הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון להעיר את השריר לפני אימון

OrshGym

משתמש פעיל
403
17
נק' מוניטין:
23
403
17
כהרגלי...אתמול טיילתי בין סרטונים של כושר ביוטיוב ונתקלתי בסרטון של Athlean-x שבמקרה אני גם מעריץ אותו, לגבי להעיר את השריר לפני האימון, בסרטון הספציפי שהבאתי פה זה למניעת פציעה בחיבליים אבל יש לו גם סרטון על להעיר את החזה העליון לפני אימון חזה כדי שהכתף הקדמית לא תעשה את כל העבודה של הייצוב וכו'...אם מישהו יוכל להסביר לי מה בדיוק אני יכול לעשות אני אשמח, החשיבה שלי היא לפני סקוואטים לעשות קצת Butt Extention ולפני אימון חזה קצת ממה שהוא הראה בסרטון שנוגע באימוני חזה.
(בערך מ-01:20)

סרטון שני--(05:01 בערך)

תודה רבה מראש D=

השאלה היא האם זה גם אמיתי כל הלהעיר את השריר..פעם ראשונה שאני שומע על זה...ואם זה בכלל עוזר
פעם השתמשת בטכניקה כזאת או דומה לפני אימונים שלך?

שרירים לא הולכים לישון, אין טעם להעיר אותם.

This_gonna_be_good.gif

בנבחרת ישראל בפוטבול אנחנו עושים בחימום משהו שנקרא Core Activation - רוטציה של פלאנקים ועוד כמה מתיחות ותרגילים לבטן.
הסיבה שעושים את זה היא ששרירי הבטן צריכים לעבוד חזק בזמן משחק או אימון פוטבול, במיוחד בזמן ספרינט או יצירת מגע, זה מה ששומר על הגוף שלך כמקשה אחת.
הבעיה היא שאי אפשר "לחמם" את השרירים האלה ולגרום להם לפעול בתרגילי חימום "סטנדרטים" כי הם פשוט לא עובדים מספיק. אז בעצם מאלצים אותם "להתעורר" בתרגילים יעודיים כמו שאמרת. בתכלס זה אומר להזרים לשם קצת דם ולגרום למערכת העצבים לפעול.

כשמדובר בהרמת משקולות ובתרגילי כוח זה לא חשוב לדעתי, כי השרירים שצריכים לפעול בכל מקרה עובדים בפול כוח בזמן התרגיל. אם אתה מתחמם במשקלים בהדרגתיות כמו שאמורים לעשות אתה מקבל בדיוק את אותו האפקט ולכן מיותר לעשות את הדברים האלה.

לפני אימון צריך לחמם את המפרקים, להזרים קצת דם לשרירים בתרגילים כלליים, ואולי למתוח קצת סטטית מקומות שהם הרבה פעמים טייט (פסואס, המס, מקרבים).

• פותח/ת השרשור
כשמדובר בהרמת משקולות ובתרגילי כוח זה לא חשוב לדעתי, כי השרירים שצריכים לפעול בכל מקרה עובדים בפול כוח בזמן התרגיל. אם אתה מתחמם במשקלים בהדרגתיות כמו שאמורים לעשות אתה מקבל בדיוק את אותו האפקט ולכן מיותר לעשות את הדברים האלה.

.
כן אבל פה לא מדובר על תרגיל של חזה עליון (לדוגמא), מדובר פה על העיר את החזה העליון כדי שבבנץ' החזה העליון יהיה "ער" ויעזור לכתף הקידמית. (וגם כנראה יתפתח כתוצאה מזה...)

אתה לא יכול ללחוץ בלי שהחזה יעבוד. וזה תקף לכל התנועות - אתה לא יכול לבצע את התנועה בלי שהשרירים שאחראיים עליה יעשו אותה.

אתה לא יכול ללחוץ בלי שהחזה יעבוד. וזה תקף לכל התנועות - אתה לא יכול לבצע את התנועה בלי שהשרירים שאחראיים עליה יעשו אותה.
אלא אם הם ישנים 🤦‍♂️

• פותח/ת השרשור
חח זה נשמע ממש לא הגיוני אבל אני פשוט מחפש את הסיבה שJeff אומר את זה...כי הוא לא איזה חרטטן...(אולי?...חחחח)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית