הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עוד פיגוע דריסה בירושלים

זכות טבעית היא זכות שהאדם נולד איתה ולא צריך לעשות שום דבר כדי להשיג אותה.
הזכויות הטבעיות שעליהן אנו מדברים, הן חלק בלתי נפרד מתכונות אישיות הטבועות באדם.
ההתייחסות אליהן כאל זכות, באה מאוחר יותר.

אם אני יכול להרוג אותך ולקחת את הרכוש שלך, אז אתה כן צריך לעשות דברים כדי לשמור עליו. ובאותה מידה שזה טבעי שתגן על הרכוש שלך, טבעי שאני אשתמש באלימות לקחת אותו.

כן חביבי, רצי המרתון בת"א פוגעים לך בחופש התנועה.
מבחינתי, מארגני העסק הזה הם עבריינים.

זה לא עובד ככה.
העירייה מאשרת להם להקים את האירוע בשטח ציבורי, ז"א שייך לכולם אך היא המופקדת עליו.
מופקדת: אחראית לתחזוקה מראה עתודת שימושי קרקע מרחביים וזמניים בהתחשב בציבור המשתמשים.
לא נאה לך אל תבחר בראש העיר ובמפלגה המכהנת בבחירות הבאות.

אם אני יכול להרוג אותך ולקחת את הרכוש שלך, אז אתה כן צריך לעשות דברים כדי לשמור עליו. ובאותה מידה שזה טבעי שתגן על הרכוש שלך, טבעי שאני אשתמש באלימות לקחת אותו.
איך זה סותר את מה שאמרתי?
נתאר מצב, סבבה?
אתה בא להרוג אותי כדי לקחת לי את הארנק/בית/כבשים.
אני אגן על עצמי נכון?למה אני פועל ככה לדעתך?ככה. זו תכונה שטבועה בגנום האנושי..אצל חלק יותר אצל חלק פחות.
אני פועל מתוקף התכונות האלה, אני רוצה לספק לעצמי בטחון ואני רוצה להגן על הרכוש שלי.
בהמשך העלו את התכונות האלה על דף. זכויות יסוד.

אני לא כ"כ מבין את השאלה שלך.
אגב, אתה חבר בתל"ח במקרה?:ם

איך זה סותר את מה שאמרתי?
נתאר מצב, סבבה?
אתה בא להרוג אותי כדי לקחת לי את הארנק/בית/כבשים.
אני אגן על עצמי נכון?למה אני פועל ככה לדעתך?ככה. זו תכונה שטבועה בגנום האנושי..אצל חלק יותר אצל חלק פחות.
אני פועל מתוקף התכונות האלה, אני רוצה לספק לעצמי בטחון ואני רוצה להגן על הרכוש שלי.
בהמשך העלו את התכונות האלה על דף. זכויות יסוד.

אני לא כ"כ מבין את השאלה שלך.

אתה פועל ככה כי יש לך רצון לשמר/לשפר את המצב שלך. אתה יכול לקרוא לזכות לרכוש זכות טבעית, זכות יסוד, מה שבא לך, אבל זכות טבעית היא זכות שאי אפשר לקחת ממך בלי להרוג אותך.
אגב, אתה חבר בתל"ח במקרה?:ם

חס וחלילה.

למה לא?

זכות טבעית היא איננה זכות שאי אפשר לקחת ממך בלי להרוג אותך. זכות טבעית אינה מותנית בחוקים, מנהגים או אמונות. להבדיל מזכויות אחרות שהם תלויות בחוקים, ממשלות, תרבות וכד'.

בזבוז אנרגיה. בערך כמו כל קבוצה בפייסבוק. או שהתכוונת לחברות אמיתית?

זכות טבעית היא איננה זכות שאי אפשר לקחת ממך בלי להרוג אותך. זכות טבעית אינה מותנית בחוקים, מנהגים או אמונות. להבדיל מזכויות אחרות שהם תלויות בחוקים, ממשלות, תרבות וכד'.

אוקיי, אתה חושב שאם יש לך יצר להגן על הרכוש שלך זה הופך את זה לזכות, אבל זו הגדרה חסרה משמעות. באותה מידה אני יכול להגיד שיש לך זכות טבעית לאנוס, או להפר זכויות של אחרים לרכוש.

התכוונתי במציאות-פעילויות, מחאות וכד'.
לאחרונה בועז ארד מופיע די הרבה בערוץ 20..לך תדע, אולי ב2030 יהיו יותר מ2 ח"כים חצי ליברלים בכנסת. לשינוי לוקח זמן להתרחש.

שמע אני הייתי ממשיך את הדיון בכיף, לצערי, הידע שלי עקר ואני לא יכול להמשיך אותו מצידי. אלך להשכיל על העניין, בהחלט העלית לי נקודה למחשבה ;)

התכוונתי במציאות-פעילויות, מחאות וכד'.
לאחרונה בועז ארד מופיע די הרבה בערוץ 20..לך תדע, אולי ב2030 יהיו יותר מ2 ח"כים חצי ליברלים בכנסת. לשינוי לוקח זמן להתרחש.

אני זקן מדי ואדיש מדי להיות פעיל פוליטית 😃

הזכות לקניין היא זכות אדם בסיסית למולדת ששייכת לכל בן אדם מעצם היותו אדם. בדיוק כמו כל זכות אחרת, בשביל שזכות זו תתקיים צריך שיכבדו אותה ושכל אדם לא יגנוב או יפגע ברכוש של האחר. אם בן אדם עושה את זה הוא ייענש באשמת גניבה.
בקיצור ברור שחייבים ששאר האנשים יכבדו את הזכות שלך, כי אחרת אנחנו חיים באנרכיה, אבל בכל זאת הזכות לקניין היא זכות אדם טבעית, כמו שנקבע במגילת זכויות האדם.

אתה לא מבין שהזכויות האלה הן בסה"כ החלטה שרירותית של מישהו, בהתאם להשקפה האישית שלו, בקונטקסט של החברה שהוא חי בה?
לו היית חי בדאע"ש, זכויות האדם שלך היו חוקי השריעה.
אני מבין אבל במדינת ישראל הזכויות האלה נחשבות לזכויות טבעיות ולכן כל אדם החי במדינה זכאי להן, ואדם שפוגע לאדם אחר בזכות לקניין, צריך להענש (בישראל, אני מדגיש)

אז רק הטבע בישראל מודע להן? מה זה זכות טבעית?
זכות טבעית זה זכות שהמדינה מעניקה לכל בני האדם החיים בה, בלי הבדל דת, גזע, מין, אזרחות, גיל וכו'.
הזכות נקראת טבעית בגלל שהיא מגיעה לכל אדם ולא לאנשים ספציפיים אבל זה לא שהטבע יודע שקיימות זכויות טבעיות. ההתחכמות הזאת של "הטבע יודע שזאת זכות טבעית?" היא די מטופשת, יש מושג שנקרא זכויות אדם טבעיות, לא אני המצאתי אותו אלא המורדים במהפכה הצרפתית, אם יש לך בעייה עם השם תפנה אליהם אל תנסה "לרדת" עליי

הגדרה מטופשת. איך זכות שניתנת לך ע״י החברה/הממשלה, יכולה להיות טבעית? היית מקבל אותה במצב הטבעי?

אם כבר אתה אוהב וויקי: http://en.wikipedia.org/wiki/Natural_and_legal_rights#Thomas_Hobbes
אני לא המצאתי את ההגדרה הזאת, אתה יכול לקרוא לה הגדרה מטומטמת אבל כנראה שהאום וכל הדמוקרטיות שקיימות בעולם לא מסכימות אית .

הסכמת האו"ם מאוד חשובה לדיון לוגי.
מה שאמרתי סך הכל זה שהזכות לקניין היא זכות שהמדינה מעניקה לכל אדם וקוראת לה בשם "זכות טבעית". מבחינה עובדתית יש זכויות מסוימות שנקראות " זכויות טבעיות" או "זכויות אדם" וזה השם שלה . אין טעם להתווכח על השם שלהם כי זה לא עניין של דעה אלא שזאת עובדה שהם נקראים ככה, לא משנה כמה תנסה להתחכם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית