ייעוץ נעלי ריצה

עמרי גיגי

משתמש מתחיל
73
1
נק' מוניטין:
1
73
1
שלום לכולם !
אני רוצה להתחיל לרוץ ואני חדש בתחום ..
אני רוצה בבקשה המלצה לנעלי ריצה שמתאימות לריצה ברחוב ולא על הליכון או חולות ..
ואם אפשר אז גם לגבי שעון של פולאר תכוונו אותי למשהוא בסיסי עם משדר וחגורה ...
תודה !!!!!!!!!!!

mizuno , new balance לדעתי החברות המובילות בתחום נעליים נוחות מאוד שכיף לרוץ איתן.

אין כזה דבר נעליים מובילות, ברור שלא תקנה נעלי ריצה של גלי אבל מה שחשוב זה שתמצא דגם שמתאים לך:
1. נוח ב 100%
2. להשתדל לרוץ איתו מעט בחנות.
3. לבדוק אם אתה צריך נעל נייטרלית או לא.

אצלי לדוגמא היצרן המועדף הוא סאוקוני, למה? כי זו אחת הנעליים הראשונות שמדדתי כשהתחלתי לרוץ והיו לי נוחות
ואני ממשיך עם אותו דגם בתקווה שהשדרוגים שעושים לו לא יהרסו אותו.

אני אישית מעדיף ברוקס או סאקוני
שים לב ברוב הדגמים של סאקוני גובה העקב לא סטנדרטי (12 מ"מ) אלא נמוך יותר (8מ"מ, 4מ"מ)
ולא לכולם זה מתאים.

הכי מומלץ זה לקנות זוג נעליים, לרוץ פעם-פעמיים על מסילה בלבד, ואם לא נוח ניתן להחליף.
בהצלחה!

פשוט לא לרוץ עם נעלי ספורט.
אני מאמין שהוא יוכל לשפוך יותר מידע @hanan

אין הבדל משמעותי בין החברות, תקנה נעל מחברה מוכרת שנוחה לך כבר בחנות. עדיף לנסות אותה כמה דקות בריצה על הליכון.

עבור רץ מתחיל, שעון דופק הוא מיותר

כמו שאמרו לך, תקנה נעל מחברה מוכרת.
חשוב מאוד שיהיה לך נוח במאת האחוזים, אם יש אפשרות לרוץ קצת על מסילה בחנות, זה מעולה.

אין הבדל משמעותי בין החברות, תקנה נעל מחברה מוכרת שנוחה לך כבר בחנות. עדיף לנסות אותה כמה דקות בריצה על הליכון.

עבור רץ מתחיל, שעון דופק הוא מיותר
למה שעון דופק מיותר לדעתך חנן?
אחרי הכל הוא האינדיקציה הכי טובה לקלוריות/דופק. משמעותי למי שסופר קלוריות או מעוניין לראות שיפור בדופק מאמץ.

למה שעון דופק מיותר לדעתך חנן?
אחרי הכל הוא האינדיקציה הכי טובה לקלוריות/דופק. משמעותי למי שסופר קלוריות או מעוניין לראות שיפור בדופק מאמץ.
הקלוריות שמציג שעון דופק הן לא ממש מדויקות,אם תכפיל את המשקל שלך במספר הק'מ שרצת זו הערכה מספיק טובה, אם אתה רוצה להחמיר תוריד 10%
לגבי השימוש בדופק, אני מאמין שרץ צריך קודם כל ללמוד תחושת מאמץ על סמך הרגשה ולא ע'י מספרים.
קל = יכול לדבר
בינוני = מדבר אבל מתנשף / לא נחנק
מהר = מתנשף, קשה לדבר

כאשר רץ מתקדם יותר, יש אפשרות לחלוקה ליותר טווחים ואז נדרשת הערכה של דופק מקסימלי / סף חומצת חלב וחישוב מדויק של התחומים.

לבחור שכתב שכדאי "פשוט לא לרוץ עם נעלי ספורט", לדעתי מדובר במיתוס,
כי ברוב המקרים נעלי ספורט הן הכרחיות.
בדיוק פרסמתי סיפור אישי שלי בפורום פציעות ספורט הקשור לעינין זה
ואתה מוזמן לקרא אותו כאן:
https://www.lbs.co.il/threads/60389/

Back
למעלה תחתית