הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פציעה בשריר בין הבטן לרגל

שוהם.

משתמש מתחיל
169
223
נק' מוניטין:
905
169
223
שלום לכולם..
היה לי אימון ביום ראשון והרגשתי מתיחה באזור הזה (מסומן בתמונה) זו מתיחה שכבר הייתה לי כמה פעמים וזה עבר לי אחרי כמה אימונים וביום ראשון הרגשתי את המתיחה וזה לא הפריעה לי בסטים של הסקוואט (אני בסס) בימים שאחרי האימון היה לי כאבים של מתיחה וזה ממש כאב והייתי בטוח שבאימון זה לא יפריע באימון ביום שלישי בחימום של הסקוואט זה כאב לי כאבים נוראיים ובקושי יכולתי לעשות את החימום עשיתי מתיחות ופואם רולר נכנסתי לסט מקסימום ולא יכולתי לעשות בגלל הכאבים.. סיימתי את האימון והאזור כאב לי כשהלכתי וגם היום אם אני נוגע באזור או עושה תנועה מסויימת זה כואב לי אני ממש מפחד שזה דלקת ואני לא יודע אם זה דלקת או מתיחה ממש חמורה או משהו כזה.. אני לא יודע כבר מה לעשות עברתי הרבה פציעות ועד שכבר יכולתי להתקדם נורמלי בסקוואט באה עוד פציעה.
סליחה על החפירה וכמובן אני אקבע תור לאורטופד

קבצים מצורפים

• Uklad_miesniowy_s_red_heb.PNG
    Uklad_miesniowy_s_red_heb.PNG
    KB 107.2 · צפיות: 237
קודם כל, מכיוון שהאימון מגביר לך את הכאבים, כדאי לעצור שלא תחריף את המצב ותבדוק מה מקור הבעיה.
בעיה שחוזרת על עצמה יותר מפעם אחת בד"כ קשורה לעובדה שהיא טופלה סימפטומטית ולא בגורם המקורי לבעיה.
דלקת, כמו שכבר אמרנו בכמה הזדמנויות פה, היא תוצאה ולא סיבה ולכן טיפול בדלקת הרבה פעמים מיותר. גם אם יש אצלך תהליך דלקתי פעיל, צריך לבדוק מה הגורם לו.
כמו תמיד, אחרי שהאיזור יירגע, צריך לבדוק טכניקה ואת קצב ההעמסה באימונים, כמו גם את זמני ההתאוששות בתוך האימון ובין אימונים.
במידה וכל אלה בסדר והכאב עדיין ממשיך, כדאי להגיע לאבחון פיזיותרפי כדי להבין מה הגורם לבעיה (בשונה מ"מה כואב", שהם הרבה פעמים שני דברים שונים).

איתן,
פיזיותרפיסט ספורט

• פותח/ת השרשור
קודם כל, מכיוון שהאימון מגביר לך את הכאבים, כדאי לעצור שלא תחריף את המצב ותבדוק מה מקור הבעיה.
בעיה שחוזרת על עצמה יותר מפעם אחת בד"כ קשורה לעובדה שהיא טופלה סימפטומטית ולא בגורם המקורי לבעיה.
דלקת, כמו שכבר אמרנו בכמה הזדמנויות פה, היא תוצאה ולא סיבה ולכן טיפול בדלקת הרבה פעמים מיותר. גם אם יש אצלך תהליך דלקתי פעיל, צריך לבדוק מה הגורם לו.
כמו תמיד, אחרי שהאיזור יירגע, צריך לבדוק טכניקה ואת קצב ההעמסה באימונים, כמו גם את זמני ההתאוששות בתוך האימון ובין אימונים.
במידה וכל אלה בסדר והכאב עדיין ממשיך, כדאי להגיע לאבחון פיזיותרפי כדי להבין מה הגורם לבעיה (בשונה מ"מה כואב", שהם הרבה פעמים שני דברים שונים).

איתן,
פיזיותרפיסט ספורט
קודם כל תודה רבה על התשובה המפורטת
מה עליי לעשות על מנת לשפר את האימונים לאימונים נכונים, אני כרגע בתוכנית SS וכל אימון יש בו עצימות אז קשה לי להתאושש
אתה אומר פשוט להחליף את התוכנית?
ובנתיים פשוט לחכות עד שהכאב יעלם?

תוכנית SS היא תוכנית מסגרת שמתאימה גם למתחילים, וככזאת, היא מאפשרת לך מרחב תמרון מצד אחד אבל מצד שני גם קובעת כללים ומגדירה לך מה הפרמטרים שאתה צריך לעמוד בהם כדי להתקדם לשלב הבא.
כמו שאמרתי, אם אתה מרים יותר מדיי באימון, אם קפצת מהר מדיי במשקלים בין אימונים, אם לא הקפדת על זמני מנוחה בתוך אימון או על מנוחה מספקת בין אימונים... כל אלה דוגמאות לדברים שיכולים להשפיע לרעה על התאוששות ולגרום לעומסים מיותרים, שוב - הכל בהנחה והטכניקה נכונה.
כרגע, תן לגוף את המנוחה שהוא צריך ותמנע מפעילויות שמעוררות כאב. בשלב הבא כדאי לחזור חזרה לפרמטרים שמרגישים לך בסדר ובשליטה ומשם להתקדם לאט ובזהירות.

וכמו שציינתי בתגובה הקודמת - אם זה לא עוזר והכאב ממשיך, מומלץ להגיע לאבחון.

איתן,
פיזיותרפיסט ספורט

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית