הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לחיצת כתפיים מול פרס

megetron

משתמש פעיל
769
41
נק' מוניטין:
1
769
41
הבנתי שלא מומלץ לבצע תרגיל בישיבה מכיוון שהעומס על הזקופים גדול ולא מומלץ.
השאלה שלי מה ההבדל בין לחיצה רחבה עם מוט לבין לחיצה שהיא קצת יותר צרה כמו הפרס בעמידה?
לפי exrx נאמר שההבדל היחיד הוא שבפרס החזה העליון גם עובד כשריר מסייע. יש עוד סיבה למה אנשים תמיד ממליצים פה לבצע את הפרס ולא את הלחיצה?

לא כל כך מבין את השאלה.. המטרה היא להרים כמה שיותר משקל מעל הראש עם ברכיים נעולות

מבלי להכנס לניתוח התנועה. בלחיצה עם משקולות יש בעיה להעלות משקלים בצורה הדרגתית לעומת הוספת משקל על מוט.

אני חושב שרוב האנשים יטעו בטכניקה כשיעשו לחיצת כתפיים עם דאמבלים ויחזיקו אותם מחוץ לרוחב הכתפיים,
ובפרס עם מוט בעמידה יותר נוח לשלוט על רוחב האחיזה ועל הטכניקה.

מעבר לזה,
לא תמיד קל להרים משקולות של 25 ק"ג בבודדים..מעייף סתם את השריר לדעתי :aloof-and-bored002:

• פותח/ת השרשור
אני בכלל לא דיברתי על דמבלים!! אני אשאל שוב...
מה ההבדל בין לחיצת כתפיים לבין פרס עם מוט בעמידה?
במילים אחרות השינוי היחיד של הלחיצה לעומת הפרס זה שאחזיק את המוט מעבר לרוחב הכתפיים(ומן הסתם המשקלים יותר יהיו נמוכים)
לפי מה שהבנתי ההבדל היחיד בינהם הוא שבפרס החזה הקידמי יותר יעבוד חזק ובלחיצה רגילה הכתף האמצעית תכנס יותר לפעולה חזקה... יש עוד הבדלים???

• פותח/ת השרשור
כי אני רוצה לגוון....
עשיתי פרס חצי שנה... הגיע הזמן גם ללחיצה... גם אני מרגיש שהכתף האמצעית שלי פחות חזקה מאשר הכתף הקידמית...

• פותח/ת השרשור
אתה יודע שפרס=לחיצה? זה אותה המילה רק שפרס זה באנגלית
עזוב קטנוניות ומילון אבן שושן
פרס זה לחיצה עם ידיים בערך בגובה הכתפיים. ולחיצה רגילה זה ידיים לצדדים . עדיין אף אחד מהמומחים לא ענה מדוע פרס עדיף על הלחיצה הרגילה.

עזוב קטנוניות ומילון אבן שושן
פרס זה לחיצה עם ידיים בערך בגובה הכתפיים. ולחיצה רגילה זה ידיים לצדדים . עדיין אף אחד מהמומחים לא ענה מדוע פרס עדיף על הלחיצה הרגילה.
כי אף אחד עדיין לא הבין מה זה לחיצה עם ידיים לצדדים
כי אם מדובר בהרחקת כתפיים אז זה לא לחיצה

אני בכלל לא דיברתי על דמבלים!! אני אשאל שוב...
מה ההבדל בין לחיצת כתפיים לבין פרס עם מוט בעמידה?
במילים אחרות השינוי היחיד של הלחיצה לעומת הפרס זה שאחזיק את המוט מעבר לרוחב הכתפיים(ומן הסתם המשקלים יותר יהיו נמוכים)
לפי מה שהבנתי ההבדל היחיד בינהם הוא שבפרס החזה הקידמי יותר יעבוד חזק ובלחיצה רגילה הכתף האמצעית תכנס יותר לפעולה חזקה... יש עוד הבדלים???
חזה קדמי? מה פתאום אחי, החזה אחורי עובד הרבה יותר!

לכל הקטנוניים: מאחורי כל החפירה הזאת הוא פשוט שואל על רוחב האחיזה בפרס. רוחב כתפיים +- לעומת רחב יותר.

שאתה עושה בעמידה מילטרי פרס בגירסת מארק ריפטו יש לך יותר עבודה של הכתף הקדמית וכן גם החזה העליון יכנס יותר לעבודה(אם אני לא טועה בעיקר בתחתית התנועה)

שאתה עושה לחיצת כתפיים עם מוט בישיבה(אם היית אומר מוט אז לא היה בלבול) אז בדרך כלל אוחזים יותר רחב למרות שגם בישיבה אפשר לאחוז צר וגם במעידה אפשר לאחוז רחב. שאתה אוחז רחב יותר הכתף הקדמית תעבוד פחות והכתף הצידית תעבוד יותר וגם יהיה פחות עבודה של החזה העליון.

לגבי עמידה וישיבה זה תלוי. לעשות בעמידה זה מצריך יותר עבודה של שרירי הליבה שלך, אבל זה גם יותר קשה וצריך לעבוד יותר על טכניקה כדי שבאמת העומס על הגב יהיה נמוך יותר מבישיבה. הבעיה בישיבה היא שרוב המתקנים של הלחיצת כתפיים בנויים עם משענת בזווית של 90 מעלות ולא שיפוע קל כדי להוריד עומס מעמוד השידרה.

אני אישית עושה בישיבה אבל בעבר תמיד עשיתי בעמידה

• פותח/ת השרשור
. שאתה אוחז רחב יותר הכתף הקדמית תעבוד פחות והכתף הצידית תעבוד יותר וגם יהיה פחות עבודה של החזה העליון.

אני אישית עושה בישיבה אבל בעבר תמיד עשיתי בעמידה
זה בדיוק התשובה שרציתי!!
אז אני יעשה לחיצת כתפיים עם מוט בעמידה.
אני לא חושב שאני צריך הרבה עבודה על הכתף הקדמית כי אני עושה שני תרגילים שעובדים עליהם לחיצת חזה בשיפוע חיובי ולחיצת חזה רגילה בלי שיפוע.
דווקא על הכתף האמצעית הייתי רוצה לתת יותר דגש כי לא הרבה מהתרגילים שאני עושה עובדים עלייה...
זאת התכנית שלי לבינתיים בחיטוב תגידו לי אם היא בסדר:
סקוואט כנגד מוט 3 סטים של 8 חזרות
לחיצת חזה בשיפוע חיובי 3 סטים של 8 חזרות
לחיצת חזה בלי שיפוע 2 סטים של 8 חזרות
מתח באחיזת בנות 3 סטים 6 חזרות כל אחד.
תרגיל המסור (חתירה על ספסל עם משקולת יד יד )2 סטים 8 חזרות.
לחיצת כתפיים 3 סטים 8 חזרות.
כפיפות בטן רציתי להוסיף את תרגיל הגלגל אבל התכנית הזאת עצימה מדי ואני מגיע אליו עם שרירי ליבה חלשים לכן נאלצתי לוותר עליו ולעשות כפיפות בטן רגילות כנגד פולי עליון 2 סטים כבדים של 10 חזרות.
ולבסוף אני עושה 20 דקות ריצה אינטרוולים. אשמח לחוות דעת על התכנית...

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אם משקל היה אינדיקציה למה זה תרגיל טוב ומה זה תרגיל רע כולם היו עושים לחיצות רגליים על חשבון הסקוואט:s28:

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית