הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שילוב של כוח וסיבולת לב ריאה

gilad7777

משתמש מתחיל
42
0
נק' מוניטין:
0
42
0
שלום. תכננתי להתחיל תוכנית powerlifting 5x5 כי אני מאוד רוצה להתחזק בסקוואט ודדליפט (סקוואט אני עושה משהו כמו 120 לחמישייה ודדליפט בחיים לא עשיתי.) והבנתי שאני אעלה די מהר בדדליפט ובסקוואט כי זה תרגילים שמתקדמים בהם מהר ובטח בתוכנית כוח ובטח שאני "מתחיל" איתם (אני לא מתחיל פשוט לרגליים הייתי עושה רק מכונות בבנץ לדוגמא אני מרים 110 לחמישייה) ושילבתי בתכונית גם פעמיים בשבוע אימונן ספרינטים 200-400 מטר שאני עושה ישר אחרי אימון הכוח. אני לא מתאמן אירובי בדרך כלל אבל יש עוד 3-4 חודשים גיבוש צנחנים ואני רוצה לקבל מאותר דובדבן. וכאן באה הבעיה שלי בשביל להיות טוב בגיבוש ולקבל מאותר דובדבן אני צריך להיות תותח בריצות. בעיקר באלפיים ואי אפשר לשלב יותר מדי אירובי עם כוח כי אז פשוט יהיה עומס ולא יהיה התקדמות. ואז גילית את קרוספיט שזה בעיקרון פתרון לבעיה שלי שמשלבים כוח ואירובי. אז רציתי לדעת איך זה עובד ואם גם ההתקדמות טובה גם בכוח וגם באירובי. המטרה שלי מבחינת כוח זה לעלות במשקלי עהודה בסקוואט ודדליפט כל השאר אין לי בעיה להשאר כמו עכשיו. ומבחינת אירובי חשוב לי מאוד תוצאה של אלפיים טובה. וספרינטים. ( היום בבית ספר היה בגרות בספורט על ספרינט 60 מטר ועשיתי 8.00 שניות ובשביל 100 צריך 7.40 אז אני חושב שאני סבבה בספרינטים אבל אני צריך להשתפר) קיצור סליחה על החפירה אני פשוט ממש מבולבל ולא יודע מה לעשות כי מאוד חשוב לי דובדבן אבל לבנתיים אני לא רוצה לאבד כוח.

אני משלב כוח ואירובי ועובד לי אחלה לפחות בינתיים 😃
תאכל כמו שצריך תסדר את האימונים נכון וזה אמור לעבוד לך...
תדאג שיהיה לך מספיק זמן להתאושש מאימון לאימון ולא לעשות ריצה יום לפני סקוואט כבד אלא יום לפני סקוואט קל (התאוששות)
תגוון באירובי לא חייב ריצה 🚴

*אני לא עושה קרוספיט

תסתכל פה איך אני עובד:
https://www.lbs.co.il/threads/60285/

אולי זה יעזור לך... בהצלחה! ✌️

• פותח/ת השרשור
אני משלב כוח ואירובי ועובד לי אחלה לפחות בינתיים 😃
תאכל כמו שצריך תסדר את האימונים נכון וזה אמור לעבוד לך...
תדאג שיהיה לך מספיק זמן להתאושש מאימון לאימון ולא לעשות ריצה יום לפני סקוואט כבד אלא יום לפני סקוואט קל (התאוששות)
תגוון באירובי לא חייב ריצה 🚴

*אני לא עושה קרוספיט

תסתכל פה איך אני עובד:
https://www.lbs.co.il/threads/60285/

אולי זה יעזור לך... בהצלחה! ✌️

mma אבל זה לא אימון אירובי. (לפחות לא בעצימות כמו של ריצה) ואחי אם זה היה לפי איך שאני רוצה האירובי היחיד שהייתי נוגע בו זה ספרינטים. ריצה לטווחים ארוכים לא בריאה ופוגעת בשרירים אבל מה לעשות שהמגבשים בצבא לא באותו ראש כמוני.

וגם מה זאת אומרת לעשות ריצה לפני סקוואט קל ב5x5 עובדים הכל כבד

mma אבל זה לא אימון אירובי. (לפחות לא בעצימות כמו של ריצה) ואחי אם זה היה לפי איך שאני רוצה האירובי היחיד שהייתי נוגע בו זה ספרינטים. ריצה לטווחים ארוכים לא בריאה ופוגעת בשרירים אבל מה לעשות שהמגבשים בצבא לא באותו ראש כמוני.

וגם מה זאת אומרת לעשות ריצה לפני סקוואט קל ב5x5 עובדים הכל כבד

אז למה אתה חייב לעבוד 5X5?
תמצא משהו שיתאים...
אם הייתי רץ במקום MMA הייתי עושה אותו דבר
ראשון 5X5
שני ריצה
שלישי 5X5 התאוששות לפחות בסקוואט ודדליפט+פרס כבד
רביעי מנוחה
חמישי 5X5
שישי ריצה

שלישי תוסיף עוד אירובי נניח סקי או אופניים או שחיה מה שאתה יכול

בMMA עובדים המון אירובי המון ריצות המון ספרינטים וגם הקרב עצמו זה אירובי
לא אמרתי שתעשה בדיוק כמוני תנסה אולי למצוא מזה משהו שיתאים לך
תשנה את זה קצת לפה קצת לשם אבל אולי אותה תבנית
סתם ניסיתי להציע רעיון 😛
בכל מקרה בהצלחה! גם בגיבוש!

קח טיפ ממני ומהניסיון שלי , אתה לא תצליח להשתפר בריצות וכוח בקצב אידיאלי ,
אם הגיבוש חשוב לך , עזוב את האימוני רגליים הכבדים , תאמן רגליים פעם בשבוע לא אינטנסיבי מדי( לא לחמישיות) ותרוץ 3-4 פעמים בשבוע. תרוץ ריצות נפח ואינטרוולים תשלב ביניהם שתיהם חשובים. פלג גוף עליון אתה יכול להתאמן איך שבא לך זה לא מתנגש עם הריצות.

דרך אגב הקשר בין הספרינט שלך ב 60 מטר להצלחה שלך בגיבוש הוא אפסי כי בגיבוש יש לך חצי שעה של ספרינטים כאלה בלי הפסקה אז זה ממש לא קרוב .

תיקרא את המאמר בפורטל על הכנה לצבא , בהצלחה ! בשביל להיות מאותר דובדבן אתה תיצטרך להיות מספר1/2 בצוות שלך וצריך כושר ממש טוב ! הייתי ממליץ לך להירשם לכושר קרבי אם אתה מעוניין אבל זה ממש לא חובה

Back
למעלה תחתית