הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עוד פיגוע דריסה בירושלים

כן חביבי, רצי המרתון בת"א פוגעים לך בחופש התנועה.
מבחינתי, מארגני העסק הזה הם עבריינים.

אין דבר כזה חופש תנועה. אין לך חופש תנועה אצלי בבית.
כן חביבי, רצי המרתון בת"א פוגעים לך בחופש התנועה.
מבחינתי, מארגני העסק הזה הם עבריינים.

לתבוע אנשים על כך שהם פועלים עפ"י צו המצפון והאמונה שלהם?לא. לא כפייה בכלל.

לא, לתבוע אנשים זו לא כפייה. אתה מתבלבל במונחים.

אין דבר כזה חופש תנועה. אין לך חופש תנועה אצלי בבית.
נכון, כי זה מתנגש לך בזכות לפרטיות.
בוא ספר לי קצת על הזכויות שמתנגשות במרתון ת"א..חוץ מהפגיעה בתושבי המקום.
כפייה, צביעות, להיות דושבג, לרצות לכפות, לנסות לכפות. קרא לזה איך שאתה רוצה.

התנגשות זכויות זה בולשיט. זכות חופש תנועה היא זכות בולשיט, בדיוק כמו רוב ה״זכויות״ שאנשים חושבים שיש להם. השטח הוא לא שלך ולכן אתה נתון לחוקים של בעל השטח.
כפייה, צביעות, להיות דושבג, לרצות לכפות, לנסות לכפות. קרא לזה איך שאתה רוצה.

פעם אחרונה שבדקתי, זה חוקי להיות דושבג. אני גם רוצה לכפות על כל העולם לציית לי. אני אשמח להיות דיקטטור על כולם.

התנגשות זכויות זה בולשיט. זכות חופש תנועה היא זכות בולשיט, בדיוק כמו רוב ה״זכויות״ שאנשים חושבים שיש להם. השטח הוא לא שלך ולכן אתה נתון לחוקים של בעל השטח.
ומי בעל השטח, אם יורשה לי לשאול?

זה לא משנה. מאיפה הממשלה מקבלת את הריבונות שלה? מאיפה אתה מקבל את הריבונות שלך לרכוש הפרטי שלך?
אני מקבל ריבונות על הזכות לרכוש הפרטית שלי מעצם היותי אדם, א' הוא א'.
הממשלה מקבל את הריבונות שלה מהאנשים וזה מאוד משנה, זה מאוד לא תקין מה שהולך פה. אבל עזוב את זה לרגע.
לדעתך, העירייה שמונתה ע"י תושבי ת"א, יכולה להשתמש בשטח הציבורי שלה בצורה שתפגע בזכויות של התושבים המקומיים?

אני מקבל ריבונות על הזכות לרכוש הפרטית שלי מעצם היותי אדם, א' הוא א'.
הממשלה מקבל את הריבונות שלה מהאנשים וזה מאוד משנה, זה מאוד לא תקין מה שהולך פה. אבל עזוב את זה לרגע.
לדעתך, העירייה שמונתה ע"י תושבי ת"א, יכולה להשתמש בשטח הציבורי שלה בצורה שתפגע בזכויות של התושבים המקומיים?

העירייה לא פוגעת בשום זכות שלך. זה השטח שלה והיא קובעת. הם לא נכנסו לך לבית ורצו אצלך בסלון.

ואתה לא מקבל את הזכות שלך לרכוש מהיותך אדם, זה אולי בולשיט שראנד ושאר האובייקטיביסטים אוהבי הטאוטולוגיות רוצים להאמין בו, אבל במצב הטבעי אין לך זכויות לרכוש.

מי אמר שיש לך ריבונות בשטח פרטי?
כל אדם חפץ חיים.
הסיבה שישראל מדשדשת במדד החופש זה ה-אין יכולת לכבד פה זכויות קניין.
העירייה לא פוגעת בשום זכות שלך. זה השטח שלה והיא קובעת. הם לא נכנסו לך לבית ורצו אצלך בסלון.

ואתה לא מקבל את הזכות שלך לרכוש מהיותך אדם, זה אולי בולשיט שראנד ושאר האובייקטיביסטים אוהבי הטאוטולוגיות רוצים להאמין בו, אבל במצב הטבעי אין לך זכויות לרכוש.
ברור שיש לי זכות לרכוש, זה או שיש לי זכות לרכוש או שאין לי. אין פה אפס. אני חושב שאתה לא מבין מה זה בדיוק הזכות לקניין.
הזכות לקניין זו הזכות שלי לצבור רכוש ולעשות איתו כרצוני. זה לא מצב מולד?אם זה לא מצב מולד אני לא יודע מהו.

השטח הוא לא שלה, העירייה זה לא ספסר שטחים, ממש כמו שהמדינה היא לא ספסר שטחים(למרות שהיא מתנהג ככה). העירייה משרתת את רצון הציבור, במקרה הזה ציבור ת"א. מכאן כל הפעולות שלה בשטח הציבורי צריכות להגזר.

אלו מילים נחמדות.
בסוף אין לאדם פשוט ריבונות על כלום.
וזאת לא רק בעיה של ישראל ולא של התקופה שלנו.
בינתיים אנחנו ריבון וערבים זורקים על ילדים אבנים.

כל אדם חפץ חיים.
הסיבה שישראל מדשדשת במדד החופש זה ה-אין יכולת לכבד פה זכויות קניין.

ברור שיש לי זכות לרכוש, זה או שיש לי זכות לרכוש או שאין לי. אין פה אפס. אני חושב שאתה לא מבין מה זה בדיוק הזכות לקניין.
הזכות לקניין זו הזכות שלי לצבור רכוש ולעשות איתו כרצוני. זה לא מצב מולד?אם זה לא מצב מולד אני לא יודע מהו.

השטח הוא לא שלה, העירייה זה לא ספסר שטחים, ממש כמו שהמדינה היא לא ספסר שטחים(למרות שהיא מתנהג ככה). העירייה משרתת את רצון הציבור, במקרה הזה ציבור ת"א. מכאן כל הפעולות שלה בשטח הציבורי צריכות להגזר.

איך למען השם זה מצב מולד? יש לך זכות לרכוש כל עוד רוב האנשים מכבדים אותה. איך זה מולד בדיוק? יש לי גן שאחראי להודיע לי שיש זכות כזו? אלוהים נתן לי אותה? מאיפה זה הגיע?

המשפט האחרון פשוט מגוחך. אם אתה מסרב להכיר בעובדות, אין כאן מקום לדיון.

איך למען השם זה מצב מולד? יש לך זכות לרכוש כל עוד רוב האנשים מכבדים אותה. איך זה מולד בדיוק? יש לי גן שאחראי להודיע לי שיש זכות כזו? אלוהים נתן לי אותה? מאיפה זה הגיע?

המשפט האחרון פשוט מגוחך. אם אתה מסרב להכיר בעובדות, אין כאן מקום לדיון.
כמו שאמרתי, אתה יכול לא להכיר בזכות הזאת, לא אומר שהזכות הזו לא קיימת. זו גם זכותי להגן על הקניין שלי.
המילה זכות, ההכרה בזכויות זה של זה, כל זה פיתוחים שבאו עם הזמן, אבולוציה חברתית עם תרצה.
ולגביי העירייה..זכות לי שלשטחים קוראים שטחים ציבוריים, לא עירייתים.

כמו שאמרתי, אתה יכול לא להכיר בזכות הזאת, לא אומר שהזכות הזו לא קיימת. זו גם זכותי להגן על הקניין שלי.
המילה זכות, ההכרה בזכויות זה של זה, כל זה פיתוחים שבאו עם הזמן, אבולוציה חברתית עם תרצה.

אז לא הבנתי, היא קיימת כי כולם מכירים בזה, או שהיא קיימת כי נולדת עם הזכות הזאת? מה הזכות שלך לקניין שווה אם אף אחד לא מכיר בה?

אז לא הבנתי, היא קיימת כי כולם מכירים בזה, או שהיא קיימת כי נולדת עם הזכות הזאת? מה הזכות שלך לקניין שווה אם אף אחד לא מכיר בה?
פשוט,
אני טוען שהיא מולדת.
בעבר, אנשים נלחמו זה בזה, יצרו 'מאזן אימה' שהתרגם לכבוד ולמה שאנחנו קוראים בימינו כיבוד זכויות.
אני טוען, שההגדרות היבשות של הדברים המולדים(זכויות, במקרה הזה)הם תוצאה של אבולוציה חברתית.

לצערי, אני לא בקיא מספיק ברזי הליברליזם הבריטי הקלאסי, לכן אני לא כ"כ יכול להמשיך את הדיון מעבר לזה, צר לי.

ולגביי העירייה..זכות לי שלשטחים קוראים שטחים ציבוריים, לא עירייתים.

שטח ציבורי זה שטח בבעלות גוף ציבורי - ממשלה/עירייה וכו׳.
פשוט,
אני טוען שהיא מולדת.
בעבר, אנשים נלחמו זה בזה, יצרו 'מאזן אימה' שהתרגם לכבוד ולמה שאנחנו קוראים בימינו כיבוד זכויות.
אני טוען, שההגדרות היבשות של הדברים המולדים(זכויות, במקרה הזה)הם תוצאה של אבולוציה חברתית.

לצערי, אני לא בקיא מספיק ברזי הליברליזם הבריטי הקלאסי, לכן אני לא כ"כ יכול להמשיך את הדיון מעבר לזה, צר לי.

מעניין, אז אנשים נלחמו כדי שאנשים אחרים יכירו בזכות הזו, ועדיין אתה טוען שהיא מולדת. זאת אומרת שהיא הייתה שם גם כשאחרים לא הכירו בה. מה המשמעות של מולדת אם כך? או שנתחיל ממשהו יותר בסיסי - מה זה זכות?

שטח ציבורי זה שטח בבעלות גוף ציבורי - ממשלה/עירייה וכו׳.

מעניין, אז אנשים נלחמו כדי שאנשים אחרים יכירו בזכות הזו, ועדיין אתה טוען שהיא מולדת. זאת אומרת שהיא הייתה שם גם כשאחרים לא הכירו בה. מה המשמעות של מולדת אם כך? או שנתחיל ממשהו יותר בסיסי - מה זה זכות?
אנשים לא נלחמו זה בזה כדי שאנשים יכירו בזכות זו, הם נלחמו מתוקף זכות זו. היציר האינסטינקטיבי ביותר, אני מגן על שלי. למה?כי זה שלי.

אנשים לא נלחמו זה בזה כדי שאנשים יכירו בזכות זו, הם נלחמו מתוקף זכות זו. היציר האינסטינקטיבי ביותר, אני מגן על שלי. למה?כי זה שלי.

נהדר. אז אם אפשרי מצב שבו אף אחד לא מכיר בזכות הזו שלך, מה המשמעות של ״זכות טבעית/מולדת״?

נהדר. אז אם אפשרי מצב שבו אף אחד לא מכיר בזכות הזו שלך, מה המשמעות של ״זכות טבעית/מולדת״?
זכות טבעית היא זכות שהאדם נולד איתה ולא צריך לעשות שום דבר כדי להשיג אותה.
הזכויות הטבעיות שעליהן אנו מדברים, הן חלק בלתי נפרד מתכונות אישיות הטבועות באדם.
ההתייחסות אליהן כאל זכות, באה מאוחר יותר(אני מתכוון בפן הזכות הכתובה, עד המאה ה-17 אף אחד לא ממש דיבר על זכויות מולדות, כמה שאני יודע..אולי אני טועה).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית