הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלה בקשר לדופק ושריפת שומן...

• פותח/ת השרשור huge
  • פורסם בתאריך

huge

משתמש פעיל
439
0
נק' מוניטין:
852
439
0
אהלן
ניהלתי היום שיחה עם המאמנת בחדר כושר ,שנראת די מבינה. ברזומה שלה אלופת פיטנס בישראל בשנות ה 90 וגם בעלה היה מר ישראל בשנות ה 90 כך שאני נוטה לחשוב שהיא די מבינה בתחום...
דיברנו על דופק באירובי ושריפת שומן,לטענתה דופק אופטימלי לשריפת שומן הוא 70-65 אחוז מהדופק המקסימלי.כאשר דופק מקסימלי הוא 220-גיל.כמו כן היא טענה ש כאשר נמצאים בדופק זה 15 דקות ויותר באירובי הגוף שורף כ70 אחוז מהשומן ליצירת אנרגיה ...וכל התהליך הזה של שריפת 70 אחוז מהשומן ליצירת אנרגיה נמשך בערך כ שעה וחצי גם לאחר האימון האירובי...אבל כל זה מתקיים בתנאי שהיינו סביב 70-65 אחוז מהדופק מקסימלי לפחות 15 דקות.
מה דעתך בעניין?
נראה לי כל זה כמדע יותר מידיי מדויק מה שהיא ציינה ושזה לא באמת כל כך קירטי אם הדופק הוא 80 או 70 אחוז מהמקסימלי וגם שכל התהליך נמשך כשעה וחצי...
כלומר זה לא מדע מדויק.

תגיד לה שמשנת 90 עד 2010 (כמעט) עברו 20 שנה וכדאי שתתעדכן.
ויש על כך מאמר בפורטל
http://www.kilogram.co.il/150/אימון-אירובי/

גופנו משתמש במאגרי השומן על מנת לספק אנרגיה במהלך פעילות אירובית.תפוקת אנרגיה זו תלויה בעצימות האימון. בעצימות אימון נמוכה יהיה שימוש גדול יותר במאגרי השומן . ככל שהעצימות המאמץ תעלה כך השימוש במאגרי הגליקוליזה והגליקוגן (פחמימות) או/ו פוספאגן (קריאטין פוספט) תהיה דומיננטית יותר (הלוא הם מקורות אנרגיה אנ-אירוביים).
אם כך פעילות גופנית אירובית שתתבצע בעצימות נמוכה "תשרוף" יותר שומן מאשר פעילות גופנית אירובית המתבצעת בעצימות גבוה,נכון?
פה למעשה מתחילה אי ההבנה.
נכון יהיה לציין כי בפעילות גופנית בעצימות נמוכה-בינונית (טווח שבין 65%-85% מהדופק המרבי) מקור הדלק המטבולי העיקרי לאספקת אנרגיה יהיה השומן.
וכן גם נכון יהיה להגיד שבפעילות גופנית במאמץ תת-מרבי ומרבי (טווח שבין 85%-100% )מרבית מקור הדלק המטבולי לאספקת אנרגיה יהיה הגליקוגן והגלוקוזה בשרירים,בכבד ובמחזור הדם.
אבל….
ככל שעצימות האימון גוברת כך גם הדרישות האנרגטיות מגופנו עולות בהתאמה.
באופן ליניארי,עם העלייה במאמץ יעלה כך גם ההוצאה הקלורית.זאת משום שגופנו צריך להפיק יותר אנרגיה על מנת להתמודד עם הדרישות והעומסים המוטלים עליו.
אם זאת,ישנו פרמטר נוסף אשר יקבע את סך ההוצאה הקלורית הלוא הוא משך המאמץ.
ככל שמשך המאמץ יעלה כך ההוצאה האנרגטית תהיה יותר גבוה.

• פותח/ת השרשור
הגוף משתמש יותר במאגרי השומן זה כן (בזמן נתון באירובי עצמו) אבל ההוצאה הקלורית קטנה יותר = תאבד פחות שומן בסך הכללי באותו היום.
סתם בשביל הפרוטוקול 2/3 מהאנרגיה שלך כרגע במנוחה מנוצלת משומן, אז מה לא נעשה אירובי בכלל? גם אפשרות.

• פותח/ת השרשור
הגוף משתמש יותר במאגרי השומן זה כן (בזמן נתון באירובי עצמו) אבל ההוצאה הקלורית קטנה יותר = תאבד פחות שומן בסך הכללי באותו היום.
סתם בשביל הפרוטוקול 2/3 מהאנרגיה שלך כרגע במנוחה מנוצלת משומן, אז מה לא נעשה אירובי בכלל? גם אפשרות.
אז בקיצור לא להיתעשק בשטויות,לעשות כמה שיותר אירובי על דופק כמה שיותר גבוה.
לשרוף כמה שיותר קלוריות ולקוות לטוב?
ומה לגבי לפרוטוקול ה 3 ו ה 4 של לייל שכתוב במאמר?מה עדיף אימון אינטרוולים ואז אימון אירובי 40 דקות בעצימות בינונית או אימון אירובי בעצימות גבוה כמה שיותר זמן?

הפרוטוקולים מיועדים לשומן עיקש עם התוספים שרשומים שם (יהומבין בעיקר) לכן הדבר יהיה יעיל יותר (כנראה, אישית לא ניסיתי).
בקשר ללא להתעסק בשטויות זה תקף לכל דבר לא רק לזה.

• פותח/ת השרשור
הפרוטוקולים מיועדים לשומן עיקש עם התוספים שרשומים שם (יהומבין בעיקר) לכן הדבר יהיה יעיל יותר (כנראה, אישית לא ניסיתי).
בקשר ללא להתעסק בשטויות זה תקף לכל דבר לא רק לזה.
אוקיי ואם נגיד שריפת קלוריות זה לא הדבר המרכזי שאני מחפש באירובי...
כלומר אני נמצא גם ככה כבר במאזן קלורי מספיק שלילי מהתזונה עצמה,אז עדיף לי במקרה זה לעשות אירובי בעצמיות ביונית כדי לשרוף יותר שומן מהאירובי עצמו?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית