הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לא יכול לעבוד! גם לכם זה ככה? אני פשוט *לא* יכול

• פותח/ת השרשור Vile
  • פורסם בתאריך

Vile

משתמש קבוע
1,071
374
נק' מוניטין:
752
1,071
374
היי,
כבר הרבה מאוד זמן שאני מובטל, אני פשוט שונא לעבוד.
שונא שצריך ללכת לישון מוקדם כדי לקום מוקדם.
שונא שהעבודה לוקחת את חיי הלילה ולדור שלנו אין חיים, רק עבודה ושינה.
שונא את זה שאני צריך לסרב לחברה שלי לצאת איתה בגלל העבודה וזה סתם הורס לנו את הקשר שזה הדבר הכי כואב מבחינתי.
שונא לקום מוקדם בבוקר!
שונא לעבוד 8 שעות!
שונא את ההרגשה של המתח והסטרס הזה לילה לפני העבודה כשאתה יודע שצריך ללכת לישון ולקום מוקדם בבוקר.
שונא שזה לוקח לי זמן מהחדר כושר.
שונא שאחרי שאני חוזר הביתה, אני פשוט גומר ואין לי כוח לעשות כלום אלא רק לישון.

די!
מתוסכל רצח!
זה בכלל לא נעים.
בעיקר החלק באדום זה מה שהכי מפריע לי, ואני מבין אותה! וגם לי אישית זה קשה כי באלי להשקיע בקשר ולראות אותה יותר, וגם את החברים שלי.
יש לי חברה שאני אוהב וסתם הקשר שלנו דועך בגלל העבודה, ובכל עבודה זה ככה.

פעם הדור הקודם לא היה צריך לקרוע את התחת ולעבוד 8-10 שעות כל יום ולילה כדי לשרוד ולקנות מסתיק או מתנה קטנה לעצמו.
היה להם זמן לצאת, זמן להשקיע במערכת היחסים, כסף מיותר כדי לקנות כל מני דברים.

היום אין זמן לכלום, כולם במרדף אחרי הכסף, גועל נפש של מנטליות נהייתה למדינה הזאת.
כואב הלב.
פשוט כואב.

תעבוד במשרה חלקית ותבזבז פחות. לחלופין תמצא עבודה שאתה אוהב - יותר קשה אבל גם יותר משתלם.
אני לדוגמה שנאתי ממש את העבודה שלי. הלכתי לעבוד בתור שליח פיצה ונהנתי מכל רגע, העבודה היתה ממש קלה (חוזר הביתה עם מלא אנרגיות אחרי משמרת של 12 שעות), יכול לדבר בפלאפון כמה ומתי שבא לי ועוד דברים שאני לא זוכר.

חשבת על לעבוד בשעות הצהריים ?
חשבת לעבוד 3-4 פעמים בשבוע ?

אני עובד 3 פעמים בשבוע , רק בשביל שבשאר הימים יהיה לי זמן לחברה למכון וליציאות , אבל כשאני עובד אני שורף יום , 12 שעות עבודה , מה רע בזה? אני נהנה מ2 העולמות ועושה ברוך השם אחלה כסף

• פותח/ת השרשור
תעבוד במשרה חלקית ותבזבז פחות. לחלופין תמצא עבודה שאתה אוהב - יותר קשה אבל גם יותר משתלם.
אני לדוגמה שנאתי ממש את העבודה שלי. הלכתי לעבוד בתור שליח פיצה ונהנתי מכל רגע, העבודה היתה ממש קלה (חוזר הביתה עם מלא אנרגיות אחרי משמרת של 12 שעות), יכול לדבר בפלאפון כמה ומתי שבא לי ועוד דברים שאני לא זוכר.
מה זו העבודה החלומית הזאת? הלוואי עלי!!!
עבדתי ב- 100 עבודות, והייתה רק אחת שבאמת אהבתי, הייתי מציל ובקיץ הייתי עובד המון שעות והיה לי כיף רצח, חוזר הביתה ועוד יוצא בלילה, וגם נהנה בזמן העבודה, מדבר עם בחורות, חברים, כל מני אנשי עסקים, שומע סיפורים, והעיקר גם שורק לאנשים לא לקפוץ חחח...
אבל עכשיו חורף :(

חשבת על לעבוד בשעות הצהריים ?
חשבת לעבוד 3-4 פעמים בשבוע ?

אני עובד 3 פעמים בשבוע , רק בשביל שבשאר הימים יהיה לי זמן לחברה למכון וליציאות , אבל כשאני עובד אני שורף יום , 12 שעות עבודה , מה רע בזה? אני נהנה מ2 העולמות ועושה ברוך השם אחלה כסף
האמת שחשבתי, ונשבע לך שהתאמצתי למצוא עבודה לשעות הצהריים ופשוט לא מצאתי, אין!
כל העבודות זה עם משמרות, שחובה לעבוד בוקר וערב במהלך השבוע.
פשוט קשה!

חחחחחח נשבע שבידיוק אני רואה בובספוג ברגע זה.
פתח ערוץ 91 ב- YES, יש פרק מעניין עכשיו 😃

אין לי מה לייעץ לך חוץ מזה שאתה פשוט מפונק ובכיין.

אתה מאשים את יוקר המחייה בחוסר רצון שלך לעבוד, אבל אתה פשוט לא רוצה לעבוד.

רוב האנשים עובדים משרה מלאה, כאן באוסטרליה החל מגיל 18 לרוב.

גם אני לא טיפוס של בוקר, אבל שתתחיל לעבוד בשעות "רגילות" - אתה תתרגל.

אם אתה לא רוצה לעבוד בקרים, תהיה מלצר או ברמן ותעבוד בצהריים / ערב / לילה. אבל אני אנחש שגם זה לא מתאים לך מסיבה כזו או אחרת כי אתה פשוט בכיין מדי.

• פותח/ת השרשור
אין לי מה לייעץ לך חוץ מזה שאתה פשוט מפונק ובכיין.

אתה מאשים את יוקר המחייה בחוסר רצון שלך לעבוד, אבל אתה פשוט לא רוצה לעבוד.

רוב האנשים עובדים משרה מלאה, כאן באוסטרליה החל מגיל 18 לרוב.

גם אני לא טיפוס של בוקר, אבל שתתחיל לעבוד בשעות "רגילות" - אתה תתרגל.

אם אתה לא רוצה לעבוד בקרים, תהיה מלצר או ברמן ותעבוד בצהריים / ערב / לילה. אבל אני אנחש שגם זה לא מתאים לך מסיבה כזו או אחרת כי אתה פשוט בכיין מדי.
מילצרתי תקופה ארוכה, היה נחמד, לא יותר מזה.
יצאתי כי הרגשתי שמציתי את העבודה הזאת, כבר הרגיש לי רע לעבוד שם אחרי תקופה.
נתחיל מזה שאין לך ביטוח כשאתה מלצר, אתה עובד שחור, אם קורה לך משהו חס וחלילה אין מי שיפצה אותך.

מפונק כבר אמרו...או שתמצא עבודה בתחום שאתה אוהב או שתלך תלמד משהוא, תתמקצע במשהוא, אתה יודע, שיהיה לך כישורים ולא סתם לבזבז זמן על כסף.
חיי היום יום של הדור כיום כמעט זהה לכל אחד: לסיים צבא, להרוויח כמה שיותר כסף בלי לעשות עם עצמך שום דבר, 'לסבול' כל השבוע ורק ליבב שהסופש יגיע - לשמוח ולהשתכר, ולחזור להיות מבואס במשך שבוע נוסף וחוזר חלילה. אח"כ מבזבז את כל הכסף בחול, חוזר, מבזבז על עוד ובעצם בגיל 25 אין לו כלום ולא עשה מעצמו כלום, רק ביצע סחר עלוב בכסף.
יש גם את החכמים שהולכים ישר 10 דקות אחרי השיחרור לילמוד כי זאת הדרך היחידה להצליח אחי, והם מוצאים את עצמם עם תואר שלא שווה הרבה בסוציאולוגיה \ עיצוב או מנהל עסקים.

מצד אחד הדור של היום לא יודע איך לנהל ולפתח את עצמו, מצד שני אני עדיין לא יודע ואו בטוח מה באמת הצד הנכון. מה שכן נראה מבטיח: תפסיקו ללכת ללמוד סתם בשביל תואר, ותפסיקו לבזבז את החיים על כסף כסף כסף, הרבה יותר חכת ללמוד איך להרוויח כסף, ולא לנצל את כל הזמן ברק להרוויח כסף, הוא יעלם באיזה שהוא שלב.

איך אתה יודע כמה הדור הקודם היה צריך לעבוד?
מה זה הפוסט המסכן הזה?אתה מאשים את החברה בזה שאתה בכיין שלא רוצה לעבוד?
תאשים את עצמך בזה שאתה אפס.
אני עובד 48 שעות בשבוע, גם לילות וסופי שבוע. לומד 3 פעמים בשבוע, מתאמן, יש לי חברה וגם מוצא את הזמן לעצמי מעבר לאימונים..שזה ספר טוב או 3DS.
בקיצר לך תתמסכן במקום אחר. אתה אחת מהסיבות שאנשים משלמים פה כ"F הרבה מסים..כולשעמו

אני צפיתי זאת שתרגיז את צופי הפוסט, בכל אופן דעתי היא כזו, תקח זמן לעצמך ותעשה חושבים.

מהן המטרות שלך בחיים שאליהם אתה מייחל להגיע וכיצד אתה מתכנן להגיע אל היעדים שהצבת לעצמך בחיים.

-חשוב שתדע / תזכור, שבסוף היום אתה הוא האדם היחיד אשר דואג ויצטרך להמשיך לדאוג לעצמו עד שארית חיו. אתה הוא זה שמעצב לעצמו את אורך חיו, אתה תבחר אם אתה תהנה ממה שאתה עושה ותיהיה מחוייך בחיים, או שתמשיך לרחם על עצמך ולהתבכיין כפי שהצגת לנו כאן.

זה היה סתם טיפ לחיים מכיוון שהחיים הם לא פיקניק.

קורא לפעמים שנמאס להיות עבד. עבד של הרכוש. עבד של הבוס. עבד של "הצרכים". מזון לוקח לי חצי משכורת. החצי השני לרוב מושקע. אם אתה חיי עם ההורים או מרוויח טוב, עוד אפשרי. בישראל אתה לא שווה כלום בכל משרה. כולם גונבים ואם אתה לא גונב - אתה פרייאר. אם לא למדת בזמן, רוב הסיכוים שאם תשאר בארץ תהיה עבד,הומלס או שילוב של שניהם.
תסיים פה מקצוע ותיסע למקום איפה שתהיה שווה יותר. מן הסתם- כסף זה לא הכל. אבל אם אתה עובד שנים, לא מתקדם בגרוש(הכל יקר),ועדיין נשאר פה.. הטעות שלך ידידי. אם אתה מתחבר לעבודה, אף אחד לא מנהל אותך(יש לך תואר, משרה טובה וכו) ואתה עושה כסף טוב... אתה תהנה מהחיים. אפשר להתבכיין ולהתלוננן אבל כלום לא השתנה. המחירים ימשיכו לעלות. לדעתי אתה צריך למצוא עבודה אחרת אם נשבר לך הזין. כסף לא גדל על העצים אבל להיות להתעצבן בגלל חוסר בכסף לא מוביל למקומות טובים. אני מעודד ירידה מהארץ מהסיבה הפשוטה שאני חושב שאני שווה יותר ואם פה אתה עובד 48 שעות בשבוע- סוגר 5 אלף במקרה הטוב(עבודת מינימום), אם תהיה מהגר עבודה בארה"ב לדוגמא המשכורת שלך תוכפל או אפילו תשולש בזמן שהאוכל והשכירות מחצית ממה שפה. הדבר המשתלם היחידי שנשאר לעשות פה : זה ללמוד. ואם אתה לא לומד או חוסך ללימודים, אתה תמשיך להיות עבד אם זה במשכורת של 23 או 40 שקל לשעה(ההוצאות יגדלו בהתאם להכנסות).
לא פלא שבישראל השימוש באלכוהול ובסמים תמיד בעליה מתמדת. אנשים לא רואים טעם בעבדות שכופים עליהם. כן אתה יכול להילחם ואולי בסוף לשרוד. האם התוצאה שווה את המאמץ? לכל אחד יש תשובה שונה.
כמה שהיהדות לא דוגלת באהבת הזולת ואלטרואיזם, כמה שהמדינה לא דוחפת ציונות ולאומנות- בסופו של דבר אתה מבין שאתה לבד, אדם לאדם זאב וכדי לעלות למעלה אתה צריך לדרוך על אחרים. יש כמובן יוצאי דופן, אבל זו בערך הסיבה למה המדינה שלנו כל כך כושלת מכל הבחינות. כאינדיבידואל - אתה לא תשרוד פה הרבה זמן. אם היית נשאר בקבע,מוצא איזה קומבינה,לומד להלבין כספים. היית חיי טוב. אחרת, אתה תעבוד הרבה מאוד..

פעם הדור הקודם לא היה צריך לקרוע את התחת ולעבוד 8-10 שעות כל יום ולילה כדי לשרוד ולקנות מסתיק או מתנה קטנה לעצמו.
היה להם זמן לצאת, זמן להשקיע במערכת היחסים, כסף מיותר כדי לקנות כל מני דברים
תנסה לומר את זה להורים שלך, מעניין מה תהיה דעתם.

וברצינות כבר אמרו כאן אתה צריך להחליט מה אתה רוצה מעצמך, זה נכון שהחיים כאן לא קלים אבל אם אתה חושב שאנשים
במקומות אחרים בעולם (נגיד ארה"ב) חיים בכבוד בלי לעבוד אתה טועה.

במקומות אחרים בעולם (נגיד ארה"ב) חיים בכבוד בלי לעבוד אתה טועה.
זה לפעמים ממש מצחיק אותי שישראלים בוכים ״כמה הם עובדים״. בארה״ב עובדים הרבה יותר ואין גם כל כך הרבה חגים כמו בישראל. בישראל מראש השנה עד סוף סוכות לא עובדים. כך גם מפסח עד שבועות. ״תקופת חגים״ - הכל מת חצי שנה במדינה הזו ורק חצי שנה ״עובדים״. בארה״ב יש משהו כמו 12 ימי חופש בשנה בתור חגים לאומיים. אין 150-200% בחגים או סופי שבוע וגם ואין דמי נסיעות. תעבוד או שתפוטר - פשוט מאוד.

הינה דוגמה להראות שלא הכל ורוד (האתר עצמו פח, אבל המקורות בסדר):
http://20somethingfinance.com/american-hours-worked-productivity-vacation/

נערך לאחרונה:
חבר שלי בארה"ב (ישראלי שעבר לשם בגיל יחסית מוקדם) עושה 60000 דולר בשנה בתור "מחשב סיכונים" בAIG (תואר בחשבונאות) הוא עובד מ8:30 בבוקר עד 20:00 בערב.

יש סיבה שבגיל צעיר , שאנחנו עוד "חזקים" פיזית , קורעים את התחת ועושים ה-כ-ל ביחד - עבודה , לימודים, יציאות , בנות , חו"לים וכו'
ככל שהגיל הולך וגדל ככה האפשרות של לעשות הרבה דברים יחד דועכת ומשם האחריות נהיית יותר גדולה (משפחה,משכנתא וכו')
לכן מי שלא ייקרע את התחת בגיל הזה (להערכתי זה בערך עד גיל 40) בשלב מאוחר יותר של החיים יבכה פי2

אז תחשוב מה עדיף לך

חבר שלי בארה"ב (ישראלי שעבר לשם בגיל יחסית מוקדם) עושה 60000 דולר בשנה בתור "מחשב סיכונים" בAIG (תואר בחשבונאות) הוא עובד מ8:30 בבוקר עד 20:00 בערב.
רק לשם עניין, 50 אלף דולר בחודש בעיר מפותחת ולא איזה עיירת פיתוח בארה״ב זה דיי נמוך. לדוגמה בקליפורניה יהיה לך מאוד קשה לשרוד עם 60 אלף דולר ואפילו תחשב מבחינת המדינה כ״עני״ ותזכה להטבות סוציאליות רבות. זה נובע בעיקר מיוקר המחייה במדינה (שוב, מתייחס רק לקליפורניה וזה הדבר היחיד שאני יודע בארה״ב. לכל השאר אני לא יכול להגיב כי לא גרתי בהם מספיק זמן כדי להבין את הדינאמיקה באותה מדינה (STATE). המדינות בארה״ב שונות בתחליט בחוקים שלהן, ככה שזה ממש כמו להגיע כביכול למדינה חדשה מבחינת בירוקרטיה).

רק לשם עניין, 50 אלף דולר בחודש בעיר מפותחת ולא איזה עיירת פיתוח בארה״ב זה דיי נמוך. לדוגמה בקליפורניה יהיה לך מאוד קשה לשרוד עם 60 אלף דולר ואפילו תחשב מבחינת המדינה כ״עני״ ותזכה להטבות סוציאליות רבות. זה נובע בעיקר מיוקר המחייה במדינה (שוב, מתייחס רק לקליפורניה וזה הדבר היחיד שאני יודע בארה״ב. לכל השאר אני לא יכול להגיב כי לא גרתי בהם מספיק זמן כדי להבין את הדינאמיקה).

הם גרים בניו יורק (הוא עובד במנהטן) ולכן נתתי את הדוגמא הזאת

עריכה: קח בחשבון שאישתו מביאה גם כסף הביתה, אני לא בטוח שהם נחשבים עניים הם ממוצעים לגמריי כנראה אבל עדיין הוא קורע את התחת כל היום בעבודה

ניו יורק זה שטח גדול. כנראה גר בפרברים הקרובים למנהטן = יקר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית