הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לא יכול לעבוד! גם לכם זה ככה? אני פשוט *לא* יכול

• פותח/ת השרשור Vile
  • פורסם בתאריך
זאת בדיוק הנקודה, קם מוקדם רכבת בלאגנים אותו דבר בחזור.

בשביל כסף צריך לעבוד, בכל העולם. (אלא אם כן ירשת אותו)
אכן אבל זה לא בדיוק מיוחד לארה״ב. הוא בוחר כרגע לעבוד כל כך הרבה שעות כדי לשכר כזה גבוה. הוא יכול נניח להוריד 50 אלף דולר בשכר ולעבוד פחות (במקום עבודה שלו או במקום אחר).

אכן אבל זה לא בדיוק מיוחד לארה״ב. הוא בוחר כרגע לעבוד כל כך הרבה שעות כדי לשכר כזה גבוה. הוא יכול נניח להוריד 50 אלף דולר בשכר ולעבוד פחות (במקום עבודה שלו או במקום אחר).

אני מאמין שהמטרות שלו הן להתקדם בחברה ככה שבסופו של דבר הוא יוכל לעבוד פחות ולהרוויח יותר

כמה דברים:
1. תמצא עבודה שמעניינת אותך ומתאימה לאורח החיים שלך.
2. תעשה עם עצמך תיאום ציפיות, מעטים יכולים להרשות לעצמם לצאת באמצע שבוע גם מבחינת זמן וגם מבחינת עלות
3. אלה החיים

בכלל תנסה לחשוב כמה שנים קדימה, איפה אתה רוצה להיות מבחינת קריירה ובכלל בחיים.

ככה שבסופו של דבר הוא יוכל לעבוד פחות ולהרוויח יותר
זה עובד בדיוק ההפך - ככל שאתה מתקדם בחברה יש לך יותר אחריות, אתה עובד יותר. ראה מנכ״לים של חברות שונות - עובדים הרבה מעל ל-40 שעות הממוצעות ולעיתים אף מכפילים את זה.

זה עובד בדיוק ההפך - ככל שאתה מתקדם בחברה יש לך יותר אחריות, אתה עובד יותר. ראה מנכ״לים של חברות שונות - עובדים הרבה מעל ל-40 שעות הממוצעות ולעיתים אף מכפילים את זה.

כן אבל אתה "עובד" בהגדרה הפיזית, פחות. עושים בשבילך מביאים לך לוקחים לך וכו'. בשלב הזה אתה פשוט ה"מוח" ולזה אני חושב שכולם רוצים להגיע.

כן אבל אתה "עובד" בהגדרה הפיזית, פחות. עושים בשבילך מביאים לך לוקחים לך וכו'. בשלב הזה אתה פשוט ה"מוח" ולזה אני חושב שכולם רוצים להגיע.
זה נדמה לך. אבל אני מניח שזה תלוי בתחום.

זה נדמה לך. אבל אני מניח שזה תלוי בתחום.

בכל תחום שאני מכיר, מנכ"לים מקבלים יחס (בחברות גדולות כמובן דוגמאת AIG) מאד מאד מלוקק , זה כיף והרבה אנשים רוצים להגיע למעמד הזה .
אגב בחברות גדולות גם תפקידים כביכול "זוטרים" במקום אחד יהנו מהטבות ויחס כזה ואז ה"יום עבודה" לא נראה כזה נוראי כבר

בכל תחום שאני מכיר, מנכ"לים מקבלים יחס (בחברות גדולות כמובן דוגמאת AIG) מאד מאד מלוקק , זה כיף והרבה אנשים רוצים להגיע למעמד הזה .
יש הבדל בין יחס, שאתה רואה מהצד בתור ״עובד״ או ״מכיר״, לבין העבודה בפועל.
יש לי לערך 5 חברים בישראל שההורים שלהם מנכ״לים בחברות גדולות בישראל. אף אחד מאותם הילדים לא ראה את אבא או אמא בילדות שלו וגם לא כיום. ההורים היו עובדים מבוקר עד לילה בימים מסויימים וקבועים בשבוע ובשאר הימים עובדים ״רגיל״ כמו כולם (יוצאים ב 7 מהבית וחוזרים ב 6-7).
כמובן, לא משקף - אבל אני רואה מגמה דומה גם בארה״ב ובמקומות שאני עבדתי בישראל (חברות מסחר, הייטק בעיקר).

זה כי בין היתר הם חולי עבודה. החיים שלהם זה לעבוד ולכן הם בתפקיד הזה.
לפי מה שהבנתי מבדיקה קצרצרה בגוגל לא מזמן, השכר הממוצע בארהב זה 4000$~ בחודש, שזה 48000$~ בשנה. לפי מה שרשמת קודם, 60000$ שנתי זה מעט. אז בעצם הרוב לא חיים משהו?

לפי מה שהבנתי מבדיקה קצרצרה בגוגל לא מזמן, השכר הממוצע בארהב זה 4000$~ בחודש, שזה 48000$~ בשנה. לפי מה שרשמת קודם, 60000$ שנתי זה מעט. אז בעצם הרוב לא חיים משהו?
השכר הממוצע בארה״ב, שזו מדינה בגודל כל מדינות אירופה יחדיו לא משקף דבר. השכר הממוצע במדינה כמו אלאבמה, מדינת רפאים, לא יכול להשתוות לשכר ממוצע בקליפורניה. איכות החים שונה, עלויות שונות, יוקר מחיה שונה. זה כמו להשוות את אוקראינה, מדינת עולם שלישי באירופה שבקושי תמצא שם נייר טואלט, לבין מדינה מאוד מפותחת כמו אנגליה - נסה להשוות את השכר הממוצע בין אוקראינה לאנגליה, תקבל מספרים שונים לחלוטין.
חוץ מזה $48K זה ברוטו ולא נטו, ככה שזה לא $4000 לכיס כל חודש.

פותח האשכול -
אמרת שיש לך ידע בכימיה או משהו כזה.
גם מלפי התגובות שלך בפורום אתה מבין בתחום.
למה שלא תעסוק במקצוע? משהו שמדבר אלייך?

באוסטרליה המצב שונה מאוד מארה"ב, 60,000 זה שכר ממוצע, שאתה יכול בתור מורה או כבאי או שוטר להגיע אליו בקלות.
עם השכר הזה אתה חי די בסבבה בלי שום שעות נוספות.
כאן יש הקפדה חזקה על זכויות עובדים, חופשות מאוד ארוכות, עסקים מעכשיו מורידים הילוך לקראת חג מולד כדי לא להתקע עם עבודה.
כאן 17:01 המשרדים ריקים נעולים, המושג לעבוד יותר כמעט לא קיים יש ערך עליון לחיי משפחה, אמא ששמה את הילדים בגן כל השבוע נחשבת לאמא מזניחה ממשפחה רעה. שמים כאן ילדים 1-3 ימים בשבוע בגן גג.
מצד שני העבודות כאן מאוד מסודרות, אחות של ארוסתי נסעה שעה כדי להיבחן בקבוצה להתקבל לחנות בגדים. כולל קו"ח ממליצים וכו'. נוהל דומה יקרה גם בברים ובתי קפה לרוב, לעיתים עם שכר שנתי ולא שעתי.

• פותח/ת השרשור
פותח האשכול -
אמרת שיש לך ידע בכימיה או משהו כזה.
גם מלפי התגובות שלך בפורום אתה מבין בתחום.
למה שלא תעסוק במקצוע? משהו שמדבר אלייך?
הלוואי וזה היה המצב בארץ.
בארץ 99% מהאנשים לא אוהבים את מה שהם עושים, שזה כל כך עצוב.
משום מה אין עבודה בתחומים שבידיוק אנשים אוהבים, זה באסה רצח.

--

חברים, נפלה עלי מכה חדשה.
חברה שלי אמרה שהיא רוצה הפסקה, לא מבין כל כך למה אבל זה מעלה לי את רמות הסטרס!
Dam stress levels, increasing catabolism !!

קשה לי עם זה, קשה לי שהיא ככה מוותרת עלי ועל הקשר, כל היום אני במתח, בסטרס, יש לי מן צביטה כזאת בלב כל דקה.
כאילו אני מפחד ממשהו, כאילו הלב לא מפסיק לדפוק מהר, מן לחץ כזה בחזה, עוד מישהו מכיר?

תעזוב רגע את העבודה בצד,דבר עם החברה תראה מה מפריע לה.
אתה סה"כ בן 21 מותר לך להתלבט ולחשוב מה אתה רוצה מעצמך בחיים, היא צריכה לכבד את זה.

@Vibryll זה מסוג הפעמים שאנחנו מחכים לתגובות של @coldfire
וייל, אני חושב שאתה קצת נסחף. נכון, במצב הנוכחי בישראל לא קל לחיות, אך לבוא ולהתלונן לא יוכל לשנות יותר מידי. קח את עצמך בידיים.
לגבי חברה שלך, אני מסכים עם תגובה מעליי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית