הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מה עדיף להורדת משקל: אירובי רגיל או אינטרוולים?

• פותח/ת השרשור rfe777
  • פורסם בתאריך

rfe777

משתמש מתחיל
8
0
נק' מוניטין:
0
8
0
שלום לכולם

אני בן 37, מתאמן בחדר כושר כבר כחודש וחצי, בממוצע שלושה אימונים בשבוע. כרגע אני עושה אינטרוולים על אופניים(לא יכול על הליכון או אליפטיקל בגלל בעייה בגב), אבל לא מוריד מספיק, רק 1.3 קילו בשבועיים האחרונים(הורדתי 5 קילו סה"כ מתחילת האימונים). עד עכשיו עשיתי כל שבוע שני אימוני כח ואחד אירובי אבל אשנה את זה לשני אירובי ואחד כח או שלושה אירובי.

השאלה שלי היא: מה יגרום לי להרזות מהר יותר: אינטרוול של 25 דקות(30-40 שניות ספרינט עם 2 וחצי דקות מנוחה כל אחד) או אירובי רגיל של 45-50 דקות במהירות ממוצעת+(זאת היכולת שלי כרגע)?

תודה מראש

קודם כל - 5 ק"ג בחודש וחצי זה קצב מעולה ובריא.

לשאלתך, נעשו אינספור מחקרים בנושא, לכל אחד מהם מסקנה שונה. אם אתה מסוקרן תריץ חיפוש עם הכותרת: hiit VS liit ׁׁ
ׁ(High intesity interbal training vs Low intesity interval training).

העצה הפרקטית היחידה שאוכל לתת לך היא לעשות שילוב של השניים על מנת לירות לכל הכיוונים.
הבחור מציין עובדה מסייעת מאוד למטרה שלך - רוב העבודה נעשית בשינויים תזונתיים.

משהו באמצע, כמו 15 דקות בעצימות קלה, 20-25 דקות בעצימות בינונית (מתנשף אבל לא נחנק) ועוד כמה דקות שחרור.
כ-3 אימונים שבועיים כאלה

• פותח/ת השרשור
אם אני עושה אימון כח, זה יהיה יעיל להוסיף גם אימון אירובי רגיל בסוף, נניח של חצי שעה?

עדיף לפצל אימוני כוח ואירובי. אימון משולב לרוב פוגע בשני האימונים

• פותח/ת השרשור
משהו באמצע, כמו 15 דקות בעצימות קלה, 20-25 דקות בעצימות בינונית (מתנשף אבל לא נחנק) ועוד כמה דקות שחרור.
כ-3 אימונים שבועיים כאלה
אינטרוול של 40 דקות? לא חושב שאוכל לעמוד בזה...

לא כתבתי אינטרוול. מה קצב הריצה הרגיל שלך?

• פותח/ת השרשור
אני לא רץ, רק על אופניים עקב בעייה בגב. אני לא יודע מה קצב ה"ריצה" שלי. איך ניתן למדוד אותו?

וגם, אם אני עושה אינטרוולים בשני ימים רצופים זה יכול להזיק במשהו?

את ה 15 דקות הראשונות תעשה בקצב שאתה יכול לדבר בו, עוד 20 דקות בקצב שאתה יכול לדבר אבל יותר בקושי, רמת מאמץ 7-8 מתוך 10, כלומר קשה אבל לא קשה מאוד ועוד 5-10 דקות קל מאוד.

• פותח/ת השרשור
את ה 15 דקות הראשונות תעשה בקצב שאתה יכול לדבר בו, עוד 20 דקות בקצב שאתה יכול לדבר אבל יותר בקושי, רמת מאמץ 7-8 מתוך 10, כלומר קשה אבל לא קשה מאוד ועוד 5-10 דקות קל מאוד.
לפי השיטה שלך אפיק יותר תועלת(אשרוף יותר שומנים) מאימון אינטרוולים כמו שציינתי?

ואל תשכח, מדובר על אופניים ולא על ריצה.

אין משמעות אם האימון מבוצע בריצה או אופניים.
ב-45 דקות אימון תשרוף יותר קלוריות בהשוואה ל-25 דקות שמתוכן רק 8 דקות בעצימות גבוהה.

• פותח/ת השרשור
אין משמעות אם האימון מבוצע בריצה או אופניים.
ב-45 דקות אימון תשרוף יותר קלוריות בהשוואה ל-25 דקות שמתוכן רק 8 דקות בעצימות גבוהה.
בחדר כושר אמרו לי שעדיף אינטרוול על אירובי רגיל כיוון שזה גורם לשריפת קלוריות גם אחרי האימון, ומועיל יותר גם לחילוף חומרים ולשימור מסת שריר.

כרגע אני עושה אינטרוולים על אופניים
הייתי הולכת על אינטרוולים דווקא בגלל שאתה עובד על אופניים.
האם ניסית חתירה? לדעתי עבודה אירובית הרבה יותר יעילה מאופניים.

עדיף לפצל אימוני כוח ואירובי. אימון משולב לרוב פוגע בשני האימונים
אני חולק על זה. בטח ברמות של מישהו שרק עכשיו התחיל. לדעתי עדיף לו להתאמן 3 פעמים בשבוע, כוח ואח"כ אירובי.

שאלה שלי היא: מה יגרום לי להרזות מהר יותר
מאחר והמטרה היא חיטוב מסכימה שמידת הפגיעה הצפויה בשל אימון אירובי אחרי אימון כוח לא משמעותית.
בכל מקרה לא מדובר בבניה של שריר אלא בשמירה על הקיים, במידת האפשר.

• פותח/ת השרשור
הייתי הולכת על אינטרוולים דווקא בגלל שאתה עובד על אופניים.
האם ניסית חתירה? לדעתי עבודה אירובית הרבה יותר יעילה מאופניים.
אין מכשיר חתירה לאירובי(יש לאימוני כח) איפה שאני מתאמן.

וגם, לא בטוח שאוכל לעשות חתירה כיוון שיש לי בעייה בגב שמגבילה אותי להתאמן אירובי רק על אופניים.

Back
למעלה תחתית