נק' מוניטין:
0
- 19
- 0
היי, כשאני בונה לי את התפריט תזונה, בשניים שבניתי יש קצת יותר ממה שצריך שומן ופחמימה, ופחות חלבון, מה יקרה לי והאם זה ממש ממש משנה?
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
חיטוב..תפריט למסה או חיטוב?
היי, כשאני בונה לי את התפריט תזונה, בשניים שבניתי יש קצת יותר ממה שצריך שומן ופחמימה, ופחות חלבון, מה יקרה לי והאם זה ממש ממש משנה?
יותר מדי פחמימות -> אינסולין גבוה -> יותר שומן נשמר בתאים
הוא בחיטוב, מה שאומר במאזן קלורי שלילי, לכן שומן לא יאגר.
מה שכן יכול לקרות זה פגיע ופירוק של מסת השריר במידה ואתה במאזן קלורי שלילי ומעט חלבון.
לא מדוייק.
לא מספיק להיות רק במאזן שלילי. צריך לתת תנאים מתאימים לגוף, על-מנת שישתמש בשומן כמקור אנרגיה עיקרי.
כאשר אתה מציף אותו בפחמימות, זה לא קורה.
@Tom
תייגת אותי כדי שאחלוק עליך?...לא מדוייק.
לא מספיק להיות רק במאזן שלילי. צריך לתת תנאים מתאימים לגוף, על-מנת שישתמש בשומן כמקור אנרגיה עיקרי.
כאשר אתה מציף אותו בפחמימות, זה לא קורה.
@Tom
תייגת אותי כדי שאחלוק עליך?...
כשאדם מצוי בגירעון קלורי שאינו מוטל בספק (מתחת למאזן נייטראלי באופן ברור) תתרחש שריפת שומנים.
אינסולין הורמון חשוב מאוד אבל העניין יותר מורכב מ"אכלתי פחמימה פחמימה ולכן קפצו רמות האינסולין וכעת לא יהיה שימוש בשומן כמאגר אנרגיה".
גם בהתייחס לאינסולין, כל עוד מדובר באדם שאינו סוכרתי ולא קיימת עמידות אין סיבה ששריפת שומן לא תתרחש. מתוך סך כל האנרגיה בגירעון קלורי, גם הקפצות רגעיות של רמות אינסולין יביאו בסופו של דבר לפנייה למאגר אנרגיה אחר שאינו סוכר זמין או גליקוגן. צריך לזכור שמדובר בגירעון ולכן "הרבה פחמימות" לא יהיה כך או כך.
אני מסכים שתפריט דל פחמימה מראה יתרונות בכל הקשור בחיטוב מוצלח. חלקם כתוצאה מ"שוק" מיידי שבקיצוץ החד (לכן רבים מהעוברים לדל פחמימה רואים מהר מאוד ירידה במשקל), אבל חלק מהאפקטים (כמו שימוש בקטונים) דורשים שהייה ממושכת בדלות פחמימה.
@Doron Milner , כשאתה רושם למישהו תפסיק לאכול פחמימה בבוקר כי אתה שוחה בסוכר והאינסולין שלך בשמיים, אתה חייב גם להבין שקיצוץ הפחמימה, אצל אדם שהוא בריא וללא עמידות מסויימת לאינסולין (כהתחלה של סוכרתיות מהסוג השני), שולח אותו להיות סמרטוט בוקר חסר אנרגיה לתקופה הקרובה.
יבנה לך הורמונים?
כן, אחד מהתפקידים החשובים של רקמת שומן היא הפקת הורמוניםיבנה לך הורמונים?
כן, אחד מהתפקידים החשובים של רקמת שומן היא הפקת הורמונים
לא טסט, אבל כן אסטרוגן לצורך העניין.טסטוסטורון וכאלה? 😆
ועכשיו ברצינות, יש הבדל בין תפקיד שרקמת השומן ממלאת לבין הצהרה שאכילה של הרבה שומן מייצרת "הרבה הורמונים"
ולא כל הורמון בכמות גדולה הוא טוב - בלשון עדינה.
לא טסט, אבל כן אסטרוגן לצורך העניין.
לפטין, אדיפונקטין והורמונים נוספים עם השפעה מאוד גדולה על מטבוליזם, רעב, הרגלי אכילה ואיזון בין רקמת שריר לשומן.
קיבלתי עוד אזהרהויש לך הוכחה שאכילה מרובה של שומן מייצרת הורמונים טובים שתורמים למטבוליזם,רעב ואיזון בין רקמת שריר לשומן?
תריץ חיפוש בגוגל על ההורמונים שרשמתי למעלה. מסתמן שאתה סתם מתקטנן פה במקום להיות פתוח וללמוד מאחרים.ויש לך הוכחה שאכילה מרובה של שומן מייצרת הורמונים טובים שתורמים למטבוליזם,רעב ואיזון בין רקמת שריר לשומן?