הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ העמסות בדל פחמימה

• פותח/ת השרשור kroif
  • פורסם בתאריך

kroif

משתמש קבוע
1,219
58
נק' מוניטין:
131
1,219
58
שלום,מעונין לשמוע דעות מתי כדאי להעמיס בתפריט דל פחמימה(עד 60ג' ביום)כאשר הגירעון שלי הוא לא יותר מ-300קל'?
לאחרונה הקטנתי את הגירעון-אוכל יותר כדי לנסות ולהתאושש יותר טוב באימונים ולחזור לעצמי.המשקל שלי עומד על 79ק"ג ואחוז שומן בערך 10,חושב שללא הנוזלים אפילו פחות.בימי אימון מוציא 2300-2500קל',בימים האחרונים אפשר לומר שאני תקוע על אותו משקל והיקף בטן.
תפריט:חלבון-160ג',פחמימה כאמור עד 60 והשאר שומן,120-130ג' שכולל הרבה גבנ"צ22%,ביצים,נקניקים,בולגרית וכמובן עוף ובקר.
עד כה נהגתי להעמיס אחת ל8-10ימים.
תודה.

נערך לאחרונה:
בלי קשר לגירעון, אני מתייחס לכמות הפחמימות היומית.
ולא הבנתי למה אתה מעלה פחמימה אחרי העמסה, לא אמורים להעלות.
אם אתה עושה דל פחמימה אתה נשאר על דל פחמימה.

• פותח/ת השרשור
בלי קשר לגירעון, אני מתייחס לכמות הפחמימות היומית.
ולא הבנתי למה אתה מעלה פחמימה אחרי העמסה, לא אמורים להעלות.
אם אתה עושה דל פחמימה אתה נשאר על דל פחמימה.
בימים שלאחר ההעמסה הפחמימה על כ-30/40ג' וכאמור כעבור כמה ימים היא עולה ל50-60,לא קריטי.אני רוצה להמשיך ולהעלות בהדרגה כי מכוון עצמי להתחיל מאסה אבל עם פחמימה נמוכה בתקופה הראשונה.
מכיוון שההעמסות שלי הן משולחות רסן..מעדיף לשמור אותן במרחק גדול יותר אחת מהשניה,לפחות כל עוד לא נתקע משמעותית במשקל,גם ככה הגירעון נמוך.

בימים שלאחר ההעמסה הפחמימה על כ-30/40ג' וכאמור כעבור כמה ימים היא עולה ל50-60,לא קריטי.אני רוצה להמשיך ולהעלות בהדרגה כי מכוון עצמי להתחיל מאסה אבל עם פחמימה נמוכה בתקופה הראשונה.
מכיוון שההעמסות שלי הן משולחות רסן..מעדיף לשמור אותן במרחק גדול יותר אחת מהשניה,לפחות כל עוד לא נתקע משמעותית במשקל,גם ככה הגירעון נמוך.

לא קריטי אבל אני לא ממש מבין למה להעלות בההדרגה אם אתה עדיין בדל פחמימה..
אני בדעה (וככה אני עשיתי גם) שאת הדל פחמימה עושים לתקופה קצרה בסוף החיטוב וכשמסיימים, עולים בהדרגה ל 70 גרם פחמימה..גירעון קטן של 200 למשך שבוע ואז שבועיים נייטראלי כדי לאזן קצת.

אתה תעלה כך או כך בנוזלים קצת כשתעלה בכמות הפחמימות..

יש למישהו מחקרים שמראים שדיאטת דל פחמימה באמת שומרת יותר על מסת שריר ויותר קל לרדת אתה באחוזי השומן ?
אני מתכוון אחוזי שומן לא משקל גוף או נוזלים .
ושאני מדבר על דיאטת דלת פחמימה לעומת דיאטה אחרת הכוונה לדיאטת דלת פחמימה לעומת 70 גרם שומן ביום לא פחות !
תודה .

יש למישהו מחקרים שמראים שדיאטת דל פחמימה באמת שומרת יותר על מסת שריר ויותר קל לרדת אתה באחוזי השומן ?
אני מתכוון אחוזי שומן לא משקל גוף או נוזלים .
ושאני מדבר על דיאטת דלת פחמימה לעומת דיאטה אחרת הכוונה לדיאטת דלת פחמימה לעומת 70 גרם שומן ביום לא פחות !
תודה .

לא הבנתי..
"לעומת 70 גרם שומן" ? מה הכוונה?

ואני לא הייתי ממליץ על דל-פחמימה (בחיטוב) לאורך זמן כי בסופו של דבר זה כן יגרום לפירוק השריר.
בשבועיים האחרונים של על הדל פחמימה אומנם שמרתי על המשקלים שעבדתי איתם במשך החיטוב אבל התחלתי להרגיש את החולשה.

