הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון מה אתם עושים לפני ואחרי אימון?

yujinius

משתמש על
17,465
16,827
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
43,460
17,465
16,827
מעניין אותי מה האנשים כאן שמרימים כבד עושים בשביל חימום לפני אימון ובשביל שחרור אחרי אימון כבד.
אני מתחיל מסטים קלים, אולי קצת סיבובי רגליים בין לבין (סקוואט זה התרגיל הראשון בכל אימון אצלי, טקסס) ומתקדם לכבדים וזה כל החימום שלי. בסוף האימון לפעמים מתיחות וזהו.
אשמח לדעת מה אנשים אחרים עושים (אולי פואם רולר, אירובי, דברים אחרים...)

לפני אימון אני עושה תנועות סיבוביות לכל הגוף כללי..
ו אחרי בדכ מתיחות ו לפעמים הולך לגינה ליד הבית בישביל פואם רולר..
זה מה שאני עושה 😃

5 דקות אירובי בשביל להעלות קצת את הלחץ דם 😃
מתיחות דינאמיות לכל הגוף.. ואח"כ 5 סטים של חימום בבנצ' או פרס לצורך העניין או כל תרגיל מורכב ראשון שאני עושה ב- 3X5
מתחיל מ 50% מה RMR5 שלי ועולה בההדרגה.. כשהסט האחרון הוא חזרה אחת עם המשקל שאני מרים.
בגדול עושה פירמידה יורדת של 10-8-5-3-1 בחימום 😃

מעניין אותי מה ההגדרה של מרימים כבד? (שאני ידע ממתי אני יכול להגיב לכאלו דברים)

כבד ביחס למשקל הגוף של המתאמן אני מניח.
כי מי ששוקל 100 וידחוק 80 זה לא ממש נחשב מרים כבד, ואילו אם המתאמן שוקל 60 ודוחק 80 למשל, זה כבד 😃

ניחוש מושכל בלבד

• פותח/ת השרשור
מעניין אותי מה ההגדרה של מרימים כבד? (שאני ידע ממתי אני יכול להגיב לכאלו דברים)
לא התכוונתי למשקל מסויים, אלא לתכנית אימונים שלך, כלומר נגיד אתה עושה עכשיו SS נכון? אתה עושה סטים של 5 עם משקל מקסימלי שלך, אז לזה אני קורא מרים כבד, בלי קשר לכמה קילו אתה מרים
כבד ביחס למשקל הגוף של המתאמן אני מניח.
כי מי ששוקל 100 וידחוק 80 זה לא ממש נחשב מרים כבד, ואילו אם המתאמן שוקל 60 ודוחק 80 למשל, זה כבד 😃

ניחוש מושכל בלבד
התכוונתי כבד ביחס ליכולת של אותו מתאמן (ראה תגובה קודמת 😃)

לא התכוונתי למשקל מסויים, אלא לתכנית אימונים שלך, כלומר נגיד אתה עושה עכשיו SS נכון? אתה עושה סטים של 5 עם משקל מקסימלי שלך, אז לזה אני קורא מרים כבד, בלי קשר לכמה קילו אתה מרים

התכוונתי כבד ביחס ליכולת של אותו מתאמן (ראה תגובה קודמת 😃)

מי שמתאמן בעצימות בתרגילי הבסיס בקיצור 😛

יש אז אני יכול להגיב 😃

בכללי אני עושה מוט ריק איפה שאפשר נגיד דדליפט וחתירה אני מתחיל מ 60 ו 50 בהתאמה.
ואז קופץ בערך ב 10/20 קילו תלוי בתרגיל. לרוב אני עושה הכל 5 חזרות חוץ מ 2 הסטים האחרונים של החימום שהם של 4 חזרות ואז של 2. נגיד בדדליפט פעם אחרונה היה לי 60X5 70X5 80X4 90X2.

בגלל שאני בא בבוקר מוקדם לפעמים אני קצת קופץ במקום(ניראה מפגר אבל למי אכפת בבוקר) בין הסטים של החימום בשביל להתעורר קצת. אבל לא יותר מפעמים.

סוף אימון עושה מקלחת חמה וזהוא. ושישי סאונה 😃

אף פעם לא הייתי תפוס אחרי אימון, אולי חוץ מאימונים נגיד של חזרה לאחר הפסקה גדולה

חימום חצי משקל בין 12-20 חזרות, שותה מים נח שתי דקות ונכנס לסט כבד. אחרי אימון? מכפכף את עצמי וצועק כי בעצימות שאני מתאמן- אני קורס אחרי האימון. הלב חלש יחסית לשאר השרירים ולא עומד בעומס.

• פותח/ת השרשור
יש לי תחושה שמצלמים אותך במצלמה נסתרת לא מעט 🤣
עדיף להיראות כבילדר וליפטר הארדקור משאר איזה נמושה שעושה פוזינק במראה(ויש לא מעט כאלה, ומשום מה הם תמיד מפסיקים כשאני עובד לידם).
היום ראיתי ליצנים ברמה עולמית במועדון כושר VIM בראשון:

בחור אחד פושט תאומים ומניף משקל מאוד גדול לצדדים עם תנופה מטורפת ואחרי זה המשקל מתנגש בו.
בחור אחר עושה סיבוב מותן ואז יורד לשליש סקוואט.
בחור בפינה עושה 30 חזרות לחיצת כתפיים.
מישהו עושה לחיצת חזה במהירות של חצי דקה לחזרה אחת.
חשבתי לצלם אבל אין לי פלאפון, אבל אם זה ימשך ככה אני אביא מצלמה ויעשה להם סשן. קומדי קלאב לייב.

שאלה טובה...

אני עושה סיבובי ידיים ומפרקים. לחמם את כל הפרקים.
מעט מתיחות של כמה שניות בודדות לרגליים המסרטינג וכו'

יש לי תחושה שמצלמים אותך במצלמה נסתרת לא מעט 🤣

לא עדיף לחזק גם את הלב אחרי שאר השרירים שהוא כן יעמוד בעומס? נראה לי זה יכול לעזור
לא חובב אירובי, ולפי הכרה של הגוף לוקח לי חודשים של אימוני אירובי כדי להגיע לרמה "סבירה". יש בזה גם פלוסים, דופק 190 מאימוני כח(היום 50 מתח ב2 דקות), שורף יותר שומן וכל השנה מתחת ל14% א"ש

לפני אימון:
אני טוען את המוט של הבנץ במלא פלטות של 20, מכבה את האור ושוכב על הספה, תופס את המוט, מוציא אותו, מחזיר אותו, ואז רץ מהר להדליק את האור ולהכנס לסט סקוואט.

אחרי אימון:
אני פותח פחית טונה ומכין שייק חלבון, מתחיל להרים את השייק לכיווני, זורק אותו על הרצפה ודופק לי את הטונה בפרצוף.

השריר לא מצליח להבין מה קורה לו, ובאם! היפרטרופיה.

• פותח/ת השרשור
לפני אימון:
אני טוען את המוט של הבנץ במלא פלטות של 20, מכבה את האור ושוכב על הספה, תופס את המוט, מוציא אותו, מחזיר אותו, ואז רץ מהר להדליק את האור ולהכנס לסט סקוואט.

אחרי אימון:
אני פותח פחית טונה ומכין שייק חלבון, מתחיל להרים את השייק לכיווני, זורק אותו על הרצפה ודופק לי את הטונה בפרצוף.

הכל נשמע לי מאוד הגיוני חוץ מהקטע של לכבות ולהדליק את האור? בשביל מה? יש מחקר מדעי שמוכיח שזה עוזר?
ועוד משהו, בשביל היפרטרופיה כידוע צריך לעשות 8-15 חזרות, המחמירים עושים 8-12, אני מקווה בשבילך שזה מה שאתה עושה, כי פחות מ 8 זה רק יתן לך כוח בלי היפרטרופיה, ומעל 15 זה חיטוב...

לפני אימון אני מאונן, רץ 2.4 ק"מ ועושה מתיחות בקטנה.

סוף אימון עושה פאום רולר מידי פעם, מתיחות לאגן (פציעה).

לפני ריצה אני מאונן, הולך 600 מטר ועושה מתיחות ורק אז רץ.

סוף ריצה אני עושה הרבה מתיחות ופאום רולר אם צריך

לפני אימון:

אחרי אימון:

אין פלא שאתה לא גדל, אתה לא מבלבל את השריר מספיק.
יש לי תוכנית של AB כתובה אבל תאכלס אני מבצע ABCDEF שכתובה במקום אחר. וכשאני בא לחדר כושר אני בוחר אות אחת באקראי ועושה את כל התרגילים בצורה שונה כל פעם מחדש . תקשיב השריר פשוט לא מבין מאיפה זה בה לו.
מבולבלים ? גם השריר 😃

אבל הקטע של השייק והטונה באמת עובד.

לפותח הפוסט מצטער 😃

• פותח/ת השרשור
לפני אימון אני מאונן

לפני ריצה אני מאונן
K7G.gif

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית