ספר מאוד מעניין, בכלל כל הסדרה של סיימון סינג מעניינתאם מדברים על ספרי מדע,
משהוא קרה את המשפט האחרון של פרמה?
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
ספר מאוד מעניין, בכלל כל הסדרה של סיימון סינג מעניינתאם מדברים על ספרי מדע,
משהוא קרה את המשפט האחרון של פרמה?
ספר נהדר.גם הספרים של פליקס דותן ז"ל היו טובים אם תצליח לשים עליהם יד. היה לו ספר שנקרא "אל הכוכבים מאטומים עד חורים חורים" שעסק באסטרופיזיקה ופיזיקה גרעינית (הוא הסביר שם איך בונים פצצת אטום) והייתי מסוגל להבין אותו בתיכון .
קניתי אותו בגיל 10-11 כי "רציתי ללמוד מדע של מבוגרים", לקחו לי 30 דקות לקרוא 7-8 עמודים עם הבנה מועטה, הגעתי לעמוד 30 והפסקתי. אם כבר אני מתעניין בנושא לא יזיק לקרוא אותו, במידה והוא בנושא.אמנם שאלת מישהו אחר, אבל אני חייב להגיב: היקום בקליפת אגוז, כמו קיצור תולדות הזמן - שני הספרים הכי אוברייטד שקראתי. אבל הכי.
הוא לא בנושא. הוא חירטוט. דרך להדפיס כסף. פשוט לקחו משפט מכל פרק בספר פיזיקה רציני, ושפכו שם עם המון שרטוטים תלת מימדיים יפים.קניתי אותו בגיל 10-11 כי "רציתי ללמוד מדע של מבוגרים", לקחו לי 30 דקות לקרוא 7-8 עמודים עם הבנה מועטה, הגעתי לעמוד 30 והפסקתי. אם כבר אני מתעניין בנושא לא יזיק לקרוא אותו, במידה והוא בנושא.
הבנתי, אוותר. אם יהיה לי עודף זמן פנוי אנסה. תודה.הוא לא בנושא. הוא חירטוט. דרך להדפיס כסף. פשוט לקחו משפט מכל פרק בספר פיזיקה רציני, ושפכו שם עם המון שרטוטים תלת מימדיים יפים.
אני לא לומד פיזיקה כי זה מעניין אותי, אני לומד פיזיקה כי זה מאוד מעניין אותי. אני כבר יודע שהמקצוע שלי יהיה בתחום הפיזיקה תיאורטית/אסטרופיזיקה בתור חוקר במכון מחקר או אוניברסיטה כלשהי, ככה שגם חומר יותר מתמטי ויותר מקצועי מעולה מבחינתי.לדעתי כל הספרים של הוקינג בינוניים ומלאים פופוליזם. הוא פיזיקאי פופולארי מאוד אבל לא גדול כמו שעושים ממנו.
הספר של גריפית הוא ספר לקורס הבסיסי בתואר ראשון. ספר טוב אבל אני לא בטוח עד כמה הוא יעזור לקורא פופולארי. צריך לדעת אגברה לינארית טוב בשביל ללמוד מכניקת קוואנטים ברמה של סטודנט(וקצת מד"חים). בכל מקרה מישהו העלה גרסא סרוקה שלו לאינטרנט מתישהוא כך שגם אותו שווה לך לבדוק בחינם אם יש עדיין להורדה.
תחפש את הספרים של מיציו קאקו Michio Kaku על תורת המיתרים ובכלל על פיזיקה. התורה לא בהכרח נכונה אבל הוא מדבר שם גם על מכניקת הקוואנטים.
הוא אגב גאון מגניב שכשהיה בתיכון הוא בנה לעצמו מאיץ חלקיקים בחניה של הבית שלו בלי שום רקע אקדמאי בפיסיקה ואחרי שהפיל את כל החשמל בשכונה זה התפרסם בחדשות והוא גויס להרווארד.
עוד ספר שנזכרתי בו הוא "היקום האלגנטי " של בריאן גרין שהיה מעניין והתעסק במיתרים.
סיימון סינג באמת כותב מעולה.