מומלץ רק לסוף החיטוב בגדול.
אלא אם אתה מתכוון לעשות דל-פחמימה במסה ואז זה נושא אחר לגמרי 😃

לא הבנתי..

ואני לא הייתי ממליץ על דל-פחמימה (בחיטוב) לאורך זמן כי בסופו של דבר זה כן יגרום לפירוק השריר.
בשבועיים האחרונים של על הדל פחמימה אומנם שמרתי על המשקלים שעבדתי איתם במשך החיטוב אבל התחלתי להרגיש את החולשה.

ברגע שאין לך פחמימות באופן מספיקה לגוף יש פחות אנרגיה ברגע שלגוף יש פחות אנרגיה אני לא רואה סיבה שהוא ירצה לשמור על מסת שריר ,
לכן דיאטת דלת פחמימות היא סתם קישקוש אלא אם כן מישהו יראה לי מחקר שנעשה על דיאטת דלת פחמימות לעומת דיאטה אחרת
הדיאטה האחרת תכלול לפחות 70 גרם שומן על מנת לשמור על רמה הורמונלית טובה בגוף .
ולא ישוו את הדיאטת דלת פחמימות לדיאטה ללא שומן בכלל .
הבנת ?

ברגע שאין לך פחמימות באופן מספיקה לגוף יש פחות אנרגיה ברגע שלגוף יש פחות אנרגיה אני לא רואה סיבה שהוא ירצה לשמור על מסת שריר ,
לכן דיאטת דלת פחמימות היא סתם קישקוש אלא אם כן מישהו יראה לי מחקר שנעשה על דיאטת דלת פחמימות לעומת דיאטה אחרת
הדיאטה האחרת תכלול לפחות 70 גרם שומן על מנת לשמור על רמה הורמונלית טובה בגוף .
ולא ישוו את הדיאטת דלת פחמימות לדיאטה ללא שומן בכלל .
הבנת ?

לא ראיתי השוואה כזאת אף פעם כאן או במקום אחר.
מה שאתה אומר שנוי במחלוקת שכן אנשים שנמצאים בדיאטת פליאו כן מצליחים להמיר שומן לאנרגיה לאחר תקופת הסתגלות.
אבל שוב, בחיטוב זה שונה..
ונכון לא הייתי ממליץ על דיאטת דלת-פחמימות לתקופה ארוכה מידיי.

יכול להגיד לך מניסיון אישי ששבועיים בדל-פחמימה עם העמסות תקינות ולא איבדתי מסת שריר אלא התייבשתי וירדתי עוד קצת בדיוק כמו שרציתי.

לא מזיק.

• פותח/ת השרשור
לא הבנתי..

לדעתי לפני הכל יש אלמנט של 'סיבולת' הגוף למחסור בפחמימה וכך אולי הדיאטה באמת לא מתאימה לכולם,בטח לא במתכונת הקיצונית של 30ג' ומטה,מלבד זאת החולשה וההיחלשות נובעים אולי כתוצאה ממשך הדיאטה אם היא ארוכה ובשל הגירעון המתמשך שבלית ברירה חייב להשפיע מאיזה שלב גם אם מעמיסים.
לכן הקטנתי אותו אותו ל200-300קל' כי הרגשתי שאני כבר רוצה 'לצאת' מהדיאטה.מעונין להוסיף ששמעתי ממתאמנים שכמויות חלבון גבוהות נניח 2ג' ומעלה למשקל עוזרות בהתאוששות וכו'..לא מרגיש שזה נכון או לפחות תקף כלפי.חלבון...זה חלבון בסופו של דבר.השומנים הם הענין האמיתתי בדיאטה.

לדעתי לפני הכל יש אלמנט של 'סיבולת' הגוף למחסור בפחמימה וכך אולי הדיאטה באמת לא מתאימה לכולם,בטח לא במתכונת הקיצונית של 30ג' ומטה,מלבד זאת החולשה וההיחלשות נובעים אולי כתוצאה ממשך הדיאטה אם היא ארוכה ובשל הגירעון המתמשך שבלית ברירה חייב להשפיע מאיזה שלב גם אם מעמיסים.
לכן הקטנתי אותו אותו ל200-300קל' כי הרגשתי שאני כבר רוצה 'לצאת' מהדיאטה.מעונין להוסיף ששמעתי ממתאמנים שכמויות חלבון גבוהות נניח 2ג' ומעלה למשקל עוזרות בהתאוששות וכו'..לא מרגיש שזה נכון או לפחות תקף כלפי.חלבון...זה חלבון בסופו של דבר.השומנים הם הענין האמיתתי בדיאטה.

אני הייתי מתסף בשומן ולא חלבון אבל זה רק אני.
אגב לפי דעתי הדבר הכי נורא בדל-פחמימה זה החוסר רצון לחיות והדיכאון התמידי 😄

• פותח/ת השרשור
אני הייתי מתסף בשומן ולא חלבון אבל זה רק אני.
אגב לפי דעתי הדבר הכי נורא בדל-פחמימה זה החוסר רצון לחיות והדיכאון התמידי 😄
:jester:יש בזה משהו.
חושב שלא התנסחתי למעלה בבירור,הכוונה שלי היתה שחלבון הוא מספק בכמות של פי 2 וגם לדעתי לא צריך יותר ממנו,במיוחד בדל פחמימה בגלל הנושא של הפירוק שלו לגלוקוז..לכן השומן הוא העיקר וצריך להוסיף ממנו.בענין הפחמימה התכוונתי שאני מוסיף יותר במהלך הימים שבין העמסות משום שמרגיש שהעמסה אחת בשבוע די תוקעת לי את הדיאטה אז אם מוסיף עוד פחמימה זה עוזר לי למשוך עוד כמה ימים.ושוב,בנושא "פירוק שריר",חושב שזה בעיקר קשור לגירעון ופחות למיקרונוטריינטים.

:jester:יש בזה משהו.
חושב שלא התנסחתי למעלה בבירור,הכוונה שלי היתה שחלבון הוא מספק בכמות של פי 2 וגם לדעתי לא צריך יותר ממנו,במיוחד בדל פחמימה בגלל הנושא של הפירוק שלו לגלוקוז..לכן השומן הוא העיקר וצריך להוסיף ממנו.בענין הפחמימה התכוונתי שאני מוסיף יותר במהלך הימים שבין העמסות משום שמרגיש שהעמסה אחת בשבוע די תוקעת לי את הדיאטה אז אם מוסיף עוד פחמימה זה עוזר לי למשוך עוד כמה ימים.ושוב,בנושא "פירוק שריר",חושב שזה בעיקר קשור לגירעון ופחות למיקרונוטריינטים.

בהחלט,
בעיקר לגירעון.
אני חושב ש 500 זה הרף.
למרות שהכי טוב זה להישאר על 400 כל עוד ממשיכים לרדת.

בעברי עשיתי חיטוב שהגעתי בו גם ל 700 בגירעון ומשם ועד לפירוק השריר הדרך הייתה קצרה.
סיימתי את החיטוב שחיף.

לא קראתי את כל התגובות אבל בעקרון:

בכל גרעון קלורי מומלץ להעמיס, אחת ל7 ימים יהיה מצויין. 500-1000 קלוריות מעל הRMR כשההתפלגות היא בערך 70% פחמימה 15% חלבון 15% שומן

• פותח/ת השרשור
אני תמיד פה 😃
אם אתה כבר פה:161bd:...אני חושב שבעבר אתה דווקא התייחסת לנושא החלבון שבדיאטה דלת פחמימה ועל החשיבות של לעבור את ה-2למשקל גוף כדי כנראה כדי לשמר רמות אינסולין נמוכות בגוף ובגלל הפירוק שלו לגלוקוז,היית אתה?

אם אתה כבר פה:161bd:...אני חושב שבעבר אתה דווקא התייחסת לנושא החלבון שבדיאטה דלת פחמימה ועל החשיבות של לעבור את ה-2למשקל גוף כדי כנראה כדי לשמר רמות אינסולין נמוכות בגוף ובגלל הפירוק שלו לגלוקוז,היית אתה?
אין לי שמץ של מושג.
יש חשיבות לחלבון בדל פחמימה זה ברור בעיקר קלוריות אבל כן בגוף חלקו מומר לגלוקוז..מיותר להתחשב בזה פשוט תאכל לפי החישובים זאת אומרת פי 2 חלבון פי 1 שומן. אם זה מעט מדי קלוריות (גרעון גדול מדי) תוסיף גם לשומן וגם לחלבון. לא צריך להגזים עם החלבון

• פותח/ת השרשור
אין לי שמץ של מושג.
יש חשיבות לחלבון בדל פחמימה זה ברור בעיקר קלוריות אבל כן בגוף חלקו מומר לגלוקוז..מיותר להתחשב בזה פשוט תאכל לפי החישובים זאת אומרת פי 2 חלבון פי 1 שומן. אם זה מעט מדי קלוריות (גרעון גדול מדי) תוסיף גם לשומן וגם לחלבון. לא צריך להגזים עם החלבון
אז בהתייחס לנושא החלבון הנ"ל,זכור לי שקראתי לפני תחילת הדיאטה מאמר המסכם את הספר של CKD(דיאטה קטוג'נית)ושם צוין לצרוך אפילו מעט פחות מפי 2 עבור משקל-כנראה ששם ישנה אבחנה שחלבון בכמות גבוהה 'מפריע' לדיאטה.על כל פנים,מניח שפי זה מספק בכל מצב.ובדיאטה הזו,השומן צריך לתפוס את מרבית הקל' בתפריט.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית