הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

מידע מדוע מאמן טוב יכול להכפיל את התקדמות המתאמן בטווח זמן נתון - מאמר חדש בפורטל

• פותח/ת השרשור
2000 קלוריות זה תת תזונה. ועדיין אתה תתקשה להצביע על מישהו שהגיע בצורה הזו לאימון יתר.
כן, זה ידוע שאצלך כל מה שפחות מצריכה של 4000 קל׳ נחשב תת תזונה.

2000 קלוריות זה תת תזונה. ועדיין אתה תתקשה להצביע על מישהו שהגיע בצורה הזו לאימון יתר.

אני לא חושב שאפשר להניח שמספר קלורי X הוא תת תזונה, מהסיבה הפשוטה שהכל יחסי ושה תלוי במיימדים של המתאמן

איך זה יכול להיות שמישהו שאוכל במאזן חיובי חלבון 2-2.5 לכל קילו , נגיד ומתאמן 4-5 בשבוע . עובד על השרירים איך הוא יכול לרדת במסת שריר ?

איך זה יכול להיות שמישהו שאוכל במאזן חיובי חלבון 2-2.5 לכל קילו , נגיד ומתאמן 4-5 בשבוע . עובד על השרירים איך הוא יכול לרדת במסת שריר ?
כשהוא עובר מתוכנית אימונית טובה לתוכנית בנפח ועצימות גבוהים מידי כמו שהרבה מאמנים גרועים בארץ נותנים. חלבון מהתזונה לא יכול לחלוטין להפוך את המגמה אצל מאומנים כי הם מגיבים אליו פחות טוב. בכלל לא בטוח שאצל אנשים מאומנים הקלוריות והחלבון עוזרים בהרבה אחרי שעבר פרק זמן מספיק ארוך אחרי האימון.

לדעתי הסימן הכי ברור להרס שריר זה צבע השתן, כשהוא כהה מאוד אז יש פירוק רציני של מסת שריר, כי כשהקרום של השריר נפגע יכולה להיות קצת דליפה של מיוגלובין לדם שהוא חלבון שמכהה מאוד את השתן (ביחד עם כל מיני חלבונים אחרים). זה אמור לקרות רק אחרי אימונים קשים מאוד. אם זה קורה כדרך קבע אז יש הרס שריר מוגזם.

כשהוא עובר מתוכנית אימונית טובה לתוכנית בנפח ועצימות גבוהים מידי כמו שהרבה מאמנים גרועים בארץ נותנים.
חלבון מהתזונה לא יכול לחלוטין להפוך את המגמה אצל מאומנים כי הם מגיבים אליו פחות טוב. בכלל לא בטוח שאצל אנשים מאומנים הקלוריות והחלבון עוזרים בהרבה אחרי שעבר פרק זמן מספיק ארוך אחרי האימון.

אבל בן אדם עולה במשקל ? מה קורה ? הוא עולה שומן ומפרק שריר ? איך זה הגיוני ?
לגבי השתן אני לא שמעתי את זה אבל סלח לי נשמע לי שטויות .

לדעתי הסימן הכי ברור להרס שריר זה צבע השתן, כשהוא כהה מאוד אז יש פירוק רציני של מסת שריר, כי כשהקרום של השריר נפגע יכולה להיות קצת דליפה של מיוגלובין לדם שהוא חלבון שמכהה מאוד את השתן (ביחד עם כל מיני חלבונים אחרים). זה אמור לקרות רק אחרי אימונים קשים מאוד. אם זה קורה כדרך קבע אז יש הרס שריר מוגזם.

למה לא הגיוני? כמו שאם תכנס למאזן חיובי בלי לאכול חלבון ואתה תשמין ותרד במסה הרזה או שתפסיק להתאמן ובסופו של דבר תאבד מסת שריר לא משנה מה תאכל, כך גם עבודה בנפח ועצימות מוגזמים יכולה לגרום לאיבוד מסת שריר כשהנזק שנגרם גדול מהיכולת של הגוף לתקן אותו.

השתן הוא הסימן הראשון לפירוק מסה רזה כי הוא הדרך העיקרית שבה הגוף נפטר מחנקן כך שבכל מקרה הצבע שלו הוא מדד לא רע לכמה קשה היה האימון. ספציפית אחרי אימונים קשים מאוד הקרום של השרירים נפגע והוא מאפשר להרבה חלבונים לזלוג לתווך הבין תאי ואז הם מנוקזים לדם דרך מערכת הלימפה כך שחלק גדול יותר מבד"כ יוצא בשתן ואפשר לראות את זה .

זאת הסיבה שבגללה רופאים מבקשים לא להתאמן כמה ימים לפני בדיקות דם ושתן והסיבה שבגללה מיוגלובין וCPK לא נחשבים כיום סממנים להתקפי לב כמו פעם.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית