הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פורום של פסיכים

אגב מכשפות: מה לעשות אם מערכת החיסון בקרשים (בשנה האחרונה אני חולה בממוצע פעם בחודש בוירוסים מסוגים שונים) והדבר היחיד שאני מעלה על דעתי שטוען לסייע זה רפואה סינית?

כלום. רק לקנות טישיו.
גם אני ככה בשנה האחרונה. סדרת בדיקות אצל אימונולוג העלתה קדחת.

אגב, למרות השטות שכתבתי - אם לא נבדקת אצל אימונולוג, כדאי לך לעשות את זה, כדי לוודא שמערכת החיסון שלך תקינה. תפני לרופא המשפחה, הוא נותן הפניה.

ונניח שהיא חלשלושה, ומסוגלת לעשות סקוואט רק עם מוט ריק, זה אומר שהיא לא מבינה מהחיים שלה? היא ביקשה ממני להראות לה סקוואט ללא משקל, וההערות שלה היו מצוינות, עם דגש על ירידה עמוקה ושמירה על גב תחתון ישר. בקיצור, כמו בכל מקצוע, יש מצוינים ויש מעאפנים.

הנקודה לא שהיא חלשלושה. הנקודה היא שהיא מדברת על סקוואט שאתה עושה עם מוט ריק וחיוך על הפנים, ואתה מדבר על לשים 300 קילו על המוט. שני דברים שונים.

תלוי מה עשית לעצמך באימונים. אם קרעת משהו, או פיתחת דלקת כתוצאה למשל מחוסר איזון במסובבי כתף (כמוני...), פיזיותרפיסט יכול מאד לעזור, גם בתיקון הנזק וגם בתיקון התנועה ומניעת נזק עתידי.

אם קרעת רצועה או גיד אתה צריך ניתוח. אם קרעת שריר, מקומך לא אצל פיזיוטרפיסט. אם האימונים שלך לא מאוזנים תאזן אותם. מה פיזיוטרפיסט יכול לעשות חוץ מלתת לך להרים דאמבלים וורודים בתרגילים מצחיקים שעובדים על מסובבי הכתף?

באופן אישי אני נעזר בעידו דנה.
אחרים ששמעתי עליהם דברים טובים הם:
יובל דוד
דוד רזניק וקובי וייס (אותה קליניקה)
רונן צפריר
רפי וירשובסקי

גם במאוחדת ספורט, הרמה הכללית טובה

יובל דוד
רונן צפריר
רפי וירשובסקי

תודה

יובל דוד
רונן צפריר
רפי וירשובסקי

יש לך המלצות על פיזיו שעובדים עם כללית ?
זה לא אוקסימורון?
מקווה שלא..

לא מכיר בכללית. הזמן עד שמקבלים תור והחשש ליפול על מישהו לא מיומן, שלחו אותי תמיד לשלם באופן פרטי

עחי, כל מה שצריך זה להקשיב לריפטו בכל בעיה רפואית - גם כשיש לך סרטן - כי התרופה היא סקוואט לכל דבר.

תמרח כורכום אחי

נראה לי מישהו פרץ למשתמש של משה... 😕
הנקודה לא שהיא חלשלושה. הנקודה היא שהיא מדברת על סקוואט שאתה עושה עם מוט ריק וחיוך על הפנים, ואתה מדבר על לשים 300 קילו על המוט. שני דברים שונים.

אם קרעת רצועה או גיד אתה צריך ניתוח. אם קרעת שריר, מקומך לא אצל פיזיוטרפיסט. אם האימונים שלך לא מאוזנים תאזן אותם. מה פיזיוטרפיסט יכול לעשות חוץ מלתת לך להרים דאמבלים וורודים בתרגילים מצחיקים שעובדים על מסובבי הכתף?
הפיזיותרפיסטית היתה היחידה שזיהתה את הבעיה, אחרי שלושה אורטופדים שדחפו לי כדורים לגרון. והיא היחידה שעזרה לי לשפר את המצב, וגם היחידה שלקחה אחריות ואמרה לי לחזור לחדר כושר (למעשה המליצה לי), כשהאורטופדים אסרו.

אגב, אלכס, ביום שאני אעמיס 300 קילו על המוט שלי, אני אעשה את זה עם חיוך גדול גדול על הפנים, מבטיח לך 🤭

נראה לי מישהו פרץ למשתמש של משה... 😕

הפיזיותרפיסטית היתה היחידה שזיהתה את הבעיה, אחרי שלושה אורטופדים שדחפו לי כדורים לגרון. והיא היחידה שעזרה לי לשפר את המצב, וגם היחידה שלקחה אחריות ואמרה לי לחזור לחדר כושר (למעשה המליצה לי), כשהאורטופדים אסרו.

אגב, אלכס, ביום שאני אעמיס 300 קילו על המוט שלי, אני אעשה את זה עם חיוך גדול גדול על הפנים, מבטיח לך 🤭

אוקיי, אז היא זיהתה את הבעיה. רוצה לאבחן פציעה? לך על זה. להגיד לך לחזור לחדר כושר אני יכול גם. זה עדיין לא עונה על השאלה איך פיזיוטרפיסט שאין לו מושג באימונים ועסוק בלשקם אנשים בני 70 שיושבים על הספה כל היום יכול לתרום לשיקום של ספורטאי.

כואב לי המוח בלימודים, זה נחשב?
ולחשוב שאלכס "אש קרה" למד עוד איזה 800 שנה אקסטרה של מתמטיקה 🙁

אתה גם יכול לעשות ניתוחי מוח, זה לא אומר שאני יתן לך להתקרב אלי עם איזמל.

מצוין, זו בדיוק הנקודה. אתה נותן למישהו שאין לו מושג באימונים, לשקם אותך למצב שבו אתה ממשיך להתאמן.
ולא צריך להיות תעודות מיוחדות כדי להגיד לך לחזור לחדר כושר, מספיק לקרוא קצת מחקרים או להסתכל על אנשים שהאימונים חשובים להם.

מצוין, זו בדיוק הנקודה. אתה נותן למישהו שאין לו מושג באימונים, לשקם אותך למצב שבו אתה ממשיך להתאמן.
ולא צריך להיות תעודות מיוחדות כדי להגיד לך לחזור לחדר כושר, מספיק לקרוא קצת מחקרים או להסתכל על אנשים שהאימונים חשובים להם.
כנראה שלא נסכים. אני לא אקבל רשות לחזור לחדר כושר אחרי פציעה מאנשים שהאימונים חשובים להם, יותר משאתה (או אני) תקבל עצות איך להתאמן מ-יד50 במכון שלך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית