ועדות חקר,עוד כח ומשאבים למשטרה ולצבא.
ומה יוצא? שרוב האזרחים משלמים על טפילים אחרים(חרדים,פוליטיקאים,שוטרים) ואם מישהו יוצא נגד המיינסטרים והמדיה(שנשלטות ע"י אותם טייקונים) הוא ישר מוצג כימיני קיצוני או שמאלני או מה שלא כדי לעורר סלידה ממנו בכלל האוכלוסיה. אחוז המשתמטים היום בערך 50%(כולל חרדים) והוא ממשיך לעלות. האמונה במשטרה ובכנסת בשפל.
את באמת חושבת שהמחירים עומדים לרדת? מה יקרה כשתשלמי 12 שקל לקוטג כאשר המינימום יהיה 25? והדירות? תמשיכי לחלום לקנות דירה בכמה מיליונים(לקחת משכנתא ל-40 שנה)? כמה נמוך אתה מוכנה להוריד את הערך העצמי והנוחות שלך כדי להלל מילים ריקות כמו פטריוטיזם? האם האמונה שלך מסתכמת בקרקע מסוימת?(פגניזם) למה את לא יכולה להמשיך להאמין במה שאתה מאמינה במקום איפה שיהיה לך יותר סיכוי לצמוח?
אני באמת מנסה להבין את המהות מאחורי הפטריטיזם שאת מציגה.

כל? לא. אבל יש. ומן הסתם אנחנו משווים לטובות יותר, לא לעולם השלישי.
לא כל מה שמעניין אותן זה טובת אזרחיה, אבל התוצאה שם הרבה יותר טובה.
אז איזו סיבה יש למה שקורה פה במדינה הזאת? רמז: אף סיבה טובה.

אתם משווים את המדינה היחסית צעירה שלנו למעצמות ותיקות ומנוסות.
מה הקשר בין רווחה/כלכלה/מונופלים/התערבות במשק ל״גיל״ המדינה?
אלו שבאמת צריכים לא מקבלים.
זה הדבר הכי מעצבן במדינה שלנו. בזמן ששופטים מקבלים עשרות אלפי שקלים פנסיה, בזמן ששרים לוקחים הביתה כל חודש 40,000 שקל, בזמן שיוצאי צבא מקבלים פנסיות שערוריתיות החל מגיל 45, החלשים לא רואים שקל ולהם מקצצים.

מה הקשר בין רווחה/כלכלה/מונופלים/התערבות במשק ל״גיל״ המדינה?

זה הדבר הכי מעצבן במדינה שלנו. בזמן ששופטים מקבלים עשרות אלפי שקלים פנסיה, בזמן ששרים לוקחים הביתה כל חודש 40,000 שקל, בזמן שיוצאי צבא מקבלים פנסיות שערוריתיות החל מגיל 45, החלשים לא רואים שקל ולהם מקצצים.
אני חושב שאלו שמתנגדים לדברים שלנו הם אנשים שבחיים לא היו צריכים לנגב את התחת עם עיתון או לחסוך על אוכל כי פשוט אין כסף.
אין הצדקה לשום דבר שקורה פה. לא לשחיתות הממשלתית,לא לפערים הסוציאקונומיים בחברה,לא לבזבוז בצה"ל ולא למונופולים ותאגידים ששולטים במדינה. האם אתה יכול לשנות משהו בזמן שכל דבר שאתה קונה מממן אותם? אני לא רואה סיבה להשאר פה.
ולא אין קשר בין דת למדינה כמו שהמדינה רוצה שתחשבו. קוראים לזה פגאניזם ולא יהדות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית