הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ תחליף טוב לחלב

• פותח/ת השרשור mojomj
  • פורסם בתאריך

mojomj

משתמש מתחיל
247
2
נק' מוניטין:
2
247
2
לאחר בדיקת דם שעשיתי, יצא לי סוכר של 112. זה גבוה ואני רק בן 34. ההשערה שלי היא שזה נובע מכמויות החלב. אני יודע שבחלב יש סוכר ואני שותה כ 3 כוסות חלב ביום (240 מיל כוס). אני רוצה לעשות ניסיון ולבדוק אם אכן הבעיה היא בחלב ולהפסיק חודש עם חלב.

בבוקר אני שותה 2 כוסות עם חצי כוס שיבולת ובלילה אני שותה כוס אחת עם 1.5 כוסות קורנפלקס/ חצי כוס שיבולת

עם מה הייתם ממליצים להחליף את החלב חוץ מיוגורט טבעי? האם יש חלב ללא סוכר?

אני אוכל חלבון בכל ארוחה יחד עם הפחמימות. לאחרונה עברתי לפחמימות יותר מורכבות. אורז אדום, אורז מלא, קינואה, לחם מקמח מלא. אבל יש גם פחמימות לא מורכבות שאני אוכל כמו פסטה ותפוחי אדמה ופתיתים. אבל מאוד משתדל לאכול יותר מהמורכבות. וכמובן שגם שיבולת שועל בתפריט

ולגבי הקורנפלקס.. גם שם יש סוכר
זה לא משנה מה סוג הפחמימה ומה האינדקס הגליקמי שלה, השאלה לכמה פחמימות סה"כ הגעת בסוף היום.
אם אתה אוכל 300 גרם פחמימה אתה לא תראה הבדל אם אכלת כל היום פחמימות עם אינדקס גליקמי של 50 או 80.

תקצץ מינימום חצי מכמות הפחמימות בתפריט, זה הכרחי כדי לראות שינוי בערכים של הסוכר

אז לא להתאמן על מאסה? אני חייב את הפחמימה כדי להעלות במשקל.
כל הפחמימות שווה סוכר??

אני משתדל לאכול גם פחמימות מורכבות כמו אורז מלא, קינואה, אורז אדום ולחם מלא עם דגנים. אבל גם אוכל פסטה לפעמים ותפוחי אדמה ופתיתים. אורז לבן אני אוכל לעיתים נדירות
דווקא בתור אחד עם גנטיקה של סכרת במשפחה (ממה שאתה מתאר), כדאי להימנע מהכמות פחמימות הזאת שאתה אוכל. תתרכז יותר בשומן וחלבון.
ואם בכל זאת בחרת לאכול פחמימה עדיף כזאת עם אינדקס גליקמי נמוך. תפוחי אדמה למשל בעלי אינדקס גליקמי גבוה .

• פותח/ת השרשור
הבנתי. בגדול אין לי בעיה להחליף חלק מהפחמימה בשומן. אם אתם אומרים שזה לא משנה השומן או הפחמימה וזה לא ישפיע מבחינת המאסה, אז נגיד במקום 2 כוסות אורז או פתיתים או תפוחי אדמה או פחמימה מורכבת, אני יכול לקחת כוס פחמימה אחת בארוחה ולהשלים ב 2 כפות טחינה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית