הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ דיאטה קיצונית

PotatoBamba

משתמש מתחיל
19
0
נק' מוניטין:
0
19
0
שלום, אני שואל מכוונה לעזור לאימי, שהיא בת 50, והיא צריכה להוריד הרבה משקל, שוקלת בערך 105 קילו על גובה של 1.69 וקראתי על הגירעון השלילי, ויש לי שאלה על הגירעון הגדול. ראיתי שיש דיאטת כסאח ועוד אחת אבל אם אני פשוט מכין לה תפריטים בלי שום כדורים של אומגה כמו בדיאטות האלה, זה עדיין יעבוד ולא יקרה לה כלום מבחינה בריאותית? bmr בערך 1750 ואני מכפיל ב1.2 אז ה rmr זה 2060, אם אני אכין לה תפריט 1100 / 1200 או אפילו 1000 זה יהיה בסדר / בריא / חיוני בשבילה? אני מעדיף שזה יהיה שינוי קיצוני ומהיר ובריא כמובן. אני אכין לה תפריטים עם הכמות חלבון/פחמימה/שומן שצריך כמובן.

גירעון כל כך גדול בקצב פתאומי עלול להיות מסוכן, בייחוד לאדם בגילה (מסתמנת כאחת עם הרגלים מגונים ארוכי שנים).
ההמלצה הכי טובה שלי היא שתלכו יחד למומחה או קבוצת הרזייה שבה יינתן לה תפריט מוכן.

אם זה לא מתאפשר, חשוב להתחיל עם תפריט שמאפשר להיכנס להרזייה גם בנימה פסיכולוגית חיובית, לא משהו בלתי אפשרי ואף מזיק.

בהצלחה

בעיקרון כל הקבוצות משקל האלה דוגלות בתפריט של 1200 קלוריות ליום כשכל סוגי הירקות חינמיים לגמרי (לא מסכים עם זה אבל בסדר) ופעם בשבוע מנה מותרת של 700 קלוריות.

לאמא שלי זה עבד וגם לעוד הרבה שאני מכיר.. דיאטה לא קלה אבל לפחות יש אפשרות להתפרק פעם בשבוע.

• פותח/ת השרשור
בעיקרון כל הקבוצות משקל האלה דוגלות בתפריט של 1200 קלוריות ליום כשכל סוגי הירקות חינמיים לגמרי (לא מסכים עם זה אבל בסדר) ופעם בשבוע מנה מותרת של 700 קלוריות.

לאמא שלי זה עבד וגם לעוד הרבה שאני מכיר.. דיאטה לא קלה אבל לפחות יש אפשרות להתפרק פעם בשבוע.
השאלה שלי היא כיאילו אם היא תאכל לפי תפריט 1200, תקבל מספיק חלבון שומן ופחמימה, לא יקרה לה כלום ? היא לא תצטרך כדורים וכל זה?

השאלה שלי היא כיאילו אם היא תאכל לפי תפריט 1200, תקבל מספיק חלבון שומן ופחמימה, לא יקרה לה כלום ? היא לא תצטרך כדורים וכל זה?

לא חושב.
מצד שני אני לא דיאטן.

אני יודע שזה עובד, ואני יודע שהנשים לא הופכות לחולות מזה..ואחרי שהדיאטה נגמרת הן מתחזקות ומעלות קצת קלוריות
אבל אם זה פוגע?
אין לי שמץ.

• פותח/ת השרשור
לא חושב.
מצד שני אני לא דיאטן.

אני יודע שזה עובד, ואני יודע שהנשים לא הופכות לחולות מזה..ואחרי שהדיאטה נגמרת הן מתחזקות ומעלות קצת קלוריות
אבל אם זה פוגע?
אין לי שמץ.
בכל הדיאטות הקיצוניות ( ומה שאני רוצה להכין לה זה יחסית קיצוני / מהיר) אז משתמשים באומגה 3 ובכל מיני דברים... אז אני חייב לדעת ולקבל אישור שהכל בסדר לפני שאני עושה משהו כדי לא לקחת סיכון.

בכל הדיאטות הקיצוניות ( ומה שאני רוצה להכין לה זה יחסית קיצוני / מהיר) אז משתמשים באומגה 3 ובכל מיני דברים... אז אני חייב לדעת ולקבל אישור שהכל בסדר לפני שאני עושה משהו כדי לא לקחת סיכון.

אז תפנה למומחה, אל תסתמך על תשובות וירטואליות.

ולמה דווקא קיצוני?
עצם המילה "קיצון" היא כבר לא טובה.

כדורים למה? היא אישה! 1200 קלוריות זה בכלל לא רחוק מהנייטרלי שלה. ה-bmr שחישבת לא נכון, כי הנוסחא לא עובדת לאנשים עם אחוז שומן כזה.

• פותח/ת השרשור
אז תפנה למומחה, אל תסתמך על תשובות וירטואליות.

ולמה דווקא קיצוני?
עצם המילה "קיצון" היא כבר לא טובה.
כדורים למה? היא אישה! 1200 קלוריות זה בכלל לא רחוק מהנייטרלי שלה. ה-bmr שחישבת לא נכון, כי הנוסחא לא עובדת לאנשים עם אחוז שומן כזה.
לא דיאטה קיצונית אבל בהיתחשב בזה שהיא רוצה להוריד בערך 30+ קילו ויחסית מהר (לפחות לא איטי) אז כן אפשר לקרוא לזה דיאטה קיצונית.. אני חישבתי את זה טוב, פשוט בדיאטה הקיצונית כתוב שצריך לקחת אומגה 3 וכל זה אז אני מפחד..

לא דיאטה קיצונית אבל בהיתחשב בזה שהיא רוצה להוריד בערך 30+ קילו ויחסית מהר (לפחות לא איטי) אז כן אפשר לקרוא לזה דיאטה קיצונית.. אני חישבתי את זה טוב, פשוט בדיאטה הקיצונית כתוב שצריך לקחת אומגה 3 וכל זה אז אני מפחד..
חישבת נכון לפי נוסחאת BMR שנכונה לאנשים באחוז שומן "סביר".

לא הייתי ממליץ לך על דיאטה קיצונית לאדם בן 50 בשום מצב מהרבה סיבות.
במשקל גבוה כל גרעון סביר בתוספת אירובי כמה פעמים בשבוע שהיא אוהבת ותוכל להתמיד בו יעשה לה פלאים.

אבל הכול תלוי בכוח הרצון שלה, אם היא לא באמת רוצה שום תפריט שבעולם לא ישנה את זה

תכין לה תפריט פליאו עם 2000 קלוריות ככה, ותבדוק כל חודש כמה היא מורידה וככה תעקוב על רמת המטבוליזם

Back
למעלה תחתית