הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חיטוב או מסה ?

16yamit

משתמש מתחיל
4
0
נק' מוניטין:
0
4
0
אני מתאמנת כבר המון זמן ומבובלבלת ,
בחופש הגדול עשיתי חיטוב התחלתי במשקל 65 וירדתי 9 קילו בחודש וחצי הגעתי למשקל 56 מטר 71 והתחלתי מסה
אני מרגישה שרק השמנתי ולא עליתי כל כך במסת שריר (לא שמעתי אז על א''ש) עכשיו שוקלת 62 (עבר חודש וחצי )
עליתי 6 קילו מסה נקייה ובסוף כבר קצת לא שמרתי אבל עדיין .. 6 קילו נראה לי מוגזם לחודש וחצי
אין לי מושג מה לעשות עכשיו אני מרגישה שהאחוז שומן שלי גבוה ואין לי איך לבדוק ..
אני יחסית רזה אבל כן יש שומן וקצת יותר מידי ..
להפסיק ולהתחיל חיטוב שוב ואז מסה ?
ומה לעשות בחיטוב ? 45 דקות אירובי וזהו ? אם אני יעשה אימון כוח ABC רגיל ואחרי כל אימון 45 דקות אירובי ? שמעתי שזה סתם שורף את השריר ..
אשמח להסבר תודה 😃

לא יודע לגבי אירובי אבל העיקרון של חיטוב זה מינוס קלורי( זאת אומרת שאם את צריכה לצרוך לדוגמא 2000 אז תורידי בערך 300 ותגיעי לגירעון קלורי. אם המטרה שלך לגדול אז לכי על מסה אם את מרגישה שגדלת מספיק אז חיטוב.. זה לא סיפור גדול , שזה לא יסבך אותך יותר מידי.

6 קילו בחודש וחצי זה אכן יותר מדי.
סביר להניח שחזרו הנוזלים שירדו בתחילת הדיאטה ובנוסף השמנת קצת.
בחודש וחצי הזה צברת אולי חצי קילו שריר.

אני לא יודע מה הא.ש (את יכולה לשים כאן תמונה ללא פנים של בטן/גב/רגליים ואז נוכל להעריך) שלך, אבל אני מניח שהוא לא גבוה במיוחד.
אישית אני חושב שכדאי לך להמשיך מסה עם בקרה קלורית מאוד קפדנית, הייתי הולך על תפריט מסודר עם מאזן קלורי חיובי של 200-300 קלוריות על מנת למנוע השמנה נוספת (יתכן ותשמיני עוד טיפה, אך זה יהיה זניח אם תשמרי על מאזן חיובי עדין), ופי 2 חלבון ממשקל גוף.

לגבי התוכנית, הייתי עושה תוכנית AB שמשלבת את תרגילי הבסיס- סקוואט/בנץ/מיליטרי פרס/דדליפט (אם את לא מכירה את אחד התרגילים את מוזמנת לחפש בגוגל או בפורטל קילוגרם), בנוסף 2-3 בשבוע תוסיפי 20-30 דקות אירובי (סך הכל 50-70 דקות בשבוע).

ירדתי 9 קילו בחודש וחצי הגעתי למשקל 56
כשיו שוקלת 62 (עבר חודש וחצי )
העובדה שירדת 9 ק"ג בחודש וחצי ומיד אחר כך עלית 6 ק"ג בחודש וחצי מצביעה על כך שלא איבדת שומן ולא בנית ממש מסת שריר.
השינויים הקיצוניים האלה פוגעים בהרכב הגוף השלך וסביר שאחוז השומן שלך עלה בתקופה זו על חשבון מסת השריר שהיתה לך.
מציעה לך לאמץ תזונה מסודרת יותר ולהקפיד על כמות הקלוריות כדי להמנע מתנודות חריגות כל כך במשקל.

נערך לאחרונה:
Back
למעלה תחתית