הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון מה אתם עושים לפני ואחרי אימון?

yujinius

משתמש על
17,465
16,827
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
43,460
17,465
16,827
מעניין אותי מה האנשים כאן שמרימים כבד עושים בשביל חימום לפני אימון ובשביל שחרור אחרי אימון כבד.
אני מתחיל מסטים קלים, אולי קצת סיבובי רגליים בין לבין (סקוואט זה התרגיל הראשון בכל אימון אצלי, טקסס) ומתקדם לכבדים וזה כל החימום שלי. בסוף האימון לפעמים מתיחות וזהו.
אשמח לדעת מה אנשים אחרים עושים (אולי פואם רולר, אירובי, דברים אחרים...)

הכל נשמע לי מאוד הגיוני חוץ מהקטע של לכבות ולהדליק את האור? בשביל מה? יש מחקר מדעי שמוכיח שזה עוזר?
ועוד משהו, בשביל היפרטרופיה כידוע צריך לעשות 8-15 חזרות, המחמירים עושים 8-12, אני מקווה בשבילך שזה מה שאתה עושה, כי פחות מ 8 זה רק יתן לך כוח בלי היפרטרופיה, ומעל 15 זה חיטוב...
ברור אחי. הכל מגובה מדעית כאן
http://m.ynet.co.il/Article.aspx?id=3129680

• פותח/ת השרשור
jiFfM.jpg

אני מתבייש להודות שעד אמצע שנות ה 20 שלי(יותר מדיוק עד 12/8/12) האמנתי בחלק מהדברים שרשומים שם

לפני אימון:
אני טוען את המוט של הבנץ במלא פלטות של 20, מכבה את האור ושוכב על הספה, תופס את המוט, מוציא אותו, מחזיר אותו, ואז רץ מהר להדליק את האור ולהכנס לסט סקוואט.

אחרי אימון:
אני פותח פחית טונה ומכין שייק חלבון, מתחיל להרים את השייק לכיווני, זורק אותו על הרצפה ודופק לי את הטונה בפרצוף.

השריר לא מצליח להבין מה קורה לו, ובאם! היפרטרופיה.
אני, בשביל לבלבל את השריר, לפעמים מפסיק לגמרי להתאמן לכמה חודשים. השריר כל כך מבולבל שהוא חייב לגדול.
  • שיטת בלבול מס' 7: משנים את ימי האימון
רגילים להתאמן בראשון, שני ושלישי? זה הזמן לשנות ו"להתקיל" את הגוף ביום חדש. לא תאמינו, מחקרים שנערכו בתחום הזה העלו שהגוף כבר יודע מתי אתם מתאמנים ונערך בהתאם. "בלבלו" אותו, ותשיגו תוצאות טובות יותר.
👑
ועל זה כתב המשורר המהולל קובי פרץ: בלבלו אותו כמו שבלבלתם אותי.

אני, בשביל לבלבל את השריר, לפעמים מפסיק לגמרי להתאמן לכמה חודשים. השריר כל כך מבולבל שהוא חייב לגדול.
נראה לי שהתבלבלת קצת....
בשביל לבלבל את השריר צריך:
1. להחליף תרגילים פעם בחודש (את כולם)
2. לעשות כל אימון מספר חזרות שונה.
3.כל סט לקחת זמן שונה בין הסטים.
4. לעשות סופר סט
5. טריפל סט
6. סט מרובע
7. לעשוץ כאילו אתה אוכל, להכניס את האוכל לפה ואז להוציא... הגוף חושב שהוא מקבל ערכים אבל הוא לא.. כי אתה תאכל שעה אחרי ותבלבל אותו.
8.לאכול טונה מיד אחרי האימון, במלתחות, תוך כדי בהייה בביצים של זקן שנוגעות בריצפה.
9. לאכול רק נקי! לשטוף הכל באקונומיקה לפני שאתה מכניס לפה.
10. לעשות חזרות מלאות, חצאי חזרות ורבעי חזרות עם 200% מהrm1
11.חשוב להחליף ספוטר גם שהשריר לא ידע כמה יעזרו לו

• פותח/ת השרשור
אנשים, צחוקים זה נחמד והכל, אבל באמת שהייתי רוצה לדעת ברצינות מה עוד אנשים עושים לפני ואחרי אימון

אני עושה מתיחות דינאמיות, וקצת סטטיות. אחר כך עובד עם משקולות של 3-5 קילו לאיזה 10 חזרות לחזה/כתפיים/גב/ידיים. ואחר כך מתיחות חזקות לשרשרת האחורית, עם גוד מורנינג וסקוואט שמתחיל ממוט ריק, כי סקוואט הוא תמיד התרגיל הראשון שלי.

פעם עשיתי מתיחות,אירובי,רבע וחצי משקל.. אחרי זה הבנתי עד כמה חימום זה OVERATED. מעניין כמה מתאמנים וותיקים יסכימו איתי...

• שיטת בלבול מס' 7: משנים את ימי האימון
רגילים להתאמן בראשון, שני ושלישי? זה הזמן לשנות ו"להתקיל" את הגוף ביום חדש. לא תאמינו, מחקרים שנערכו בתחום הזה העלו שהגוף כבר יודע מתי אתם מתאמנים ונערך בהתאם. "בלבלו" אותו, ותשיגו תוצאות טובות יותר.

חשבתי לכתוב איזו תגובה שנונה על זה^ אבל כל מה שאני יכול לכתוב רק יהרוס.

אנשים, צחוקים זה נחמד והכל, אבל באמת שהייתי רוצה לדעת ברצינות מה עוד אנשים עושים לפני ואחרי אימון
אתה לא מאמין לי שאני מאונן לפני האימון.... אז אנשים לא לוקחים אותך ברצינות 🤣

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית