הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

"נעביר 300 אלף ישראלים לברלין. בואו לנתב"ג."

כמה מכם חיו בארץ אחרת שאתם טוענים שהאנטישמיות מגבילה?
אנשים אומרים שהם לא מרגישים בטוחים בשכונות ערביות בפריז/בלגיה/סידני, מצד שני כמה מכם מרגישים בטוחים ללכת עם מגן דוד ענק בטייבה/קלאנסווה/טירה באמצע הלילה?

לגבי מי שאמר שלא הכניסו אותי למועדון בברלין בגלל אנטישמיות - קשקוש מוחלט. בברלין יש סלקציה חזקה באופן כללי, ויכול להיות שלא באת להם טוב בעין בגלל הרבה סיבות. אני לא מדבר בתור אחד שנכנס תמיד למועדונים חלק, קיבלתי שם ברקס אשכרה כל יום, אבל הסלקטורים היו תמיד נחמדים והסבירו לי למה (קוד לבוש לרוב, או יחס בנים/בנות) ואפילו מועדון אחד (פליקס) אחרי שאמר לנו שהקוד לבוש דורש מחוייט, ברגע שאמרנו שאנחנו מישראל - הכניסו אותנו.

כאן בסידני אני נוסע למכון דרך שכונות די מפוקפקות, במכון איתי יש ערבים כולל בחור ממוצא לבנוני שהצהיר שהוא תומך חיזבאללה. תתפלאו לשמוע שאנחנו היינו (הוא כבר לא במכון) חברים והכל היה טוב. זה שאני ישראלי לא אומר שאני שונא ערבים ולהפך.

אנחנו חיים בבועה הדתית שלנו וחושבים שלמישהו אכפת בעולם מדת. דת בארצות מערביות משחקת תפקיד כל כך שולי בחיים של 99% מהאנשים שאפילו לא יטרחו לשאול אותך מה הדת שלך כי זה לא מעניין אותם, רק מאיפה אתה בא, שפה, תרבות וכו'. באותה מידה לא מפריע לי שארוסתי נוצריה, כי זה פשוט לא בא לידי ביטוי בשום דבר, באותה מידה הייתה יכולה להיות יהודיה/בודהיסטית/הינדו/מוסלמית כל עוד הדת לא קיימת באורח חייה, היא מאבדת את משמעותה.

לגבי החינוך של הילדים אני לא מדבר על האלימות והילדים שגדלים להיות ערסים טפשים ואלימים, מדבר על הרוב, גם באיזורים טובים. ממליץ למי שאחרי צבא להיות נוכח בטיסה לבורגס/כרתים/נאפה בקיץ עם ילדודס בני 18 כדי להבין כמה החינוך שלנו בקרשים, אחרי זה אותם ילדודס מפיצים ששונאים אותנו וכולם אנטישמים, כי מתפלאים איך מתייחסים אליהם אחרי שהם הורסים מלון ונוהגים עם הטרקטורון לתוך הבריכה. באיה נאפה יש מועדון בעל תדמית אנטישמית (קאסל) שהיו מולו הפגנות של ישראלים, שאמרו שיש שם בובה של רבי בצינוק במדי שואה (סתם אסיר במועדון שמעוצב כמו טירה בימי הביניים). דיברתי עם אחד העובדים שאמר שהסיבה שלא מכניסים ישראלים זה בגלל שהם אלימים ולא קונים כלום, ופעם היו נכנסים חופשי, לא בגלל שהם יהודים. ככה שקל לצעוק "אנטישמיות" אבל קשה להבין את האמת בשטח.

לגבי מי שאמר שלא הכניסו אותי למועדון בברלין בגלל אנטישמיות - קשקוש מוחלט. בברלין יש סלקציה חזקה באופן כללי, ויכול להיות שלא באת להם טוב בעין בגלל הרבה סיבות. אני לא מדבר בתור אחד שנכנס תמיד למועדונים חלק, קיבלתי שם ברקס אשכרה כל יום, אבל הסלקטורים היו תמיד נחמדים והסבירו לי למה (קוד לבוש לרוב, או יחס בנים/בנות) ואפילו מועדון אחד (פליקס) אחרי שאמר לנו שהקוד לבוש דורש מחוייט, ברגע שאמרנו שאנחנו מישראל - הכניסו אותנו.

אני יודע, לכמה מועדונים לא הכניסו אותנו בגלל קוד לבוש. ובאמת שאלתי וענו לי. המועדון הזה ספציפית לא הכניס וכששאלתי למה הוא ענה "עזוב את זה ולכו מפה, זה מה שיש" שניה אחרינו נכנסו קבוצת גברים.

לגבי החינוך של הילדים אני לא מדבר על האלימות והילדים שגדלים להיות ערסים טפשים ואלימים, מדבר על הרוב, גם באיזורים טובים. ממליץ למי שאחרי צבא להיות נוכח בטיסה לבורגס/כרתים/נאפה בקיץ עם ילדודס בני 18 כדי להבין כמה החינוך שלנו בקרשים, אחרי זה אותם ילדודס מפיצים ששונאים אותנו וכולם אנטישמים, כי מתפלאים איך מתייחסים אליהם אחרי שהם הורסים מלון ונוהגים עם הטרקטורון לתוך הבריכה. באיה נאפה יש מועדון בעל תדמית אנטישמית (קאסל) שהיו מולו הפגנות של ישראלים, שאמרו שיש שם בובה של רבי בצינוק במדי שואה (סתם אסיר במועדון שמעוצב כמו טירה בימי הביניים). דיברתי עם אחד העובדים שאמר שהסיבה שלא מכניסים ישראלים זה בגלל שהם אלימים ולא קונים כלום, ופעם היו נכנסים חופשי, לא בגלל שהם יהודים. ככה שקל לצעוק "אנטישמיות" אבל קשה להבין את האמת בשטח.

ומה עם השאר? מה אם אלו שמשתלבים בפרויקטים של מכון וויצמן?
מה עם כאלו (ויצא לי לפגוש הרבה) שכבר בכיתה ח' ט' עושים קורסים באונברסיטה?
מה עם כל הילדים שמתנדבים ונותנים מעצמם?

להסתכל על מה שרע זה הכי קל שיש, זה גם פשוט להגיד, הינה זה חרא השר הזה זבל, ההוא מרוויח יותר מדי, הדבר הזה עולה יותר מדי, בשכונה הזאת מסוכן וזהו זה קל.
לנסות לתקן משהו שהוא שלך זה הרבה יותר קשה.

ועוד משהו, נגיד ואתה החלטת לעזוב, מצאת אישה ואתה עובר איתה לארץ אחרת. אחלה שיהיה בכייף ותהנה, אם אתה חושב שיהיה לך טוב אאחל לך בהצלחה בשיא הרצינות.
עיקר הבעיה שלי היא ההתלהמות, הבגידה במקום שבו גדלת והיריקה בפנים לכל התושבים.
אני לא רואה שום דבר שונה מההתלהמות הזאת בין ההתלהמות החרדית קיצונית או ההתלהמות הטבעונית קיצונית.
תעשו מה שבא לכם, אל תגררו אחרים איתך עם טענות הזויות.

אני אישית, מעדיף שיהיה לי קשה, מעדיף לחיות תחת איום קבוע אבל לעשות את זה במדינה שלי. את הסיפורים שאני שמעתי אני לא מוכן שמישהו מהשושלת שלי יעבור שוב...מספיק זה קרה בעבר.

אתה תחנך את כולם במקום זה?

מדהים שכולם חושבים שהם הכי חכמים שיש, ולהם יש את הפתרון היצרתי שיפתור את הבעיות של כולם.

אחד מאלה שחושב ככה יושב עכשיו בראש משרד האוצר...ההוא שצעק כל הזמן איפה הכסף ולמה ככה ואפשר יותר טוב.
ו....היום הוא הבין שלדבר פופוליסטית זה קל, אבל לעשות באמת זה מאוד קשה עד בלתי אפשרי.
לול
משרד החינוך זה קרטל שצריך להסגר, ממש כמו משרד החקלאות ועוד משרדים אחרים.
המשרד הזה לא עושה כלום, יש דרכים אחרות לממן חינוך.
למרות הקיצוצים שר החינוך ושאר האנשים "למעלה" עדיין מרוויחים סכומי עתק. התלמידים וההורים סובלים מהקיצוצים.

1.את מאמינה שתיהיה עוד שואה?

2.דת לא מעניינת אותי ואת האנשים שמסביבי.בחיים לא שאלתי את החברים הרוסים שלי אם שני ההורים שלהם יהודים או שהם נוצרים.בחיים לא הפריע לי שלקרובי משפחה ולחברים היו חברות נוצריות.
ההורים סובלים מהעדר של שוק חופשי. גם אתה סובל מזה.

אחלה הקבלה.
אתה בכלל מודע מה התפקיד של האינטרנט בעולם? אתה באמת לא מבין שהדבר הזה פוגע בעסקים ואנשים פרטיים בצורה משמעותית? אתה לא קולט שזה פוגע בהתקדמות של המדינה?
המהירות הממוצעת באוסטרליה היא 8 מגה ביט/שנייה. בישראל 30-50 כנראה. אין להם דבר כזה 100MB/S שם, פה כמעט בכל מקום בארץ יש.
בשביל אינטרנט ממש בסיסי אתה משלם סכומי עתק. מגבילים לך את הגלישה באינטרנט. פחות פיראטיות -> יותר כסף על מוצרים אחרים. חברות אינטרנט שמנסות להיפתח נסגרות כי החברות הקיימות, כמו שאמרתי, משלמות לדיפלומטים ולא נותנים לאף אחד להציע שירות הוגן לאזרח.
האינטרנט משמש לכל כך הרבה דברים היום וזה מוצר בסיסי וחשוב.
אבל אתה יודע מה? עזוב הכל. נגיד שזה לא פוגע בכלום. עדיין יש פה מונופול מושחת שמונע על ידי שחיטות ושוחד מחברות מתחרות לקום, דופק את האזרח עם מצרך מאוד מבוקש וקשה מאוד עד בלתי אפשרי להפיל אותו.

בהתחשב בכך ש99% מהמהגרים עוברים למקומות כמו קנדה, ארה"ב, אוסטרליה וגרמניה שלא משנה כמה המצב בארץ ישתפר בחיים הוא לא יגיע לרמה שלהן, אני לא חושב שהמצב בארץ כזה נורא. ה"בעיה" נעוצה לדעתי יותר בתפיסה העכשווית לפיה ארץ מגורים לא שונה ממוצר צריכה ושצריך לרצות את הטוב ביותר.

בוא תשתף אותנו ברעיונות שלך
בתי ספר פרטיים, בלי שום תכניות לימוד ובלי שום בטיח.
כל בית ספר יבחר בעצמו איך ללמד וכמה ללמד. תהיה תחרות בין בתי הספר וההורים יוכלו לשלוח את הילדים שלהם לבית ספר הטוב ביותר לדעתם.
תהיה תחרות והחינוך ישתפר.
להורים יהיה כסף כי המסים שהם משלמים יירדו.

האם אתה מודע למלחמות שהמשרד ל'בטחון פנים' מנהל נגד הזכות לנשיאת נשק?
האם אתה מודע שמספר מחזיקי הרשיונות לנשק אישי צנח מ300 אלף לפחות ממאה אלף בפחות מ20 שנה בגלל הגבלות חדשות שמוסיפים כל כמה שנים?
זכות לשאת נשק זה זכות להציג ת.ז., ואחריי וידוא שאין עבר פלילי או עבר של מחלות נפש, אתה יכול לקנות נשק בלי שום תנאי.

להורים יהיה כסף כי המסים שהם משלמים יירדו.
אתה לא באמת מבין איך עובד עניין המיסוי נכון?

אתה יודע כמה עולה בית ספר פרטי?

בפועל מה שייקרה זה שהעשירים ביותר יזכו לחינוך מצויין, ואלו שאין להם יזכו לדבר הכי גרוע שיכול ליהיות ואתה רק תגדיל את הפער בין השכבות ולא תתן לאנשים שיש להם פוטנציאל אבל אין להם כסף..

סתם לדוגמא מחיפוש קצר בגוגל:
http://www.mirror.co.uk/news/ampp3d/average-private-school-fees-now-4168150

האם אתה מודע למלחמות שהמשרד ל'בטחון פנים' מנהל נגד הזכות לנשיאת נשק?
האם אתה מודע שמספר מחזיקי הרשיונות לנשק אישי צנח מ300 אלף לפחות ממאה אלף בפחות מ20 שנה בגלל הגבלות חדשות שמוסיפים כל כמה שנים?
זכות לשאת נשק זה זכות להציג ת.ז., ואחריי וידוא שאין עבר פלילי או עבר של מחלות נפש, אתה יכול לקנות נשק בלי שום תנאי.
יש סיבה מסויימת למה המדינה מגבילה אותנו- האזרחים לשאת נשק.
שום דבר לא פשוט כמו שאנשים מתארים פה, אם זה היה כך אז הכל היה מושלם.

אנחנו יכולים להתבכיין ממיליון סיבות למה המדינות הזאת חרא מכל בחינה בערך, אבל אנחנו שוכחים שאנשים נהרגו בשביל שאנחנו נוכל לשבת עכשיו על המחשב ולבכות על המצב הכלכלי של המדינה.
אתה לא באמת מבין איך עובד עניין המיסוי נכון?

אתה יודע כמה עולה בית ספר פרטי?

בפועל מה שייקרה זה שהעשירים ביותר יזכו לחינוך מצויין, ואלו שאין להם יזכו לדבר הכי גרוע שיכול ליהיות ואתה רק תגדיל את הפער בין השכבות ולא תתן לאנשים שיש להם פוטנציאל אבל אין להם כסף..

סתם לדוגמא מחיפוש קצר בגוגל:
http://www.mirror.co.uk/news/ampp3d/average-private-school-fees-now-4168150
סתם דוגמה לזה שהלימודים זולים פה בארץ, אני לומד באחד מבתי הספר הטובים בארץ וזה עולה שם "רק" 18 אלף שקל כשבבריטניה וארה"ב בית ספר ציבורי עולה הרבה יותר.

לא בדקתי לעומק את ספקי האינטרנט והחבילות כאן. סלולרי עשיתי ב35$ לחודש. טיפה יותר יקר מהארץ.

לגבי לגדל ילדים בארץ, עוד הבדל ענק שאני רואה בין אוסטרליה לישראל זה הילדים. אם אתם חושבים שבארץ מקבלים חינוך טוב - אתם טועים בענק. הילדים הישראלים גדלים להיות דור ה"מגיע לי" ברמה בלתי נסבלת. דור לא עצמאי, נתמך ע"י ההורים (זה שקשה כאן לא תירוץ להיות בגיל 30+ ממומן ע"י הורים ולצאת לחופשות לברים ולמסעדות) כולם עם אייפון מגיל 8, כולם צעקנים, לא מנומסים. תסתכלו לכמה ילדים יש היום אופניים חשמליות באלפי שקלים, מי שמע על שערוריה כזאת, אני הלכתי לבי"ס ונסעתי באוטובוס ושום דבר לא קרה לי.

אני אדם שמאוד שונא ילדים, אבל הילדים כאן פשוט מדהימים, שקטים, מנומסים, ממושמעים, מסודרים - וזה הכל חינוך. זה מתחיל בתלבושת אחידה בבתי הספר, לתרבות חוגים תרבות וספורט רחבה וכמובן קשור לעובדה שיש כאן להורים זמן להיות עם הילדים. בארץ נהוג לזרוק את הילד למעון אחרי שנה ולשלם 2000-3000 ש"ח בחודש כדי שהאמא תוכל לעבוד. כאן מי שתעשה את זה, תחשב בעיני רבים - אמא מזניחה. ההורים מגיעים ב8 בערב הביתה, תשושים, שמים לילדים יובל המבולבל בלופ או קונים לו אייפון כדי להשתיק אותו והנה ככה מגדלים ילדים. קונים להם אוכל מוכן, או נותנים להם כסף לקנות בחוץ. באמת שערוריה. אגב באוסטרליה הלימודים יקרים מאוד ביחס לארץ, אבל יש משהו מאוד מבורך שנקרא hex - הלוואה מהמדינה ללימודים. אתה קודם כל מקבל את הכסף ללימודים, ובאופן אוט' בהמשך החיים שלך, עפ"י שכר מינמלי שממנו מתחילים לגבות חזרה, אתה לאט לאט משלם חזרה את ההלוואה, רק שאתה מרוויח מספיק. רעיון גאוני.

מעבר לזה, אני לא מומחה לכלכלה, אבל לדעתי הבעיה אולי הכי גדולה של המשק הישראלי הוא שאנשים יוצאים למשרה מלאה רק בגילאים 25-27 אחרי צבא ואחרי תואר. כן אני רואה אנשים בגילאי 18 עובדים במשרה מלאה, חלק מהאנשים ממשיכים ללימודים תעודה / תואר 1-3 שנים וזהו, משרה מלאה. תחשבו מה זה עושה למשק שאתה מוסיף עוד אחוז נכבד מהאוכלוסיה לשוק העבודה.

מעניין אותי מה ואיך הביא אותך (למזלך) לאוסטרליה מלכתחילה.

אמא שלי היתה עד לפני כמה שנים מנהלת בכירה בהייטק תמיד סיפרה לי על בחור צעיר בשם תומר, שהיום כבר קרוב לגיל 40, שלא ידע לפרמט דיסקט.
איכשהו ואני לא זוכר איך הוא התגלגל לאוסטרליה ברילוקיישן, היום ברזומה שלו יש לו כבר את סימנטק ועוד כל מיני ענקיות טכנלוגיה, בשכר פי 3 מבארץ ובדולר ארה"ב.

יש דבר אחד שמאוד מגביל, לפחות בקליפורניה (לא גרתי מספיק זמן בניו יורק כדי לומר שזה גם שם).
איכות החברים/קשרים בין אנושיים פה היא זוועתית. זה הדבר היחיד שישראל עליונה בו מכל מדינה כנראה איי שם (לפחות אלו שביקרתי בהן).

בחברת חשמל, בנמלים ובפוליטיקה עשו מהחברויות האלה קריירה.

ובהמשך לנושא בכלל, אנשים שוכחים שזה לא רק שהמצב חרא פה, אלא בעיקר זה שאין כל אינדיקציה לזה שהוא ישתפר.
עברו 3 שנים מהמחאה החברתית ומתוך 900 דברים שהוצגו בדו"ח של טרכטנברג יישמו אולי 2.
אין צפי לירידה במחירי הדירות, למרות שגם אם יירדו ב10 אחוז לאף אחד פה אין כסף ולא הון התחלתי לקנות דירה.
אין צפי לשיפור בתחבורה, יש לי שני אנשים בעבודה, אחד מחיפה ואחד מראשון, מגיעים לבורסה ברמת גן באותו הזמן - בדיחה.
אין צפי לשיפור בחינוך - יותר ויותר ילדים נכנסים למעגלי החינוך התורניים, שם לא מלמדים לימודי ליב"ה.
אין צפי לירידת מחירים במזון\ביגוד\בריאות\תחבורה - הכל נשלט בידי קרטלים עם לוביים חזקים בכנסת, שלאף אחד אין אינטרס לשנות את הסטטוס קוו.
כפייה דתית בכל מקום - בצבא, במשק (סגירת חנויות בשבת), בחגים (הוט סוגרת את VOD בכיפור) וזה על קצה המזלג.

עכשיו לכו תסבירו לאנשים שטוב כאן או שבכלל הולך להיות טוב כאן.

אופיר, אני אוסיף וארחיב:

- סלקציה יש פה פי 100. מתי לאחרונה הקלאברים המתייפייפים כאן ראו אתיופי בקלארה או בגלינה?
אותם אתיופים כמו משה מלקו שיכל יום לפני שנהרג לקבל ברקס במועדון ויום אחרי מת במלחמה, שלא לדבר על זה שלאמא שלו המוצא היחיד היה לנקות שירותים בבנק ישראל, וכשהוא מת, במודעת אבל היו חייבים לציין שהיא עובדת קבלת, ורק אחרי שכל המדינה התעצבנה הואילו בטובם לקלוט אותה לבנק ישראל, כמובן בשכר מטורף שלא יגיע ל30 ש"ח לשעה גם אם תעבוד שם עד צאתה לפנסיה.
ולגבי הסלקציה אני בכלל לא מדבר רק על אתיופים או לא יודע מה, זה הרבה מעבר לזה.
וכמה ממכם בכלל היה מנחש שאופיר הוא יהודי ישראלי צבר? הוא לא כ"כ נראה.

אני לא הומו, אבל למה הומואים שמשרתים בצבא ומשלמים מיסים לא יכולים להתחתן ולא יכולים להיות הורים? כשבאותו זמן חרדי שרק עושק את המדינה משריץ 19 אלף ילדים ועושק את המדינה בקצבאות, נהנה מהנחה בקניית דירה (כי הפרמטר הוא שנות נישואין ולא חלילה שירות בצבא).

למה לא פותחים פה עסקים ותחבורה בשבת?

למה משרתי מילואים צריכים לאכול אותה בלימודים, בעבודה, בסיכון חיים, בכל דבר אפשרי ולא להנות מעצם זה שהם נותנים מעצמם ובמקום זה הם רק מסבכים את עצמם כשחוזרים לשגרה מכל מלחמה?
בארה"ב מקבלים משכורת מאוד טובה בצבא, בטח ביחס אלינו, כשארה"ב היא לא בהכרח מדינה שחייבת צבא במאסות שיש לה, בטח לא כמונו. אבל פה לוחם יקבל 700 שקל שלא מכסים לו את הסיגריות אפילו.
במקום זה נותנים לראש הממשלה תקציב גלידות של 40 אלף שקל. תחשבו כמה חיילים בודדים זה היה מממן.

נערך לאחרונה:
עברו 3 שנים מהמחאה החברתית
אהה המחאה הזאת של אנשים שמתלוננים שאי אפשר לגור בת"א? אני לא אסיט את הדיון לשם.

אבל, 3 שנים זה לא פרק זמן בכלל, בידיוק כמו ש60 שנה זה לא זמן בכלל, זה מדינה בתחילתה ומובילה על הרבה מאוד מדינות אחרות בהתפתחות שלה. רק לשם השוואה יש מדינות שעדיין האזרחים מפילים פסל ענק של הרודן והן קיימות הרבה יותר זמן מאיתנו

חחח כל מי שאומר "אסור לברוח צריך להישאר ולהציל את המדינה!!!" פשוט לא קיבל עדיין זרג מספיק גדול בשביל להבין שהספינה הזאת טובעת לעזאזל

אהה המחאה הזאת של אנשים שמתלוננים שאי אפשר לגור בת"א? אני לא אסיט את הדיון לשם.

אבל, 3 שנים זה לא פרק זמן בכלל, בידיוק כמו ש60 שנה זה לא זמן בכלל, זה מדינה בתחילתה ומובילה על הרבה מאוד מדינות אחרות בהתפתחות שלה. רק לשם השוואה יש מדינות שעדיין האזרחים מפילים פסל ענק של הרודן והן קיימות הרבה יותר זמן מאיתנו

אתה כנראה לא מבין, שאני, כתושב המרכז מזה 23 שנה, לא אעבור לגור בדרום\צפון שמבחינתי זה חו"ל לכל דבר עם מחירים של הארץ. לכן במקרה כזה שלא אמצא דיור במרכז אני פשוט אקח את שני שמות המשפחה הספרדיים שלי משני הצדדים ואוציא דרכון ספרדי כדי ללכת לאיזה מדינה אחרת שתסכים לתת לי 4 קירות מזוינים מבלי שאצטרך להשתעבד עליהם ל30 שנה.

יש לנו גם ככה מספיק חרא במדינה, שכנראה עם כל החרא הזה שום רודן לא היה מסתדר כי היו מפרקים לו את הצורה כמו לקאדפי רק אחרי יומיים. יש פה איזה סטטוס קוו נפיץ ובלתי אפשרי שמשום מה ממשיך להתקיים למרות שאף מגזר בארץ לא מרוצה.
ערבים (אתם מוזמנים להסתובב במגזר ולראות שיש מקומות שהחשמל והביוב לא הגיעו אליו)
יהודים - שחיים בשיטת המי שמשקיע שוקע.
חרדים - המדינה מטומטמת מדי כדי לקלוט ולהבין אותם ובכך מעמיקה את הפערים
ועוד כל מיני סוגיות לא ברורות כמו מה לעשות עם העובדים הזרים, מה לעשות עם החרדים בצבא, מה לעשות עם החוסר שייכות של הערבים.

מתוך סקרנות, בתור אחד שגר עם ההורים עוד מעניין אותי כמה עולה פה לעשות מסה לאדם ממוצע?
כי מחישוב גס יוצא לי שבברלין ב100 יורו בחודש אני מסדר לעצמי תפריט מסה בסיסי (2500 קלוריות 180 גר' חלבון)

אתה כנראה לא מבין, שאני, כתושב המרכז מזה 23 שנה, לא אעבור לגור בדרום\צפון שמבחינתי זה חו"ל לכל דבר עם מחירים של הארץ. לכן במקרה כזה שלא אמצא דיור במרכז אני פשוט אקח את שני שמות המשפחה הספרדיים שלי משני הצדדים ואוציא דרכון ספרדי כדי ללכת לאיזה מדינה אחרת שתסכים לתת לי 4 קירות מזוינים מבלי שאצטרך להשתעבד עליהם ל30 שנה.
זה כי אתה מקובע, אף אחד לא אמר לך לגור במרכז תל אביב בבית עם מרפסת עם נוף לים.

לבכות זה קל, ללכת ללמוד, לעשות תואר ולחפש עבודה, לעבוד תוך כדי התואר ולפניו וכמובן הדבר שכולם שכחו, ל-ח-ס-ו-ך זה קצת יותר קשה.

אז מה קיבלנו? דור של אנשים שמצפים לא לעבוד\ללמוד לטוס לחו"ל עם חברים כי מההה יש טירוףף במאליה מלא כוסיות.. ואז לבוא להפגנה ולבכות שאי אפשר לקנות דירה בעיר הכי מבוקשת במדינה. הזוי.

זאת כבר שאלה אחרת ותלוי כמה עצבים\רצון יש לך.

אם אתה עושה קניות ברמי לוי, לא משתגע בג'אנק, עושה הכל מרוכז ותכלס מתנהל כמו בילדר בענייני אוכל, בסופו של דבר לטווח הארוך תוציא פחות כסף.
זה כי אתה מקובע, אף אחד לא אמר לך לגור במרכז תל אביב בבית עם מרפסת עם נוף לים.

לבכות זה קל, ללכת ללמוד, לעשות תואר ולחפש עבודה, לעבוד תוך כדי התואר ולפניו וכמובן הדבר שכולם שכחו, ל-ח-ס-ו-ך זה קצת יותר קשה.

אז מה קיבלנו? דור של אנשים שמצפים לא לעבוד\ללמוד לטוס לחו"ל עם חברים כי מההה יש טירוףף במאליה מלא כוסיות.. ואז לבוא להפגנה ולבכות שאי אפשר לקנות דירה בעיר הכי מבוקשת במדינה. הזוי.

אני לא מסוג האנשים שאתה מתאר, לא הולך להעיד על עצמי עכשיו אז נחסוך את זה.

אני גר במרכז ואני אשאר לגור במרכז כל עוד אני בארץ. אני לא בא לייבש ביצות ולא נעליים.

ושוב, אותנו, הצעירים, מעניינת החוסר תקווה לשיפור באיכות ורמת החיים כאן.
ומסתבר שזה לא כל כך קשה בחו"ל, כי גם ככה המדינה הזאת לאזרחים שומרי חוק, עובדים ומשכילים הופכת מפחות אטרקטיבית ללא אפשרית.
בוא נחסוך את דברי הציונות, כי מעטים האנשים שזה מעניין אותם כבר, ואיך נאמר בתורה "אם אין קמח אין תורה".

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית